Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
baxul

#3001 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by baxul »

pa sve i da dođeš do maglaja šta ćeš od maglaja? koliko shvatam AP od žepča ne ide trasom sadašnjeg magistralnog puta nego skreće "ulijevo".

sa SCC
Image
neki

#3002 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

Gospodče wrote:pa vukojebine su IDEALNE za auto-puteve
nema eksproprijacije sve državna zemlja
nema tu nikakvih tunela, možda pokoji vijadukt, sve su to obronci Ozrena
vazdušna linija je najkraća i vrlo moguća u ovom slučaju
ovi glupani jesu planirali južnije, sa izlazom na Žepče
to je duža dionica,
ali izlaskom na Maglaj mnogi mogu onda i na sjever, na Savu, dok sa izlazom kod Žepča to je ipak neisplativo
Meni nije jasno kako poslije ove dvije tvrdnje vise iko moze raspravljati s njim :?
armin1921

#3003 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by armin1921 »

Mozeli mi neko reci zasto su stali radovi na stupu, kako sam upratio od bajrama niko nista ne radi a kamioni parkirani ondje..
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#3004 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by UltrasNaBaterije »

Gospodče se bacio na pos'o u Paintu projektuje autoceste :lol: :lol: Jebemti internet ko ga sve ima danas, jadno nam je društvo bez znanja a sa puno pametovanja, površnosti i nebuloznih izjava.

Image
Hajvan

#3005 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

armin1921 wrote:Mozeli mi neko reci zasto su stali radovi na stupu, kako sam upratio od bajrama niko nista ne radi a kamioni parkirani ondje..
možda da provjeriš danas?!? :)
Dva dan praznika + 2 dana vikenda su bili ne radni...prava radnika, ovo-ono....
ins

#3006 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ins »

Osvjezio sam svoj post na prvoj strani, a evo i ovdje:
Trenutno stanje | Current state (August 2013)

Izgrađeno i u prometu | Built and in use

BIH Total: 91,6 km*
- FBiH: 57,6 km* (A1: Jošanica - Biljesevo)
- RS: 34 km (E661: Klašnice – Čatrnja)

* Ukljucuje i izgradjene dijelove LOT 1: Sarajevo Bypass i A1: LOT Bijaca - Kravice, koji nisu u upotrebi

U izgradnji | Under construction

BiH Total: 76,1 km
- FBiH: 39,5 km (A1: Biljesevo - Zenica 6,6 km, A1: Zvirovici - Kravice 5,0 km, A1: Vlakovo - Tarcin 20,4 km; Sarajevo Bypass 7,5 km)
- RS: 36,6 km (A?: Prnjavor - Johovac)

Predviđanje | Forecast (August 2014)

BIH Total: 110,7 km

- FBiH: 76,7 km
- RS: 34 km

BiH Total: 39,7 km

- FBiH: 34,4 km (A1: Vlakovo – Tarčin 20,4 km; A1: Svilaj – Odzak 11 km; A1: Zenica Bypass LOT1 Drivuša - Klopče 3 km)
- RS: 71,6 km (A?: Mahovljani - Johovac)

Napomena: U predvidjanju za 2014 navedeni su samo planovi sa već osiguranim finansiranjem i zapocetim odabirom izvodjaca radova, tako da su tu moguce dopune tipa Zvirovici - Pocitelj, itd.)
tec

#3007 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

ins wrote:Osvjezio sam svoj post na prvoj strani, a evo i ovdje:

Trenutno stanje | Current state (August 2013)

BIH Total: 91,6 km*U prometu 78,8km[/size]
- FBiH: 57,6 km* (A1: Jošanica - Biljesevo)
- RS: 34 km (E661: Klašnice – Čatrnja)

* Ukljucuje i izgradjene dijelove LOT 1: Sarajevo Bypass(5,7km) i A1: LOT Bijaca - Kravice(4,1km), Čatrnja-Sava (3km), koji nisu u upotrebi

BiH Total: 76,1 km
- FBiH: 39,5 km (A1: Biljesevo - Zenica 6,6 km, A1: Zvirovici - Kravice 5,0 km, A1: Vlakovo - Tarcin 20,4 km; Sarajevo Bypass 7,5 km)
- RS: 36,6 km (A?: Prnjavor - Johovac)

Obavljen tender za jos 46,8 km
shin

#3008 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shin »

Ja sam čuo da se neće raditi četvrti krak stupske petlje (onaj prema Dallasu), da je nekako Dallas došao do papira i da ga treba isplatiti. I da ovim slučajem imamo jedinstvenu trokraku petlju.
Grof

#3009 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Grof »

shin wrote:Ja sam čuo da se neće raditi četvrti krak stupske petlje (onaj prema Dallasu), da je nekako Dallas došao do papira i da ga treba isplatiti. I da ovim slučajem imamo jedinstvenu trokraku petlju.
:shock: :shock: :shock:

Ma jel ovo fakat moguće? :run:
SSemir

#3010 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by SSemir »

de skontaj kako ce se to prakticno rijesiti saobracaj u tri kraka eto. pa skontajte jel moguce ili je obicna prica, kao i sve kod nas
sema911s

#3011 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by sema911s »

SSemir wrote:de skontaj kako ce se to prakticno rijesiti saobracaj u tri kraka eto. pa skontajte jel moguce ili je obicna prica, kao i sve kod nas

cim ima price ima i istine,.,
ja sam cuo da ima dozvolu na 1/3 zgrade i ako mu sruse ovo nelegalno ugrozice tu njegovu 1/3 i moraju ga isplatitt
Alfons Kauders

#3012 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

sema911s wrote:
SSemir wrote:de skontaj kako ce se to prakticno rijesiti saobracaj u tri kraka eto. pa skontajte jel moguce ili je obicna prica, kao i sve kod nas

ja sam cuo da ima dozvolu na 1/3 zgrade i ako mu sruse ovo nelegalno ugrozice tu njegovu 1/3 i moraju ga isplatitt
Ko mu je kriv ako ce mu ugrozit to trecinu? Niko ga nije tjerao da zida dalje bez dozvole, sam pao sam se ubio. Neka onda sam srusi sve za sta nema dozvolu, pa neka se ganjaju za tu trecinu ako treba...

Ovo samo kod nas ima. Izganjas dozvolu za vikendicu, a u produzetku napravis tri puta vecu vilu... I onda se ne moze rusiti, jer ce ugroziti taj stari dio. Nidje veze :-)
udrch

#3013 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

de ba šta vi pričate..govorimo o poslovnom objektu..kakva dozvola za 1/3 objekta..
jedini problem oko Dalasa prestavlja obeštećenje..na mjestu gdje treba on umanji vrijednost objekta da bi uopće mogao da dobije odštetu, a kada se govori o odšteti on je poveća, da bi više izvukao..
uostalom nije to tema i bezveze je priča..
posao nije mogao započeti bez građevinske dozvole..
udrch

#3014 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

tec wrote:...
de mi reci šta mi možemo očekivati da bude izgrađeno u periodu između 2014. i 2016. godine?
koji dijelovi će biti pušteni u promet..u jednom postu si neodređeno govorio o tome, radi se, projektuje, aplicira za sredstva, ali ja još nikoga nisam čuo da kaže do 2016. će biti izgrađena recimo: zenička obilaznica, dionica Zenica-Žepče, Tarčin-Konjic, Mostar-Počitelj i slično..
Karić i SDP-ovci se ubiše govoreći da ćemo imati do 2014. objedinjenih 100 kilometara..šta poslije toga?
neki

#3015 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

sema911s wrote:

Cijeli objekat je u zastitnoj zoni saobracajne petlje koja je uspostavljena prije 50 godina i nema sanse da se za ikakvu gradjevinu tu mogla dobiti dozvola. Mozda i bi da je samo opstina ilidza za to nadlezna jer su na ilidzi ovakva cuda moguca i desavala su se, ali srecom u ovom slucaju saglasnost daje i ministarstvo saobracaja fbih
detroit-mercy

#3016 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by detroit-mercy »

Gospodče wrote:
drugi_profil wrote:Buraz, od maglaja sa 170 m n/m trebas se popet na cca. 700 m n/m i opet spustiti na oko 200 m n/m sve to na 30 km distance znaci uspone od 3,5-4% sto je poprilicno, uz to slika ispod ti sve kaze koliko skupih objekata bi tu moralo biti bez tunela.

Image
ajd ti čitaj sve postove
već rekao za Prenj, šta bi onda tu tek trebalo
dakle ako se mogao riješit Prenj, PRAVA planina, na sličnoj dužini dionice, onda se na isti i sličan način može rijješiti i brdašce Ozren
osim toga ne znam gdje si našao 7oo m kad sam jasno označio USJEKE kojima teku neke rječice
a najviši vrh 900 m
Hebote, ovako kad gledas ovaj Ozren na ovom Gugletu, pravo pitomo :D izgleda. A ovamo, u stvarnosti, pripizdina samo takva :D .
udrch

#3017 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by udrch »

detroit-mercy wrote:Hebote, ovako kad gledas ovaj Ozren na ovom Gugletu, pravo pitomo :D izgleda. A ovamo, u stvarnosti, pripizdina samo takva :D .
ja sam bio jednom u selu Treštenica i Seona..sa Treštenice se najbolje vidi koji bi to poduhvat bio..
da bi se to uradilo, ubjeđen sam da bi tunelski dio bio duplo duži od otvorenog, koji bi opet bio neka konstrukcija tipa vijadukt, otkop, ukop i slično..
autoput od Ivana prema Mostaru ide kakvom takvom dolinom Neretve..
ova dionica kroz Ozren bi značila da se trebaju spojiti dvije riječe kotline, Bosna i Spreča i to pravolinijski porečno kroz masiv koji se nalazi između..
detroit-mercy

#3018 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by detroit-mercy »

udrch wrote:
detroit-mercy wrote:Hebote, ovako kad gledas ovaj Ozren na ovom Gugletu, pravo pitomo :D izgleda. A ovamo, u stvarnosti, pripizdina samo takva :D .
ja sam bio jednom u selu Treštenica i Seona..sa Treštenice se najbolje vidi koji bi to poduhvat bio..
da bi se to uradilo, ubjeđen sam da bi tunelski dio bio duplo duži od otvorenog, koji bi opet bio neka konstrukcija tipa vijadukt, otkop, ukop i slično..
autoput od Ivana prema Mostaru ide kakvom takvom dolinom Neretve..
ova dionica kroz Ozren bi značila da se trebaju spojiti dvije riječe kotline, Bosna i Spreča i to pravolinijski porečno kroz masiv koji se nalazi između..
Zato i kazem :D ovi tinejdzeri odu na Google i onda se bacaju ovim slikama a bez da su ikada vidjeli rejon o kome pricaju :-) . Da us prosli kroz Ozren ili makar pored Ozrena znali bi barem o cemu se prica :D .
golfiista

#3019 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by golfiista »

Dalas je imao privremenu dozvolu koja je istekla i prema ZE istom ne pripada pravo na naknadu, ali s obzirom da se ovaj projekat finansira iz stranih sredstava, stranci su uvjetovali da se prilikom izgradnje obestete i vlasnici bespravnih i privremenih objekata jer je istim tesko shvatiti da neko moze graditi bez odgovarajuce dozvole.
Bespravni objekti koji se nalaze na trasi koridora Vc se placaju u visini gradjevinske vrijednosti istih, ovo je jedna od posljednjih izmjena ZE ( Zakon o eksproprijaciji).
Ne mogu da vjerujem kakve sve gluposti ljudi govore. Morate shvatiti da niko ne moze zaustaviti Izgradnju objekata od opceg interesa, naravno kada se primjenjuje Zakon , a s obzirom da je proslo vrijeme kada su pojedinci upravljali drzavom Zakon je itekako u upotrebi. Btw. ja jos nisam cuo da je drzava nekoga ostetila prilikom eksproprijacije, jer sama ekspr. je najeftiniji dio projekta.
Last edited by golfiista on 14/08/2013 00:46, edited 1 time in total.
Max Bunker

#3020 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Max Bunker »

Grof wrote:
shin wrote:Ja sam čuo da se neće raditi četvrti krak stupske petlje (onaj prema Dallasu), da je nekako Dallas došao do papira i da ga treba isplatiti. I da ovim slučajem imamo jedinstvenu trokraku petlju.
:shock: :shock: :shock:

Ma jel ovo fakat moguće? :run:
Pa zar nije on tu neku dzamiju gradio da mu ne ruse objekat ? :-D
Haris.ba

#3021 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Haris.ba »

Nije, al' je preselio porodične grobove i pozicionirao ih oko zgrade. I još svako jutro mokri oko mašina da naograjišu radnici. Isto tako, počeo je toviti piliće u zgradi, pa ako krenu rušiti da kaže kako ova država ništi poljoprivrednike. Čini mi se i da će zgradu iznajmiti američkoj vladi za rezidenciju kad Obama dođe sada na godišnji odmor (al ameri uslovljavaju da izbaci piliće i stavi čurke). Pa haj stisni - pa sruši...

P.S.
Od miliona koje će dobiti kao naknadu ako neko slučajno sruši mu objekat, planira kupovati zemlju na Ozrenu. Jerbo, proće autoput direkt po vrhu planine, pa da se i tu opari.
Hajvan

#3022 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

Haris.ba wrote:Nije, al' je preselio porodične grobove i pozicionirao ih oko zgrade. I još svako jutro mokri oko mašina da naograjišu radnici. Isto tako, počeo je toviti piliće u zgradi, pa ako krenu rušiti da kaže kako ova država ništi poljoprivrednike. Čini mi se i da će zgradu iznajmiti američkoj vladi za rezidenciju kad Obama dođe sada na godišnji odmor (al ameri uslovljavaju da izbaci piliće i stavi čurke). Pa haj stisni - pa sruši...

P.S.
Od miliona koje će dobiti kao naknadu ako neko slučajno sruši mu objekat, planira kupovati zemlju na Ozrenu. Jerbo, proće autoput direkt po vrhu planine, pa da se i tu opari.
:mrgreen: :lol:
Ti i Golfist ste isto rekli, al na dva načina ;)
So What!

#3023 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

Momci CALM DOWN, ja sam iz Tešanjske okolice i autoput bi mi trebao proći nekih 50ak metara ispod kuće i koliko znam također, zahvaljujući tešanjskoj privredi koja je ojačala nakon rata, kroz Tešanj će proći autoput, a ne kroz Maglaj jer je Tešanj do sada bio isključen iz svih tranzitnih puteva.
McMoy

#3024 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by McMoy »

udrch wrote:
tec wrote:...
de mi reci šta mi možemo očekivati da bude izgrađeno u periodu između 2014. i 2016. godine?
koji dijelovi će biti pušteni u promet..u jednom postu si neodređeno govorio o tome, radi se, projektuje, aplicira za sredstva, ali ja još nikoga nisam čuo da kaže do 2016. će biti izgrađena recimo: zenička obilaznica, dionica Zenica-Žepče, Tarčin-Konjic, Mostar-Počitelj i slično..
Karić i SDP-ovci se ubiše govoreći da ćemo imati do 2014. objedinjenih 100 kilometara..šta poslije toga?
Poslije toga ih više neće biti ni na mapi. Sitna mala opoziciona stranka. Kako će pričati o tuđim planovima i poslovima.
I za to će morate neki da ih još više hvale, jer neće ni prag preći... :wink: :mrgreen:
Alfons Kauders

#3025 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

moglo bi se to politicko izdrkavanje ostaviti za pdf politika...
Post Reply