sa SCC

Moderator: anex

Meni nije jasno kako poslije ove dvije tvrdnje vise iko moze raspravljati s njimGospodče wrote:pa vukojebine su IDEALNE za auto-puteve
nema eksproprijacije sve državna zemlja
nema tu nikakvih tunela, možda pokoji vijadukt, sve su to obronci Ozrena
vazdušna linija je najkraća i vrlo moguća u ovom slučaju
ovi glupani jesu planirali južnije, sa izlazom na Žepče
to je duža dionica,
ali izlaskom na Maglaj mnogi mogu onda i na sjever, na Savu, dok sa izlazom kod Žepča to je ipak neisplativo

možda da provjeriš danas?!?armin1921 wrote:Mozeli mi neko reci zasto su stali radovi na stupu, kako sam upratio od bajrama niko nista ne radi a kamioni parkirani ondje..
Trenutno stanje | Current state (August 2013)
Izgrađeno i u prometu | Built and in use
BIH Total: 91,6 km*
- FBiH: 57,6 km* (A1: Jošanica - Biljesevo)
- RS: 34 km (E661: Klašnice – Čatrnja)
* Ukljucuje i izgradjene dijelove LOT 1: Sarajevo Bypass i A1: LOT Bijaca - Kravice, koji nisu u upotrebi
U izgradnji | Under construction
BiH Total: 76,1 km
- FBiH: 39,5 km (A1: Biljesevo - Zenica 6,6 km, A1: Zvirovici - Kravice 5,0 km, A1: Vlakovo - Tarcin 20,4 km; Sarajevo Bypass 7,5 km)
- RS: 36,6 km (A?: Prnjavor - Johovac)
Predviđanje | Forecast (August 2014)
BIH Total: 110,7 km
- FBiH: 76,7 km
- RS: 34 km
BiH Total: 39,7 km
- FBiH: 34,4 km (A1: Vlakovo – Tarčin 20,4 km; A1: Svilaj – Odzak 11 km; A1: Zenica Bypass LOT1 Drivuša - Klopče 3 km)
- RS: 71,6 km (A?: Mahovljani - Johovac)
Napomena: U predvidjanju za 2014 navedeni su samo planovi sa već osiguranim finansiranjem i zapocetim odabirom izvodjaca radova, tako da su tu moguce dopune tipa Zvirovici - Pocitelj, itd.)
ins wrote:Osvjezio sam svoj post na prvoj strani, a evo i ovdje:
Trenutno stanje | Current state (August 2013)
BIH Total: 91,6 km*U prometu 78,8km[/size]
- FBiH: 57,6 km* (A1: Jošanica - Biljesevo)
- RS: 34 km (E661: Klašnice – Čatrnja)
* Ukljucuje i izgradjene dijelove LOT 1: Sarajevo Bypass(5,7km) i A1: LOT Bijaca - Kravice(4,1km), Čatrnja-Sava (3km), koji nisu u upotrebi
BiH Total: 76,1 km
- FBiH: 39,5 km (A1: Biljesevo - Zenica 6,6 km, A1: Zvirovici - Kravice 5,0 km, A1: Vlakovo - Tarcin 20,4 km; Sarajevo Bypass 7,5 km)
- RS: 36,6 km (A?: Prnjavor - Johovac)
Obavljen tender za jos 46,8 km
shin wrote:Ja sam čuo da se neće raditi četvrti krak stupske petlje (onaj prema Dallasu), da je nekako Dallas došao do papira i da ga treba isplatiti. I da ovim slučajem imamo jedinstvenu trokraku petlju.
SSemir wrote:de skontaj kako ce se to prakticno rijesiti saobracaj u tri kraka eto. pa skontajte jel moguce ili je obicna prica, kao i sve kod nas
Ko mu je kriv ako ce mu ugrozit to trecinu? Niko ga nije tjerao da zida dalje bez dozvole, sam pao sam se ubio. Neka onda sam srusi sve za sta nema dozvolu, pa neka se ganjaju za tu trecinu ako treba...sema911s wrote:SSemir wrote:de skontaj kako ce se to prakticno rijesiti saobracaj u tri kraka eto. pa skontajte jel moguce ili je obicna prica, kao i sve kod nas
cim ima price ima i istine,.,
ja sam cuo da ima dozvolu na 1/3 zgrade i ako mu sruse ovo nelegalno ugrozice tu njegovu 1/3 i moraju ga isplatitt
de mi reci šta mi možemo očekivati da bude izgrađeno u periodu između 2014. i 2016. godine?tec wrote:...
Cijeli objekat je u zastitnoj zoni saobracajne petlje koja je uspostavljena prije 50 godina i nema sanse da se za ikakvu gradjevinu tu mogla dobiti dozvola. Mozda i bi da je samo opstina ilidza za to nadlezna jer su na ilidzi ovakva cuda moguca i desavala su se, ali srecom u ovom slucaju saglasnost daje i ministarstvo saobracaja fbihsema911s wrote:SSemir wrote:de skontaj kako ce se to prakticno rijesiti saobracaj u tri kraka eto. pa skontajte jel moguce ili je obicna prica, kao i sve kod nas
cim ima price ima i istine,.,
ja sam cuo da ima dozvolu na 1/3 zgrade i ako mu sruse ovo nelegalno ugrozice tu njegovu 1/3 i moraju ga isplatitt
Hebote, ovako kad gledas ovaj Ozren na ovom Gugletu, pravo pitomoGospodče wrote:ajd ti čitaj sve postovedrugi_profil wrote:Buraz, od maglaja sa 170 m n/m trebas se popet na cca. 700 m n/m i opet spustiti na oko 200 m n/m sve to na 30 km distance znaci uspone od 3,5-4% sto je poprilicno, uz to slika ispod ti sve kaze koliko skupih objekata bi tu moralo biti bez tunela.
već rekao za Prenj, šta bi onda tu tek trebalo
dakle ako se mogao riješit Prenj, PRAVA planina, na sličnoj dužini dionice, onda se na isti i sličan način može rijješiti i brdašce Ozren
osim toga ne znam gdje si našao 7oo m kad sam jasno označio USJEKE kojima teku neke rječice
a najviši vrh 900 m
ja sam bio jednom u selu Treštenica i Seona..sa Treštenice se najbolje vidi koji bi to poduhvat bio..detroit-mercy wrote:Hebote, ovako kad gledas ovaj Ozren na ovom Gugletu, pravo pitomoizgleda. A ovamo, u stvarnosti, pripizdina samo takva
.
Zato i kazemudrch wrote:ja sam bio jednom u selu Treštenica i Seona..sa Treštenice se najbolje vidi koji bi to poduhvat bio..detroit-mercy wrote:Hebote, ovako kad gledas ovaj Ozren na ovom Gugletu, pravo pitomoizgleda. A ovamo, u stvarnosti, pripizdina samo takva
.
da bi se to uradilo, ubjeđen sam da bi tunelski dio bio duplo duži od otvorenog, koji bi opet bio neka konstrukcija tipa vijadukt, otkop, ukop i slično..
autoput od Ivana prema Mostaru ide kakvom takvom dolinom Neretve..
ova dionica kroz Ozren bi značila da se trebaju spojiti dvije riječe kotline, Bosna i Spreča i to pravolinijski porečno kroz masiv koji se nalazi između..
Pa zar nije on tu neku dzamiju gradio da mu ne ruse objekat ?Grof wrote:shin wrote:Ja sam čuo da se neće raditi četvrti krak stupske petlje (onaj prema Dallasu), da je nekako Dallas došao do papira i da ga treba isplatiti. I da ovim slučajem imamo jedinstvenu trokraku petlju.![]()
![]()
![]()
Ma jel ovo fakat moguće?
Haris.ba wrote:Nije, al' je preselio porodične grobove i pozicionirao ih oko zgrade. I još svako jutro mokri oko mašina da naograjišu radnici. Isto tako, počeo je toviti piliće u zgradi, pa ako krenu rušiti da kaže kako ova država ništi poljoprivrednike. Čini mi se i da će zgradu iznajmiti američkoj vladi za rezidenciju kad Obama dođe sada na godišnji odmor (al ameri uslovljavaju da izbaci piliće i stavi čurke). Pa haj stisni - pa sruši...
P.S.
Od miliona koje će dobiti kao naknadu ako neko slučajno sruši mu objekat, planira kupovati zemlju na Ozrenu. Jerbo, proće autoput direkt po vrhu planine, pa da se i tu opari.
Poslije toga ih više neće biti ni na mapi. Sitna mala opoziciona stranka. Kako će pričati o tuđim planovima i poslovima.udrch wrote:de mi reci šta mi možemo očekivati da bude izgrađeno u periodu između 2014. i 2016. godine?tec wrote:...
koji dijelovi će biti pušteni u promet..u jednom postu si neodređeno govorio o tome, radi se, projektuje, aplicira za sredstva, ali ja još nikoga nisam čuo da kaže do 2016. će biti izgrađena recimo: zenička obilaznica, dionica Zenica-Žepče, Tarčin-Konjic, Mostar-Počitelj i slično..
Karić i SDP-ovci se ubiše govoreći da ćemo imati do 2014. objedinjenih 100 kilometara..šta poslije toga?