Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ako kupujes dizela onda crd,zaobidji VM motore,sto se tice benzinaca dobar je i 4.0 i 4.7 ,potrosnja je skoro ista ,znaci bolje je jaci motor.
najveci problem sto su to 98% nezagrnuti mejtovi....i vecina prodaje da se rijese ...
mene samo zanima na koji nacin se prenosi snaga na tockove kad su ovolika vjesanja kakvi su to fleksibilni kardani pa mogu "hodat" toliko jel se razvlace uvlace sta jbg ne znam
commendatore wrote:mene samo zanima na koji nacin se prenosi snaga na tockove kad su ovolika vjesanja kakvi su to fleksibilni kardani pa mogu "hodat" toliko jel se razvlace uvlace sta jbg ne znam
pa vecina kardana ima fleksibilnost,ali ako se stavlja veci lift nekad se moraju i mijenjati...mada u vecini slucajeva je dobro isprojektovano
4runner, 1998, 3.0 td, 270000 km. Koliko se isplati uzimati ovo auto danas? Kako za dijelove s obzirom da nije za evropsko trziste? Da li neko posjeduje ovo auto, kakva su iskustva? Koje su alternative za ove pare, cijena je od 12-14k, i da li uopste gledati terenca za te pare?
poštovani 4x4 narode. Ovih dana razmišljam da se sa 2x2 (2xMercedes prebacim na granda 4.7
Stavio sam oba auta na prodaju, pa ako se izvuku pare, da kupim granda, ili ako nekoga od vlasnika sa foruma interesuje neka zamjena da se javi.
Uglavnom vozila su slijedeća:
saiks wrote:Raja idem uskoro gledati granda wj 4.0 plin. Ima li sta da treba posebno obratiti paznju. Najbitnije da je mjenjac i reduktor dobar. Kako to ispitati?
Ako nisi ranije imao takvo vozilo, ja bih ti preprucio da povedes nekoga ko je imao, vozao ili makar dobro upoznat kako sta treba da radi. Vrlo lako se moze provuci nedostatak a da ga ne skontas pri probanju.
Sa bitangom se moram sloziti. Stvar je u tome da ljudi hoce da voze auto a nece da ga odrzava. Kao i svako drugo auto. Kod ovog vozila je moguce da gomila stvari bude neispravno ali auto jos uvijek ide. Vidjao sam ih i sa skinutim kardanom, sa blokiranim viskom, sa skinutim viskom, sa crnim uljem u mjenjacu kao katran, sa neispravnum reduktorom koji nece da ukljuci prednji pogon ili kasni sa ukljucenjem, sa neispravnim klapnama za doziranje zraka u kabinu (jako cest kvar kod modela sa dvozonskom klimom). Ma mali milion stvari ima za provjeriti. U kratkim crtama...dobro ga zagrijati i probati kako mjenjac radi kod laganog i jakog ubrzavanja, temperatura stabilna kod velikog naprezanja tj duze voznje uzbrdo, probati po travi ili blatu kako pogoni rade.