Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Alhemicarkaa

#3001 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

duboka_misao wrote:
safran wrote:
Alhemicarkaa wrote: Da, popio je dva lexaurina. :mrgreen:
Srce slatko :lol: :lol: :lol: Moj nije prisustvovao porodima niti sam ja imala neku žarku želju ali kad je došao u bolnicu nakon poroda imao je tako izmučenu facu da mi ga je prosto žao bilo.
ta faca je od mamurluka vjeruj mi !

Da potvrdim! Moj je bio super čio i veseo na porodu. Sutradan kao da ga voz pregazio. I on i brat. Pitam šta vama dvojci bi najednom? Kad će snaha ljutito, cijelu noć su sklapali krevetac uz nekoliko flaša. :lol:
Alhemicarkaa

#3002 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

duboka_misao wrote:!

elem ja isla na onaj OGTT pregled nemam secer naravski al et da potvrdim, i saznadoh da se i Mišeljic ispalio, ali i da uprkos mom pregledu od 5-tog Nakas ostaje tu :D
Hoće li iko ostati u toj Vojnoj? Šta se dešava :roll:
ciki4

#3003 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Vodim trunoću kod privatnika, a povremeno odem na pregled na Jezero(jer sam tamo liječena). Nedavno sam bila gore, tek toliko da me imaju u kartonu kao uspješan slučaj :) i dr. me toliko isprepadao s kontrakcijama, izgalamio se što sam prestala s utrogestanom (sad sam 21 sedmica, stavljala ga do 17-te, prekinula na preporuku dr. koja me vodi), rekao mi maltene samo što nisam pobacila, da budem sretna ¨što je dijete dosad ostalo u meni¨ :shock: . Takav neprofesionalan nastup i riječnik nikad nisam doživjela u životu, bila sam izvan sebe da sam bukvalno izašla plačući iz ordinacije i odmah kod svoje dr. koja nije mogla vjerovati, kaže da je sve o.k. da od kontrakcija nema ništa, a ja se stvarno super osjećam, nikakve bolove, grčeve niti bilo šta drugo. Kome vjerovati? Glupo mi sad tražiti i treće mišljenje...ili nije? Vjerujem svojoj dr. ali mi sad njegove riječi odzvanjaju, još nisam sebi došla :sad: Sad sam čitala na uputstvu da se utrogestan stavlja samo prvo tromjesečje, kasnije ne. Nemam pojma šta da radim :(
radenska

#3004 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Meni je utrogestan propisao jer bukvalno nije imao vise koje lijekove da mi preporuci. Kad je rekao 3*2 nisam mogla vjerovati, i naravno da ih nisam koristila jer sam se dobro osjecala. Jucer na kontroli moja doktorica, kaze istog momenta prestani s ovim, ko ti je ovo propisao. Kad sam joj rekal da ih nisam koristila laknulo joj :D
LieToMe

#3005 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

Inace svako malo cujem ne tako lijepa iskustva sa Jezera. I svaki put (iako kazem da me nista vise ne moze iznenaditi i sokirati) ipak uspijem ostati iznenadjena. Nedavno se jedna poznanica porodila gore i sad u onom nekom svom bunilu malo je i vrisnula, doktorica koja ju je poradjala lijepo ju je zveknula po ruci (da udarila, ostali joj tragovi) i rekla kad je znala siriti noge nek sad trpi bol :shock: Nije se sjetila da pita doktoricu jel njena mama sirila noge ili su nju rode donijele.
Prosao odmor i more, bilo je prelijepo, bebica je uzivala u kupanju :D po povratku vadila nalaze krvi i urina, bila sam malo skepticna po pitanju urina (ipak sam frisko s mora) ali urin nikad bolji :D
Prekosutra idem na pregled sa nalazima. Nekad sljedece sedmice pocinjem ganjati Nakasa u Drazavnoj, cisto da se eto pojavim i kod njega.
safran

#3006 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

otherside wrote:aaaaaaaaa!!!
ququ, pa ti napravis masakr svaki put kad odes u bolnicu :cry:
haj' priznaj da te i miseljic nekad pregledao :D
a gdje se on ispalio? na godisnji ili je promjenio radnu adresu?
bogami i meni je sumnjiva - pa šta je sad sa Mišeljićem? Otherside, ode li ti ikad kod njega?
safran

#3007 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

LieToMe wrote:Inace svako malo cujem ne tako lijepa iskustva sa Jezera. I svaki put (iako kazem da me nista vise ne moze iznenaditi i sokirati) ipak uspijem ostati iznenadjena. Nedavno se jedna poznanica porodila gore i sad u onom nekom svom bunilu malo je i vrisnula, doktorica koja ju je poradjala lijepo ju je zveknula po ruci (da udarila, ostali joj tragovi) i rekla kad je znala siriti noge nek sad trpi bol :shock: Nije se sjetila da pita doktoricu jel njena mama sirila noge ili su nju rode donijele.
Prosao odmor i more, bilo je prelijepo, bebica je uzivala u kupanju :D po povratku vadila nalaze krvi i urina, bila sam malo skepticna po pitanju urina (ipak sam frisko s mora) ali urin nikad bolji :D
Prekosutra idem na pregled sa nalazima. Nekad sljedece sedmice pocinjem ganjati Nakasa u Drazavnoj, cisto da se eto pojavim i kod njega.
Stvarno ne mogu da razmijem šta ovim hoće da kažu - da su porod i roditeljstvo kazna za širenje nogu? :shock: :shock: :shock: :shock: Ako je ona svojoj materi bila kazna meni su moja djeca bogami najveći blagoslov. Nego ti pohiti do Nakaša prije 15.09. - duboka_m se sprema tad na kontrolu pa što je sigurno sigurno je.
ciki4

#3008 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

I da, rekao mi je da obavezno dam sadake jer dijete samo što nije ¨ispalo¨iz mene :shock: Nego, trebam li se po vašem mišljenju brinuti ili da zaboravim na kretena i na Jezero?
Alhemicarkaa

#3009 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

To što se osjećate super i nemate nikakve bolove i grčeve ne znači da je sve uredu. Ja sam koristila utrogestan 3x2, u prvom tromjesječju, ali ja sam imala malo krvarenja. U 8 mjesecu prokrvarim, a osjećala se super, uradila cijelu kuću, napravila tortu, imala hejbet raje na rođendanu i to veće i prokrvarim. Odem kod doktora, materica se talasa ko Jadran na buri, a ja ništa ne osjećam i tad sam pila gynipral. Ja se ne bi igrala i svojevoljno prekidala terapiju. Meni kad je propisao maksimalnu dozu materica se odmah smirila i već za dva dana mi rekao da postepeno smanjujem i kontrakcije nestale. Sveukupno 7 dana pila.
Također, kad se uzima utrogestan treba pomalo smanjivati dozu, svaka tri dana ukidati po jedan, jer nagli prestanak samo gore napravi.
LieToMe

#3010 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

safran wrote:
LieToMe wrote:Inace svako malo cujem ne tako lijepa iskustva sa Jezera. I svaki put (iako kazem da me nista vise ne moze iznenaditi i sokirati) ipak uspijem ostati iznenadjena. Nedavno se jedna poznanica porodila gore i sad u onom nekom svom bunilu malo je i vrisnula, doktorica koja ju je poradjala lijepo ju je zveknula po ruci (da udarila, ostali joj tragovi) i rekla kad je znala siriti noge nek sad trpi bol :shock: Nije se sjetila da pita doktoricu jel njena mama sirila noge ili su nju rode donijele.
Stvarno ne mogu da razmijem šta ovim hoće da kažu - da su porod i roditeljstvo kazna za širenje nogu? :shock: :shock: :shock: :shock: Ako je ona svojoj materi bila kazna meni su moja djeca bogami najveći blagoslov. Nego ti pohiti do Nakaša prije 15.09. - duboka_m se sprema tad na kontrolu pa što je sigurno sigurno je.
Ja da sam bila ta poznanica ja bi nju zveknula istom mjerom i obavezno je pitala jel nju roda donijela na svijet :-)
Inace ne volim zenske ginekologe (doktore generalno) predrasuda, sta cu, ali predrasuza zasnovana na licnim iskustvima i iskljucivo biram muske ginekologe, pokazali su mi se u 90% slucajeva bolji i njezniji od zena. Necu ja prije 18.09. na pregled kod Nakasa, tek sam tad narucena za uputnicu, a prekosutra idem kod svog ginekologa. Jedva cekam da vidim kako bebica napreduje :D udara se ko da je sampion u boksu :-)
LieToMe

#3011 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

ciki4 wrote:I da, rekao mi je da obavezno dam sadake jer dijete samo što nije ¨ispalo¨iz mene :shock: Nego, trebam li se po vašem mišljenju brinuti ili da zaboravim na kretena i na Jezero?
A da jednostavno potrazis drugo misljenje. Ja se u ovakvim slucajevima ne bih oslanjala samo na jednog doktora i njegovo misljenje.
duboka_misao

#3012 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

yeah definitivno potrazi trece misljenje otidji kod nekog privatnika ako hoces ili kod nakasa :D na jedan pregled cisto da sebe smiris ha ya.
ciki4

#3013 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

LieToMe wrote:
ciki4 wrote:I da, rekao mi je da obavezno dam sadake jer dijete samo što nije ¨ispalo¨iz mene :shock: Nego, trebam li se po vašem mišljenju brinuti ili da zaboravim na kretena i na Jezero?
A da jednostavno potrazis drugo misljenje. Ja se u ovakvim slucajevima ne bih oslanjala samo na jednog doktora i njegovo misljenje.
Drugo mišljenje sam dobila, suprotno od njegovog, a treće moram skontati od koga tražiti :-?
LieToMe

#3014 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

ciki4 wrote:
LieToMe wrote:
Drugo mišljenje sam dobila, suprotno od njegovog, a treće moram skontati od koga tražiti :-?
OK, trece... ja bih u svakom slucaju potrazila i to trece misljenje jer kako drugacije naci neki balans izmedju dva oprecna misljenja. Sretno tebi u svakom slucaju.
otherside

#3015 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

safran wrote:
otherside wrote:aaaaaaaaa!!!
ququ, pa ti napravis masakr svaki put kad odes u bolnicu :cry:
haj' priznaj da te i miseljic nekad pregledao :D
a gdje se on ispalio? na godisnji ili je promjenio radnu adresu?
bogami i meni je sumnjiva - pa šta je sad sa Mišeljićem? Otherside, ode li ti ikad kod njega?
ma ne stigoh, vidis da ih dubokoumna sve rastjera :D
ja se prosto bojim za onog nakasa...sta li ce njega snaci :D
nego, ne bojte se zene, beciragic nece nigdje :lol:
btw, ja sam jos uvijek kod divanovica a od iduce sedmice bih trebala poceti sa CTG-om sto ce reci da cu se tada morati nekome "predati u ruke"....onom ko ostane :D
Alhemicarkaa

#3016 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote: nego, ne bojte se zene, beciragic nece nigdje :lol:
btw, ja sam jos uvijek kod divanovica a od iduce sedmice bih trebala poceti sa CTG-om sto ce reci da cu se tada morati nekome "predati u ruke"....onom ko ostane :D
E baš nek si nas utješila. :lol:
A zna li iko šta je sa Aidom tačno bilo, možda se žena vrati do moje druge trudnoće. :razz: Fakat se nadam da joj nije ništa ozbiljno.
Javi nam kome te je predao. Mene baš interesuje kome sad Mehmedbašić šalje.

ciki4, koji te privatnik vodi?
otherside

#3017 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote:
otherside wrote: nego, ne bojte se zene, beciragic nece nigdje :lol:
E baš nek si nas utješila. :lol:
A zna li iko šta je sa Aidom tačno bilo, možda se žena vrati do moje druge trudnoće. :razz: Fakat se nadam da joj nije ništa ozbiljno.
Javi nam kome te je predao. Mene baš interesuje kome sad Mehmedbašić šalje.

ciki4, koji te privatnik vodi?
aida je, cula sam, u sloveniji, valjda je vec operisana, moguce da se dosad i vratila u Sa.
nadam se da ce se brzo oporaviti i vratiti na posao.
vec sam pitala divanovica kome da idem za sekciju, on mi preporucio murtezica sa GAK-a a meni se nesto ne ide gore...jos kontam i lomim se sta da radim.
ne znam kako uopste sada fercera ginekologija u opcoj sa tako malo ljekara....
ciki4

#3018 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ciki4 »

Svi se razbejžali s vojne, taman kad sam ja otpisala Jezero. Murtezić je u nekim talovima s ovim kretenom kojem sam ja išla, a inače sam čula da je dobar.

Ja sam privatno kod Maje Šlaković, žena je fenomenalna, stvarno joj vjerujem tako da ne znam kome boljem da odem još...Baš ću je pitati na slj. pregledu kome šalju u vojnu
Alhemicarkaa

#3019 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

ciki4 Maja je fenomenalna :thumbup: , sigurno se ne bi ustezala da kaže da nešto nije uredu i odličan je dijagnostičar. Ti zbog svoje sigurnosti možeš potražiti i treće mišljenje, ali ja bi vjerovala Maji. Jesi joj rekla šta su ti na Jezeru rekli?
max07

#3020 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

Meni dr. Maja nije nikoga preporučivala u Općoj. Koliko sam je uspjela shvatiti, i ona je bila u Općoj i napustila je. Jednom mi je čak spomenula da se čudila kako je Mašić tako dugo izdržao tamo :shock: Mora da su neki užasni odnosi...

Ja prijavljujem 37.sedmicu i kontam kako bih se, što se mene tiče, već mogla kutarisati :D
Moram ove sedmice kod Cileta na Jezero pa možda mi zakaže ubrzo sekciju. Ja se ne bih bunila :D Izgleda da ima nešto u tome da kad udjemo u visoku trudnoću zbog silnih tegoba (težina, oticanje, žgaravica, bolovi u svakoj kosti, a da o ustajanju nakon ležanja i sjedenja ne pričam :cry: ) izgubimo sav strah od porodjaja i bolova :D
Alhemicarkaa

#3021 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

max07 wrote:Meni dr. Maja nije nikoga preporučivala u Općoj. Koliko sam je uspjela shvatiti, i ona je bila u Općoj i napustila je. Jednom mi je čak spomenula da se čudila kako je Mašić tako dugo izdržao tamo :shock: Mora da su neki užasni odnosi...
Maja je radila u Skerlićevoj, ne Vojnoj. A Zejna iz ordinacije Mehmedbašić je radila u Vojnoj.
max07

#3022 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

Alhemicarkaa wrote:
max07 wrote:Meni dr. Maja nije nikoga preporučivala u Općoj. Koliko sam je uspjela shvatiti, i ona je bila u Općoj i napustila je. Jednom mi je čak spomenula da se čudila kako je Mašić tako dugo izdržao tamo :shock: Mora da su neki užasni odnosi...
Maja je radila u Skerlićevoj, ne Vojnoj. A Zejna iz ordinacije Mehmedbašić je radila u Vojnoj.
Moguće, to za Skerlićevu znam. Ali, ipak, spominjala je da najbolji ljekari napuštaju Vojnu i da joj nije jasno kako je Mašić tako dugo izdržao jer je ona odmah shvatila da joj tu nije mjesto. Možda je, eto, htjela preći tamo pa odustala, ne znam stvarno...
CherryLips

#3023 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Povremeno osjetim neka bolna probadanja negdje u dubini vagine,ne znam kako drugacije da opisem,i sinoc me pravo zigucalo na donjoj lijevoj strani stomaka,skoro na preponi....neko imao nesto slicno? :roll:
otherside

#3024 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

CherryLips wrote:Povremeno osjetim neka bolna probadanja negdje u dubini vagine,ne znam kako drugacije da opisem,i sinoc me pravo zigucalo na donjoj lijevoj strani stomaka,skoro na preponi....neko imao nesto slicno? :roll:
jesam ja...ja to sebi objasnim kao refleksno sirenje bola, zbog rastezanja ligamenata, misica, bla bla bla, okrenem se na drugu stranu i zzzzzzz :D
radenska

#3025 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Nego kad ste pocele osjecati bebu ( ja sam 21 hefta od danas) i pomalo ko osjecam mozda svaki treci dan lagano kretanje. KOliko cesto vi osjecate bebu, meni mama kaze da je skoro svaki dan osjecala mene od 20te sedmice pa po meni to malkice nemoguce izgleda, ili je do mene :D
Post Reply