Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
safran

#3001 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ja samo da prijavim da sam danas uspjela okupati malo dijete.
Alhemicarkaa

#3002 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Pa nije još Bajram :?
safran

#3003 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Alhemicarkaa wrote:Pa nije još Bajram :?
Neka, neka, rodićeš i ti drugo!
Alhemicarkaa

#3004 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

safran wrote:
Alhemicarkaa wrote:Pa nije još Bajram :?
Neka, neka, rodićeš i ti drugo!
Amin :-D
otherside

#3005 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

duboka_misao wrote:
otherside wrote:od svih nemajki ja sam najbolja :D
I ja mislim da ti vodis samo zbog do it yrself izljeci klempavost
zaboravila si keyword - neuspjesno :D
Sunculish

#3006 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Sunculish »

Drage mame, naša bebica zadnjih dana vrišti kad joj neko pridje da je pomazi. Nikad ranije nije bila takva,uvije je bila druželjubiva, nasmijana ali zadnju sedmicu dana katasrofa! Njoj su puna tri mejesca i takvo ponašanje sam primjetila prije, otprilike, sedmicu dana.
Iskreno se nadam da je to prolazna faza jer nesmijem koga kući pozvati dok ne zaspi niti igdje u društvo mogu sa njom izaći.
Neznam kako da se postavim, šta da radim da ovo što prije prebrodimo, btw. najavili se auslenderi, velika familija, početkom avgusta u goste što me još više plaši. Bojim se njene reakcije na galamu i gužvu u kući pa bih molila ako je neka od vas imala slično iskustvo sa svojom bebom da podijeli samnom jer već postajem očajna.

Unaprijed hvala.
duboka_misao

#3007 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

Sunculish wrote:Drage mame, naša bebica zadnjih dana vrišti kad joj neko pridje da je pomazi. Nikad ranije nije bila takva,uvije je bila druželjubiva, nasmijana ali zadnju sedmicu dana katasrofa! Njoj su puna tri mejesca i takvo ponašanje sam primjetila prije, otprilike, sedmicu dana.
Iskreno se nadam da je to prolazna faza jer nesmijem koga kući pozvati dok ne zaspi niti igdje u društvo mogu sa njom izaći.
Neznam kako da se postavim, šta da radim da ovo što prije prebrodimo, btw. najavili se auslenderi, velika familija, početkom avgusta u goste što me još više plaši. Bojim se njene reakcije na galamu i gužvu u kući pa bih molila ako je neka od vas imala slično iskustvo sa svojom bebom da podijeli samnom jer već postajem očajna.

Unaprijed hvala.
Pa konacno razaznaje lica i svi koji nisu oni koje vidja svaki dan, ti, muz etc su babaroge plus niko ne voli da mu se nepozata osoba unosi u lice,najbolje je da kada gosti udju ignorisu bebbu dok ona ne pokaze interesovanje i ne napadati bebu sa vrata kao krdo gladnih bizona
CherryLips

#3008 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

@dm,sto se ismijah na bizone...) nego,kontamo da uzmemo hranilicu za bebaca,pa imate li preporuku sta uzeti,sta izbjegavati? Malo gledam po netu,meni svaka ista,samo cijene nisu....:)
matic.ivan

#3009 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by matic.ivan »

Sta mislite o dojenju do 3 godine zivota djeteta ? Negdje to posebno preporucuju, a negdje kazu da je ipak previse ?
duboka_misao

#3010 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

CherryLips wrote:@dm,sto se ismijah na bizone...) nego,kontamo da uzmemo hranilicu za bebaca,pa imate li preporuku sta uzeti,sta izbjegavati? Malo gledam po netu,meni svaka ista,samo cijene nisu....:)
meni se svidja ova iako nismo ni za jedno djete koristili hranilice nekako mi ove drvene stabilnije od onih mada opet kazem podmladak sam hranila u krilu.
Ova ti je 126 KM-icha
Image
safran

#3011 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

matic.ivan wrote:Sta mislite o dojenju do 3 godine zivota djeteta ? Negdje to posebno preporucuju, a negdje kazu da je ipak previse ?
Moj bebac ima 2 godine, 4 mjeseca, 14 dana, 20 zuba i skoro 20 kg - mene bi to bilo strah dojiti.
kadinica

#3012 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kadinica »

Mi imamo ovu hranilicu sa slike, skoro 6 godina, još je koristimo :lol:

Stvarno, sto i stolica se mogu razdvojiti kad dijete bude starije, sad im služi za igru i crtanje, baš se isplati. Mi smo je isto platili oko 100 KM.
vanad

#3013 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

Ja imam ovu i genijalna je...koristimo je kod obadvoje djece. Nosivost 100 kg, moze do cca 12. godine, samo pomjeras tahte. Kostale su oko 180 KM ali u intostranstvu.
Image
Sunculish

#3014 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Sunculish »

Jucer smo nas dvije izlazile u duuugu šetnju, sve je bilo super dok jedna teta nije prišla da pita za put za nedgje. Eh tad je pocela vriska koja je za divno čudo stala i prije nego sam završila objašnjavanje. Vjerovatno joj mrsko bilo da plače, previše se umorila. Kada sam obavila šetnju i kupovinu i kada smo, napokon, krenule kući, tada se probudila i počela lagano da kenjka da bi za par minuta počela da vrišti-gladna.. Od četvorice takista na terminalu, ni jedan nije htio da me vozi kući, piju ljudi kafu, i šta ću kako ću, sjednem fino na žardinjeru, jer su sve klupe cigani zauzeli i počnem da je hranim :lol: Poslije toga pozovem drugi taksi i sretne kući stignemo. Mislim, ona sretna a ja ljuta ko ris!!
Više su ljudi imali obzira dok sam trudna bila nego sada sa djetetom. I što je najgore, nisu balavci, već ljudi koji vjerovatno imaju i unučad.
duboka_misao wrote:Pa konacno razaznaje lica i svi koji nisu oni koje vidja svaki dan, ti, muz etc su babaroge plus niko ne voli da mu se nepozata osoba unosi u lice,najbolje je da kada gosti udju ignorisu bebbu dok ona ne pokaze interesovanje i ne napadati bebu sa vrata kao krdo gladnih bizona
Hvala na pojašnjenju d_m, reci cu mm da drži familiju podalje od djeteta.
Usput, planiramo ići na more sa bebicom u septembru pa da pitam šta od apoteke za nju da pripremim? Može li ona u šlaufčić sa 5 mjeseci??
radenska

#3015 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by radenska »

safran wrote:
matic.ivan wrote:Sta mislite o dojenju do 3 godine zivota djeteta ? Negdje to posebno preporucuju, a negdje kazu da je ipak previse ?
Moj bebac ima 2 godine, 4 mjeseca, 14 dana, 20 zuba i skoro 20 kg - mene bi to bilo strah dojiti.
hahahah sto me nasmija :D

a to za plac, moj je plakao ko god novi dodje u stan dok se malo ne privikne, doduse i zagraktju gosti odmah s vrata, nije ni cudo sto dijete place. A sad beba tek razaznaje lica i glasove pa je i normalno da place na nepoznate. Bitno je da ne place kad je mama uzme :D
Semiramida

#3016 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Semiramida »

Dvije godine i kapak. Nema više potrebe. Dokazano.
(Heroj je mama koja izdrži te dvije godine.) :)
duboka_misao

#3017 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

Pff za ponjeti bebi na more fenistil kremu,pandol baby,linex,rehidramix,par sterilnih gaza ,mali rivanol ,bivacin,naravno kilo kreme sa suncanje visoki faktor ja to nosim standardno.mislim da je jos mala za slaufa kupite joj onaj bazencic radije
CherryLips

#3018 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by CherryLips »

Jedno pitanjce vezano uz ove hapice sto mixam bebi,pretpostavljam da mogu stajati u frizideru 24 sata (tipa:mrkva,krompir,piletina,tikvica...)?
ciki4

#3019 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by ciki4 »

Ja ih čuvam 24 sata u fridžu, malo teglicu u vruću vodu
vanad

#3020 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

ahmm....dal da se priznam...ja sam kuhala jednom za tri dana :run:
A jedva sam docekala da prebaci godinu da moze jesti i ovo nase (njemu odvadim a onda nama jos dodatno posolim).
ciki4

#3021 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by ciki4 »

vanad wrote:ahmm....dal da se priznam...ja sam kuhala jednom za tri dana :run:
A jedva sam docekala da prebaci godinu da moze jesti i ovo nase (njemu odvadim a onda nama jos dodatno posolim).
NEmajko jedna :-D I ja kontam kad nema krompira može i duže od 24 sata. Nego šta kuhati s mesom osim mrkve i krompira. Grašak, tikvicu, bltvu - ništa neće samo, a s mesom probala samo ovo dvoje. Dajte recepte za mesare :D
safran

#3022 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

ciki4 wrote:
vanad wrote:ahmm....dal da se priznam...ja sam kuhala jednom za tri dana :run:
NEmajko jedna :-D I ja kontam kad nema krompira može i duže od 24 sata. Nego šta kuhati s mesom osim mrkve i krompira. Grašak, tikvicu, bltvu - ništa neće samo, a s mesom probala samo ovo dvoje. Dajte recepte za mesare :D
Ih, ovaj moj mali je dva mjeseca jeo tikvicu i mrkvicu 3 x dnevno i poneku voćku a kad je dobacio do koljenice - tikvicu i mrkvicu sa koljenicom. Uz to mlijeka u ogromnim količinama i narastao veeeelikiii, veeelikiiii
Alhemicarkaa

#3023 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Auuuu nemajki, samo svježe spravljeno :P

Kad je tek počela sa dohranom pravila sam fakat samo svježe - naročito ako se radilo o voćnim, tj povrtnim kašicama - svakako napravim za najviše 10 minuta.

Kad je porasla :-) i počela jesti nepasirane kašice gledala sam da samo jednom prenoći. I nikad nisam vraćala u frižider ono što sam podgrijavala, mada njoj rijetko ostane :lol:

Nego kako se djete nauči da jede meso. Moja ga isiše i pljune :-?
vanad

#3024 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

Cuj kako? Odvedi ba kcer na cevape :D
duboka_misao

#3025 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

vanad wrote:Cuj kako? Odvedi ba kcer na cevape :D
Nudi se moj sin dzdentlmentcki da joj pokaze finese trpanja cevapa oblozenog somunom u usta i ljevom a i desnom rukom.
Post Reply