HS kablovska
Moderator: anex
- johntra
#3002 Re: HS kablovska
Je li svima Nova i RTL na digitali crnjak, i ovim ilegalnim i ovim što plaćaju? 
- japo
#3003 Re: HS kablovska
RTL crnjak, Nova fercera , ilegalno 
- johntra
#3004 Re: HS kablovska
Fercera i meni Nova na analgonoj, na digitalnoj ne...
- emirsarajevo
#3005 Re: HS kablovska
Identično je kod mene, zašteka na 69% kada dodje na frek. gdje su fox kanali. Za sada dok ne poprave uradi sljedeće:shlauf wrote:Uradio maloprije Digital setup i štanca do 69% i onda stane - zaglavi. Ne preostaje ništa drugo nego da se ugasi TV. Pokušao ponovo i ista stvar. Jeli se to dešavalo nekome od vas ???
kada dodje do 68% izvuci antenski kabal iz tv-a i čim dodje do 70% uštekaj. Tako će ti preskočiti nekoliko kanala ali će skenirati do 100%. Na kraju će ti naći 70-tak kanala umjesto 80 i nešto...
U četvrtak sam zvao podšku, rekoše da znaju za kvar i da će popraviti
Last edited by emirsarajevo on 03/04/2011 13:44, edited 1 time in total.
- shlauf
#3006 Re: HS kablovska
Hvala
- emirsarajevo
#3007 Re: HS kablovska
Znam da imaš Sony tv iz predhodnih postova... Da li ti se dešava ovo:shlauf wrote:Hvala
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=85748
ps izašao je novi firmware za sony (Modeli na koje se to odnosi)
KDL-22EX302
KDL-26EX301 / EX302
KDL-32EX301 / EX302 / EX401 / EX402 / BX300 / BX400 / NX500 / EX600
KDL-37EX401 / EX402
KDL-40EX401 / EX402 / BX400 / NX500 / EX600
KDL-46EX401 / EX402
http://support.sony-europe.com/tvhc/dow ... DL-40EX402
instalirao i nisam promjetio promjene
- shlauf
#3008 Re: HS kablovska
To se dešava. Nekad mu nandodje pa profura 69% i završi cijeli postupak pa nemam problema sa palenjem TV-a a opet naidje period kad neće. Sad sam u tom periodu kad ga upalim čuje se tup a nakon izvjesnog vremena naizmjenično se pale led diode crvena i zelena i onda ga mogu upaliti.
Up Date da radim ponovo nema šanse kad neću dobiti ništa kao ni ti.
- emirsarajevo
#3009 Re: HS kablovska
Vjerovatno mu novi firmware nešto i poboljša, ali ne mogu skontati šta... Već 3-4 dana imam problema sa paljenjem na dva sony tv-a. Prvi je KDL-40ex402 a drugi KDL-32ex302. Koriste isti firmware.shlauf wrote:To se dešava. Nekad mu nandodje pa profura 69% i završi cijeli postupak pa nemam problema sa palenjem TV-a a opet naidje period kad neće. Sad sam u tom periodu kad ga upalim čuje se tup a nakon izvjesnog vremena naizmjenično se pale led diode crvena i zelena i onda ga mogu upaliti.
Mislim da je do HS-a i valjda će to popraviti...
Javi ako skontaš šta se dešava...
-
zikmu
#3010 Re: HS kablovska
Ja sam prije imao isti problem kod paljenja zastopa i onda se cuje tup
i upali... kako sam TV (KDL-40BX400) premjestio na drugu stranu sobe nije mi se desavalo to...
- shlauf
#3011 Re: HS kablovska
I u mene komsija premješta ugao i komodu kad ga ne ide na kladionici. Zarotira im mjesta i kaže da će možda onda početi dobivati. 
- johntra
#3012 Re: HS kablovska
I kod mene se javio isti problem sa paljenjem u posljednja tri do četiri dana, kako nema ovih kanala na digitalnoj...
Kod mene je 37-ica, znači da nije do TV-a, nego vjerovatno do HS-a i slabog signala...valjda je to taj kvar koji otklanjaju...razhebu li nam televizije, dođu nam zamjenske i jednu gratis po izboru...
Kod mene je 37-ica, znači da nije do TV-a, nego vjerovatno do HS-a i slabog signala...valjda je to taj kvar koji otklanjaju...razhebu li nam televizije, dođu nam zamjenske i jednu gratis po izboru...
- emirsarajevo
#3013 Re: HS kablovska
Dajte ljudi, zovite i žalite se. Kada sam naazvao podršku u četvrtak, kaže mi lik da nije ni pod razno do njih (kao i obično, stručnjaci 100%) nego da skinem uzemljenje sa utičnice???!!! Kaže problem je do moje mreže! Čuj majke ti da skinem uzemljenjejohntra wrote:I kod mene se javio isti problem sa paljenjem u posljednja tri do četiri dana, kako nema ovih kanala na digitalnoj...
U suštini, kada tv počne skenirati frek. gdje su fox programi, tada digitala i zaštopa.
- johntra
#3014 Re: HS kablovska
evo, update...meni sad zaštopa digitala kada prebacim na onu papansku Hemu...dvaput zaredom...zamrzne se i ništa...pritisnem da ga ugasim i tek odreguje poslije minute, uz ono glasno pucanje...nešto oni rade sa digitalom, možda hoće da ukinu ilegalno gledanje za LCD novije...imaju li ovi što plaćaju RTL i Novu na digitali?
nemam ni K1 na digitali, a gore u ćošku piše da je taj kanal u mpeg4 formatu..
edit: kod mene štopa prilikom listanja kanala na Hema, Foxlife, Hallmark, Fox Crime, BBC Entertaiment, Baby TV i vjerovatno još nekih kanala, ne smijem više ganjati, razjebaću TV...ovo se oni igraju sa digitalom, sumnjam da će vas paljenje TV-a zezati ako ugasite naveče TV na analognom signalu...
nemam ni K1 na digitali, a gore u ćošku piše da je taj kanal u mpeg4 formatu..
edit: kod mene štopa prilikom listanja kanala na Hema, Foxlife, Hallmark, Fox Crime, BBC Entertaiment, Baby TV i vjerovatno još nekih kanala, ne smijem više ganjati, razjebaću TV...ovo se oni igraju sa digitalom, sumnjam da će vas paljenje TV-a zezati ako ugasite naveče TV na analognom signalu...
- shlauf
#3015 Re: HS kablovska
Ugasim je svako veče na analognoj. Ujutro haman kafa provri dok se ona odšlagira uz ono njezinu pucanje. Preko dana je nikako ne gasim jer mi ujedno služi i kao monitor.
- johntra
#3016 Re: HS kablovska
Ne gasim je ni ja po 12 sati minumum, ali kad je sad ugasiš i opet upališ, sve je normala...to samo nakon duge pauze...uradio sam i ja sad update, ali mislim da je sve po starom...neću ni da pokušavam, jer kad zaštopa na tom kanalu bez signala, kad je jedva ugasim, opet se upali na tom istom kanalu i ni da mrdne...onda moram vaditi kabl od kablovske i jedva nekako prebaciti na analogni signal, pa vratiti kabl...uglavnom, preskačite te kanale ako ih imate na listi...
- emirsarajevo
#3017 Re: HS kablovska
Hajde, bar da znam da je generalni problem kod HS-a i da ću sutrašnji dan posvetiti maltretiranju Enesovih podanika da nam to poprave.johntra wrote:Ne gasim je ni ja po 12 sati minumum, ali kad je sad ugasiš i opet upališ, sve je normala...to samo nakon duge pauze...uradio sam i ja sad update, ali mislim da je sve po starom...neću ni da pokušavam, jer kad zaštopa na tom kanalu bez signala, kad je jedva ugasim, opet se upali na tom istom kanalu i ni da mrdne...onda moram vaditi kabl od kablovske i jedva nekako prebaciti na analogni signal, pa vratiti kabl...uglavnom, preskačite te kanale ako ih imate na listi...
- shlauf
#3018 Re: HS kablovska
Mislim da će mi sljedeće hefte doći tehničari da montiraju MojaTV pa će to biti u dnevnom a u spavaćoj će ostati smeće HS.
-
slatkis86
#3019 Re: HS kablovska
emirsarajevo wrote:Dajte ljudi, zovite i žalite se. Kada sam naazvao podršku u četvrtak, kaže mi lik da nije ni pod razno do njih (kao i obično, stručnjaci 100%) nego da skinem uzemljenje sa utičnice???!!! Kaže problem je do moje mreže! Čuj majke ti da skinem uzemljenjejohntra wrote:I kod mene se javio isti problem sa paljenjem u posljednja tri do četiri dana, kako nema ovih kanala na digitalnoj...
Kod mene je 37-ica, znači da nije do TV-a, nego vjerovatno do HS-a i slabog signala...valjda je to taj kvar koji otklanjaju...razhebu li nam televizije, dođu nam zamjenske i jednu gratis po izboru...Kreten kao i onaj koji ga zaposli kao glavnog servisera!!!!!!!!!!!!
U suštini, kada tv počne skenirati frek. gdje su fox programi, tada digitala i zaštopa.
meni nekad dodje da odem do hs-a sa bombom u svakoj ruci i da ih raznesem..
valjda cu izdrzat jos par mjeseci ugovora i onda pobjec glavom bez obzira
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3020 Re: HS kablovska
emirsarajevo wrote:Dajte ljudi, zovite i žalite se. Kada sam naazvao podršku u četvrtak, kaže mi lik da nije ni pod razno do njih (kao i obično, stručnjaci 100%) nego da skinem uzemljenje sa utičnice???!!! Kaže problem je do moje mreže! Čuj majke ti da skinem uzemljenjejohntra wrote:I kod mene se javio isti problem sa paljenjem u posljednja tri do četiri dana, kako nema ovih kanala na digitalnoj...
Kod mene je 37-ica, znači da nije do TV-a, nego vjerovatno do HS-a i slabog signala...valjda je to taj kvar koji otklanjaju...razhebu li nam televizije, dođu nam zamjenske i jednu gratis po izboru...Kreten kao i onaj koji ga zaposli kao glavnog servisera!!!!!!!!!!!!
-
LordRaven
#3021 Re: HS kablovska
Ma ja kuburim vec mjesec dana sa drugim problemom a to je da na dvije frekvencije (gdje je NG Wild i druga CNN) imaju mizernu jacinu signala a kvaliteta varira zavisno od doba dana tako da se nekad nikako ne moze gledati a nekad i moze. Sve se to pocelo desavati u periodu kad je bio problem globalni sa tom frekvencijom ai jos su nesto radili u ulici i eto od tada problemi. Tehnicari nemaju pojma do cega je pojacavali signal tamo vamo al frekvencije ne reaguju. Svi ostali rade perfektno...U pitanju je LG LCD, vjerovatno su nesto zeznuli dok su radili na mrezi.
-
kakaljin
#3022 Re: HS kablovska
pici wrote:emirsarajevo wrote:Dajte ljudi, zovite i žalite se. Kada sam naazvao podršku u četvrtak, kaže mi lik da nije ni pod razno do njih (kao i obično, stručnjaci 100%) nego da skinem uzemljenje sa utičnice???!!! Kaže problem je do moje mreže! Čuj majke ti da skinem uzemljenjejohntra wrote:I kod mene se javio isti problem sa paljenjem u posljednja tri do četiri dana, kako nema ovih kanala na digitalnoj...
![]()
![]()
![]()
ovo treba u ginisa stavit....pod največe gluposti vrhunskih tehničara...ma probaju da na novim tv-ima blokiraju ove dodatne kanale i onda kad krenu naštimavat svi mi gologuzi kanali poiskakaju.....moreš mislit motam koni da na na OBN-u metnem sapunicu uz kahvu...kad ono ćundare izljeću iz TV-a
oplako sam.....eneeeeseeeeee
MA oni nisu uopste uzelmljili kablove od kablovske i na vecini kanala se javlja tzv brum tj bruji ton na kanalima, zato kada jednom pogodi grom u ima da u naselju sve televizije pocrkaju
- japo
#3023 Re: HS kablovska
sjo nemam interneta od subote dezurna sluzba "no answer"
- japo
#3024 Re: HS kablovska
- emirsarajevo
#3025 Re: HS kablovska
Kao što neko ranije reče, skini uzemljenje sa bojlera, sačekaj olujno vrijeme, upali bojler, prouči nešto i kreni se tuširatijapo wrote:skini uzemljenje i zakači na cjev od bojlera al toplu mozda zgrije prenos podataka
![]()
sjo nemam interneta od subote dezurna sluzba "no answer"
Jutros sam nazvao podršku i momak mi reče da će prenijeti glavnom inženjeru. Nadam se da će to danas riješiti. Da li je još neko od vas zvao i žalio se na digitalnu?