jesul ljudi trazili da Senad H. poljubi Dodika u guzicu ili je on to samovoljno?super_zena wrote:@ Plai Vanilla,
naravno, ljudi traze, ljudi dobili.
sreca pa se tebe ne pita.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
super_zena
#3002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pitaj njega.
sto li je cijela drzava gledala taj razgovor...
- plain vanilla
#3003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato sto je bilo neprocjenjivosuper_zena wrote:pitaj njega.
Prvi bh. homoseksualni ljubavni film
stvarno je Tv1 prva TV u svemu
-
halo_ba
#3004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zapravo mi je svejedno, ali bih voljela da ne bude nista od dogovora samo iz jednog razloga: da bi zlurade, arogantne haretove spodobe opet smugnule u mrak gdje im je i mjesto.super_zena wrote:@ Plain Vanilla,
naravno, ljudi traze, ljudi dobili.
sreca pa se tebe ne pita.
Hajd sad, setaj do lepog.
-
super_zena
#3005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sreco, o cemu ti bulaznis???faer wrote:@super zena
Cova dobio sve hrvatske pozicije? Draga djevojko, iako vi sa TV1 to iskreno zelite, SDP nece dozovoliti da HDZ-ovi dobiju sve hrvatske pozicije i tako dobiju moguncnost da blokiraju citavu drzavu. Dakle, na vasu zalost, Zlatko ce dobiti kvotu hrvatskih pozicija u FbiH Vladi i VMinistara, sto ce mu, uz vecinu u PDFBiH i DNFBiH, omoguciti da radi sta hoce bez obzira sta Cova i Ljubic hoce. I ovo je najbolja varijnta za HDZ-ove.
Razlika izmedju tebe i velike vecine na ovom forumu je u izvoru informacija. TV1/SBiH trenutno nije relevantan izvor informacija jer ne ucestvujete u bilo cemu iz razloga sto se 3.10.2010. otisli na politicke margine.![]()
etiketiranje po slobodnoj procjeni???
ah, da, zaboravila sam, nisam na fonu SDP-a...pa sam TV1 i SBiH...
vidjeces i ti i velika manjina na ovom forumu, kako ce drug Zlaja "da radi sta hoce"...vrlo brzo...
-
palermo
#3006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
imaš pravo naravno, uopšte ti to ne branim, samo te svrstavam u tabor koji pripadaš. Taj tabor se zove anti-bosanskoherceghovački.super_zena wrote:
cim nisi na fonu SDP-a, odmah si drugi tabor? nemam pravo na svoje misljenje? nemam pravo primjetiti da se ova sapunica i ovakav ishod, mogao desiti mnogo, mnogo ranije??
tuga, jad i cemer!
Ako je SDP uistinu pristao na sve ucjene HDZ-a onda to znači da nije svjestan svoje odgovornosti i da je moj glas otišao na pogrešnu adresu.To je moja greška.
Al, ti opet ostaješ na drugoj strani. Tvoj izbor.
- Alfons Kauders
#3007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa sta? To je pocelo jos i prije izbora... Uvijek su ih prozivali i uvijek ce ih prozivati. Kad je vec tako, neka im daju povoda.plain vanilla wrote: Ti kao da zivis u svijetu maste..Sta bi se dogodilo da su odbili pregovore?
Pa cijela bh javnost se digla protiv Lagumdzije i SDP, postalo je normalno nazvati Lagumdziju rusiteljem BiH. Je li treba da nabrajam ko je sve stao na stranu HDZ-a? Da su to samo Hrvati, pa hajde, nego cijela bruka Bosnjaka..
Hvala nasim medijima na ovoj hajci, nadam se da su sad ponosni na sebe
SDA i SDP su u ovom slucaju imali zakon na svojoj strani, za razliku od HDZ-a, ali su odlucili amnestirati HDZ-ovo djelovanje svojim pristankom na nakaradne pregovore.
Svojim pristankom su relativizirali izborne rezultate, izborni zakon i Ustav - tako da su u jednu ruku upravo ovakvim pregovorima i postali rusitelji drzave, bas kao HDZ i SNSD.
- brzica
#3008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neće dobiti sigurno što traži.plain vanilla wrote:super_zena wrote:@fear,
Čova je dobio sto je trazi, ljepoto moja![]()
@palermo,
drago mi je samo iz jednog jedinog razloga. SDP prodaje muda pod bubrege. gori su 10x od ovih lopova koji su bili na vlasti, pardon, jos su (SDA...). a to ce se vrlo brzo pokazati. nazalost, ova zemlja nema istinsku alternativu postojecoj bandi!
ako HDZ dobije sto trazi, imat cemo Covu i Dodika na vlasti
zahvaljujuci dijelom i kampanji tvoje TV1
hvala vam, domoljubi
A što Nosara pita, što je donja crta... mislim da je to ono što je već ponuđeno.
Državni premijer i jedan ministar, u Federaciji tri ministarstva po izboru iz "hrvatske" kvote
i 60% imenovanja (javna poduzeća, uprave i sl.).
Plus, možda, i po jedno mjesto u ZE-DO (od SDA) i TŽ (tko zna od koga)...
Sve ostalo je oduzimanje vlasti samom sebi. Jer ako SDA-HDZ imaju 9 (5+4)u Vladi FBiH, onda ne
trebaš ni ići u tu Vladu, to je makar jasno. Bolje pokušati na drugi način....
-
super_zena
#3009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da se malo presaberes prije nego lupis kontradiktorne glupostipalermo wrote:imaš pravo naravno, uopšte ti to ne branim, samo te svrstavam u tabor koji pripadaš. Taj tabor se zove anti-bosanskoherceghovački.
-
super_zena
#3010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma, bravo! u centar!Alfons Kauders wrote:Pa sta? To je pocelo jos i prije izbora... Uvijek su ih prozivali i uvijek ce ih prozivati. Kad je vec tako, neka im daju povoda.plain vanilla wrote: Ti kao da zivis u svijetu maste..Sta bi se dogodilo da su odbili pregovore?
Pa cijela bh javnost se digla protiv Lagumdzije i SDP, postalo je normalno nazvati Lagumdziju rusiteljem BiH. Je li treba da nabrajam ko je sve stao na stranu HDZ-a? Da su to samo Hrvati, pa hajde, nego cijela bruka Bosnjaka..
SDA i SDP su u ovom slucaju imali zakon na svojoj strani, za razliku od HDZ-a, ali su odlucili amnestirati HDZ-ovo djelovanje svojim pristankom na nakaradne pregovore.
Svojim pristankom su relativizirali izborne rezultate, izborni zakon i Ustav - tako da su u jednu ruku upravo ovakvim pregovorima i postali rusitelji drzave, bas kao HDZ i SNSD.
-
palermo
#3011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemoj da se ljutiš na mene. Nije to moj izbor, to je tvoj izbor.super_zena wrote:da se malo presaberes prije nego lupis kontradiktorne glupostipalermo wrote:imaš pravo naravno, uopšte ti to ne branim, samo te svrstavam u tabor koji pripadaš. Taj tabor se zove anti-bosanskoherceghovački.
i ne ubijaj glasnika koji samo govori istinu
- plain vanilla
#3012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
sta bona u centar, kad TV1 govori da HDZ-u treba prepustiti ta mjestasuper_zena wrote:
ma, bravo! u centar!
i da SDP majorizira Hrvate ako ne ustupi ta mjesta
gledas li ti tu tvoju TV?
pa zar ni uposlenici ne gledaju?
ovo je stvarno sramota za news TV
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#3013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treci i stolni....nosara wrote:Pa ako se dogovore bilo kako, nece valjda jedni drugima poslije podmetat klipove... Sta je donja crta SDP-a to pitam...plain vanilla wrote:Ako sve daju kako HDZ trazi, HDZ ce biti u poziciji da blokira svaku odluku..nema odluke bez HDZnosara wrote:Koja je, uopste, pozicija SDP-a...? Sta je ono sto je, u najruznijoj varijanti, SDP spreman da proguta...?
- vee-jay
#3014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Alfons Kauders wrote:Pa sta? To je pocelo jos i prije izbora... Uvijek su ih prozivali i uvijek ce ih prozivati. Kad je vec tako, neka im daju povoda.plain vanilla wrote: Ti kao da zivis u svijetu maste..Sta bi se dogodilo da su odbili pregovore?
dobro, to je sve ok. ali morat ces priznati da je, kako izgleda, SDP primoran da "bude kooperativan". zasto? ne znam. cime mu se prijeti? ne znam. ko mu prijeti? ne znam. ali jednu stvar znam: iza zatvorenih vrata je sastavljanje vlasti TEK JEDNA od tema.
zadnja recenica ti je ipak malo previse crno-bijela.
btw. @all, ne znam zasto uopste obracate paznju na neke nove clanove koji su se samo prijavili po zadatku
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#3015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ljudi moji shvatite već jednom da su svi isti nema uopće razlike.
To su sve ISTI ''naši ljudi'' balkanci, koji su došli opet iz našeg naroda.
Možete napraviti milion kombinacija i stotinu hiljada puta promijeniti vlast sve će isto i dalje biti: nepotizam, mito, korupcija i kriminal bez promjene.
Odakle sve to dolazi?
Dolazi iz našeg naroda koji se bavi sa tim ''na sitno'', dok se pojedinci na vlasti bave sa tim ''na veliko''.
Što je uzrok ovome?
Podanički sitno-kokošarski balkanski mentalitet našeg čovjeka koji sve uništi.
Naš narod, pojedinačno se uvlači u š.... svim onim pojedincima koji su na vlasti radi nekog svoga ličnog suženog interesa, dive mu se, klanjaju, ljube u obraz i mrze ga istovremeno jer mu zavide što oni nisu u njegovoj poziciji i mogućnosti da umjesto ''na sitno'' bave se nepotizmom, mitom, korupcijom i kriminalom ''na veliko'', kao što to i on radi.
Kada sve kao narod kolektivno uništimo radi našeg balkanskog podaničkog sitno-kokošarskog mentaliteta i zbog kredita sa kamatnim stopama većim od evropskih za 350% u koje će nas ''naši ljudi'' za par godina SIGURNO kolektivno kao narod i državu uvaliti, rasprodat ćemo sve resurse koje imamo da se izvadimo.
Mislim da će naredna generacija mladih ljudi sva otići iz BiH, dok će naši roditelji koji ostanu masovno otići na sela, da se bave poljoprivredom da bi preživjeli i imali što da jedu.
Možemo hiljadu puta mijenjati vlast ali dok se mi kolektivno kao narod ne promijenimo, ništa se neće promijeniti na bolje.
Pojedinci na vlasti su samo ogledalo naroda i ponašaju se identično kao i obični ljudi.
Ko god dođe na vrh svi mu se mi pojedinačno radi nekog svoga ličnog suženog i balkanskog sitno-kokošarskog interesa dodvoravamo i kolektivno uvlačimo, tako da taj pojedinac na vrhu koji nas vodi, na kraju u svojoj nekoj psihopatiji umisli da je on centar svemira i da je sve njemu podređeno.
Nakon toga, ovaj pojedinac na vlasti umisli da može raditi što god poželi, jer on kao pojedinac uopće ne osjeća strah od te mase ljudi koja je istovjetna kao i on sam.
Ko je kriv i ko je njega napravio takvim faraonskim i tiranskim kakav jeste?
Pa mi – NAROD.
To su sve ISTI ''naši ljudi'' balkanci, koji su došli opet iz našeg naroda.
Možete napraviti milion kombinacija i stotinu hiljada puta promijeniti vlast sve će isto i dalje biti: nepotizam, mito, korupcija i kriminal bez promjene.
Odakle sve to dolazi?
Dolazi iz našeg naroda koji se bavi sa tim ''na sitno'', dok se pojedinci na vlasti bave sa tim ''na veliko''.
Što je uzrok ovome?
Podanički sitno-kokošarski balkanski mentalitet našeg čovjeka koji sve uništi.
Naš narod, pojedinačno se uvlači u š.... svim onim pojedincima koji su na vlasti radi nekog svoga ličnog suženog interesa, dive mu se, klanjaju, ljube u obraz i mrze ga istovremeno jer mu zavide što oni nisu u njegovoj poziciji i mogućnosti da umjesto ''na sitno'' bave se nepotizmom, mitom, korupcijom i kriminalom ''na veliko'', kao što to i on radi.
Kada sve kao narod kolektivno uništimo radi našeg balkanskog podaničkog sitno-kokošarskog mentaliteta i zbog kredita sa kamatnim stopama većim od evropskih za 350% u koje će nas ''naši ljudi'' za par godina SIGURNO kolektivno kao narod i državu uvaliti, rasprodat ćemo sve resurse koje imamo da se izvadimo.
Mislim da će naredna generacija mladih ljudi sva otići iz BiH, dok će naši roditelji koji ostanu masovno otići na sela, da se bave poljoprivredom da bi preživjeli i imali što da jedu.
Možemo hiljadu puta mijenjati vlast ali dok se mi kolektivno kao narod ne promijenimo, ništa se neće promijeniti na bolje.
Pojedinci na vlasti su samo ogledalo naroda i ponašaju se identično kao i obični ljudi.
Ko god dođe na vrh svi mu se mi pojedinačno radi nekog svoga ličnog suženog i balkanskog sitno-kokošarskog interesa dodvoravamo i kolektivno uvlačimo, tako da taj pojedinac na vrhu koji nas vodi, na kraju u svojoj nekoj psihopatiji umisli da je on centar svemira i da je sve njemu podređeno.
Nakon toga, ovaj pojedinac na vlasti umisli da može raditi što god poželi, jer on kao pojedinac uopće ne osjeća strah od te mase ljudi koja je istovjetna kao i on sam.
Ko je kriv i ko je njega napravio takvim faraonskim i tiranskim kakav jeste?
Pa mi – NAROD.
Last edited by antimobbing on 15/03/2011 13:06, edited 2 times in total.
- AliceInChains
#3016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
plain vanilla wrote:Ti kao da zivis u svijetu maste..Sta bi se dogodilo da su odbili pregovore?Alfons Kauders wrote:Meni se cini da su ispali prilicno naivni jer su pristali da udju u pregovore bez bilo kakvih garancija. O cemu pregovarati? O postivanju zakona i Ustava? O tome ne bi trebali biti pregovora...faer wrote:
tu si u pravu donekle. oni koji su zaduzeni da sprijece ovakva stanja, ohr i pic, su jednostavno toliko podijeljeni da nisu mogli reagovati. plus, dusman lajcak sa onim stavom od prosle sedmice. medjutim, bitno je da se pregovori ne mogu zavrsiti sa hdzovima u vlasti ako ne pristanu na podjelu hrv pozicija do cetvrtka. ako nastave ovako, onda platformasi zavrsavaju posao u cetvrtak. sta slijedi nakon toga, niko bas nije siguran, ali je sigurno da hdzovi onda nisu vlast.
Bezveze pristaju na trule kompromise samo kako bi se strancima prodavali kao kooperativni, a zauzvrat dobiju kitu. Kada HDZ i SNSD mogu igrati na kartu iskljucivosti i maksimalistickih zahtjeva, onda su SDA i SDP jednostavno trebali insistirati imenovanju delegata u DN prije nego sto se uopste pocne razgovarati o novoj parlamentarnoj vecini.
Svojim pristankom da se potkusuruju u OHRu kao na pijaci samo su pokazali da je Ustav i pravni okvir za njih relativna kategorija, nasjeli su na igru HDZ-a i SNSD-a...
I ako cu sad popiti ban: Drazi su mi CETNICI, nego nase balije(pa i ove novinarske), jer su cetnici makar PRINCIPIJELNI(nema veze, koje okolnosti i koja stranka, uvjek se bore za Veliku Srbiju). Ove nase balije na drugoj strani boli briga za nasu buducnost, zato sto su prodane duse. I kad je sve kasno, onda bas te balije kao najvise cmizdre zbog nase "teske" sudbine. Nek' se gone u 3 p.m.
- ultima_palabra
#3017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Evo šta zmijuge kažu.
SARAJEVO - U Sarajevu je sinoć kasno okončan sastanak lidera SDA Sulejmana Tihića, SDP-a Zlatka Lagumdžije i HDZ-a Dragana Čovića. Kako TV1 doznaje od jednog sudionika sastanka lideri su navodno postigli dogovor prema kojem će kičmu vlasti na federalnom i državnom nivou činiti tri nacionalna bloka – SDA – SDP, dva HDZ-a, i SNSD – SDS.
Prema dogovoru lidera, sedam ministarskih pozicija u novoj Vladi FBIH i mjesto premijera pripašće SDP-u, pet ministarskih pozicija pripašće SDA, dok će četiri ministarske pozicije pripasti HDZ-ovima. Funkcije dva zamjenika premijera obavljaće ministri iz SDA i HDZ-a.
Pogledajte i koje pozicije će pripasti kojoj stranci:
PREMIJER - SDP
Unutrašnjih poslova (SDP)
Prometa i komunikacija (SDP)
Rada i socijalne politike (SDP)
Za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata (SDP)
Zdravstva (SDP)
Obrazovanja i nauke (SDP)
Trgovine (SDP)
Pravde (HDZ BiH)
Finansija (HDZ BIH)
Okoliša i turizma (HDZ BiH)
Poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (HDZ 1990)
Energije, rudarstva i industrije (SDA)
Raseljenih osoba i izbjeglica (SDA)
Kulture i sporta (SDA)
Prostornog uređenja (SDA + potpredsjednik)
Razvoja, poduzetništva i obrta (SDA)
(Vijesti.ba)
- Alfons Kauders
#3018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa i mene brine jedna od tih drugih tema, tj. sadrzaj sporazuma.vee-jay wrote: dobro, to je sve ok. ali morat ces priznati da je, kako izgleda, SDP primoran da "bude kooperativan". zasto? ne znam. cime mu se prijeti? ne znam. ko mu prijeti? ne znam. ali jednu stvar znam: iza zatvorenih vrata je sastavljanje vlasti TEK JEDNA od tema.
btw. @all, ne znam zasto uopste obracate paznju na neke nove clanove koji su se samo prijavili po zadatku
Naime, platformasi imaju dovoljno delegata da obore vladu i imenuju svoju - kao sto sam vec rekao, mogli su ponuditi HDZ-ovima da udju u vlast i onda ih odjebat nakon sto imenuju delegate u DN.
Tu lezi problem, sad cak i da HDZ-u daju sve pozicije koje traze, opet ne bi bili zadovoljni jer bi mogli dobiti pedalu u vladi cim se usprotive platformasima. Dakle HDZ je morao insistirati na nekom frankenstajn dokumentu koji bi im garantirao da platformasi ne mogu izglasati nepovjerenje vladi.
Kako su taj detalj rijesili samo bog zna.
- Za i Protiv
#3019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
faer wrote:@super zena
Cova dobio sve hrvatske pozicije? Draga djevojko, iako vi sa TV1 to iskreno zelite, SDP nece dozovoliti da HDZ-ovi dobiju sve hrvatske pozicije i tako dobiju moguncnost da blokiraju citavu drzavu. Dakle, na vasu zalost, Zlatko ce dobiti kvotu hrvatskih pozicija u FbiH Vladi i VMinistara, sto ce mu, uz vecinu u PDFBiH i DNFBiH, omoguciti da radi sta hoce bez obzira sta Cova i Ljubic hoce. I ovo je najbolja varijnta za HDZ-ove.
Razlika izmedju tebe i velike vecine na ovom forumu je u izvoru informacija. TV1/SBiH trenutno nije relevantan izvor informacija jer ne ucestvujete u bilo cemu iz razloga sto se 3.10.2010. otisli na politicke margine.![]()
Uh, ovo boli... istina uvijek boli
bravo majstore
- ultima_palabra
#3020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam kako bi takav sporazum mogao imati pravnu validnost.Alfons Kauders wrote:Pa i mene brine jedna od tih drugih tema, tj. sadrzaj sporazuma.vee-jay wrote: dobro, to je sve ok. ali morat ces priznati da je, kako izgleda, SDP primoran da "bude kooperativan". zasto? ne znam. cime mu se prijeti? ne znam. ko mu prijeti? ne znam. ali jednu stvar znam: iza zatvorenih vrata je sastavljanje vlasti TEK JEDNA od tema.
Naime, platformasi imaju dovoljno delegata da obore vladu i imenuju svoju - kao sto sam vec rekao, mogli su ponuditi HDZ-ovima da udju u vlast i onda ih odjebat nakon sto imenuju delegate u DN.
Tu lezi problem, sad cak i da HDZ-u daju sve pozicije koje traze, opet ne bi bili zadovoljni jer bi mogli dobiti pedalu u vladi cim se usprotive platformasima. Dakle HDZ je morao insistirati na nekom frankenstajn dokumentu koji bi im garantirao da platformasi ne mogu izglasati nepovjerenje vladi.
- Alfons Kauders
#3021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa da se zakon postuje, ne bi ni bili u ovoj situaciji...ultima_palabra wrote:Ne znam kako bi takav sporazum mogao imati pravnu validnost.Alfons Kauders wrote:Pa i mene brine jedna od tih drugih tema, tj. sadrzaj sporazuma.vee-jay wrote: dobro, to je sve ok. ali morat ces priznati da je, kako izgleda, SDP primoran da "bude kooperativan". zasto? ne znam. cime mu se prijeti? ne znam. ko mu prijeti? ne znam. ali jednu stvar znam: iza zatvorenih vrata je sastavljanje vlasti TEK JEDNA od tema.
- Komrad
#3022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ja vjerujem da ce tako i uraditi ... cim HDZ pocne opstrukcije u novoj vladi .. naravno ako budu dio vladajuce koalicijeAlfons Kauders wrote:
Pa i mene brine jedna od tih drugih tema, tj. sadrzaj sporazuma.
-
zemo_online
#3023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pitanje: dali se izbacivanjem hdz-a indirektno podrzava treci i dodikova teorija o konfederalnoj bih?
- madner
#3024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dogovor je USA diktat.
Cista kapitulacija principa i uvjerenja.
Cista kapitulacija principa i uvjerenja.
- nosara
#3025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hocu da iz smrdljivih covicevih usta cujem da je SDP stranka sva tri naroda u BiH, inace SDP-u vise ne dam glas (6 glasova, tacnije)...
Last edited by nosara on 15/03/2011 13:28, edited 1 time in total.