Prije sam stizao ujutro (kada su one gužve) sa Alipašinog u Pazarić, nego sa Alipašinog do Centra.
Toliko o tome.
nemate se čemu čuditi, lijepo je neko rekao, svoj na svom za 75 hiljada na ipak OK lokaciji kakvih ima. bolje tamo nego kod svojih ili njenih roditelja...BHF_Manijak wrote:Odavno se to vec pitam. Meni ono ocajno izgleda, upravo kako ti rece kao neki jeftiniji apartmani u nekom malom mjestacu na moru. Plus okruzenje ocajno, depresivno. Divim se onom ko u stan kupi fakat.alphonse kauders wrote:
Btw. u čemu je fol sa naseljem "Miljacka"? Vidim, popunilo se momački, a gradnja u industrijskoj zoni (još ako legne Bauhaus tu biće baš veselo), pogled na Gras, nikakve infrastrukture, one zgrade pored ceste s onim balkonima isto apartmani u Živogošću, što bi rekli niđe veze s vezom.
Kad spomenu Ilijaš, prošle sedmice bio tamo poslom, i gledam i kontam ono što sam već odavno nebrojeno puta kontao...... da u ovoj našoj BiH nije sve naopako, pa tako i razmišljanje ljudi, Ilijaš bi bio jedno od najpoželjnijih prigradskih naselja, malo mirno, na 15 min autom do Sarajeva... ne znam, ali meni se ono po centru Ilijaša jako svidja , male niske zgrade, ulice, parkinzi, zelenilo ,..... na zapadu uobičajena slika grada i prigradskih mjesta sa dušom, a ne , ovdje ginu da se uvale u zgradurinu na metar od najprometnije sarajevske (a time i u državi!) ulice, sa autima kojima se "po zakonu" ne gleda šta ispuštaju iz auspuhaTomahawk11 wrote:Mene sve ono kad prodjes podsjeca ko da prolazim kroz Ilijasalphonse kauders wrote:Ne znam, za ovu novogradnju Nova Otoka/Miljacka, meni je sve to šuhveli koliko je tu sigurna gradnja.
Je li mislite da je slučajno da su ex-yu inžinjeri i arhitekte sagradili Otoku, pa onda ostavili brisan prostor od skoro kilometar pa tek onda krenuli sa gradnjom Alipašina polja? Ima tu neka zvrčka, jal' oko zemljišta, jal oko podzemnih voda, pa nisu gradili u tom potezu..
Btw. u čemu je fol sa naseljem "Miljacka"? Vidim, popunilo se momački, a gradnja u industrijskoj zoni (još ako legne Bauhaus tu biće baš veselo), pogled na Gras, nikakve infrastrukture, one zgrade pored ceste s onim balkonima isto apartmani u Živogošću, što bi rekli niđe veze s vezom.
Najgoore je prave solitere a u 21 nema podzemne garaže ili dovoljno parking mjestaalphonse kauders wrote:Ne znam, za ovu novogradnju Nova Otoka/Miljacka, meni je sve to šuhveli koliko je tu sigurna gradnja.
Je li mislite da je slučajno da su ex-yu inžinjeri i arhitekte sagradili Otoku, pa onda ostavili brisan prostor od skoro kilometar pa tek onda krenuli sa gradnjom Alipašina polja? Ima tu neka zvrčka, jal' oko zemljišta, jal oko podzemnih voda, pa nisu gradili u tom potezu..
Ima i garaza i parking mjesta. Ne moze se dobiti dozvola za gradnju, ako nisi projektovao dovoljno garaznih i parking mjesta. Svaka novogradnja koja sada pravi mora imati garazna mjesta + odredjeni broj parking mjesta. Pogledaj evo sve zgrade pa ces i sam vidjeti, ove na Otoci, naselje Miljacka (prave upravo garazu), Dobrinja (imaju garazu vanjsku + u novoj prave podzemnu garazu), Tibrine ostale zgrade sve imaju garaze, Moja Malta - ogromna garaza itd itd.StupskaBitanga wrote:Najgoore je prave solitere a u 21 nema podzemne garaže ili dovoljno parking mjestaalphonse kauders wrote:Ne znam, za ovu novogradnju Nova Otoka/Miljacka, meni je sve to šuhveli koliko je tu sigurna gradnja.
Green Residence na Sipu se gradi trenutno, tj u zavrsnoj je fazi. Izgleda odlicno.un1ted wrote:Ozbiljno razmišljam o kupovini stana, te mi je Šip kao lokacija odličan (za mene). Da li će biti neka novogradnja uskoro, koliko se može očekivati cijena kvadrata prema prethodnim iskustvima?
Nije mi hitna kupovina, bilo kada u naredne dvije godine.
Hvala na info..
Ovo sam ja vec pisao.peli wrote:Poštovanje dragi forumasi,
zelim samo da informisem kupce i potencijalne kupce stanova u naselju Miljacka koje pravi MS WOOD. Investitor gradnje MS WOOD zeli da umjesto parka sa zelenom povrsinom na lokaciji kod zgrada A1 B1 E D E (ima gore slika kako bi trebao da izgleda park sa zelenom povrsinom) gradi sportsko rekreativni objekat. Sto znaci da na predvidenoj lokaciji prema projektu nece biti zelene povrsine vec navedeni objekat. Tako svi kupci i buduci kupci stanova moraju biti na oprezu za investitorom jer pri kupovini stana reklamise zeleni park kao njabolji u naselju a isti uopce nece biti nego obejakt, koji ce naravno zbog velicine zakloniti pogled na prvim spratovima zgrada u blizini i naravno nece se ni napraviti djecije igraliste. Zadnji dana kruzi po naselju anketa da li smo mi stanari koji vec tu zivimo saglasni sa gradnjom objekta kako bi oni mogli napraviti novi projekat i zatraziti novu dozvolu. Vecina stanara nije za gradnju objekta na predlozenoj lokaciji naustrb zelenog parka. MS WOOD moram da naglasim je mnogo gladan za novcem i zeli umjesto djecijeg igralista napraviti objekat koji ce debelom naplacivati. Samo jod da napomenom da su u blizi nalaze sva objekta sa sportskim terenima VISTAFON I NOGOMETNI TERENI U KRUGU PRIMUS BALKANA. A nece nista pisati o kvaliteti gradnje (cijena sve sama kaze). Ja zivim u naselju vec 10 mjeseci i katastrofa je, samo cu navesti jedan primjer da su se pojavili crvi u parketima. Ako neko zeli dodatne informacije nek se slobodno javi.LP
agent_zero wrote:Zna li neko kakva je kvaliteta zgrada/stanova na Novoj Otoci (neke insajderske informacije)?
Čuo sam da dvije različite firme rade to naselje, jedna je Tibra, a ne znam koja je druga.
Ima li neko još neki savjet za novogradnju do Otoke, ne dalje?
Upravo tako.P308 wrote:Taj projekat (Miljacka) svakako odstupa od svega sto je prvobitno zamisljeno, tako da me ova informacija uopce ne iznenadjuje. Od sasvim solidnog projekta/rendera, napravise jos jedno ruglo.