mislim da je najbolje uzimati po mesarama, mada ja rijetko zalazim tamo.. supermarketi majka
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3001 Re: Teretana
nije 100%
mislim da je najbolje uzimati po mesarama, mada ja rijetko zalazim tamo.. supermarketi majka
- adis.p
#3002 Re: Teretana
Ja sam uzimao u nekoj radnji gdje se najvise prodaju ti pileci proizvodi kao bataci, krilca, fileti i sta znam vec.. i bila neka super akcija
aa sta je onda isplativije uzimat, po vama?

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3003 Re: Teretana
ja uzimam ono s cime se manje patim 
- Mračajski proto
#3004 Re: Teretana
Čuj teretana. Zar se to još tako zove ? Ubacite kakav prefiks u vezi preparata, ljepše će zvučati. 
- adis.p
#3005 Re: Teretana
Ma uzimam ono sto je najracionalnije
Nego, jel ima neko da mi nabrzaka napise nesto za ishranu.. znaci ono u fazonu
dorucak - UH (hljeb, voce, povrce)
rucak - masti xd
vecera proteini
ii onda za neke medjuobroke, msm sta je najbolje da se jede
dorucak - UH (hljeb, voce, povrce)
rucak - masti xd
vecera proteini
ii onda za neke medjuobroke, msm sta je najbolje da se jede
-
samsung456
#3006 Re: Teretana
Ja uzimam u Brojeleru pilece filete, 8.25KM je kgadis.p wrote:Ja sam uzimao u nekoj radnji gdje se najvise prodaju ti pileci proizvodi kao bataci, krilca, fileti i sta znam vec.. i bila neka super akcijaaa sta je onda isplativije uzimat, po vama?
![]()
- adis.p
#3007 Re: Teretana
A puno jbt :O :O nego neki dan svega mi bilo po 6,5 ii uzme mama podosta.. aa inace ja to nikad ne kupujemsamsung456 wrote:Ja uzimam u Brojeleru pilece filete, 8.25KM je kgadis.p wrote:Ja sam uzimao u nekoj radnji gdje se najvise prodaju ti pileci proizvodi kao bataci, krilca, fileti i sta znam vec.. i bila neka super akcijaaa sta je onda isplativije uzimat, po vama?
![]()
- 2407
#3008 Re: Teretana
Gdje si uzimao po toj cijeni?adis.p wrote:A puno jbt :O :O nego neki dan svega mi bilo po 6,5 ii uzme mama podosta.. aa inace ja to nikad ne kupujemsamsung456 wrote:Ja uzimam u Brojeleru pilece filete, 8.25KM je kgadis.p wrote:Ja sam uzimao u nekoj radnji gdje se najvise prodaju ti pileci proizvodi kao bataci, krilca, fileti i sta znam vec.. i bila neka super akcijaaa sta je onda isplativije uzimat, po vama?
![]()
![]()
Znam i ja za Brojler tu uzimam cesto, nego kontam ima li gdje sta jeftinije. Imao sam neku ponudu po veleprodajnoj cijeni od 7,1KM/kg ali taj ceovjek vise ne radi s tim.
- adis.p
#3009 Re: Teretana
Ne znam tacno ime radnje, al u Visokom je.. ako imas zelju, dodji i odvedem te do nje
ii da, cini mi se da su bili zaledjeni, pa se krenuli odledjavat.. al svejedno to 
- 2407
#3010 Re: Teretana
Interesujem me info za Sarajevo i nije problem ako su zaledjeni. Hvala svakako 
- pirmin
#3011 Re: Teretana
Apdejt 04.06.12pirmin wrote:
Krenuo i ja u teretanu 12.03.12![]()
Kilaza ravnih 100kg, na 182cm visine.
Cilj: 90kg i tesanje bojlera.![]()
Kilaza: 91kg
Visina 182 cm
Sljedeci cilj: 85kg
-
pakica_
#3012 Re: Teretana
pirmin wrote:Apdejt 04.06.12pirmin wrote:
Visina 182 cm![]()
- Loulou
#3013 Re: Teretana
Bravo @pirmin!pirmin wrote:Apdejt 04.06.12pirmin wrote:
Visina 182 cm![]()
-
vulkan777
#3014 Re: Teretana
Zna li neko teretanu u starom gradu ili centru da se može uplatiti pola mjeseca ili nekih 10 termina?!
-
KenCo
#3015 Re: Teretana
pozdrav,
sta mislite o jogurtu kao izvoru proteina ? da li su to kvalitetni proteini ?
btw, kada konzumirate whey prasak?

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#3016 Re: Teretana
Whey = PWM.. Ako imaš viška para, uzmi Casein i pij prije spavanja 
- HardCore
#3017 Re: Teretana
KenCo wrote:pozdrav,
Ne mislim, slabo kad ga pijem, previse je gust tako da mi ne godi XD a whey uzimam poslje teretane i prije spawanja s mlijekom
- Tkd
#3018 Re: Teretana
Koliko je bilo samo izvala na ovoj temi, to je za nepovjerovat. Takav nam je mentalitet, mi želimo svi gotovinu preko tuđih leđa.
I ja sam bio potpuna neznalica što se tiče ovoga sporta. Sjećam se dok sam još u srednju školu išao da sam mislio da je Kreatin isto kao mass gainer haha.
Kako god, teretana je odličan sport. Imao sam sreće i čast da upoznam momka koji je postao odmah na svome prvom takmičenju u body-buildingu u BiH prvak u svojoj kategoriji i apsolutni prvak . Njegovi savjeti su mi u mnogo tome pomogli.
Prije svega, ko se želim baviti profesionalno ovim sportom , treba biti pripremljen na mnogo odricanja. I ako ideš rekreacijski, opet želiš neki napredak , tako da je opet potrebno određeno odricanje.
Lično sam išao u gym radeći full body, sprintove izjutra. Radeći na eksplozivnosti koja mi je potrebna bila za pripremu takmičenja u tkd-u.
Odricanje: Svi sokovi, od domaćih pa nadalje. Svi džemovi, marmalade, čokolade, kebabi, pice, čevapi, hrenovke itd. Dobro izjutra se može kašika meda da se napuni glikogen.
Ishrana , jaja, riža, krompira, zobene pahuljice, piletina, meso, tjestenina, sir. Unosio sam određeni broj UH-a i što više proteina . Nisam nikako na nekoj "masi" bio zbog kategorija u borbama.
No, kao prvi savjet svim početnicima. Čitajte što više. Podsjetiti različite bodybuilding foruma gdje imate odličnih savjeta i komentara. To je osnovno, pa tek onda treninga i ishrana.
I još da napomenem, ishrana je tu osnovna, a tek onda trening.
I ja sam bio potpuna neznalica što se tiče ovoga sporta. Sjećam se dok sam još u srednju školu išao da sam mislio da je Kreatin isto kao mass gainer haha.
Kako god, teretana je odličan sport. Imao sam sreće i čast da upoznam momka koji je postao odmah na svome prvom takmičenju u body-buildingu u BiH prvak u svojoj kategoriji i apsolutni prvak . Njegovi savjeti su mi u mnogo tome pomogli.
Prije svega, ko se želim baviti profesionalno ovim sportom , treba biti pripremljen na mnogo odricanja. I ako ideš rekreacijski, opet želiš neki napredak , tako da je opet potrebno određeno odricanje.
Lično sam išao u gym radeći full body, sprintove izjutra. Radeći na eksplozivnosti koja mi je potrebna bila za pripremu takmičenja u tkd-u.
Odricanje: Svi sokovi, od domaćih pa nadalje. Svi džemovi, marmalade, čokolade, kebabi, pice, čevapi, hrenovke itd. Dobro izjutra se može kašika meda da se napuni glikogen.
Ishrana , jaja, riža, krompira, zobene pahuljice, piletina, meso, tjestenina, sir. Unosio sam određeni broj UH-a i što više proteina . Nisam nikako na nekoj "masi" bio zbog kategorija u borbama.
No, kao prvi savjet svim početnicima. Čitajte što više. Podsjetiti različite bodybuilding foruma gdje imate odličnih savjeta i komentara. To je osnovno, pa tek onda treninga i ishrana.
I još da napomenem, ishrana je tu osnovna, a tek onda trening.
- Loulou
#3019 Re: Teretana
Možda je bilo riječi o tome, ali mi je promaklo... Je l' iko koristio L-karnitin (prašak)? Kakvi su dojmovi?
Za onaj period, prilično nekonzistentnog korištenja, nisam primijetila neke efekte pa me zanimaju iskustva drugih...
PS. U to sam vrijeme bila fokusirana više na cardio vježbe nego na vježbe snage.
Za onaj period, prilično nekonzistentnog korištenja, nisam primijetila neke efekte pa me zanimaju iskustva drugih...
PS. U to sam vrijeme bila fokusirana više na cardio vježbe nego na vježbe snage.
- Loulou
#3021 Re: Teretana
Zašto?
Ozbiljno me zanima argumentacija
(posebno onih koji su koristili).
Ozbiljno me zanima argumentacija
- Tkd
#3022 Re: Teretana
Vidi, sada ozbiljno. Svaki preparat je dobar na svoj način. I ovaj je svakako. Na bacanje para sam mislio u smislu "ko će i za to davati pare još".
Imaš dosta reklama za taj proizvod, većina je tačno, no ima i najveća laž koja postoji u bodybuildingu a to je "u isto vrijeme topi masnoće, te gradi mišiće". To ni pod razno, ni u naučno fantastiku ne može.
Kad bi mi rekla svoj plan treninga, onda bih ti mogao pomoći mislim.
Imaš dosta reklama za taj proizvod, većina je tačno, no ima i najveća laž koja postoji u bodybuildingu a to je "u isto vrijeme topi masnoće, te gradi mišiće". To ni pod razno, ni u naučno fantastiku ne može.
- Industrialyzer
#3023 Re: Teretana
Loulou wrote:Zašto?
Ozbiljno me zanima argumentacija(posebno onih koji su koristili).
Dobar je jedino jer daje jak placebo efekat ali ako nisi u skrpcu sa parama uzmi, nece ti naskoditi
I dobar placebo je nesto
-
tgod
#3024 Re: Teretana
karnitin nece sam uradit nistaLoulou wrote:Možda je bilo riječi o tome, ali mi je promaklo... Je l' iko koristio L-karnitin (prašak)? Kakvi su dojmovi?
- Loulou
#3025 Re: Teretana
Što se reklame koju spominješ tiče, naravno je da domen SF-a. Nisam na to ni mislila, nego isključivo kao ubrzanje sagorijevanja masti.Tkd wrote:Vidi, sada ozbiljno. Svaki preparat je dobar na svoj način. I ovaj je svakako. Na bacanje para sam mislio u smislu "ko će i za to davati pare još".
@Industrialyzer, baš zato što ja nisam primijetila nikakvu razliku (mada, kažem, nekonzistentno sam koristila) zanimalo me je ima li zaista efekta.
@tgod, ne sjećam se koji je brand bio. Bila su to pakiranja u malim vrećicama, razmuti se u vodi i ukusa je kao neki sokić
Značaj pravilne ishrane i nezamjenjivost bilo kakavim suplementima i "čudotvornim napicima" sam davno apsolvirala