Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
felsh

#3001 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Ma jok dobar je nego odmara,uletice valjda kad se zakuha
Ramzess Veliki

#3002 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Sjetih se jednog vica vezanog za profesiju:

Sjede Mujo i Suljo snajperista u rovu iznad grada ...
Mujo - Jarane možeš li sa tim vidjeti u grad ... da poviriš u moj stan šta mi Fata radi dok me nema?
Suljo - Mogu, evo da pogledam ... uh ... ovo ti se neće svidjeti, eno je u stanu sa nekim strancem, skidaju se ...
Mujo - :shock: Mtrjojkurv... znao sam, čim odem ona se kurva ... čuješ, ostaću ti vječni dužnik, za druga ... možeš li jedan metak njemu u jaja a nju nevjernicu u glavu ...
Suljo - nišani ... - Biće dovoljan jedan metak. 8-)
Dozer

#3003 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

:-)
Aktivna Fata :)

A, cuj ovog "mecarosa"...sta ba ti meces :D
z1gaa

#3004 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by z1gaa »

Ima li jos kakvih dozivljaja, ozivite temu malo:D
Dozer

#3005 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Kol'ko hosh, ali nisu za temu :D :D :D
karanana

#3006 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by karanana »

cuva dozer za knjigu da ne padne tiraz ako stavi ovdje.
Dozer

#3007 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

:wink:
z1gaa

#3008 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by z1gaa »

Dozer wrote:Kol'ko hosh, ali nisu za temu :D :D :D
baci koju za teme :-D
Darkstorm

#3009 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Darkstorm »

pratim
Kataklinger

#3010 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Kataklinger »

Darkstorm ziv bio, nek si otrgnuo temu od zaborava :)
Ramzess Veliki

#3011 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Spomenu se ovdje jedan naš lik, neću ga imenovati ali neki ga spomenuše kao muljatora pa da napišem nešto o njemu ...
Doveli agresori rusa plaćenika, opasan do bola, nanizao je naših civila u aerodromskom naselju, a i nama je bio preopasan. Luđak se popne na krov u teškom panciru i sa šljemom sa navarenom obrazinom i maše sa tri prsta. Zapucaju na njega naši, a on popamti sa kojih položaja, siđe sa krova i odradi ih. Lovili smo ga na smjene sa specijalcima danima ... grdno nas je namučio. I ... javi se iz jedne rupe iskopane u rubu zgrade, on o kojem pišem zavuče mu zrno kroz šubu i rus skoči unatrag do zida iza leđa i ukaza se na bočnom prozorskom otvoru ... i drug stiže repetirati lovački karabin i zakuca ga uz taj zid kroz rupu na šljemu drugim metkom zauvijek.

Ovu sam priču čuo u kafani od nekih pijanaca kojima se ne može vjerovati ... :oops:
Darkstorm

#3012 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Darkstorm »

Ramzess Veliki wrote:Spomenu se ovdje jedan naš lik, neću ga imenovati ali neki ga spomenuše kao muljatora pa da napišem nešto o njemu ...
Doveli agresori rusa plaćenika, opasan do bola, nanizao je naših civila u aerodromskom naselju, a i nama je bio preopasan. Luđak se popne na krov u teškom panciru i sa šljemom sa navarenom obrazinom i maše sa tri prsta. Zapucaju na njega naši, a on popamti sa kojih položaja, siđe sa krova i odradi ih. Lovili smo ga na smjene sa specijalcima danima ... grdno nas je namučio. I ... javi se iz jedne rupe iskopane u rubu zgrade, on o kojem pišem zavuče mu zrno kroz šubu i rus skoči unatrag do zida iza leđa i ukaza se na bočnom prozorskom otvoru ... i drug stiže repetirati lovački karabin i zakuca ga uz taj zid kroz rupu na šljemu drugim metkom zauvijek.

Ovu sam priču čuo u kafani od nekih pijanaca kojima se ne može vjerovati ... :oops:

Sta rece bolan :-)
Ramzess Veliki

#3013 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Darkstorm wrote:
Sta rece bolan :-)
Tako su meni ispričali lovci ako im je vjerovati ... :oops:
Seoskivaralica

#3014 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Seoskivaralica »

ma ima takvih raznih pričaaa...čuj kroz rupu u šljemu....
to pancirni neki "kaputi" ......hmmmm.....
a pam bi znao pogoditi rafalom kroz puškarnicu na preko 1000 m i raznijeti glavu ko balon....lifetrue....
pucanje rb iz podruma kroz podrumski prozor sa mokrim ćebetom......dobacivanje bombama preko ceste.....
pa bacanje bombe sa lukom i strijelom, moj izum , mislim ludila su se dešavala.....
Repetitor

#3015 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Mlada partizanka bombe bacala...mlada partizanka bombe bacala...Haj nek se cuje cuje,haj nek se zna,da je mlada partizanka bombe bacala...

A pioniri krenuli njenim stopama... :lol: :lol: :lol:
saravara

#3016 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by saravara »

Seoskivaralica wrote:ma ima takvih raznih pričaaa...čuj kroz rupu u šljemu....
to pancirni neki "kaputi" ......hmmmm.....
a pam bi znao pogoditi rafalom kroz puškarnicu na preko 1000 m i raznijeti glavu ko balon....lifetrue....
pucanje rb iz podruma kroz podrumski prozor sa mokrim ćebetom......dobacivanje bombama preko ceste.....
pa bacanje bombe sa lukom i strijelom, moj izum , mislim ludila su se dešavala.....
Pišu ovdje ljudi svašta , bacanje bombe sa lukom i strijelom je istina i taj izum smo zvali PIJANI USTAŠA, nije bilo loše odleti ručna bomba podaleko. Kad kažem podaleko znači puno dalje nego rukom ,imao je izum i prednosti i mane al je tromblon bio puno bolji.
Dozer

#3017 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Problem sa kasikarom je sto, ako se ispali predaleko, detonira u zraku pa nema nikakvog efekta tamo gdje je trabala pasti ;)
Imali smo i onu varijantu napravljenu u CNP-u, onaj nekakav nastavak za AP s onom "casom" na vrhu, pa se u nju ubaci kasikara bez osiguraca i ispali kao tromblon. Znala je odletiti preko 100m, ali je bio problem upravo u ovome sto rekoh - detonacija u zraku.
Ali, bila je dobra kad so co'jek usteli, za ubacivanje u rovove ili detonaciju iznad njih. Tu vec ima efekta kad bubne u zraku ;)
Repetitor

#3018 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Pa to je pijani ustasa.
Image

Ovaj sto prica o nekakvoj strijeli i luku...daj uozbiljite se.Napravi obicnu strijelu pa nece odletjeti dalje od par metara.A kamoli sa bombom na sebi.

Kerime Lucarevicu jesi to ti? :lol: :lol: :lol:
Dozer

#3019 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Dobro si, to je to. I meni bi cudno da se taj luk i strijela tako nazivao jer znam da je to u stvari bilo ovo sa slike...ali, reko', hajd'...ko ce ga znati, raja su svasta izmisljala...
Repetitor

#3020 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Ja znam za fazon sa skijom,kad se napravi katapult.Pa skija moze 100-200 metara izbaciti bombu.
Ili onaj dodatak od skolske RB mine,koji se prepravi,pa se koristi da se pomocu RB-a gadja tromblonskim minama.

Bilo je nekih realnih patenata koji su fakat funkcionisali.

Medjutim danas raja izmislja lovacke price :D
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#3021 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by arman1 »

Repetitor wrote:Ja znam za fazon sa skijom,kad se napravi katapult.Pa skija moze 100-200 metara izbaciti bombu.
Ili onaj dodatak od skolske RB mine,koji se prepravi,pa se koristi da se pomocu RB-a gadja tromblonskim minama.

Bilo je nekih realnih patenata koji su fakat funkcionisali.

Medjutim danas raja izmislja lovacke price :D
Bio je lik koji je na grbavici ubacio pravu strijelu kroz puškarnicu u radićevoj. Poslije si 7 dama preko radio veze samo viceve sluššao.
Repetitor

#3022 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Bio je,ako je imao pravi luk i strijelu.

Ovde pisemo o bombi koja je pricvrscena na strijelu.I koja tezi par stotina grama.

I pisemo o pogotku cetnika-viteza Koje,pogotkom kroz rupicu na sljemu,a sve u roku sekunde-dvije,i to na finoj udaljenosti :run:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#3023 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by arman1 »

Repetitor wrote:Bio je,ako je imao pravi luk i strijelu.

Ovde pisemo o bombi koja je pricvrscena na strijelu.I koja tezi par stotina grama.

I pisemo o pogotku cetnika-viteza Koje,pogotkom kroz rupicu na sljemu,a sve u roku sekunde-dvije,i to na finoj udaljenosti :run:
Holivud čuda ćini.
Repetitor

#3024 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Ma prevazislo Holywood.

Bajke braće Grimm
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#3025 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Woody »

Evo, i moj prilog:

Image