imas ppstroga normala wrote:@Revolucionar
Odakle god sam skinuo shell 3d nakon nekog vremena je skontao da ga nisam platio, i imam samo opciju "kupi" i "izlaz" . Moze li na pp link odakle si ga ti skinuo.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Android OS
Moderator: Benq
- Revolucionar ★
#3001 Re: Android OS
- novi.dan.nova.nafaka
#3002 Re: Android OS
Ja isto imam Neo V i nisam dobio update. Koliko sam vidio na zvaničnom Sony blogu, updatei su krenuli tek za Skandinaviju, mi se imamo načekati.Nermin_BH wrote:Moj je kupljen u bhtelecomu, mogu li kako prije vremena dobiti taj update ?_Reds_ wrote:Zato sto vam je telefon skinuto sa razlicitih mreza.Nermin_BH wrote:Wtf kako tebi izašo update meni još nijeisto neo v
Ja imam taj telefon, i trenutno imam cutom ROM, KA16 Ice Cream Sony
i kernel_ night elf, i mogu reci da je vise nego dobar, probao sma ih 7-8 da sada, na ovome baterije je jednostavno strasna, bez problema 2 dana sa uplajenim wi.fi. Bez wi-fi, moze i vise dosta. HD igrice isto rade bez problema.
@Reds - jesi li ROM-ove skidao sa xda-developers ?
-
Nermin_BH
#3003 Re: Android OS
Flešo sam ga na 4.1 preko ovog tuta
http://www.android.gs/update-xperia-neo-v-official-ics/
a još sam ga i rootao radi sve ok
kako da napravim da na back tipku prekidam poziv
Last edited by Nermin_BH on 26/04/2012 22:17, edited 1 time in total.
- ciacco
#3005 Re: Android OS
Preko kojeg tut-a si ga root. Ja sam pokusao preko par njih al uvijek zapnem na sredini, tj. Kad mi se upali ono plavo svjetlo sa strane u cmd mi ne nalazi nistaNermin_BH wrote:Flešo sam ga na 4.1 preko ovog tuta
Sent from my MT11i using Tapatalk 2
- _Reds_
#3006 Re: Android OS
Da sve od tamo.novi.dan.nova.nafaka wrote:
@Reds - jesi li ROM-ove skidao sa xda-developers ?
- _Reds_
#3007 Re: Android OS
ovaj tut je krajnje jednostavan, samo skini flashtool, pkreni ga, i flashajciacco wrote:Preko kojeg tut-a si ga root. Ja sam pokusao preko par njih al uvijek zapnem na sredini, tj. Kad mi se upali ono plavo svjetlo sa strane u cmd mi ne nalazi nistaNermin_BH wrote:Flešo sam ga na 4.1 preko ovog tuta
-
Eborg
#3008 Re: Android OS
Je li ovo Android nešto zeznuo ili su naše mreže mijenjale nešto?
1) Broj koji imam u imeniku kao +387 65 XXX XXX mi se pri pozivu pojavio kao +387 065 XXX XXX. Otkud ova nula, tako ne pristupa imeniku?
2) Broj koji imam u imeniku kao +387 61 XXX XXX je trenutno u inostranstvu i pri pozivu se pojavio kao +387 00387 61 XXX XXX. Također ga nije pročitao iz imenika zbog takvog formata.
Šta je ovo?
1) Broj koji imam u imeniku kao +387 65 XXX XXX mi se pri pozivu pojavio kao +387 065 XXX XXX. Otkud ova nula, tako ne pristupa imeniku?
2) Broj koji imam u imeniku kao +387 61 XXX XXX je trenutno u inostranstvu i pri pozivu se pojavio kao +387 00387 61 XXX XXX. Također ga nije pročitao iz imenika zbog takvog formata.
Šta je ovo?
- Jazzy.ba
#3009 Android OS
Izvezi sve kontakte sa gmaila u excel edituj ih ispravno i vrati.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- _Reds_
#3010 Re: Android OS
Jazzy.ba wrote:Izvezi sve kontakte sa gmaila u excel edituj ih ispravno i vrati.
Ne mora u excel, moze se editovati u gmailu odmah, bez ikakvih problema.
-
Eborg
#3011 Re: Android OS
Nisu mi kontakti vezani sa Gmailom već su samo na telefonu, tj. njegovoj memoriji.
Šta se tu ima ispravljati, npr. +387 61 XXX XXX je ispravan format?
- _Reds_
#3012 Re: Android OS
Da. Pa ako imas veliki broj kontakata na kojima se desila greska jednostavnije je editova u gmailu, i sinhronizacija kontakta je 2-3 klika, i imas ih i u telefoni i na gmailu.Eborg wrote:Nisu mi kontakti vezani sa Gmailom već su samo na telefonu, tj. njegovoj memoriji.
-
Eborg
#3013 Re: Android OS
Ali ja ne želim da ih imam na Gmailu.
Dosta mi je što mi Google zna koga mailam, gdje surfam, šta tražim, zato i ne dozvoljavam lociranje putem wirelessa (radi uvijek u backgroundu i bez aplikacija) niti koristim Gmail za kontakte i kalendar (to je baš mrtvi stalking
).
Kao što rekoh, ovo mi se desilo samo na dva kontakta, ostali su OK prošli ali mi nije jasno i kad bih editovao šta da mijenjam, format je ispravan.
Kao što rekoh, ovo mi se desilo samo na dva kontakta, ostali su OK prošli ali mi nije jasno i kad bih editovao šta da mijenjam, format je ispravan.
- BaDa
#3014 Re: Android OS
koji je najbolji modem za galaxy s? sad sam trenutno na JVU.. Ali gledam pojavili se neki s brojevima :S
-
Nermin_BH
#3015 Re: Android OS
Ah to je fastboot to ne radi stara verzija idi preko ovog znači samo regularno spojiš mob upališ prvo one opcije unknown sources i development.ciacco wrote:Preko kojeg tut-a si ga root. Ja sam pokusao preko par njih al uvijek zapnem na sredini, tj. Kad mi se upali ono plavo svjetlo sa strane u cmd mi ne nalazi nistaNermin_BH wrote:Flešo sam ga na 4.1 preko ovog tuta
http://www.androidtotal.com/root-sony-x ... ics-guide/
samo preko dos-a pokreni runme.bat jer drugačije neće raditi ako ga pokreneš duplim klikom i čekaj dok završi.
Btw. da bi ga mogao rootati moraš ga prvo flešati na ICS.
- novi.dan.nova.nafaka
#3016 Re: Android OS
Uradio sam update Neo V na ICS, preko onog njihovog zvaničnog softwarea. Sve izgleda OK, po meni i nije baš tolika razlika u odnosu na 2.3.5 Android, helem nejse. Ono što nisam mogao naći jeste to da kada se ugasi display na telefonu, pa se opet upali onim gornjim dugmetom bila je opcija da se slideom sa lijeva na desno otključa telefon, a sa desna ulijevo se uključi/isključi zvuk zvona. prva opcija je ostala ista, ali sada povlačeći sa desna ulijevo uključujem kameru.
Kako umjesto toga podesiti da se uključi/isključi zvuk ?
- _Reds_
#3017 Re: Android OS
Skines neki drugi launcher, pogledaj na marketu imas ih dosta, pa vidi sta ti odgovra, imas i oni na kojima mozes sam da podesavas te slajdove, gdje da se nalaze kako da se vrate, i sta da rade.novi.dan.nova.nafaka wrote:Uradio sam update Neo V na ICS, preko onog njihovog zvaničnog softwarea. Sve izgleda OK, po meni i nije baš tolika razlika u odnosu na 2.3.5 Android, helem nejse. Ono što nisam mogao naći jeste to da kada se ugasi display na telefonu, pa se opet upali onim gornjim dugmetom bila je opcija da se slideom sa lijeva na desno otključa telefon, a sa desna ulijevo se uključi/isključi zvuk zvona. prva opcija je ostala ista, ali sada povlačeći sa desna ulijevo uključujem kameru.
- adis.p
#3018 Re: Android OS
Znal neko kakvu igricu da se igra na onaj kalibrator xd il kako se to vec zove.. msm na ono naginjanje
Ako imaju kakva besplatna auta, il nesto nesto
Ne znam vise sta da skidam jbt
- Revolucionar ★
#3019 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... hunderliteadis.p wrote:Znal neko kakvu igricu da se igra na onaj kalibrator xd il kako se to vec zove.. msm na ono naginjanje![]()
![]()
![]()
![]()
A naravno, za bolju grafulju i to, ganjaj " narodni " NFS
I ovo je extra
https://play.google.com/store/apps/deta ... rinth.lite
- ciacco
#3020 Re: Android OS
HvalaNermin_BH wrote:Ah to je fastboot to ne radi stara verzija idi preko ovog znači samo regularno spojiš mob upališ prvo one opcije unknown sources i development.ciacco wrote:Preko kojeg tut-a si ga root. Ja sam pokusao preko par njih al uvijek zapnem na sredini, tj. Kad mi se upali ono plavo svjetlo sa strane u cmd mi ne nalazi nistaNermin_BH wrote:Flešo sam ga na 4.1 preko ovog tuta
http://www.androidtotal.com/root-sony-x ... ics-guide/
samo preko dos-a pokreni runme.bat jer drugačije neće raditi ako ga pokreneš duplim klikom i čekaj dok završi.
Btw. da bi ga mogao rootati moraš ga prvo flešati na ICS.
- adis.p
#3021 Re: Android OS
Ovu prvu skidam veceras, aa ovu drugu imamRevolucionar ★ wrote:https://play.google.com/store/apps/deta ... hunderliteadis.p wrote:Znal neko kakvu igricu da se igra na onaj kalibrator xd il kako se to vec zove.. msm na ono naginjanje![]()
![]()
![]()
![]()
A naravno, za bolju grafulju i to, ganjaj " narodni " NFS
I ovo je extra
https://play.google.com/store/apps/deta ... rinth.lite
- BaDa
#3022 Re: Android OS
Kako da napravim postavke za internet na galaxy s?? Pokusavao sam preko njihove web stranice ali nece i kad posaljem poruku Postavke dobijem odgovor da su postavke isporucene ali nema nista..
- desperate housewife
#3023 Re: Android OS
jel to u tebe ultra? Ako jest, zovi onaj servis za korisnike. U mene nije ultra pa internet automatski radi cim ga ukljucim (i automatski trosi)BaDa wrote:Kako da napravim postavke za internet na galaxy s?? Pokusavao sam preko njihove web stranice ali nece i kad posaljem poruku Postavke dobijem odgovor da su postavke isporucene ali nema nista..
- BaDa
#3024 Re: Android OS
jest ultra zvao sam poslali mi podatke dobio poruku da sam primio da moram telefon ukljuciti iskljuciti tako i uradim ali opet nista nemadesperate housewife wrote:jel to u tebe ultra? Ako jest, zovi onaj servis za korisnike. U mene nije ultra pa internet automatski radi cim ga ukljucim (i automatski trosi)BaDa wrote:Kako da napravim postavke za internet na galaxy s?? Pokusavao sam preko njihove web stranice ali nece i kad posaljem poruku Postavke dobijem odgovor da su postavke isporucene ali nema nista..
- desperate housewife
#3025 Re: Android OS
Pa zovi onaj centar za korisnike i pitaj, do njih je nesto.