iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ChataDodajStaHoces

#3001 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

amidzazeher wrote:iCloud FREE!!! :shock: :shock:

Nemoguce da Apple nesto dzaba nudi!!!
Ja sam sokiran :shock:

upravo pratim na engadgetu i kontam kako je ovo prva stvar koju cu downloadovati :D

nije mi do sada neke ekstremne prednosti ponudio ios5, sem onog slikanja na volume buttonu koje je napokon doslo :) i poruka za koje ne treba mreza(gsm)... vjerovatno ce zato biti samo izmedju ios uredjaja
amidzazeher

#3002 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

Chata87 wrote:

upravo pratim na engadgetu i kontam kako je ovo prva stvar koju cu downloadovati :D

nije mi do sada neke ekstremne prednosti ponudio ios5, sem onog slikanja na volume buttonu koje je napokon doslo :) i poruka za koje ne treba mreza(gsm)... vjerovatno ce zato biti samo izmedju ios uredjaja
To kao i uvijek :-D Ja vec odavno za to koristim WhatsApp

Evo vidim 5Gb free, nije lose! Ovo za slike ne kontam sta misle 1000 slika i onda kapak!

EDIT: meni je ovo za isync preko wifi dobrodoslo, i to je sve barem za sada sto sam vidio!
ChataDodajStaHoces

#3003 Re: iPhone - All about

amidzazeher wrote:
Chata87 wrote:

To kao i uvijek :-D Ja vec odavno za to koristim WhatsApp

Evo vidim 5Gb free, nije lose! Ovo za slike ne kontam sta misle 1000 slika i onda kapak!
Mislim na ios uredjajima - iphone, ipad, itouch dok na pc i mac ostaje stored zauvijek... kao radi velicine ogranicili su na iCloudu samo do 1000 slika
dugmee

#3004 Re: iPhone - All about

Post by dugmee »

Jel zna neko gdje se u USA moze kupiti iPhone 4 ali da nije vezan za one ugovore?
ChataDodajStaHoces

#3005 Re: iPhone - All about

dugmee wrote:Jel zna neko gdje se u USA moze kupiti iPhone 4 ali da nije vezan za one ugovore?
ebay/craigslist/saneri - legalno nigdje u USA
Qler

#3006 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

http://www.sarajevo-x.com/scitech/tehno ... /110607007

Iz Applea su kazali da će korisnici u budućnosti moći kupiti još dodatnog prostora.
Kada Google daje neogranice prostor, Apple siroke ruke daje 5GB :) ali no frks, moci ce se doplatiti za dodatne GB :D
Curve

#3007 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

koju navigaciju koristite na iphone-u, dosad koju sam god skinuo, 0 bodova mape za BiH :twisted: :twisted:
iSwagga

#3008 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Curve wrote:koju navigaciju koristite na iphone-u, dosad koju sam god skinuo, 0 bodova mape za BiH :twisted: :twisted:
Ja koristim iGo ili Navigon.. ali nesto vise preferiram iGo..
DYD666

#3009 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

Qler wrote: Kada Google daje neogranice prostor, Apple siroke ruke daje 5GB :) ali no frks, moci ce se doplatiti za dodatne GB :D
Prostor za šta?
Ima li Google uopšte uslugu ala Cloud? Ne znam cemu poredjenje...
Uostalom "Korisnici će besplatno dobiti 5 GB prostora za njihovu poštu, dokumente i "backup". Muzika, videa, aplikacije i knjige kupljene sa iTunesa neće zauzimati ovaj slobodni prostor."

Ali bitno je istaknuti eventualne mane jel tako? A to sto je 99% otalog extra - to valja popljuvati i sakriti :razz:
Koga zanima tačno o cemu se tu radi i kako će da radi, uvijek moze pogledati kompletan event: http://events.apple.com.edgesuite.net/1 ... f06/event/ a ne da se siri rekla kazala po forumima.
taxi_driver

#3010 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

DYD666 wrote:
Qler wrote: Kada Google daje neogranice prostor, Apple siroke ruke daje 5GB :) ali no frks, moci ce se doplatiti za dodatne GB :D
Prostor za šta?
Ima li Google uopšte uslugu ala Cloud? Ne znam cemu poredjenje...
Uostalom "Korisnici će besplatno dobiti 5 GB prostora za njihovu poštu, dokumente i "backup". Muzika, videa, aplikacije i knjige kupljene sa iTunesa neće zauzimati ovaj slobodni prostor."

Ali bitno je istaknuti eventualne mane jel tako? A to sto je 99% otalog extra - to valja popljuvati i sakriti :razz:
Koga zanima tačno o cemu se tu radi i kako će da radi, uvijek moze pogledati kompletan event: http://events.apple.com.edgesuite.net/1 ... f06/event/ a ne da se siri rekla kazala po forumima.
nema se sta tu pljuvati, meni su uzeli prosli mjesec 120€ za MobileMe, a za nekoliko dana ili mjesec ce biti djaba sa iCloudom. zar to nije lopovluk? i jos mi posallju mail u kome kaze da moj account traje do juna iduce godine, i da do tad mogu koristiti MobileMe , koji ce za sve ostale biti djaba. zalosno.
iSwagga

#3011 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

DYD-e sta se palis to je Qler - stari zajebant.. korisnik prahistorijske N8ice ;)
DYD666

#3012 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

iSwagga wrote:DYD-e sta se palis to je Qler - stari zajebant.. korisnik prahistorijske N8ice ;)
Ma znam, sve OK :) Pusa za Qler-a :oops:
iSwagga

#3013 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Evo jedan jako koristan link za ljubitelje ajfona .. uzivajte http://hotgirlswithiphones.com/ :dance:
febo_acm

#3014 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

iSwagga wrote:DYD-e sta se palis to je Qler - stari zajebant.. korisnik prahistorijske N8ice ;)
Qler pati za Appleom, ali skupo :D
shalla

#3015 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

iSwagga wrote:
Curve wrote:koju navigaciju koristite na iphone-u, dosad koju sam god skinuo, 0 bodova mape za BiH :twisted: :twisted:
Ja koristim iGo ili Navigon.. ali nesto vise preferiram iGo..
iGo je ZAKON!
Ima svaka moguća vukojebina u BiH a da ne pričam o Evropi. Ja sa iGo-om imam jako pozitivna iskustva jer imam i auto navigaciju Crypton (iGo8) koja me je hvala Bogu dosad po Evropi odvela gdjegod sam htio i valjda zbog te naviknutosti preferiram iGo. Prednost ove navigacije koju imam na Iphone-u u odnosu na Crypton je što na Iphoneu imam kompletnu Evropu :thumbup:
Mahach

#3016 Re: iPhone - All about

Post by Mahach »

Zdravo

Kupio sam Iphone 3gs koji nije unlocked niti je jailbroken sa vec instaliranim 4.3.3. software-om. Da li je moguce da ga jailbreak i onda da ga unlock tako da ga mogu koristiti u Bosni.

Ne znam da li preporucujete greenpois0n ili redsn0w ili mozda neki drugi software za jailbreak ali da je moguce poslije toga ga otkljucati da radi u Bosni.

Citao sam nesto da moras sacuvati svoj stari baseband, ali telefon nikad nije otkljucan tako da stari baseband uopste nemam.

iphone 3gs
version 4.3.3
baseband 05.16.02

Hvala
Last edited by Mahach on 07/06/2011 23:21, edited 1 time in total.
Mahach

#3017 Re: iPhone - All about

Post by Mahach »

u
taxi_driver

#3018 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

shalla imam i ja i igo i navigon, ali igo nisam nikad probao,jer zivim u dijaspori,zanima me kako su bosna i hrvatska rijesene?
shalla

#3019 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

taxi_driver wrote:shalla imam i ja i igo i navigon, ali igo nisam nikad probao,jer zivim u dijaspori,zanima me kako su bosna i hrvatska rijesene?
Sad zasad sam ga koristio samo u BiH i fenomenalno je riješeno, imaju sve moguće ulice u haman svim mrvicu većim gradovima :mrgreen:
Znam da je na auto navigaciji koju imam hrvatska super riješena...
taxi_driver

#3020 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

ok hvala, ja sam je davno kupio, ali sam poslije presao na navigon zbog par stvari koje iGo nema, a meni su ovdje potrebne. evo sad skidam najnoviju verziju pa cu da je probam ovih dana.
Qler

#3021 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

AMD wrote:
Qler pati za Appleom, ali skupo :D

Sto bi rekao Her Zika Pavlovic, hem je skupo, hem je glupo :D

Pa eto napenalise covjeka za 200KM, ni trepnuli nisu, a koliko ih je takvih. I sad je 5GB taman, a kada za par mjeseci/godinu povecaju tih 5 na 10, 15,20, to ce biti optimum opet :)

Sad ne pricam protiv Apple-a, ali 5GB danas je smijesno. Pa samo slika imam toliko, plus video, plus pjesme, plus dokumenti...
shin

#3022 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Mahach wrote:Zdravo

Kupio sam Iphone 3gs koji nije unlocked niti je jailbroken sa vec instaliranim 4.3.3. software-om. Da li je moguce da ga jailbreak i onda da ga unlock tako da ga mogu koristiti u Bosni.

Ne znam da li preporucujete greenpois0n ili redsn0w ili mozda neki drugi software za jailbreak ali da je moguce poslije toga ga otkljucati da radi u Bosni.

Citao sam nesto da moras sacuvati svoj stari baseband, ali telefon nikad nije otkljucan tako da stari baseband uopste nemam.

iphone 3gs
version 4.3.3
baseband 05.16.02

Hvala

http://www.iclarified.com/unlock/iphone ... d=05.16.02
:mrgreen:
taxi_driver

#3023 Re: iPhone - All about

Post by taxi_driver »

nego sta vi kaete na ovaj iOS 5? Ja sam primjetio da su par stvari ukrali sa drugih platformi.iMessenger je ukraden sa BB tj njegov bb messenger. A notifikacije ima i BB i windows i android.Ali Apple ne bi bio Apple da ti ne prodaju m.... za bubrege.Predstavljaju te dvije stvari kao da su ih oni izmislili. :-) :-) :-)
iSwagga

#3024 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Mahach wrote:Zdravo

iphone 3gs
version 4.3.3
baseband 05.16.02

Hvala
svaki 3g i 3gs mozes otkljucati.. samo sto mu moras updatovati baseband na 06.15 (tj. ipad-ov baseband) i onda sa ultrasnow otkljucati

http://www.redmondpie.com/unlock-4.3.3- ... -tutorial/
Curve

#3025 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

iSwagga wrote:Evo jedan jako koristan link za ljubitelje ajfona .. uzivajte http://hotgirlswithiphones.com/ :dance:
ooo mamma :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup:
Post Reply