Snajperisti u Sarajevu..
-
felsh
#3001 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ma jok dobar je nego odmara,uletice valjda kad se zakuha
- Ramzess Veliki
#3002 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Sjetih se jednog vica vezanog za profesiju:
Sjede Mujo i Suljo snajperista u rovu iznad grada ...
Mujo - Jarane možeš li sa tim vidjeti u grad ... da poviriš u moj stan šta mi Fata radi dok me nema?
Suljo - Mogu, evo da pogledam ... uh ... ovo ti se neće svidjeti, eno je u stanu sa nekim strancem, skidaju se ...
Mujo -
Mtrjojkurv... znao sam, čim odem ona se kurva ... čuješ, ostaću ti vječni dužnik, za druga ... možeš li jedan metak njemu u jaja a nju nevjernicu u glavu ...
Suljo - nišani ... - Biće dovoljan jedan metak.
Sjede Mujo i Suljo snajperista u rovu iznad grada ...
Mujo - Jarane možeš li sa tim vidjeti u grad ... da poviriš u moj stan šta mi Fata radi dok me nema?
Suljo - Mogu, evo da pogledam ... uh ... ovo ti se neće svidjeti, eno je u stanu sa nekim strancem, skidaju se ...
Mujo -
Suljo - nišani ... - Biće dovoljan jedan metak.
- Dozer
#3003 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Aktivna Fata
A, cuj ovog "mecarosa"...sta ba ti meces
-
z1gaa
#3004 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ima li jos kakvih dozivljaja, ozivite temu malo:D
- Dozer
#3005 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Kol'ko hosh, ali nisu za temu

- karanana
#3006 Re: Snajperisti u Sarajevu..
cuva dozer za knjigu da ne padne tiraz ako stavi ovdje.
- Dozer
-
z1gaa
#3008 Re: Snajperisti u Sarajevu..
baci koju za temeDozer wrote:Kol'ko hosh, ali nisu za temu![]()
![]()
-
Kataklinger
#3010 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Darkstorm ziv bio, nek si otrgnuo temu od zaborava 
- Ramzess Veliki
#3011 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Spomenu se ovdje jedan naš lik, neću ga imenovati ali neki ga spomenuše kao muljatora pa da napišem nešto o njemu ...
Doveli agresori rusa plaćenika, opasan do bola, nanizao je naših civila u aerodromskom naselju, a i nama je bio preopasan. Luđak se popne na krov u teškom panciru i sa šljemom sa navarenom obrazinom i maše sa tri prsta. Zapucaju na njega naši, a on popamti sa kojih položaja, siđe sa krova i odradi ih. Lovili smo ga na smjene sa specijalcima danima ... grdno nas je namučio. I ... javi se iz jedne rupe iskopane u rubu zgrade, on o kojem pišem zavuče mu zrno kroz šubu i rus skoči unatrag do zida iza leđa i ukaza se na bočnom prozorskom otvoru ... i drug stiže repetirati lovački karabin i zakuca ga uz taj zid kroz rupu na šljemu drugim metkom zauvijek.
Ovu sam priču čuo u kafani od nekih pijanaca kojima se ne može vjerovati ...
Doveli agresori rusa plaćenika, opasan do bola, nanizao je naših civila u aerodromskom naselju, a i nama je bio preopasan. Luđak se popne na krov u teškom panciru i sa šljemom sa navarenom obrazinom i maše sa tri prsta. Zapucaju na njega naši, a on popamti sa kojih položaja, siđe sa krova i odradi ih. Lovili smo ga na smjene sa specijalcima danima ... grdno nas je namučio. I ... javi se iz jedne rupe iskopane u rubu zgrade, on o kojem pišem zavuče mu zrno kroz šubu i rus skoči unatrag do zida iza leđa i ukaza se na bočnom prozorskom otvoru ... i drug stiže repetirati lovački karabin i zakuca ga uz taj zid kroz rupu na šljemu drugim metkom zauvijek.
-
Darkstorm
#3012 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ramzess Veliki wrote:Spomenu se ovdje jedan naš lik, neću ga imenovati ali neki ga spomenuše kao muljatora pa da napišem nešto o njemu ...
Sta rece bolan
- Ramzess Veliki
#3013 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Tako su meni ispričali lovci ako im je vjerovati ...Darkstorm wrote:
Sta rece bolan
- Seoskivaralica
#3014 Re: Snajperisti u Sarajevu..
ma ima takvih raznih pričaaa...čuj kroz rupu u šljemu....
to pancirni neki "kaputi" ......hmmmm.....
a pam bi znao pogoditi rafalom kroz puškarnicu na preko 1000 m i raznijeti glavu ko balon....lifetrue....
pucanje rb iz podruma kroz podrumski prozor sa mokrim ćebetom......dobacivanje bombama preko ceste.....
pa bacanje bombe sa lukom i strijelom, moj izum , mislim ludila su se dešavala.....
a pam bi znao pogoditi rafalom kroz puškarnicu na preko 1000 m i raznijeti glavu ko balon....lifetrue....
pucanje rb iz podruma kroz podrumski prozor sa mokrim ćebetom......dobacivanje bombama preko ceste.....
pa bacanje bombe sa lukom i strijelom, moj izum , mislim ludila su se dešavala.....
- Repetitor
#3015 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Mlada partizanka bombe bacala...mlada partizanka bombe bacala...Haj nek se cuje cuje,haj nek se zna,da je mlada partizanka bombe bacala...
A pioniri krenuli njenim stopama...

A pioniri krenuli njenim stopama...
- saravara
#3016 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Pišu ovdje ljudi svašta , bacanje bombe sa lukom i strijelom je istina i taj izum smo zvali PIJANI USTAŠA, nije bilo loše odleti ručna bomba podaleko. Kad kažem podaleko znači puno dalje nego rukom ,imao je izum i prednosti i mane al je tromblon bio puno bolji.Seoskivaralica wrote:ma ima takvih raznih pričaaa...čuj kroz rupu u šljemu....
- Dozer
#3017 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Problem sa kasikarom je sto, ako se ispali predaleko, detonira u zraku pa nema nikakvog efekta tamo gdje je trabala pasti 
Imali smo i onu varijantu napravljenu u CNP-u, onaj nekakav nastavak za AP s onom "casom" na vrhu, pa se u nju ubaci kasikara bez osiguraca i ispali kao tromblon. Znala je odletiti preko 100m, ali je bio problem upravo u ovome sto rekoh - detonacija u zraku.
Ali, bila je dobra kad so co'jek usteli, za ubacivanje u rovove ili detonaciju iznad njih. Tu vec ima efekta kad bubne u zraku
Imali smo i onu varijantu napravljenu u CNP-u, onaj nekakav nastavak za AP s onom "casom" na vrhu, pa se u nju ubaci kasikara bez osiguraca i ispali kao tromblon. Znala je odletiti preko 100m, ali je bio problem upravo u ovome sto rekoh - detonacija u zraku.
Ali, bila je dobra kad so co'jek usteli, za ubacivanje u rovove ili detonaciju iznad njih. Tu vec ima efekta kad bubne u zraku
- Repetitor
#3018 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Pa to je pijani ustasa.

Ovaj sto prica o nekakvoj strijeli i luku...daj uozbiljite se.Napravi obicnu strijelu pa nece odletjeti dalje od par metara.A kamoli sa bombom na sebi.
Kerime Lucarevicu jesi to ti?

Ovaj sto prica o nekakvoj strijeli i luku...daj uozbiljite se.Napravi obicnu strijelu pa nece odletjeti dalje od par metara.A kamoli sa bombom na sebi.
Kerime Lucarevicu jesi to ti?
- Dozer
#3019 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Dobro si, to je to. I meni bi cudno da se taj luk i strijela tako nazivao jer znam da je to u stvari bilo ovo sa slike...ali, reko', hajd'...ko ce ga znati, raja su svasta izmisljala...
- Repetitor
#3020 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ja znam za fazon sa skijom,kad se napravi katapult.Pa skija moze 100-200 metara izbaciti bombu.
Ili onaj dodatak od skolske RB mine,koji se prepravi,pa se koristi da se pomocu RB-a gadja tromblonskim minama.
Bilo je nekih realnih patenata koji su fakat funkcionisali.
Medjutim danas raja izmislja lovacke price
Ili onaj dodatak od skolske RB mine,koji se prepravi,pa se koristi da se pomocu RB-a gadja tromblonskim minama.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#3021 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Bio je lik koji je na grbavici ubacio pravu strijelu kroz puškarnicu u radićevoj. Poslije si 7 dama preko radio veze samo viceve sluššao.Repetitor wrote:Ja znam za fazon sa skijom,kad se napravi katapult.Pa skija moze 100-200 metara izbaciti bombu.
- Repetitor
#3022 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Bio je,ako je imao pravi luk i strijelu.
Ovde pisemo o bombi koja je pricvrscena na strijelu.I koja tezi par stotina grama.
I pisemo o pogotku cetnika-viteza Koje,pogotkom kroz rupicu na sljemu,a sve u roku sekunde-dvije,i to na finoj udaljenosti
Ovde pisemo o bombi koja je pricvrscena na strijelu.I koja tezi par stotina grama.
I pisemo o pogotku cetnika-viteza Koje,pogotkom kroz rupicu na sljemu,a sve u roku sekunde-dvije,i to na finoj udaljenosti
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#3023 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Holivud čuda ćini.Repetitor wrote:Bio je,ako je imao pravi luk i strijelu.
- Repetitor
#3024 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Ma prevazislo Holywood.
Bajke braće Grimm
Bajke braće Grimm
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#3025 Re: Snajperisti u Sarajevu..
Evo, i moj prilog: