Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ultima_palabra

#3001 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Splinter wrote:
ultima_palabra wrote:Ja mislim da bi neko trebao postaviti onaj video gdje Pepe udara igrača Getafea, nismo ga dugo vidjeli :D
znas da ja onaj snimak nisam vidio do ovoga sa barcelonom. i trebalo bi ga postavljati svakoga dana dok smradu
ne zabrane igrati fudbal. ubice psihopata nekoga ni krivog ni duznog.... :x :x
umjesto da ga protjeraju oni mu jos do 2015 produzili ugovor i to kraljevski klub ccc
Sad bih ti napisao kontekst te utakmice i te situacije, ali spava mi se ;-)
oridjidji

#3002 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by oridjidji »

don vito wrote:
oridjidji wrote:Real nije sjajan, nije najbolji, nije najuigranija ekipa, ali imaju Mou-a i to je njihov najveci uspijeh. On je od ekipe ciji je doseg bila najvise osmina finala LP, a u Spaniji drugo mjesto bez ijednog trofeja, napravio ekipu koja je ove godine dosla do polufinala i osvojila kup Kralja koji nisu osvojili 9 godina. Kriv je za poraz svoje ekipe u trecem el klasiku koliko i sudija koji je prelomio utakmicu tom odlukom. Barsa apsolutno nista nije napravila u prvom poluvremenu te utakmice.
1. Dokle ova prica kako Barsa nista nije napravila u 1. poluvremenu? Barsa je bila gost, Barsa je igrala nesto opreznije, Barsa je bila oslabljena,
i takva Barsa je imala 2:0 u sansama u prvom poluvremenu
2. Da Real dobije sve utakmice do kraja opet nece dostici proslogodisnji rekord Pelegrinija - 96 bodova. Da jos spomenemo da je Pelegrini sa neuigranijim i jeftinijim timom do zadnjeg kola bio u borbi za titulu, a kada je bilo ocito da Barsa nece kiksati zadnju tekmu, Real je odigrao zadnje kolo nerijeseno. Znaci, trebali su realno osvojiti 98 bodova. Na svom terenu bili su stvarno smijesni protiv Barse, ali na Nou Campu Real je igrao ofanzivno i bio bolji tim, a kod jedinog gola Zlatan je bio 1 cm u ofsajdu.

Ima jos utakmica do kraja sezone, svasta se moze promijeniti, ali kako sada stvari stoje jedini napredak sa Murinjom je Kup Spanije (koji se ne bi ni spominjao da u finalu nije bila Barsa i to ne u najjacem sastavu) i prolazak Liona (da se nisu onoliko ispromasivali u prvih pola sata revansa, vjerovatno bi Lion prosao gore nego ove sezone). O ovim blamazama i bunkerima protiv Barse da ne pricamo.

Daj molim te ... Pellegrini ispao u kupu od alcorcona, u lp od liona i to u osmini finala, plus zavrsio drugi. Murinho ih doveo do polufinala LP, osvojio kup Kralja i u ligi je svejedno odavno jasno ko ce biti sampion a ko drugi.

Cime je Barsa bila oslabljena. Da ti nabrojim sastav. Daj ne pricaj gluposti, nije igrao iniesta ko je pored toga jos falio, a kljucan im je. Od tri el-klasika barsa je u zadnjem najmanje pokazala. U prvom el klasiku prstale su prilike na sve strane. steta sto su golovi pali iz penala. Real je imao bolje sanse od Barse iako je imao dvostruko manji posjed lopte od njih, cak su u drugom poluvremenu mogli preokrenuti rezultat. Ne treba zaboraviti da je Arbeloa bio iskljucen dobar dio utakmice. U drugoj Real igrao prvo poluvrijeme, Kristijano par puta opucao u dobroj prilici u golmana i Pepe pogodio stativu, Barsa u drugom sakrila loptu realu. Imali opet nebeski posijed lopte, ali taraba prilike. Osim onih par sansi Vilje i Mesija. Real dao go iz prakticno prvog izleta u produzetcima na njihovoj polovini i umalo im nije dao drugi nego Kristijano nije bio priseban, nakon sto gfa je majstorski proigrao Adebajor. Treca utakmica, prvo poluvrijeme smjena i jedna i druga prilika. Real imao tek jednu pravu priliku. Barsa nijednu. Posteno su se izudarali na prvom poluvremenu da su se pobili na putu do svlacionice. Macherano i Pedro su mogli komotno za svoja dva starta poslati se sami u svlacionicu, Masehrano kad je zijanio loptu pa opleo namjerno Adebajora cini mi se, a Pedro Xabija opalio dusmanski po nozi. Medjutim Realovi igraci nisu bili kokosari pa obletali oko sudije kako bni isprovocirali karton ko kod starta Pepea. Ako si pratio sve tri utakmice, posebno se u kupu kralja i u ovoj utakmici vidjelo da Barsa igra na iskljucenje Pepea, nema starta kada nisu isli u te dvije utakmice po 5 igraca Barse da da kartone Pepeu. Sto je Malenko izbjegao iskustvom, Stark nije i to je prelomilo utakmicu. Sto nisi iskomentarisao one mane sto sam ti pobrojo Barse, valjda sigurno sto nisi imao argument da mi proturjecis...
lester burnham

#3003 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

Bušman wrote:
Lud i ponosan wrote:*Edit... Upravo skidam HD snimak, pa cu uslikati ovaj detalj...Jebo i youtube i montirane slike.
Mozda je neko montirao i taj snimak koji sad skidas :D :D :D
to da, sto posto... :)
skenderija04

#3004 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skenderija04 »

Lud i ponosan wrote:
lester burnham wrote:@lud i ponosan
ja shvatih da si ga vec dotjeriv`o... :)

prilikom trzaja je ukocio nogu k`o bruce lee, i onda pliva sa njom po zraku, trazi metu... :)
:)

Za nekih 50-ak minuta ce HD snimak biti na racunaru, pa cu postaviti sliku bez ikakve montaze. Bas me interesuje da li ga je zakacio, no sve i da jeste, to nije bio razlog da se drekne kao da su mu ga 2 crnca zabila i da se valja pola sata na terenu. Futavi De Niro, ne znam samo ko ih je to naucio (mislim i na Bousqets-a, Pedra i Villu). Del Bosque nije, vjerovatno steroidni Pep.
Cekaj jarane. Evo ovaj jedan je vec raskrinko bagru :lol: :lol: :lol: :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E_m1ZYUF ... re=related[/youtube]
Abdulvahid

#3005 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Abdulvahid »

lester burnham wrote:
Abdulvahid wrote:

Odakle trazj noge... pa pogledajte druge snimke to je trenutak kada Alves i Pepe u daraju po lopti. Alves sa donje strane, a Pepe sa gornje gdje je logicno doslo do trzaja noge. Obratite malo paznju.
ma daj, mozda ne gledamo isti snimak... :)
Evo toga momenta iz drugog ugla, Alves i Pepe udaraju po lopti.

Image
Last edited by Abdulvahid on 30/04/2011 00:32, edited 1 time in total.
StudentskiIC

#3006 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by StudentskiIC »

Najbolja snimka sa te utakmice!

Ovo treba često ponoviti, češće nego bilo šta drugo. Uživajte u majstoriji za koga god da navijate. :wink:
Bušman

#3007 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

StudentskiIC wrote:Najbolja snimka sa te utakmice!

Ovo treba često ponoviti, češće nego bilo šta drugo. Uživajte u majstoriji za koga god da navijate. :wink:
Kralj! Ali sto je neko od Realovaca ovdje rekao, parafraziram, da je Pepe u igri slomio bi ga. :D

Sto se tice zadnje analize Pepeovog faula, momak na spanjolskom govori da nedostaju 4 framea ako se ne varam. I bas ofirno, on klika (eh sad se to na videu ne vidi, ali se cuje i to moze biti predmet spekulacija) a frame stoji i odjednom se pojavljuje frame na kome se Alves uveliko pravi piruetu.
Last edited by Bušman on 30/04/2011 00:35, edited 1 time in total.
lester burnham

#3008 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

StudentskiIC wrote:Najbolja snimka sa te utakmice!

vrh,
i komentator je dobar... ! :)

@busman
da je Pepe u igri slomio bi ga.
:D
skenderija04

#3009 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skenderija04 »

Lud i ponosan wrote:
Bušman wrote:
Sto se tice zadnje analize Pepeovog faula, momak na spanjolskom govori da nedostaju 4 framea ako se ne varam. I bas ofirno, on klika (eh sad se to na videu ne vidi, ali se cuje i to moze biti predmet spekulacija) a frame stoji i odjednom se pojavljuje frame na kome se Alves uveliko pravi piruetu.
Znacemo sve za priblizno pola sata. :D
Bushman, mozes li postaviti klip. Meni nece.
Bušman

#3010 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

skenderija04 wrote:
Lud i ponosan wrote:
Bušman wrote:
Znacemo sve za priblizno pola sata. :D
Bushman, mozes li postaviti klip. Meni nece.
Koji klip?
5 0 5

#3011 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote:Sapunica se nastavlja...joj, zanimljivi ste ko turske serije :-)
Za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati, rekli smo svi sta smo imali, mislim da je vrijeme da se fokus prebaci na posljednji el Clasico ove sezone. Mogao bi biti najzanimljiviji...
Zanimljivo ce biti. Mourinho, kao sto znamo mora na tribine (ako kupi kartu). Htio je lozu, ali ovi iz Barce kaze da nije zasluzio da sjedi u lozi poslije svih uvreda koje je nanio voljenom klubu u kojem je ispeko zanat. Ovako mu moraju obezbjediti osiguranje na tribinama, a isto tako paziti da ne sapce instrukcije kome, da ne pise ceduljice, ne koristi telefon i sl. Nema pravo kontakta za vrijeme cijele utakmice, ne samo sa igracima nego i sa kompletnim timom. Ne smije ni posjetiti svoje igrace u svlacionici na poluvremenu, a kao sto se sjecamo kad je ono nekad davno Mourinho prerusen i sakriven u kolicima za hranu usao na poluvremenu u svlacionicu da da instrukcije igracima. Tad je govorio, cilj opravdava sredstvo, a Portugalcima je to inace bilo jako vickasto. Jedva cekam da vidim sta je sad smislio. Mozda ce sarati sa onim zelenim laserom.
skenderija04

#3012 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skenderija04 »

Koji klip?[/quote]
Pa ovaj sto neki tip na spanskom objasnjava o toj navodnoj manipulaciji
Bušman

#3013 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

skenderija04 wrote:Pa ovaj sto neki tip na spanskom objasnjava o toj navodnoj manipulaciji

Jel vidis ovako? Ako ne, evo ti direktni link http://www.youtube.com/watch?v=E_m1ZYUFBfA
skenderija04

#3014 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skenderija04 »

Hvala jarane
Bulvaj

#3015 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bulvaj »

kory_galaktikos

#3016 Re: FC Barcelona

Post by kory_galaktikos »

ultima_palabra wrote:I od tog silnog udaranja baš nijedan igrač Barcelone da se povrijedi? Da ne govorim da još uvijek vode u žutim kartonima u ove 3 utakmice...
nemoj ultima tako pisatvidice post oni supci iz uefe i fife dobit ces zatvora..nemoze se tako pricat o velikoj barsi sta tij e..oni nose unicef ma ledjima...nista sledece godine bacamo zelji uniocef na dres i idemo siguno u barem polufinale LP--tako evo barsa radi
Jack Be Nimble

#3017 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Jack Be Nimble »

Zakacio ga. Mozda na slici ne moze se vidjeti, ali zvuk ne laze. Cuje se udarac u isto vrijeme kada Alves krikne i napravi kolut :D

Naravno moze da bude i lopta, ali vise lici na zvuk kostobrana.
Jack Be Nimble

#3018 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Jack Be Nimble »

Image
Jack Be Nimble

#3019 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Jack Be Nimble »

Ma nisam ni ja nista dodavo (kamo srece da imam vremena za toga i zanata :D) Imam taj isti snimak ko ti, ali ovaj od itv je nesto bolji. Nista to ne mjenja stvar, real izgubio 2:0 :run:
Sharam

#3020 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Sharam »

lester burnham wrote:
lester burnham wrote:
Bušman wrote:I evo jos jedan animirani GIF:
Image
to je ta jedna jedina kamera koja je zabiljezila prave namjere pepea... iz svih drugih uglova, na svim snimcima su njegove stvarne namjere ostale zataskane, bile diskutabilne, ali ovde je sve jasno ko dan... !
ovu kameru mozete naci na svakom snimku starta, prikazuje ga iz 5-6 uglova i ni iz jednog drugog se ne vidi kao iz ovog!
ovjde se jedino vidi na ovom snimku da alves nije glumio udarac, bol mozda jeste, al udarac je itekako bio, OBRATITE PAZNJU na kretanje noge alvesove, posebno koljeno koje zajedno sa misicima i cjelokupnom nogom apsorbuje udarac i tacno se vidi da se noga onako ponasa zbog udarca pomjeranje koljena i misica, tako da sve PIZDARIJE Reala padaju u vodu, jedino je mozda trebo otic po minskom polju da hoda i stane na minu pa da bez noge ostane i da dobije Pepe jedino tad crveni !!!
Sharam

#3021 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Sharam »

Lud i ponosan wrote:
Sharam wrote:
ovjde se jedino vidi na ovom snimku da alves nije glumio udarac, bol mozda jeste, al udarac je itekako bio, OBRATITE PAZNJU na kretanje noge alvesove, posebno koljeno koje zajedno sa misicima i cjelokupnom nogom apsorbuje udarac i tacno se vidi da se noga onako ponasa zbog udarca pomjeranje koljena i misica, tako da sve PIZDARIJE Reala padaju u vodu, jedino je mozda trebo otic po minskom polju da hoda i stane na minu pa da bez noge ostane i da dobije Pepe jedino tad crveni !!!
:-) :-) :-)

Ja ti postavih snimke sa utakmice, frame po frame i nije dovoljno? Ovo sve ostalo je jedan cirkus i montaza u reziji indijanaca. A kada vec gledas misic (sve mi je ovo sumnjivo) onda pogledaj i stopalo kako udara loptu u momentu "kontrakcije". Odmah (djelic sekunde) je povukao nogu vidjevsi Pepe-a :D A faca mu je na ovoj slici posebno interesanta. Ove je jadnik dreknuo od silnog udarca :D Fino je ovo odradio, za Oskara.

Image

Ako ti sve predhodno nije dovoljno, onda ga je fakat udario, kramponima, kako je to prikazano na HD snimcima i na ovom Gif.
I fakat je htio da mu nogu polomi.
Nista Alvesa umjesto onih masina sa gusjenicama za deminiranje posalti i nek hoda gore po Trebevicu , sta ce nam beze slati donacije Japanci ljudi u katastrofama , smijesni ste, fakat, i sve da je prvo udario loptu frajer je produzio nogom na cjevanicu i sta sad, nie crnevni, nek nije?! ok, al ona ciganija od hipnotisanih navijaca nikako da skontaju da se ofiraju sa ovom pricom. Real NAJVECI KLUB 20. stoljeca igra kao Hercules protiv Barce, SRAMOTA kako god. Kaka, Higuain, Benzema, Ronaldo, Ozil, Di Maria...ma jebo to su levati bolji Pepe od njih on je izmislio fudbal., taktika ko nabije taj dobije to moze al jednom u 5 utakmica....nego eno reklama za hipotekarne kredite pa nek se Real krene spremati za sljedecu sezonu pa-pa, sa ovim levatima nema fajde se raspravljati. P.S. Koji moron moras biti da klub, instituciju dovedes na nivo Bh. premierligasa iz neke selendre, gdje svu krivnju svaljujes na protivnika, ovo se sad Realu dogodilo i vise nikad ovakvog cigana nece sebi dospusiti, nadam se. Laku noc.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3022 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Velkoski »

50 stranica da se dokaze jel ga udario il' nije....... :-)

sta vam je ba ? :D
Obuca9

#3023 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Lud i ponosan wrote:Jesam Realovac, ali da znam da je Pepe fakat imao namjeru da polomi nogu Alvesu protjerao bih ga iz Madrida za sva vremena, no jednostavno u to nisam siguran.
:lol: :lol: :lol:

Ovaj još jači od onog "Mi ne priznajemo njihovog kralja" :lol: :lol:
Lakat Jebić

#3024 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Lakat Jebić »

hz__semir wrote:
Lud i ponosan wrote:Jesam Realovac, ali da znam da je Pepe fakat imao namjeru da polomi nogu Alvesu protjerao bih ga iz Madrida za sva vremena, no jednostavno u to nisam siguran.
:lol: :lol: :lol:

Ovaj još jači od onog "Mi ne priznajemo njihovog kralja" :lol: :lol:
prestani se petljat u unutrasnje stvari kraljevine spanije :D

visca barca visca edin dzeko :D
Obuca9

#3025 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Obuca9 »

Lakat Jebić wrote:visca barca visca edin dzeko :D
:D
Locked