Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- leki hz
#3001 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Zna li ko kako šišaju u frizerskom madona na ilidži u merkatoru
-
Nera_22
#3002 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
leki hz wrote:Zna li ko kako šišaju u frizerskom madona na ilidži u merkatoru
Po meni prednost tih lanaca frizerskih salona su ti da ne moze svako sisati, ljudi, barem tako mislim, prodju neku provjeru prije nego dobiju posao. Jednom sam otisla na sisanje u madonnu na ilidzu i bila sma zadovoljna. Ja se sisam u madonni u A fazi u mercatoru ex gadzo i super sam zadovoljna svojom frizerkom. Mada, kazem i ta na ilidzi je bila dobra, sto je meni najvaznije slusala je sta joj kazem, a ne radila po svom a ja da u havu pricam.
- Ljuska_u_BaklaFi
#3003 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
I ja imam problem sa opadanjem kose koji inace nisam imala, bar ne u ovolikoj mjeri...ovo sad je uzas zivi u svakoj situaciji i iz svakog coska izvucem dlaku, svoju naravno...Imam debelu dlaku i gustu kosu, nesto ne primjetim na glavi da je imam manje, ali zato podovi sve primjete:) kontam i ja da uzmem te perfectil tabletice samo me zanima imaju li uticaja na apetit da sa kosom ne naberem i kg 
-
*mima*
#3004 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nema veze sa apetitom.......one su jos dobre i za nokte a i za ten........bas se vidi razlika......
- Ljuska_u_BaklaFi
#3005 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Mima spasitelju moj samo da apetit ne raste 
- leki hz
#3007 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Hvala ti, to mi je bitno da sluša, a ne ko ove dosad pričaj ako imaš kad, a ja ću tebe po svom ošišat.Nera_22 wrote:leki hz wrote:Zna li ko kako šišaju u frizerskom madona na ilidži u merkatoru
Po meni prednost tih lanaca frizerskih salona su ti da ne moze svako sisati, ljudi, barem tako mislim, prodju neku provjeru prije nego dobiju posao. Jednom sam otisla na sisanje u madonnu na ilidzu i bila sma zadovoljna. Ja se sisam u madonni u A fazi u mercatoru ex gadzo i super sam zadovoljna svojom frizerkom. Mada, kazem i ta na ilidzi je bila dobra, sto je meni najvaznije slusala je sta joj kazem, a ne radila po svom a ja da u havu pricam.
- zubi
#3008 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Gdje je bgt 15 KM?? Ja ga sad platih 21,30 KM..............ladyblue18 wrote:Muhanata ja sam popila bar 5 kutija perfectila u zadnjih 5 godina i zivi sam dokaz da jako pomazu.
Ne treba ti recept uopste, sad se ja ne mogu sjetiti koliko kostaju ali nije vise od 15 KM ja mislim, imas uputstvo na kutiji kako ih piti i sve ostalo sto te zanima.
- muhanata
#3009 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Vjerovala ili ne, prije par dana je bila ta cijena, sinoć jaranica hoće da kupi, u istoj apoteci kaže 21 i ne čuh drugi dio, zamantalo mi sezubi wrote:Gdje je bgt 15 KM?? Ja ga sad platih 21,30 KM..............ladyblue18 wrote:Muhanata ja sam popila bar 5 kutija perfectila u zadnjih 5 godina i zivi sam dokaz da jako pomazu.
Ne treba ti recept uopste, sad se ja ne mogu sjetiti koliko kostaju ali nije vise od 15 KM ja mislim, imas uputstvo na kutiji kako ih piti i sve ostalo sto te zanima.
Totalni bezobrazluk, naručivaću od sad preko net-a
- zubi
#3010 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
muhanata wrote:Vjerovala ili ne, prije par dana je bila ta cijena, sinoć jaranica hoće da kupi, u istoj apoteci kaže 21 i ne čuh drugi dio, zamantalo mi sezubi wrote:Gdje je bgt 15 KM?? Ja ga sad platih 21,30 KM..............ladyblue18 wrote:Muhanata ja sam popila bar 5 kutija perfectila u zadnjih 5 godina i zivi sam dokaz da jako pomazu.
Ne treba ti recept uopste, sad se ja ne mogu sjetiti koliko kostaju ali nije vise od 15 KM ja mislim, imas uputstvo na kutiji kako ih piti i sve ostalo sto te zanima.![]()
Totalni bezobrazluk, naručivaću od sad preko net-a
E pa stvarno sam peh
A gdje narucujes online?
- Nirka
#3011 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
da li je neko u skorije vrijeme vidjeo ovu peglu.. bila sam danas na socijalnom i u cmu u robotu nemaDr.Brennan wrote:Je li neko zna ima li se gdje u Sa kupiti ova pegla za kosu i cetka?
Rijec je o Braun Satin Hair 7 straightener and brush
- Zovem se Zelena
#3012 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Drage moje dame, ima li kod nas kakvih preparata za zaštitu kose od visokih temperatura (ono pri feniranju, peganju...)? Ako da, gdje i kolika je cijena!
Hvala
Hvala
- rinna0304
#3013 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ima u Cm .. taftov sprej - al nije nesto skori kosu i bude nekako nezz ko da je lak za kosu stavljen na nju on je oko 6 km
onda indola( tako nekako) taj sam uzimala al ima se bas osjeti da ima dosta alkohola u sebi al je dobar on je oko 10ak km
ima u Avonu vidjela sam isto 8 km ja mislim
ima ih jos al eto ova 2 gore imam, a posto ne kupujem stvari iz kataaloga ne mogu reci za Avonov valjal
i nista ne moze zastiti kosu koliko je pegla moze unistiti
na moju zalost zbog peglanja iako sam sve te sprejeve cuda, maske koristila i kvalitetniju peglu bila sam primorana osisati kosu koja je bila do pola ladja skroz do ramena 
onda indola( tako nekako) taj sam uzimala al ima se bas osjeti da ima dosta alkohola u sebi al je dobar on je oko 10ak km
ima u Avonu vidjela sam isto 8 km ja mislim
ima ih jos al eto ova 2 gore imam, a posto ne kupujem stvari iz kataaloga ne mogu reci za Avonov valjal
i nista ne moze zastiti kosu koliko je pegla moze unistiti
- VenomousV
#3014 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ima
ja sam uzela Balein - crna/tamno crvena bocica sa crvenim rasprsivacem
dobar je
ja sam uzela Balein - crna/tamno crvena bocica sa crvenim rasprsivacem
dobar je
- Zovem se Zelena
#3015 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Hvala cure
još samo da odlučim koji da kupim...
Peglu inače rijetko koristim, češće se feniram, pa rekoh da malo zaštitim kosu.
Inače, ima li crvenokosih ovdje?
Čime njegujete svoju kosu? Imam osjećaj da mi je od farbanja u crveno, ionako suha kosa, sada još gora 
Peglu inače rijetko koristim, češće se feniram, pa rekoh da malo zaštitim kosu.
Inače, ima li crvenokosih ovdje?
- VenomousV
#3016 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
zovem se crvena 
vrhovi su mi suhi, ostatak kose ok, inace mi se kosa masti nakon 3 dana
koristim garnier fructis balzam, balein silikon za suhe vhove i to baleino cudo za zastitu kose od toplote (mada kosu vise ne feniram - ono okrugla cetka i fen, nego samo prosusim a cijelo ljeto sam je pustala da se prirodno susi)
vrhovi su mi suhi, ostatak kose ok, inace mi se kosa masti nakon 3 dana
koristim garnier fructis balzam, balein silikon za suhe vhove i to baleino cudo za zastitu kose od toplote (mada kosu vise ne feniram - ono okrugla cetka i fen, nego samo prosusim a cijelo ljeto sam je pustala da se prirodno susi)
- Zovem se Zelena
#3017 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Pa helooouuuu crvenaaaaaaa
I moji vrhovi su katastrofa
suhi, ispucali, rascvjetani... Ošišam se i za pola mjeseca ista priča!
I moji vrhovi su katastrofa
- VenomousV
#3018 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
sve znam
bas sam se danas sjetila jedne faze kad nikako, ali bas nikako nisam imala vremena da idem kod frizera i koliko su mi vrhovi bili katastrofa
nekad ih i sama sisnem (zahvalna mi je frizura za samosisanje
)
bas sam se danas sjetila jedne faze kad nikako, ali bas nikako nisam imala vremena da idem kod frizera i koliko su mi vrhovi bili katastrofa
nekad ih i sama sisnem (zahvalna mi je frizura za samosisanje
- mystique
#3019 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja ću za koji dan šiške šišatt...tako sam uzbuđena
ali malo mi se uvija kosa,pa ću se napatit...al nema veze
htjela sam pitati,jel iko od vas stavljao preljev na kosu?ako jeste,za koliko nijansi ju je moguće potamniti?
ali malo mi se uvija kosa,pa ću se napatit...al nema veze
htjela sam pitati,jel iko od vas stavljao preljev na kosu?ako jeste,za koliko nijansi ju je moguće potamniti?
-
terremoto
#3020 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Zovem se Zelena wrote:Pa helooouuuu crvenaaaaaaa![]()
I moji vrhovi su katastrofasuhi, ispucali, rascvjetani... Ošišam se i za pola mjeseca ista priča!
Probaj sa raznim uljima (ricinusovo,maslinovo,bademovo,ako mozes nabaviti arganovo...) ili ubaci malo u sampon ili prije pranja stavi ulje na kosu da stoji sat ili pola koliko mozes duze.
- Zovem se Zelena
#3021 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
terremoto wrote:Zovem se Zelena wrote:Pa helooouuuu crvenaaaaaaa![]()
I moji vrhovi su katastrofasuhi, ispucali, rascvjetani... Ošišam se i za pola mjeseca ista priča!
Probaj sa raznim uljima (ricinusovo,maslinovo,bademovo,ako mozes nabaviti arganovo...) ili ubaci malo u sampon ili prije pranja stavi ulje na kosu da stoji sat ili pola koliko mozes duze.
Hvala, probam
- rinna0304
#3022 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
imam tamniju smedju kosu tj zadnje farbanje je bilo sa loreal casting crna tresnja tako nekako i sad se to ispralo u neku smedju i danas mi se svidi perfect mousse ljesnjak .. pa jel mi moze neko reci ocel biti puno sareno ako iz tamnije nekako je ko cokoladna sad se ofarbam u ovu ljesnjak ... naravno blans ne zelim da koristim tek mi je kosa u potpunosti ozdravila ili da sacekam jos par sedmica da se farba sto vise ispere ?
-
wildflower
#3023 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja sam jucer farbala kosu sa Perfect Mousse Dark Blonde (700), dio kose koji je farban u plavo prethodno je primio lijepo, ali izrast, prirodno tamno smedji, nije bas mnogo, tako da je ostao mrvicu tamniji. Tako da vjerujem da kod tebe nece biti drasticne razlike izmedju izrasta i farbane kose. Sumnjam da ce bas posebno posvijetliti, ali ces vjerovatno dobiti lijep sjaj i izjednaciti boju. Inace je istina sto kazu za ove farbe, kosa bude malo tamnija nego sto je na kutiji, ali dodje na svoje nakon 2-3 pranja.rinna0304 wrote:imam tamniju smedju kosu tj zadnje farbanje je bilo sa loreal casting crna tresnja tako nekako i sad se to ispralo u neku smedju i danas mi se svidi perfect mousse ljesnjak .. pa jel mi moze neko reci ocel biti puno sareno ako iz tamnije nekako je ko cokoladna sad se ofarbam u ovu ljesnjak ... naravno blans ne zelim da koristim tek mi je kosa u potpunosti ozdravila ili da sacekam jos par sedmica da se farba sto vise ispere ?
Inace, odabrala sam ovu boju za konacni zavrsetak moje karijere plavuse - ne mogu vise trpiti farbanje svakih 20 dana - i prezadovoljna sam, sljedeći put obavezno kupujem ponovo Perfect Mousse, samo vjerovatno za nijansu tamniju, Light Brown, bit ce blize mojoj prirodnoj boji.
- rinna0304
#3024 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
mah ja uzimam ove farbe od kad su dosle kod nas i super su mi bude mi tamna kosa i onda se ispere u moju prirodnu boju uzimala sam sve tamne nijanse i sad uzmem ovu dosta svjetliju jer hocu malo da isvjetlim kosu ne previse pa me strah da ne bude puno sarenowildflower wrote:Ja sam jucer farbala kosu sa Perfect Mousse Dark Blonde (700), dio kose koji je farban u plavo prethodno je primio lijepo, ali izrast, prirodno tamno smedji, nije bas mnogo, tako da je ostao mrvicu tamniji. Tako da vjerujem da kod tebe nece biti drasticne razlike izmedju izrasta i farbane kose. Sumnjam da ce bas posebno posvijetliti, ali ces vjerovatno dobiti lijep sjaj i izjednaciti boju. Inace je istina sto kazu za ove farbe, kosa bude malo tamnija nego sto je na kutiji, ali dodje na svoje nakon 2-3 pranja.rinna0304 wrote:imam tamniju smedju kosu tj zadnje farbanje je bilo sa loreal casting crna tresnja tako nekako i sad se to ispralo u neku smedju i danas mi se svidi perfect mousse ljesnjak .. pa jel mi moze neko reci ocel biti puno sareno ako iz tamnije nekako je ko cokoladna sad se ofarbam u ovu ljesnjak ... naravno blans ne zelim da koristim tek mi je kosa u potpunosti ozdravila ili da sacekam jos par sedmica da se farba sto vise ispere ?
Inace, odabrala sam ovu boju za konacni zavrsetak moje karijere plavuse - ne mogu vise trpiti farbanje svakih 20 dana - i prezadovoljna sam, sljedeći put obavezno kupujem ponovo Perfect Mousse, samo vjerovatno za nijansu tamniju, Light Brown, bit ce blize mojoj prirodnoj boji.
- Kinaski
#3025 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja bih volio da imam kosu na glavi , umjesto po ledjima