I što se tiče Šehe, jesam, srao sam prošle sezone al dečko brani MNOGO bolje ove sezone. De malo, Željino je dijete, dokazao je kako se poštuje KLUB. Sabura malo, nadolazi. Bolje on nego nekakav papak koji gleda da pobjegne iz kluba nakon jedne sezone
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
nikad_izvini
#3001 Re: FK Zeljeznicar
Baš me zanima ko će igrati umjesto Dine. Imaš trojicu "ofanzivnih" veznjaka koji su više-manje tarabe u odbrani, recimo da Sejo to i nije, zna nekad uzeti loptu. Bešlija i Bekrić nisu neki defanzivci. Pored njih dvojice ako uračunamo i Mešanovića, fale nam tri igrača koja ne uzimaju loptu. Jesmol Barsa možda
Eto, Anri i Mesi
Slažem se da je Dino panj, al brate mlati i ide glavom gdje drugi ne bi išli autom
Treba nam zamjena za Dinu al da zna lopte igrati, da trči i da gine što baš i nije lako naći.
I što se tiče Šehe, jesam, srao sam prošle sezone al dečko brani MNOGO bolje ove sezone. De malo, Željino je dijete, dokazao je kako se poštuje KLUB. Sabura malo, nadolazi. Bolje on nego nekakav papak koji gleda da pobjegne iz kluba nakon jedne sezone
-
elSaik
#3002 Re: FK Zeljeznicar
Sve stručnjak do stručnjaka.
Polahko ljudi, posložit će to Osim. Sabura. 
-
DZONPI
#3003 Re: FK Zeljeznicar
Volim Zelju i to je sve sto imam rec.Pobjedio gubio ja ga i dalje volim iako imam blizu 40 kuka,i volicu ga dok ne riknem.
- dino84
#3004 Re: FK Zeljeznicar
Otvoreno smo igrali,ne branimo se vise u gostima,vidi se da je to sasvim nova igra u odnosu na prosle sezone.To je ono sto trazimo u svim mecevima.
Treba podhitno dovesti zadnjeg veznog umjesto Muharemovica,a o golmanu da i ne pricam,svakog dana se nadam samo da ce Supic potpisati bar do kraja polusezone,jer lik trenira sa nama vec dosta dugo a ne moze naci klub.
Poslozice ovo Osim,samo polako
Treba podhitno dovesti zadnjeg veznog umjesto Muharemovica,a o golmanu da i ne pricam,svakog dana se nadam samo da ce Supic potpisati bar do kraja polusezone,jer lik trenira sa nama vec dosta dugo a ne moze naci klub.
- Roy
#3005 Re: FK Zeljeznicar
Ne treba ti novi zadnji vezni umjesto Muharemovic, kad vec imamo jednoga - Culuma.
Ne moze se preko noci prekvalifikovat z. vezni (Culum) u organizatora igre.
ja vec rekoh: Muharemovic, Kovacevic, Bucan... RAUS; i vec rekoh da ne moze Mesanovic sam, ali dzaba, egoista na nasoj klupi to ne zeli da vidi i sprema neku kukavicku formaciju. (Serdarevic, vidim vi koji ste isli ga nahvaliste, je trebao poceti utakmicu)
Amar se moze izivljavat koliko god hoce drzanjem treninga poslije utakmica, ali treningom se ne moze nadomjestitit nedostatak talenta. A neki igarci su definicija antitalenta.
Neka uprava odrijesi kesu, ja ne mogu cekat polusezonu
ja vec rekoh: Muharemovic, Kovacevic, Bucan... RAUS; i vec rekoh da ne moze Mesanovic sam, ali dzaba, egoista na nasoj klupi to ne zeli da vidi i sprema neku kukavicku formaciju. (Serdarevic, vidim vi koji ste isli ga nahvaliste, je trebao poceti utakmicu)
Amar se moze izivljavat koliko god hoce drzanjem treninga poslije utakmica, ali treningom se ne moze nadomjestitit nedostatak talenta. A neki igarci su definicija antitalenta.
-
cikular
#3006 Re: FK Zeljeznicar
Meni Dino ne smeta i smatram da treba igrati, pogotovo, na gostovanjima.
Jednostavno na takav igrac treba, a boljeg nemamo.
Dino, keep the faith!

Jednostavno na takav igrac treba, a boljeg nemamo.
Dino, keep the faith!
- Seyo_TM
#3007 Re: FK Zeljeznicar
Pocela su talasanja, 3-4 poraza i bice "uprava napolje" i "brko aufiderzen"Roy wrote: Neka uprava odrijesi kesu, ja ne mogu cekat polusezonu
Izvinjavam se poznavaocima svabskog na pravopisu
Sto se tice "treninga" nakon tekme, to je standardno istrcavanje i istezanje (standardno kod normalnijeg rada)...ako se sjecate kad su se Evra i lik koji radi na odrzavanju terena (Chelsea) "pobili" pa bio Evra kaznjen bla bla, da ne duljim...tada su i velike zvijezde istrcavale nogice nakon tekme
I mislim da tu ima vise glavnu rijec momak sto im radi na kondiciji nego sam The Brko, on je tu da nebi granali
-
nikad_izvini
#3008 Re: FK Zeljeznicar
Jesul to Bešlija i Bekrić bolji igrači od BučanaRoy wrote:Ne treba ti novi zadnji vezni umjesto Muharemovic, kad vec imamo jednoga - Culuma.
Čuj, ne može se trniningom nadomjestiti nedostatak talenta, inače švabe pucaju od talenta pa su onako uspješni. Niđe veze, budi realan. Ima nas koji možemo čekati, bolje da ne odemo u Europu nego da nas oderu neki Armenci kad se nafuramo da smo dobri
-
elSaik
#3009 Re: FK Zeljeznicar
Ma , drug, pusti komentare tipova koji nisu od Newcastlea utakmice pogledali, ali bi sad da pametuju kao veliki. Ovo je ekipa koju imamo, bolje nećemo imati najmanje do polusezone, tako da valja izvući maksimum od ovih. Slavija, Travnik i Olimpik su gostovanja koja moramo dobiti, ostalo nije toliko važno.
-
nikad_izvini
#3010 Re: FK Zeljeznicar
Glupo je poređenje ali ima smisla, Valdes kad je stao na gol Barse, kakve je golove primao, jel bio rupadino84 wrote:Otvoreno smo igrali,ne branimo se vise u gostima,vidi se da je to sasvim nova igra u odnosu na prosle sezone.To je ono sto trazimo u svim mecevima.
- Roy
#3011 Re: FK Zeljeznicar
Bekric je igrac koji nema neke naglasene karakteristike, ono, da se bas po necemu istice..Ustvari ima jedna: nekonstantnost. U jednoj utakmici je dobar, tri ga nema nigdje...
Da se meni pita, ja bih ga pustio vani, ako se moglo sta zaradit. Ne vjerujem da ce njemu cijena rasti, osim ako ga ne uvale na spisak reprezentacije.
Beslija je isto tanak, ali...treba sacekat jos malo, zarad prijasnjih kredita. Licno bih volio da je ostao i H. Beslija ili da Stanic dobije vise prilike, ako nista, brzi su.
Ne izlazak u Evropu je (za mene licno) ravan apokalipsi. Ovih 6 bodova je vrlo dobro, potpis'o bi ih prije nego smo startali, samo bojim se da ako se igra ne digne - donji smo.
Protiv Zrinjskog ne vjerujem u pobjedu.
Da se meni pita, ja bih ga pustio vani, ako se moglo sta zaradit. Ne vjerujem da ce njemu cijena rasti, osim ako ga ne uvale na spisak reprezentacije.
Beslija je isto tanak, ali...treba sacekat jos malo, zarad prijasnjih kredita. Licno bih volio da je ostao i H. Beslija ili da Stanic dobije vise prilike, ako nista, brzi su.
Ne izlazak u Evropu je (za mene licno) ravan apokalipsi. Ovih 6 bodova je vrlo dobro, potpis'o bi ih prije nego smo startali, samo bojim se da ako se igra ne digne - donji smo.
Protiv Zrinjskog ne vjerujem u pobjedu.
- Roy
#3012 Re: FK Zeljeznicar
elSaik wrote:Ma , drug, pusti komentare tipova koji nisu od Newcastlea utakmice pogledali, ali bi sad da pametuju kao veliki.
Sta rece...znas li ti ko sam ja?
Hajd', necu vise crnjacit...
-
nikad_izvini
#3013 Re: FK Zeljeznicar
@roy
ima jedna lijepa stvar, sve golove smo dali poslije 75 minute. Meni to mnogo toga govori. Zbog toga se ne bojim previše
Samo hrabro i ponosno
ima jedna lijepa stvar, sve golove smo dali poslije 75 minute. Meni to mnogo toga govori. Zbog toga se ne bojim previše
Samo hrabro i ponosno
- dino84
#3014 Re: FK Zeljeznicar
elSaik wrote:Ma , drug, pusti komentare tipova koji nisu od Newcastlea utakmice pogledali, ali bi sad da pametuju kao veliki. Ovo je ekipa koju imamo, bolje nećemo imati najmanje do polusezone, tako da valja izvući maksimum od ovih. Slavija, Travnik i Olimpik su gostovanja koja moramo dobiti, ostalo nije toliko važno.
Evo da ti ja kazem nesto kao tip koji je od sezone 96/97 propustio "jednocifren" broj utakmica u Dolini cupova,uzivao u titulama i kupovima,a i strepio da Pintul u zadnjoj minuti zabije iz slobodnjaka Zmaju od Bosne u devedeset i ko zna kojoj minuti i psovao celavu glavu Sehaliji Sehricu i Gradini iz Srebrenika nakon domacih poraza...
Ako sam ista naucio u ovih 13 godina,to je pratiti konstantnost igraca,iz utakmice u utakmicu.Medjutim,treneri se mijenjaju,a neki igraci ne mijenjaju svoje navike pa tako Sehic i danas pod ko zna kojim po redu trenerom istrcava u prazno,zajebava se u petercu i dribla napadace suparnicke ekipe i dodaje se sa igracima iz odbrane.Vjerujem da ne ides na gostovanja,pa mozda stvoris misljenje o njemu kada spasi neku sansu na Grbavici pa se raja kune u njega.Malom je Juventus davno udario u glavu i tada ga je trebalo poslati na kaljenje u Olimpik gdje je svojedobno zavrsio i jedan Almir Gredic ako nisi bio toliko mlad pa se ne sjecas,pa je nakon toga postao igracina a ne igrac za ove nase prilike,sam rjesavao derbije i zabijao skoro sam u Ligi sampiona.Danas bi nakon tog kaljenja mozda imali golmana,ovako ga nemamo.
Dino Muharemovic je igrac koji ima problema sa dodavanjem lopte na 2 m kada je sam kao duh,i tu se ne moze nista uciniti ako on to ne zna.To sto on skoci u derbiju i zabije pitarima glavom nakon kornera znas koliko mi znaci ako usere narednih 10 utakmica.
Nadam se da ce Osim promijeniti neke stvari kod njih ali mislim da je to nemoguce,isto kao sto ne bi promijenio Sadikovica jer ako neko ne zna izvesti korner onda ga ne zna izvesti.
Ovo je naravno moje misljenje na koje imam pravo,isto kao sto ti imas pravo na svoje kada kazes da su ova tri gostovanja po tebi najvaznija a ostala manje vise.To je po meni nacin razmisljanja koji ce nas i odvesti u propast,ali srecom imamo trenera koji tako ne razmislja.
-
elSaik
#3015 Re: FK Zeljeznicar
Moj komentar se nije odnosio ni na šta tvoje napisano već na "može se Amar iživljavati koliko hoće", "imamo egoistu na klupi koji postavlja kukavičku formaciju" i "ne mogu ja čekati polusezonu hoću sad preko noći rezultate". Ova ekipa koju trenutno imamo je najbolje što imamo, jer kod Amara igraju samo oni najbolji. Od njih treba izvući maksimum. Ona 3 gostovanja u ovoj polusezoni se MORAJU dobiti, ostali su manje važnosti što će reći da protiv ta tri protivnika me ne zanima jesmo li igrali dobro ili ne, moraju se osvojiti bodovi, jer su usljed okolnosti (užasan protivnik, blizina gostovanja, domaći teren, podrška sa tribina) to najlakša gostovanja. Ostala gostovanja su manje važnosti i tu mogu halaliti loš rezultat, jer poslije toliko godina gubljenja na strani, previše bi bilo očekivati da odmah sad danas počnemo sve pobjeđivati.dino84 wrote:elSaik wrote:Ma , drug, pusti komentare tipova koji nisu od Newcastlea utakmice pogledali, ali bi sad da pametuju kao veliki. Ovo je ekipa koju imamo, bolje nećemo imati najmanje do polusezone, tako da valja izvući maksimum od ovih. Slavija, Travnik i Olimpik su gostovanja koja moramo dobiti, ostalo nije toliko važno.
Evo da ti ja kazem nesto kao tip koji je od sezone 96/97 propustio "jednocifren" broj utakmica u Dolini cupova,uzivao u titulama i kupovima,a i strepio da Pintul u zadnjoj minuti zabije iz slobodnjaka Zmaju od Bosne u devedeset i ko zna kojoj minuti i psovao celavu glavu Sehaliji Sehricu i Gradini iz Srebrenika nakon domacih poraza...
Ako sam ista naucio u ovih 13 godina,to je pratiti konstantnost igraca,iz utakmice u utakmicu.Medjutim,treneri se mijenjaju,a neki igraci ne mijenjaju svoje navike pa tako Sehic i danas pod ko zna kojim po redu trenerom istrcava u prazno,zajebava se u petercu i dribla napadace suparnicke ekipe i dodaje se sa igracima iz odbrane.Vjerujem da ne ides na gostovanja,pa mozda stvoris misljenje o njemu kada spasi neku sansu na Grbavici pa se raja kune u njega.Malom je Juventus davno udario u glavu i tada ga je trebalo poslati na kaljenje u Olimpik gdje je svojedobno zavrsio i jedan Almir Gredic ako nisi bio toliko mlad pa se ne sjecas,pa je nakon toga postao igracina a ne igrac za ove nase prilike,sam rjesavao derbije i zabijao skoro sam u Ligi sampiona.Danas bi nakon tog kaljenja mozda imali golmana,ovako ga nemamo.
Dino Muharemovic je igrac koji ima problema sa dodavanjem lopte na 2 m kada je sam kao duh,i tu se ne moze nista uciniti ako on to ne zna.To sto on skoci u derbiju i zabije pitarima glavom nakon kornera znas koliko mi znaci ako usere narednih 10 utakmica.
Nadam se da ce Osim promijeniti neke stvari kod njih ali mislim da je to nemoguce,isto kao sto ne bi promijenio Sadikovica jer ako neko ne zna izvesti korner onda ga ne zna izvesti.
Ovo je naravno moje misljenje na koje imam pravo,isto kao sto ti imas pravo na svoje kada kazes da su ova tri gostovanja po tebi najvaznija a ostala manje vise.To je po meni nacin razmisljanja koji ce nas i odvesti u propast,ali srecom imamo trenera koji tako ne razmislja.
-
LSD
#3016 Re: FK Zeljeznicar
slažem se sa napisanim...bolje od ovog ne može i Amar izvlaci maximum od ove ekipe...on je najmanje kriv što je zatekao ovakav igracki kadar (a taj kadar je plod 5-godišnjeg mešetarenja i pravljenja pijace od kluba)...doveo je ove igrace iz Srbije za koje je imao pare,ali i on je sam svjestan da su to ustvari zakrpe, patch-evi do polusezone (Žujo je javno obecao na polusezoni 3-4 PRAVA pojacanja,dakle kvalitetna igraca)...od ovog kadra bolje ne može,dosta je tu limitiranih igraca...ali ono što je Amar donio sa sobom jeste disciplina,ozbiljnost,pristup prema igri,odnos prema dresu,otvorena igra u gostima,nema kukanja kod njega...juce smo svi vidjeli da naša ekipa napada u Gradačcu (Zvijezda ipak nije nimalo naivna ekipa za naše uslove),hoce da postigne golove,pokušavali su citavu tekmu...e jbg,problem je što tu ima nekoliko ogranicenih igraca koji ne mogu bolje...koji su to igraci,to Amar Dino i ostali iz struke znaju bolje od nas svih...po meni,trenutno nam naviše fali Rovcanin koji jepravo brz igrac,drzak,malo i bezobrazan u duelima...i ne samo zbog tih individualnih karakteristika vec što bi se rasteretio Mešanović u napadu (vazda su mu dvojica na leđima juce bila
)...Serdarević se polako vraca u formu (došao sa viškom kilograma i kao malo zapušten igrac bez forme)...Bucan ce biti odsutan još 10-tak dana.
Ono što je najbitnije jeste da ova ekipa dobija karakter,juce smo gubili 2-0 (oba gola smiješna,katastrofalne greške zadnje linije) i nije bilo predaje i polaganja oružja,kao prethodnih sezona...vec su citavo drugo poluvijeme trcali i pokušavali da zabiju taj gol (u prvom smo promašili svoje izgledne prilike koje smo trebali zabiti).
Ova ekipa se nece nikome lako predavati dok je Amar na klupi...ne umiremo u ljepoti,ali se momci bore ako ništa
Ono što je najbitnije jeste da ova ekipa dobija karakter,juce smo gubili 2-0 (oba gola smiješna,katastrofalne greške zadnje linije) i nije bilo predaje i polaganja oružja,kao prethodnih sezona...vec su citavo drugo poluvijeme trcali i pokušavali da zabiju taj gol (u prvom smo promašili svoje izgledne prilike koje smo trebali zabiti).
Ova ekipa se nece nikome lako predavati dok je Amar na klupi...ne umiremo u ljepoti,ali se momci bore ako ništa
- Šibicar
#3017 Re: FK Zeljeznicar
Sviju mi,od svega što se desilo u klubu najdraža mi je stvar što više ne igramo k'o miševi u gostima,a ove bodove iz Gradačca ćemo već nekako nadoknaditi,samo hrabro,vjerujem Amaru i ne sumnjam da ćemo u skorije vrijeme gaziti sve pred sobom,k'o u stara dobra vremena...
-
Adi_vp
#3018 Re: FK Zeljeznicar
Rekoh ovo vec jednom,dok se gine za plavi dres mene bukvalno zaboli za rezultat,isti ce doci jal sad jal na proljece...Ako kome vjerujem onda je to Amar i Dino...Zanima me znoj i krv na plavom dresu,ostalo je popratna pojava...
- Lekler
#3019 Re: FK Zeljeznicar
Milina brate gledati kako ih Dino i Memic na zagrijavanju u Gradaccu ruze i tjeraju po terenu 
- Seyo_TM
#3020 Re: FK Zeljeznicar

Nakon puno teksta, bas legne i fina fotografija
-
cikular
#3021 Re: FK Zeljeznicar
Sto ti je renome.AQUAREUMAL OTVORIO VRATA ŽELJEZNIČARU
Fudbaleri Željezničara nakon poraza u trećem kolu od Zvijezde u Gradačcu, pripreme za derbi susret protiv Zrinjskog obaviće u Fojnici, a domaćin fudbalerima i stručnom štabu sarajevskog premijerligaša biće nonootvoreni hotel „Aquareumal“.
Novootvoreni hotel „Aquareumal“ otvorio je svoja vrata i pozvao premijerligaša s Grbavice na mini pripreme pred derbi susret sa popularnim Plemićima.
Fudbaleri Željezničara će u sklopu ovih mini priprema odigrati i prijateljski susret u srijedu u 17 sati sa drugoligašem iz Fojnice, gdje će trener Amar Osim pokušati otkloniti slabosti uočene na utakmici sa Zvijezdom.
Dzabaluka na izlet!
Zna li se kad idu?
Koliko ce treninga imat?
Kad se vracaju?
Ipak, treba biti frisak za slj. protivnika.
- Zlocin&Kazna
#3022 Re: FK Zeljeznicar
Pravo je legla, a i odlicna je valaSeyo_TM wrote:
Nakon puno teksta, bas legne i fina fotografija
- Zlocin&Kazna
#3023 Re: FK Zeljeznicar
Žujo i Osim dolaze u pravi čas!
Naš čitatelj iz Sarajeva J.V, u redovnoj rubrici 'Iz moje perspektive' piše o povratku dvojice vrijednih ljudi, Sabahudina Žuje i Amara Osima, u Fudbalski klub Željezničar, ocjenjujući da je na osnovu rezultat koje su postigli u prošlosti, njihov povratak pravi potez u momentu kada se treba 'vaditi kestenje iz vatre'
Piše: J.V., Sarajevo
Samo neupućeni ne znaju da je pod ovim dvojcem FK Željezničar ostvario najkvalitetnije rezultate u svojoj poslijeratnoj istoriji, da je igrao u trećem pretkolu Lige šampiona, dva puta osvojio prvenstvo i Kup BiH.
Amar Osim je gotovo najuren iz kluba bez valjanog objašnjenja. Nezvanično u pitanju je bio previsok procenat koji je tražio od prodaje igrača, a mnogi obojici zamjeraju pretjerano finansijsko zaduženje kluba.
Nakon njihovog odlaska, klub pada u rezultatsku letargiju, razočarava armiju svojih navijača, a posjete su reducirane na stotinjak gledalaca po utakmici dok je kvalitet fudbalskih utakmica sveden na nivo koji se ne komentariše iz respekta prema fudbalskoj igri.
Dakle povratak ova dva čovjeka na čelo kluba je sada jako bitan, mnogo bitniji nego što se to može zamisliti. Osnovna zamisao je da se maksimalno iskoriste svi Željezničarovi kapaciteti zbog ostvarenja vrhunskog rezultata uz minimalizaciju prijetnji i opasnosti.
Velika prednost Željezničara je u imidžu i rejtingu koji gradi i posjeduje već godinama u fudbalskoj javnosti BiH i što je najveći mamac za mlade talente. Ukoliko mladi talenti budu dobili kvalitetnu materijalnu motivaciju klub ne mora brinuti o budućnosti.Također u Željezničaru bi rado igrali svi najkvalitetniji igrači naše lige ukoliko bi naravno dobili zadovoljavajuća primanja. Žujo i Osim znaju namaknuti novac a što je još bitnije Osim nema "promašenih" izbora, tj.Osim nikada nije doveo igrača koji je klubu više oduzeo nego dao.
Željezničar također ima stadion kao vlastitu imovinu.To nema niti jedan klub iz velikih gradova bivše Jugoslavije i taj stadion itekako može poslužiti kao osnova za hipotekarni kredit (ukoliko bi se razmatralo finansiranje na takav način). Uprava je dolaskom naznačila da ukoliko i bude donesen zakon o privatizaciji fudbalskih klubova, stadion neće biti privatizovan odnosno prodat zajedno sa klubom.
Dolaskom Žuje i Osima Željezničar je spašen jer bi naredna rezultatski neuspješna sezona klub dovela u katastrofalnu situaciju, odnosom navijača, nedostatkom sponzora pa se vrlo lako moglo desiti da doživi drugoligaški status koji bi bi prouzrokovao katastrofalno-negativne, gotovo razorne posljedice u budućnosti.
Već je dugo "u vazduhu" prijedlog o smanjenju lige na 12 klubova. U takvoj ligi, sa dosadašnjim radom i rezultatima, Željezničar ne bi mogao opstati.
Osim i Žujo su stigli u posljednji čas da "vade kestenje iz vatre". Pred njima je nimalo lagan zadatak koji treba finansijski nagraditi ukoliko ga izvrše uspješno. Pet godina Željezničar stagnira, moraju raditi sistemski, moraju osvajati titule i vratiti navijače i sponzore na Stadion Grbavica.
Svi mi koji volimo Željezničar poželimo im sreću.
- JThomas
#3024 Re: FK Zeljeznicar
nikad otkako ja idem želju posjeta nije reducirana na stotinjak ljudi, nikad. na koje je taj utakmice išao?
- Zlocin&Kazna
#3025 Re: FK Zeljeznicar
Mozda je pomijesao neku utakmicu kadeta ili juniora sa seniorskom ekipomJThomas wrote:nikad otkako ja idem želju posjeta nije reducirana na stotinjak ljudi, nikad. na koje je taj utakmice išao?