Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dinooh

#3001 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dinooh »

free shipping nema uticaja nikakvog. Tada uzimas cijenu proizvoda kao osnovu za carinu, a to sto je prosao bez carine i PDV je sreca
stup metropola

#3002 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by stup metropola »

Nista nije sreca

Sent from my A800 using Tapatalk
daramo

#3003 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by daramo »

To je sreca sto je proslo bez carine, narucito mobitel, blago vama barem imate nekakve sanse, kroz carinu Mostar nista ne moze proci bez pregleda :sad:
salgija

#3004 Re: Одг: Internet kupovina iz inostranstva

Post by salgija »

Pozdrav svima! Zna li neko moze li se odavde nesto naruciti i platiti preko americkog Amazona,a da dostave na adresu druge osobe u Americi?
Dady

#3005 Re: Odg: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Dady »

salgija wrote:Pozdrav svima! Zna li neko moze li se odavde nesto naruciti i platiti preko americkog Amazona,a da dostave na adresu druge osobe u Americi?
Naravno. To mi se sviđa kod Amazona sto i svoje wishlist-e možete postaviti kao javne tako da ih prijatelji vide i mogu ti kupiti te stvari. Super stvar da ne razmišljam šta kome kupiti za rođendan i sl prigode.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
beautyfool

#3006 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by beautyfool »

Jeli za karticu u unicredit banci treba donijeti samo cips i licnu ? Nesto se nemogu sjetiti jesu li trazili jos nesto pored toga a link im ne radi na stranici pa nemogu provjeriti, zna li neko ? :?
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#3007 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Picajzla »

beautyfool wrote:Jeli za karticu u unicredit banci treba donijeti samo cips i licnu ? Nesto se nemogu sjetiti jesu li trazili jos nesto pored toga a link im ne radi na stranici pa nemogu provjeriti, zna li neko ? :?
Koliko me sjecanje sluzi, jeste samo CIPS i kopija LK
beautyfool

#3008 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by beautyfool »

Picajzla wrote:
beautyfool wrote:Jeli za karticu u unicredit banci treba donijeti samo cips i licnu ? Nesto se nemogu sjetiti jesu li trazili jos nesto pored toga a link im ne radi na stranici pa nemogu provjeriti, zna li neko ? :?
Koliko me sjecanje sluzi, jeste samo CIPS i kopija LK
I ja mislim da je to to, ali rekoh da priupitam, hvala.
microbay

#3009 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by microbay »

Odakle je povoljno naručiti patike u BiH , da salju obicnom postom, a ne kurirskim službama ? Sportdirect ima dobar izbor i cijene ali dhl ubija .
newera86

#3010 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by newera86 »

narucio sam nesto od lika preko paypal-a (frajer ima nesto kao privatni sajt) i platio mu na paypal preko maila.
narudzba nije stigla, ima jedno 30-ak dana, ali ne vidim vise narudzbu u historyu na paypalu, ne znam gdje to da nadjem da podignem dispute?=?
Mehemed
Vozim: automobil

#3011 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

newera86 wrote:narucio sam nesto od lika preko paypal-a (frajer ima nesto kao privatni sajt) i platio mu na paypal preko maila.
narudzba nije stigla, ima jedno 30-ak dana, ali ne vidim vise narudzbu u historyu na paypalu, ne znam gdje to da nadjem da podignem dispute?=?
Ako si platio paypalom, MORA da bude ta transakcija u paypalovoj listi transakcija
microbay

#3012 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by microbay »

Da li je neko naručivao dijagnostiku za auto i odakle je najpovoljnije ?

Našao sam ove 2 stranice ali ne znam da li je neko naručivao preko njih i da li su sigurne , te ima li negdje povoljnije ?

Konkretno me najviče intersuje Autocom i Delphi .

www.obd2autocom.com

www.xcar360.com
quarterback

#3013 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by quarterback »

ne znam puno o toj temi jer sam i ja nedavno naletio na neke tekstove i iznenadio se kako su odb2 sada jeftini, mislio sam da su par stotina km, uglavnom ono sto sam ja nasao i kontam naruciti su odb - usb kabl ili eventualno odb sa ugradjenim BTom, cijene su vec od 15 tak KM, poveze se na laptop ili mobitel i to bi trebalo biti to, bar pretpostavljam, gledao sam ebay
newera86

#3014 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by newera86 »

Mehemed wrote:
newera86 wrote:narucio sam nesto od lika preko paypal-a (frajer ima nesto kao privatni sajt) i platio mu na paypal preko maila.
Ako si platio paypalom, MORA da bude ta transakcija u paypalovoj listi transakcija
mozes li me onda uputiti gdje na paypalu da pogledam sve transakcije? znaci precesljao sam gotovo sve, i sam sam se zacudio da nema :?
Ductus Holedocus

#3015 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Ductus Holedocus »

Izvrsila sam neku narudzbu,skinut mi je novac,ali mi nije stigla potvrda na mail da je skinut :roll:
Mehemed

#3016 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

newera86 wrote: mozes li me onda uputiti gdje na paypalu da pogledam sve transakcije? znaci precesljao sam gotovo sve, i sam sam se zacudio da nema :?
Čim se loguješ na acc bodu te u oči transakcije, klikneš "View all of my transactions" i onda gledaš po datumima transakcije i nađeš. Ako nije na prvoj stranici, jest na drugoj, trećoj
newera86

#3017 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by newera86 »

Mehemed wrote:
newera86 wrote: mozes li me onda uputiti gdje na paypalu da pogledam sve transakcije? znaci precesljao sam gotovo sve, i sam sam se zacudio da nema :?
Čim se loguješ na acc bodu te u oči transakcije, klikneš "View all of my transactions" i onda gledaš po datumima transakcije i nađeš. Ako nije na prvoj stranici, jest na drugoj, trećoj
u tome i jest fazon-sto ih nema tu :?
prije mi je bilo ali sad ne, sve sam pregledao :sad:
Partijaner

#3018 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Partijaner »

Ne znam gdje da pitam, pa ako nije problem da ovdje priupitam:

Mogu li se kod nas razmjeniti gvozdene Euri imam njih oko 60 ?
switty

#3019 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by switty »

moze li mala pomoc, sta ovo tacno znaci: https://tools.usps.com/go/TrackConfirmA ... 40152066US
Saka

#3020 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Saka »

switty wrote:moze li mala pomoc, sta ovo tacno znaci: https://tools.usps.com/go/TrackConfirmA ... 40152066US
Napustilo USA 10 marta.
Mehemed

#3021 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

newera86 wrote: u tome i jest fazon-sto ih nema tu :?
prije mi je bilo ali sad ne, sve sam pregledao :sad:
Onda ti transakcija nije prošla kroz paypal account, da je prošla bilo bi tu
alenthekiller

#3022 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alenthekiller »

Pozdrav, uplatio sam prije mjesec dana dio jedan za auto 180 km i sve bilo uredno dok nije dosao mail prije dva dana kao refundirao me lik taj sto sam od njega dio uzeo. Odem na bankomat danas na racunu 9 kermi, na paypal racunu samo 2$... Sta je u pitanju evo pobudali ne znam sta da radim. Moze pomoc? Hvala unaprijed <3
Mehemed

#3023 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

alenthekiller wrote:Pozdrav, uplatio sam prije mjesec dana dio jedan za auto 180 km i sve bilo uredno dok nije dosao mail prije dva dana kao refundirao me lik taj sto sam od njega dio uzeo. Odem na bankomat danas na racunu 9 kermi, na paypal racunu samo 2$... Sta je u pitanju evo pobudali ne znam sta da radim. Moze pomoc? Hvala unaprijed <3
Kupio si preko ebay-a ili ?

Otvori ebay case ako si preko ebay-a i jos sacekaj neko vrijeme, i onda zatrazi full refund.
Ako si kupio preko neke druge stranice, sacekaj ukupno 35-40 dana od dana narudzbe i ako nije doslo otvori paypal case i trazi full refund jer ti nije stiglo
alenthekiller

#3024 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alenthekiller »

Kupio preko ebaya, pise da je refundirano ali para nema ni na bankomatu ni na onom paypalu
Mehemed

#3025 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Mehemed »

alenthekiller wrote:Kupio preko ebaya, pise da je refundirano ali para nema ni na bankomatu ni na onom paypalu
Treba proći 2-3 radna dana dok legne refund, tako je sa Raiffeisen bankom, ne znam je li sa ostavim bankama
Na paypalu se pare nakon refunda ne zadrzaju, vec samo pise da je refundirano na listi transakcija, pare idu direkt na račun, samo što treba par dana da se to pojavi na računu. Ako ti se najkasnije do -Utorka-Srijede ne pojave pare na racunu, onda se tek mozes zabrinuti, ali ce se pojaviti ako pise da si dobio refund
Post Reply