Vodim trunoću kod privatnika, a povremeno odem na pregled na Jezero(jer sam tamo liječena). Nedavno sam bila gore, tek toliko da me imaju u kartonu kao uspješan slučaj

i dr. me toliko isprepadao s kontrakcijama, izgalamio se što sam prestala s utrogestanom (sad sam 21 sedmica, stavljala ga do 17-te, prekinula na preporuku dr. koja me vodi), rekao mi maltene samo što nisam pobacila, da budem sretna ¨što je dijete dosad ostalo u meni¨

. Takav neprofesionalan nastup i riječnik nikad nisam doživjela u životu, bila sam izvan sebe da sam bukvalno izašla plačući iz ordinacije i odmah kod svoje dr. koja nije mogla vjerovati, kaže da je sve o.k. da od kontrakcija nema ništa, a ja se stvarno super osjećam, nikakve bolove, grčeve niti bilo šta drugo. Kome vjerovati? Glupo mi sad tražiti i treće mišljenje...ili nije? Vjerujem svojoj dr. ali mi sad njegove riječi odzvanjaju, još nisam sebi došla

Sad sam čitala na uputstvu da se utrogestan stavlja samo prvo tromjesečje, kasnije ne. Nemam pojma šta da radim