Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#3001 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Bullet Tooth Tony »

exliberal-ex wrote: Ma to je kod njih uzrecica, nije da su bas toliko ljubazni ali su ok.
NY je dobar, kad god odem kazem sebi necu puno hodat....dok me nepocnu hvatat grcevi u nogama od hodanja :D .
Ma samo : :D :D

Image

Image

shake shack :kiselavoda:

Image

when in midwest :izet:

Image
cassius

#3002 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by cassius »

:thumbup: :thumbup:

samo deri
azurna_obala

#3003 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by azurna_obala »

New York :thumbup:
adda_sa

#3004 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by adda_sa »

vjesticanametli wrote:Gdje je najbolje rezervisati hotel u Becu....za turiste preko vikenda :)
pogledaj airbnb, moze se jako jeftino naci. ja sam jednom svojima rezervisala stan, za do 6osoba, 80e noc. po osobi dodje jeftinije nego sto bi bio krevet u dormitory sobi u nekom hostelu. :-D
ako ste samo vikend tu, pogledaj i couchsurfing. ima hiljade oglasa raje koja nudi prazne krevete i kauce ;)
AmirBaa

#3005 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by AmirBaa »

Bullet Tooth Tony wrote:
exliberal-ex wrote: Ma to je kod njih uzrecica, nije da su bas toliko ljubazni ali su ok.
NY je dobar, kad god odem kazem sebi necu puno hodat....dok me nepocnu hvatat grcevi u nogama od hodanja :D .
Ma samo : :D :D

Image

Image

shake shack :kiselavoda:

Image

when in midwest :izet:

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Shake Shack strasan, samo se zna red napraviti kad im je pauza za rucak :D
AmirBaa

#3006 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by AmirBaa »

Image
Image
Image

Taman kad pomisliš da te New York ne moze vise sokirati, odes na Coney Island :) kao da sam se transportovao u skroz drugi grad :D
Maraschino

#3007 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Maraschino »

Promace mi Mexiko(Cancun).
Ja u zadnji momenat otkazao jer mi je let bio dugacak. Ostatak grupe se danas vratio. Utisci fenomenalni. :sad:
Rugafet

#3008 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Rugafet »

Ako ti je za utjehu ja skoro sigurno idem u Cancun ove godine.
Amire slike odlične. Samo daj ako možeš malo više piši.
AmirBaa

#3009 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by AmirBaa »

Ma toliko umoran navecer budem, cim se vratim istusiram se i legnem, prosjek hodanja mi je 20 km dnevno. Stvarno je najbolje pješke vecinu stvari, ko moze naravno :) jucer smo posjetili Brooklyn, sjedili jedno 2 sata u Brooklyn bridge parku, sa pogledom na Manhattan, stvarno je nevjerovatan pogled. Danas sat vremena do Coney Islanda metroom, ali je vrijedilo. Sunce upeklo, stotine ljudi seta, igra odbojke, trci, kao da sam se na Floridu transportovao. Dole negdje uz plažu smo prošli i pored ruskog naselja, pojma nisam imao da imaju svoje naselje. Usli u Starbucks, pored nas 3 rusa i 2 ruskinje, prosjek godina 50, piju kafu i dosipaju vodku u nju iz nekakve flase :lol: trenutno pokusavamo naci fin restoran za ponedjeljak kad je vjencanje, ali smo mi teski na hrani bas. Za sada prognoza za ponedjeljak opsti haos, 9 stepeni i pljusak citav dan, bit ce zanimljivo vjencanje :D

Image
To je taj pogled

Image
Prelijepo naselje na Coney islandu, sa druge strane je plaza
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#3010 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by parappa »

Ne upratih... Kakvo vjenčanje? Vaše ili ste gosti?
Valjda će biti klopa na svadbi zašto potraga za restoranom?

Inače su slike baš top :thumbup: bio sam toliko puta u Americi a New York još nisam vidio. Rekao sam ženi... Čim djeca budu malo veća idemo.

Na karti Coney Island ne izgleda kao da je otok.
vjesticanametli

#3011 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vjesticanametli »

Bec ...prelijepo :-D nasih kao u prici ....ko da u Sarajevu bijah :lol:
:thumbup: za Nikolu iz muzeja iluzija :)
Schönbrunn :thumbup:
Zoya

#3012 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Zoya »

Oj Njujorku

Image
AmirBaa

#3013 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by AmirBaa »

parappa wrote:Ne upratih... Kakvo vjenčanje? Vaše ili ste gosti?
Valjda će biti klopa na svadbi zašto potraga za restoranom?

Inače su slike baš top :thumbup: bio sam toliko puta u Americi a New York još nisam vidio. Rekao sam ženi... Čim djeca budu malo veća idemo.

Na karti Coney Island ne izgleda kao da je otok.
Ma nase, i dosli smo ovdje da se vjencamo :D pa trazimo gdje na klopu poslije ceremonije :)
vjesticanametli

#3014 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vjesticanametli »

Super slike i nek vam je sretno :thumbup: :-D
stachu

#3015 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by stachu »

E jeste me nalozili sa New York-om, ne mogu da docekam kraj juna.... :-)
Connaisseur Karlin

#3016 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Connaisseur Karlin »

AmirBaa wrote:Image
Image
Image

Taman kad pomisliš da te New York ne moze vise sokirati, odes na Coney Island :) kao da sam se transportovao u skroz drugi grad :D
mah, a' hajd' se okupaj :D
exliberal-ex

#3017 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

Maraschino wrote:Promace mi Mexiko(Cancun).
Ja u zadnji momenat otkazao jer mi je let bio dugacak. Ostatak grupe se danas vratio. Utisci fenomenalni. :sad:
Cancun je ono bas turisticki, nisam bio tu jer nevolim kad je more valovito ali je onda sigurno da nemas trave kao sto je slucaj sa playa de carmen, mada nedavno sam slusa kako kazu da imaju sve vise problema jer narko ratovi pocinju da se prelivaju u turisticke djelove a to je zila kucavica.
U sustini svi kazu a isam sam se uvjerio, ako hoces da vidis kako treba da funkcionise usluga u hotelima idi u Mexico.
Slijedeci put nemoj otkazivat :D
Connaisseur Karlin

#3018 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

exliberal-ex wrote:
Cancun je ono bas turisticki, nisam bio tu jer nevolim kad je more valovito ali je onda sigurno da nemas trave kao sto je slucaj sa playa de carmen, mada nedavno sam slusa kako kazu da imaju sve vise problema jer narko ratovi pocinju da se prelivaju u turisticke djelove a to je zila kucavica.
U sustini svi kazu a isam sam se uvjerio, ako hoces da vidis kako treba da funkcionise usluga u hotelima idi u Mexico.
obje lokacije resort i bazen, nitko ni ne obliazi okolinu :D
exliberal-ex

#3019 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

stachu wrote:E jeste me nalozili sa New York-om, ne mogu da docekam kraj juna.... :-)
Samo se spremi na veliku vlagu, i to se nezajebavam....zna biti bas da se istopis.

Sto karilinka napisa za okean,ajd se okupaj, ja sam bio na Point Pleasant Beach u Semptembru....nema kupanja hladna voda da nepovjerujes, barem meni :D
Connaisseur Karlin

#3020 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

exliberal-ex wrote:
stachu wrote:E jeste me nalozili sa New York-om, ne mogu da docekam kraj juna.... :-)
Samo se spremi na veliku vlagu, i to se nezajebavam....zna biti bas da se istopis.

Sto karilinka napisa za okean,ajd se okupaj, ja sam bio na Point Pleasant Beach u Semptembru....nema kupanja hladna voda da nepovjerujes, barem meni :D
on ce se u NYC namirisati smrada , tipiccan smrad NYCljeti :D

ja s u tvojo Kanadi na obje obale nisma mogla okupati ljeti, a bazeni sa grijacima u hotelima :kiss:
stachu

#3021 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by stachu »

Izduracemo i tu vlagu.. :D

Edit: Izdurat cemo i smrad... :D
exliberal-ex

#3022 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

Connaisseur Karlin wrote:
exliberal-ex wrote:
obje lokacije resort i bazen, nitko ni ne obliazi okolinu :D
Ja sam bio u Playa de karmen , hotel malo mimo grada nekih 5 km od grada, pitali kako da odemo do grada kazu imamo mi besplatni autobus ali moras da odes prvo u prodavnicu srebra, onda tekile pa tek onda u grad sto je jedno dva sata , mozes uzet taksi ili lokalni autobus...sta preporucujete , autobus do grada u povratku taksi i tako i bi...uzeo lokalni autobus , natrpali nas ko sardine i u centar za nekih manje od 1 $ po osobi.
Kasnije smo otisli preko lokalne indijanske agencije da vidimo piramide, plivali u canote...obisli tradicionalno indijansko selo..bilo pravo fino

Tako kad sam bio i u Puerto Vallata, lokalni autobus do grada u povratku taksi...
Connaisseur Karlin

#3023 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

stachu wrote:Izduracemo i tu vlagu.. :D

Edit: Izdurat cemo i smrad... :D
ma sve je to dio avanture :thumbup: :-D

ja sam rvi put dozivjelamfijsasku pucnjavu u Chicago kao u BiH za vrijeme rata, prava ulicna pucanjva nakon sahrane nekog gangstera, dvije strane seobracunavale :-) :lol: tako je u Chicago svaki dan :skoljka:
Connaisseur Karlin

#3024 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

exliberal-ex wrote: Ja sam bio u Playa de karmen , hotel malo mimo grada nekih 5 km od grada, pitali kako da odemo do grada kazu imamo mi besplatni autobus ali moras da odes prvo u prodavnicu srebra, onda tekile pa tek onda u grad sto je jedno dva sata , mozes uzet taksi ili lokalni autobus...sta preporucujete , autobus do grada u povratku taksi i tako i bi...uzeo lokalni autobus , natrpali nas ko sardine i u centar za nekih manje od 1 $ po osobi.
Kasnije smo otisli preko lokalne indijanske agencije da vidimo piramide, plivali u canote...obisli tradicionalno indijansko selo..bilo pravo fino

Tako kad sam bio i u Puerto Vallata, lokalni autobus do grada u povratku taksi...
a nevjerovatno koliko Mexico ima tih piramida , manje poznatih od vecih do poznatih civilizacija Inke Make Asteke :thumbup:

to je jedino sto je autenticno vidjeti u jednoj drzavi :thumbup:
exliberal-ex

#3025 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

Connaisseur Karlin wrote:
exliberal-ex wrote: Ja sam bio u Playa de karmen , hotel malo mimo grada nekih 5 km od grada, pitali kako da odemo do grada kazu imamo mi besplatni autobus ali moras da odes prvo u prodavnicu srebra, onda tekile pa tek onda u grad sto je jedno dva sata , mozes uzet taksi ili lokalni autobus...sta preporucujete , autobus do grada u povratku taksi i tako i bi...uzeo lokalni autobus , natrpali nas ko sardine i u centar za nekih manje od 1 $ po osobi.

a nevjerovatno koliko Mexico ima tih piramida , manje poznatih od vecih do poznatih civilizacija Inke Make Asteke :thumbup:

to je jedino sto je autenticno vidjeti u jednoj drzavi :thumbup:
Znas ti kako je zajebano penjat se na te piramide, ko uz nos...stariji ljudi misle ajde lako je i onda zaglave na pola puta pa ni gore ni dole...mnogi se prepadnu pa jedini nacin je sjedni pa polako na guzici stepenicu po stepenicu...jedino ako si krakat ko ja pa mozes,
Ja sam sveo jednu stariju grupu zaglavili pa neznaju sta ce...rekoh cekaj da pomognem prvo mojoj gospoji pa cu se vratit po vas i tako i bi, ...ajde sad cik cak nemoj da silazite direktno nego polako prvo na jednu stranu pa drugu...popeo se na piramidu taj dan 4 puta :D
nisu odrasli ko mi pentrajuci se po brdima i planinama ...ako se natjeram potrazit cu slike kasnije.
Post Reply