Ma yebo te rjesenje,ne moze i do vidjenja.Ne kazem ja da se treba sukobljavati ali yebi takvo pomirenje i suzivot.Neka ostane status quo,pa sto godina-sto godina.muha_sa wrote:hajd nek je 99% ovih što podržavaju pišopiju i njihovu uzp stvorenu genocidnu tvorevinuZgoljo wrote:
Daj nam ti razdvoji one koji podrzavaju zlocince i one koji ih osudjuju,prosvijetli nas presvijetli.I daj u postotcima,bar ugrubo.
Ja znam nekoliko koji jasno i glasno osudjuju Pero Lukovic,Ceda Jovanovic,Sonja Biserko,Natasa Kandic,Srdjan Puhalo.
Ti dopisi ostale.
Dosta je ba vise vas i vase cepri.
šta je rješenje
Radovan Karadžić u Haagu!
-
Zgoljo
#3001 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
- uglavnomja
#3002 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Zgoljo wrote:Prijatelju,navedi mi instituciju,stranku,bitnu organizaciju koja na presudu nije reagovala kako je nepravedna,kako Karadzic nije kriv i kako treba sve uciniti da se u zalbenom postupku oslobodi.Avangardno wrote:Ako ovo o Srbima misle mahom obrazovane Bošnjakinje iz gradova (tako im piše na profilima) pa šta tek o Srbima misli onaj bogu iza nogu iz Cazina, Bužima.... koji Srbina u životu nije sreo a informacije kupi na SAFF, klix, avaz, FTV, face tv..
Mislim, i na drugoj strani je sigurno isto... e sad će neko reći da ja relativiziram, neda mi se opet u istu priču ulaziti.. bla bla.
Ovdje nema napretka generalno gledano.
Ako dodas ogromnu vecinu takvih misljenja medju obicnim svijetom sta dobijes?
Jel to podrska ratnom zlocincu i opravdavanje ratnih zlocina?I sta ti u takvoj situaciji ocekujes?
Bojim se da si zamijenio krivice,krivi su oni koji pravdaju zlocine a ne oni koji to samo konstatuju.Mozda se i okrene ovo drugo ali to je moguce tek nakon sto se okrene ovo prvo.
procitaj ovo gore sa fb
sta je napisala kristina i sta je dobila za napisano.
ako je napisala i jednu rijec opravdanja, ja odlazim sa teme zauvijek.
a ako nije, reci iskreno da li je zasluzila one komentare. samo konkretno, nemoj okolokole
- SpecialOffer
#3003 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Svaki Srbin koji osporava, relativizira i sl. presudu za GENOCID I UZP Karadzicu i co. je ni manje ni vise cetnik i saucesnik u zlocinu i saucesnik u poseljdnjoj fazi GENOCIDA, poricanju GENOCIDA!!!Avangardno wrote:Ako ovo o Srbima misle mahom obrazovane Bošnjakinje iz gradova (tako im piše na profilima) pa šta tek o Srbima misli onaj bogu iza nogu iz Cazina, Bužima.... koji Srbina u životu nije sreo a informacije kupi na SAFF, klix, avaz, FTV, face tv..
Mislim, i na drugoj strani je sigurno isto... e sad će neko reći da ja relativiziram, neda mi se opet u istu priču ulaziti.. bla bla.
-
VCorp
#3004 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Bogu iza nogu ste vi jer osim Srba, Hrvata a sad Turaka i Arapa niste vidjeli ništa u životu. Znas li ti koliko Cazinjana studira u Banja Luci i Prijedoru ?Avangardno wrote:Ako ovo o Srbima misle mahom obrazovane Bošnjakinje iz gradova (tako im piše na profilima) pa šta tek o Srbima misli onaj bogu iza nogu iz Cazina, Bužima.... koji Srbina u životu nije sreo a informacije kupi na SAFF, klix, avaz, FTV, face tv..
Cuj nismo vidjeli Srbe u zivotu
-
Zgoljo
#3005 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Kristina je sasvim OK,nije zasluzila onakve komentare.uglavnomja wrote:Zgoljo wrote:Prijatelju,navedi mi instituciju,stranku,bitnu organizaciju koja na presudu nije reagovala kako je nepravedna,kako Karadzic nije kriv i kako treba sve uciniti da se u zalbenom postupku oslobodi.Avangardno wrote:Ako ovo o Srbima misle mahom obrazovane Bošnjakinje iz gradova (tako im piše na profilima) pa šta tek o Srbima misli onaj bogu iza nogu iz Cazina, Bužima.... koji Srbina u životu nije sreo a informacije kupi na SAFF, klix, avaz, FTV, face tv..
Ako dodas ogromnu vecinu takvih misljenja medju obicnim svijetom sta dobijes?
Jel to podrska ratnom zlocincu i opravdavanje ratnih zlocina?I sta ti u takvoj situaciji ocekujes?
Bojim se da si zamijenio krivice,krivi su oni koji pravdaju zlocine a ne oni koji to samo konstatuju.Mozda se i okrene ovo drugo ali to je moguce tek nakon sto se okrene ovo prvo.
procitaj ovo gore sa fb
sta je napisala kristina i sta je dobila za napisano.
ako je napisala i jednu rijec opravdanja, ja odlazim sa teme zauvijek.
a ako nije, reci iskreno da li je zasluzila one komentare. samo konkretno, nemoj okolokole
Ja pisem generalno,nisam se referirao konkretno na raspravu ovih damica sa twitera.
-
Biene Maya
#3006 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Ima jos jedan - Srdjan Susnica!Zgoljo wrote:Daj nam ti razdvoji one koji podrzavaju zlocince i one koji ih osudjuju,prosvijetli nas presvijetli.I daj u postotcima,bar ugrubo.uglavnomja wrote:![]()
ono bosnjaci fini, merhametli, male mace ...
i onda se cuje krik: oni nas ne vole, nece s nama ... ne priznaju drzavu blabla ...
s kim to "nama" ? sa ovim nepismenim mrziteljkama odoozgo? sa ovim poslijeratnim herojima sto hoce novi rat da ukinu pc ... sto su im svi srbi cetnici, ono 99,99%
tito dragi ...![]()
dosta doci na ovaj forum, koji je kao nesto pismen i napredan i vidjeti tu mrznju, generalizaciju, zatucanost ... pozive na "pravedna" osvetnicka ubistva, genocidom na genocid
Ja znam nekoliko koji jasno i glasno osudjuju Pero Lukovic,Ceda Jovanovic,Sonja Biserko,Natasa Kandic,Srdjan Puhalo.
Ti dopisi ostale.
Dosta je ba vise vas i vase cepri.
-
Zgoljo
#3007 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
A zasto imas potrebu da mu se pravdas,i to ponizno?VCorp wrote:Bogu iza nogu ste vi jer osim Srba, Hrvata a sad Turaka i Arapa niste vidjeli ništa u životu. Znas li ti koliko Cazinjana studira u Banja Luci i Prijedoru ?Avangardno wrote:Ako ovo o Srbima misle mahom obrazovane Bošnjakinje iz gradova (tako im piše na profilima) pa šta tek o Srbima misli onaj bogu iza nogu iz Cazina, Bužima.... koji Srbina u životu nije sreo a informacije kupi na SAFF, klix, avaz, FTV, face tv..
Ovdje nema napretka generalno gledano.Mi sa Srbima nemamo problema, niti ono malo Srba i Hrvata kod nas imaju bilo kakvih problema za razliku od vas koji svakodnevno serete o multikulturalnosti
Covjece mi odlazimo po svijetu i vraćamo se u Krajinu već više od stotinu godina, Cazinjana je bilo od voznje na Titaniku, New Yorka do Osla. Dosta nas se vraćalo, dosta nas govori više stranih jezika, svaki srednjoskolac u Cazinu pored maternjeg zna i neki strani jezik, i nismo približno seljačine kakvim nas vi smatrate pa da bi napadali i mislili o drugim ruzno. Nemoj miješati to što mi ne damo na sebe s tim da mi mrzimo druge. Posalji Srbina u Buzim, Cazin i neka sjede gdje god hoce, dok god ne bude provocirao koga neće ga niko dirati.
Cuj nismo vidjeli Srbe u zivotuTi nisi vidio u zivotu Pale, kod nas malo dijete zna gdje je koji kamen i travka u Banja Luci
![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3008 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pogledaj jos jednom u naslov, pa onda pogledaj sta si napisao, pa opet u naslov....mislim da se odgovor krije negdje u naslovuAvangardno wrote:Ako ovo o Srbima misle mahom obrazovane Bošnjakinje iz gradova (tako im piše na profilima) pa šta tek o Srbima misli onaj bogu iza nogu iz Cazina, Bužima.... koji Srbina u životu nije sreo a informacije kupi na SAFF, klix, avaz, FTV, face tv..
Iako je off ovo sto si napisao, jer opet ide prica ''vidi sta Bosnjaci misle o Srbima''.
Ti trazio po fb sta Bosnjakinje misle o Srbima, a mediji srpske orjentacije se danima smiju u lice bosnjackim zrtvama u smislu relativizacije presude RK.
Iz RS-a puna usta price o pomirenju, ali ne dirajte ratnog zlocinca koji je i ujedno narodni heroj
Hajde se ti pomiri i zivi zajedno s nekim ko podrzava onog ko te juce htio muciti, sve ti pobiti....valjda bi trebalo da se takvih distanciras, osudis, sramis, pa da onda krene prica o nekom suzivotu.
-
VCorp
#3009 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pa pise tu, vide ljudi pa ce bas povjerovati u takve gluposti. Ja imam osjecaj kad ovim iz kotline spomenes nas da oni u glavi imaju kokosi na balkonima, krave zavezane kraj općine i da se samo ganjamo čakijama po njivama kad nestane rakijeZgoljo wrote:A zasto imas potrebu da mu se pravdas,i to ponizno?VCorp wrote: Bogu iza nogu ste vi jer osim Srba, Hrvata a sad Turaka i Arapa niste vidjeli ništa u životu. Znas li ti koliko Cazinjana studira u Banja Luci i Prijedoru ?Mi sa Srbima nemamo problema, niti ono malo Srba i Hrvata kod nas imaju bilo kakvih problema za razliku od vas koji svakodnevno serete o multikulturalnosti
Covjece mi odlazimo po svijetu i vraćamo se u Krajinu već više od stotinu godina, Cazinjana je bilo od voznje na Titaniku, New Yorka do Osla. Dosta nas se vraćalo, dosta nas govori više stranih jezika, svaki srednjoskolac u Cazinu pored maternjeg zna i neki strani jezik, i nismo približno seljačine kakvim nas vi smatrate pa da bi napadali i mislili o drugim ruzno. Nemoj miješati to što mi ne damo na sebe s tim da mi mrzimo druge. Posalji Srbina u Buzim, Cazin i neka sjede gdje god hoce, dok god ne bude provocirao koga neće ga niko dirati.
Cuj nismo vidjeli Srbe u zivotuTi nisi vidio u zivotu Pale, kod nas malo dijete zna gdje je koji kamen i travka u Banja Luci
![]()
-
krater
#3010 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Tomahawk11 wrote:Pogledaj jos jednom u naslov, pa onda pogledaj sta si napisao, pa opet u naslov....mislim da se odgovor krije negdje u naslovuAvangardno wrote:![]()
Iako je off ovo sto si napisao, jer opet ide prica ''vidi sta Bosnjaci misle o Srbima''.
Ti trazio po fb sta Bosnjakinje misle o Srbima, a mediji srpske orjentacije se danima smiju u lice bosnjackim zrtvama u smislu relativizacije presude RK.
Iz RS-a puna usta price o pomirenju, ali ne dirajte ratnog zlocinca koji je i ujedno narodni herojal jbg, hajmo to relativizirati (da, relativizirati) pricom o tome sta pisu Bosnjaci po fb.
Hajde se ti pomiri i zivi zajedno s nekim ko podrzava onog ko te juce htio muciti, sve ti pobiti....valjda bi trebalo da se takvih distanciras, osudis, sramis, pa da onda krene prica o nekom suzivotu.
-
krater
#3011 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
SpecialOffer wrote:Svaki Srbin koji osporava, relativizira i sl. presudu za GENOCID I UZP Karadzicu i co. je ni manje ni vise cetnik i saucesnik u zlocinu i saucesnik u poseljdnjoj fazi GENOCIDA, poricanju GENOCIDA!!!Avangardno wrote:
- red evil
#3013 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Tomahawk11 wrote:Pogledaj jos jednom u naslov, pa onda pogledaj sta si napisao, pa opet u naslov....mislim da se odgovor krije negdje u naslovuAvangardno wrote:Ako ovo o Srbima misle mahom obrazovane Bošnjakinje iz gradova (tako im piše na profilima) pa šta tek o Srbima misli onaj bogu iza nogu iz Cazina, Bužima.... koji Srbina u životu nije sreo a informacije kupi na SAFF, klix, avaz, FTV, face tv..
Ovdje nema napretka generalno gledano.![]()
Iz RS-a puna usta price o pomirenju, ali ne dirajte ratnog zlocinca koji je i ujedno narodni herojal jbg, hajmo to relativizirati (da, relativizirati) pricom o tome sta pisu Bosnjaci po fb.
Suživot ali po njihovom, s kim suživot? Sa ljudima koji veličaju osobu koja je ubila toliko ljudi? Ko god ga podržava isti je kao i on. Nisam puno komentara od strane Srba našao koji pišu treba ga osudit već da je heroj. Pa ni zvanične institucije nisu ga napale već će mu pomoči pri odbrani. Kad priču promjene e tek tad možemo pričat o nekom suživotu a do tad nema ništa od toga. Kažu da mi smatramo da su svi Srbi genocidni narod. Nismo mi to rekli već oni sami sebi to govore, 90% komentara od njih je bilo da je RK heroj i slično. Vaša djela samo potvrđuju ono što vi mislite da mi mislimo.
-
Niemand
#3014 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Nesto s tim pojmom suzivot ocito ne stima. Zamislja se ko neki oprost, zaborav, grljenje, ljubljenje i ostali elementi prijateljskog asikovanja, mjesto puke, kolko tolko, mirne svakodnevnice, ono, placanje rezija, odlazak u granap, okopavanje basce i slicne stvari bez da ti neko psuje mater balijsku il razbija prozore il skrnavi mezarje il (...).
Al hajd. "Ako nisi s nama, onda si s njima"- razmisljanje. Na kraju cu i ja ispasti djikan, ko sto vam je svako djikan ko se ne slaze s vama, jer ne shvatam ljude koji zele ukinuti rs, jer samim tim ruse ustav bih, a kad se vec rusi, mogu se i srbi pridruziti rusenju i traziti odvajanje. U obje situacje ne razumijem sta se dobije. Ukidanje rs i sta onda? Po meni, a ono sto vi ne shvatate, zapravo upravo vi zahtjevate "suzivot". "Suzivot" je vama ukidanje rs-a, hajmo biti ope svi skupa, a oni eto ne bi s vama, pa hajmo se odvojiti.
Meni je suzivot nesto drugo. Mir. Samo to.
Uostalom, tema je radovan karadzic. I danas cu, kao i juce, spomenuti da se ni danas prijedor ne spominje. Kao ni druga mjesta. I dalje o "djikanima", "saloncima" i "dijaspori".
Hajd fino.
Al hajd. "Ako nisi s nama, onda si s njima"- razmisljanje. Na kraju cu i ja ispasti djikan, ko sto vam je svako djikan ko se ne slaze s vama, jer ne shvatam ljude koji zele ukinuti rs, jer samim tim ruse ustav bih, a kad se vec rusi, mogu se i srbi pridruziti rusenju i traziti odvajanje. U obje situacje ne razumijem sta se dobije. Ukidanje rs i sta onda? Po meni, a ono sto vi ne shvatate, zapravo upravo vi zahtjevate "suzivot". "Suzivot" je vama ukidanje rs-a, hajmo biti ope svi skupa, a oni eto ne bi s vama, pa hajmo se odvojiti.
Uostalom, tema je radovan karadzic. I danas cu, kao i juce, spomenuti da se ni danas prijedor ne spominje. Kao ni druga mjesta. I dalje o "djikanima", "saloncima" i "dijaspori".
Hajd fino.
-
VCorp
#3015 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Pa šta će napisati o Prijedoru ? Ima elemente genocida ali nije genocid.
Jebem i ja toj Europi i sudu mater ali samo u supak.
Jebem i ja toj Europi i sudu mater ali samo u supak.
- Sanjarko
#3016 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Jadni Mi sa ovakvima.
http://forum.klix.ba/republika-turska-t136472s4775.html
Osporavaju Genocide i Zlocine nad nama.
Sta da ocekujemo bolje od Srba i drugih.
http://forum.klix.ba/republika-turska-t136472s4775.html
Osporavaju Genocide i Zlocine nad nama.
Sta da ocekujemo bolje od Srba i drugih.
-
Niemand
#3017 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
@Vcorp, ne znam sta bih ti rekla. Srpski portali ne zatvaraju usta da on za njih nije zlocinac i pored presude, a mi smo nekako preko ovog presli. Ne mogu to svariti jednostavno.
Neko je poprilicno lijepo pazio na casu historije kako su to nacisti obiljezili i selektirali jevreje prije ubijanja pa mu izgledalo poprilicno originalno da svaka osoba sa prizvukom muslimanskog imena, ma sta ta osoba uopce bila, nosi "bijele trake" na ruci. Jedino zvijezdica falila. Valjda nisu mjesec i zvjezda bili jos u trendu.
Al eto, to nije genocid i to smo vec presutno prihvatili.
Neko je poprilicno lijepo pazio na casu historije kako su to nacisti obiljezili i selektirali jevreje prije ubijanja pa mu izgledalo poprilicno originalno da svaka osoba sa prizvukom muslimanskog imena, ma sta ta osoba uopce bila, nosi "bijele trake" na ruci. Jedino zvijezdica falila. Valjda nisu mjesec i zvjezda bili jos u trendu.
Al eto, to nije genocid i to smo vec presutno prihvatili.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3018 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Da li je vlada RS za suzivot kad kaze da ce na svaki moguci nacin podrzati odbranu ratnog zlocinca? Da li su za suzivot oni koji lijepe plakate ratnih zlocinaca velicavsi ih kao heroje? Da li se dobro u svojoj kozi osjecaju ljudi drugih nacija u RS dok to gledaju? Da li se osjecaju da je zajednica spremna za suzivot dok cetnicke horde vrse postrojavanja u Visegradu? Ne vidim da se iko ogradjuje od istih, da ih SIPA istrazuje poput terorista iz Maoce i dr. mjesta (a kojih se ja iskreno stidim i za koje mislim da im nije mjesto tu gdje jesu, jer samo mogu napraviti probleme).Niemand wrote:Nesto s tim pojmom suzivot ocito ne stima. Zamislja se ko neki oprost, zaborav, grljenje, ljubljenje i ostali elementi prijateljskog asikovanja, mjesto puke, kolko tolko, mirne svakodnevnice, ono, placanje rezija, odlazak u granap, okopavanje basce i slicne stvari bez da ti neko psuje mater balijsku il razbija prozore il skrnavi mezarje il (...).
Hajd fino.
Jedni pozivaju na ukidanje RS, drugi na ukidanje BiH. Koja je razlika? Jedino sto bi ovi ukinuli visu instancu, a to je drzava. Ok, necemo nista ukidati, ali da vidimo tu dobru volju, da vidimo gdje je taj suzivot. Bosnjaci su, kad su bile poplave, potrcali da pomognu poplavljena podrucja gdje su bili Srbi. I svaka cast na tome. To je prava slika, to je pravi nacin da se pokaze suzivot.
Tema je svakako o ratnom zlocincu. Sta primjecujes, na koji nacin pojedini koji ''nisu s nama'', na koji nacin reaguju na presudu? Cast pojedincima koji smognu hrabrosti, pa osude i ograde se od istog. I to na forumu. Tesko i u javnosti, a razumijem i zasto. Dovoljno je pogledati dnevnik RTRS. Vlada takva propaganda, gdje neko ko nikad nije bio na ovim podrucjima niti sta konkretno zna sta se desavalo, rekao bi da su cak i u pravu.
Tako i ovdje na forumu, s vremena na vrijeme imamo pricu onih koji nece osuditi ratnog zlocinca, nego nam otvarati oci kako su svi jednaki.
Nema suzivota (a ni mira, o kojem pricas) sa tipom iz Doboja koji kaze da bi opet pod Radovanovu zastavu, koji bi se opet borio za njega.
Kako takvom pruziti ruku pomirenja i zivjeti normalno, kad znas da ti zlo misli i kad se ne mozes osjecati sigurno u njegovoj blizini? Pomisli kako je njegovom komsiji Bosnjaku koji ga je vidio na TV, a sutradan ga sretne na ulici.
Suzivota ima sa onima koji zaista to zele, koji ne ne velicaju ratnog zlocinca, koji ne podrzavaju njegova zlodjela prikazivajuci ih herojstvom.
I zaista ima takvih ljudi, onih koji bi da im bude bolje sutra, koji ce sutra pruziti ruku komsiji druge vjere kad se ovaj nadje u nesreci.
Manite se price o nekakvom bosnjackom fasizumu i izjednacavanju. Onaj ko je sposoban (makar to bilo i anonimno) ograditi se, osuditi, stidjeti se ratnog krvoloka, komsija Bosnjak ga sigurno nece gledati kao djikana, salonca ili sta god. Gledace ga kao svog komsiju.
-
archi_a
#3019 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Veliko zlo je napravio ovaj vaš "monstrumski" lider sa svojim sljedbenicima u ime Vas, u ime "republike", dok ste svi šutili.
Nećemo vas mi bolan tražiti i opravdavati.
Opravdajte se sami. Jasno se ogradite od monstruma. Dokažite da ste samo srbi a ne i četnici. Kad to jasno i glasno kažete, onda možete osuđivati sve one koji pišaju po vašem narodu.
Čovječe, ustani, reci glasno: ne u moje ime!!!
Ima li vas takvih? Hoćete da vas titramo, nakon svega?
Nećemo vas mi bolan tražiti i opravdavati.
Opravdajte se sami. Jasno se ogradite od monstruma. Dokažite da ste samo srbi a ne i četnici. Kad to jasno i glasno kažete, onda možete osuđivati sve one koji pišaju po vašem narodu.
Čovječe, ustani, reci glasno: ne u moje ime!!!
Ima li vas takvih? Hoćete da vas titramo, nakon svega?
-
Niemand
#3020 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Krenuh ti odgovarati i objasnjavati, al skontam-neka. Procitaj ponovo moj post, ako ti se da. Ne mogu ja objasniti ako ti ne zelis slusati. Pogotovo ne mogu objasnjavati rijeci koje ja nisam rekla.Tomahawk11 wrote:Da li je vlada RS za suzivot kad kaze da ce na svaki moguci nacin podrzati odbranu ratnog zlocinca? Da li su za suzivot oni koji lijepe plakate ratnih zlocinaca velicavsi ih kao heroje? Da li se dobro u svojoj kozi osjecaju ljudi drugih nacija u RS dok to gledaju? Da li se osjecaju da je zajednica spremna za suzivot dok cetnicke horde vrse postrojavanja u Visegradu? Ne vidim da se iko ogradjuje od istih, da ih SIPA istrazuje poput terorista iz Maoce i dr. mjesta (a kojih se ja iskreno stidim i za koje mislim da im nije mjesto tu gdje jesu, jer samo mogu napraviti probleme).Niemand wrote:Nesto s tim pojmom suzivot ocito ne stima. Zamislja se ko neki oprost, zaborav, grljenje, ljubljenje i ostali elementi prijateljskog asikovanja, mjesto puke, kolko tolko, mirne svakodnevnice, ono, placanje rezija, odlazak u granap, okopavanje basce i slicne stvari bez da ti neko psuje mater balijsku il razbija prozore il skrnavi mezarje il (...).
Hajd fino.
Jedni pozivaju na ukidanje RS, drugi na ukidanje BiH. Koja je razlika? Jedino sto bi ovi ukinuli visu instancu, a to je drzava. Ok, necemo nista ukidati, ali da vidimo tu dobru volju, da vidimo gdje je taj suzivot. Bosnjaci su, kad su bile poplave, potrcali da pomognu poplavljena podrucja gdje su bili Srbi. I svaka cast na tome. To je prava slika, to je pravi nacin da se pokaze suzivot.
Tema je svakako o ratnom zlocincu. Sta primjecujes, na koji nacin pojedini koji ''nisu s nama'', na koji nacin reaguju na presudu? Cast pojedincima koji smognu hrabrosti, pa osude i ograde se od istog. I to na forumu. Tesko i u javnosti, a razumijem i zasto. Dovoljno je pogledati dnevnik RTRS. Vlada takva propaganda, gdje neko ko nikad nije bio na ovim podrucjima niti sta konkretno zna sta se desavalo, rekao bi da su cak i u pravu.
Tako i ovdje na forumu, s vremena na vrijeme imamo pricu onih koji nece osuditi ratnog zlocinca, nego nam otvarati oci kako su svi jednaki.
Nema suzivota (a ni mira, o kojem pricas) sa tipom iz Doboja koji kaze da bi opet pod Radovanovu zastavu, koji bi se opet borio za njega.
Kako takvom pruziti ruku pomirenja i zivjeti normalno, kad znas da ti zlo misli i kad se ne mozes osjecati sigurno u njegovoj blizini? Pomisli kako je njegovom komsiji Bosnjaku koji ga je vidio na TV, a sutradan ga sretne na ulici.
Suzivota ima sa onima koji zaista to zele, koji ne ne velicaju ratnog zlocinca, koji ne podrzavaju njegova zlodjela prikazivajuci ih herojstvom.
I zaista ima takvih ljudi, onih koji bi da im bude bolje sutra, koji ce sutra pruziti ruku komsiji druge vjere kad se ovaj nadje u nesreci.
Manite se price o nekakvom bosnjackom fasizumu i izjednacavanju. Onaj ko je sposoban (makar to bilo i anonimno) ograditi se, osuditi, stidjeti se ratnog krvoloka, komsija Bosnjak ga sigurno nece gledati kao djikana, salonca ili sta god. Gledace ga kao svog komsiju.
Stoga, sta da ti kazem. Tvoj post. Oke.
-
elcaliente
#3021 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Dabica da su i na sto godina osudili nista nebi promjenilo. On je uradio sve sto je htio, postao junak, usao u legendu, usao u istorijske knjige, srbima obezbijedio prostor moze se reci napravio srbima novu drzavu. I sta sada ni sto godina zatvora nece vratiti sve poginule, majkama djecu, patnje silovanih zena, izgubljene mladosti, protjrane ljude. On je zavrsio svoju misiju vrlo uspjesno. I eto ga za 10-11 godina opet na Pale helikopterom gdje ce mu biti uprilicen veliki docek. Da su ovi koji su odgovorni za rasplamsivanje rata htjeli pravdu koju sada zagovaraju trebali su ga uhapsiti 92-93 godine a ovako sada ko ga hebe. Dzuturum covjel nazivio se i uradio zacrtano.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3022 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Svoj komentar na tvoj post sam ostavio nakon sto sam procitao. Zelim ja slusati, itekako. Ipak, izgleda da je ovdje najlakse gurati svoje ili zaobici kad ti nije po volji.Niemand wrote:
Krenuh ti odgovarati i objasnjavati, al skontam-neka. Procitaj ponovo moj post, ako ti se da. Ne mogu ja objasniti ako ti ne zelis slusati. Pogotovo ne mogu objasnjavati rijeci koje ja nisam rekla.
Hoces reci, ja ti svojim postom guram neke rijeci u usta? Nisam to zelio, ako je u nekom slucaju tako izgledalo.
Ja bih bio najsretniji da uopste ne pisemo o ovom. Inace se distanciram od politike koliko god je to moguce. Sretniji je svako ko bar na moment moze zivjeti svoj zivot u ovakvom okruzenju.
-
Paul F.
#3023 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Da, i ja sam primjetio da njihove izjave veze s mozgom nemaju. Ne razumijem smisao. Diskredituješ sebe u očima upućenih da bi na neupućene uticao...bhnapoleon1 wrote:Inace izjave vlada UZP i Srbije su na razini 3. Razreda osnovne skole.
- sinuhe
#3024 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Izvrsni Charles Crawford, bivsi britanski ambasador, o Haagu.
http://charlescrawford.biz/2016/03/26/i ... -or-peace/
Kao sto rekoh ranije cilj medjunarodne zajednice je mir na Balkanu dok se drugim stvarima nece baviti niti ih zanima.
http://charlescrawford.biz/2016/03/26/i ... -or-peace/
Key point: ICTY focuses only on ‘bringing to justice’ individuals charged with specific war crimes or crimes against humanity. It is not there to give victims of such crimes any special satisfaction (‘therapy’). In fact they may well be very dissatisfied at seeing the elaborate efforts made to ensure that people accused by ICTY get a fair trial. And the cost of the whole business
… The core problem with these trials is that they appear to proceed in a sort of local moral and political limbo. Each community concerned likes to see a conviction of someone from another community who brutalised their fellow ethnic cousins. But they hate it when ‘their’ court is expected to put on trial one of ‘their’ people, and hate it even more when a court elsewhere in the region looks to go lightly on someone from ‘its’ community.
Spominje jos i Andrica.The harsh reality is that every community in former Yugoslavia sees itself as a Victim of something or other. And a central part of being a Victim is that you never get Justice.
Kao sto rekoh ranije cilj medjunarodne zajednice je mir na Balkanu dok se drugim stvarima nece baviti niti ih zanima.
-
PM72
#3025 Re: Radovan Karadžić u Haagu!
Tomahavk,Tomahawk11 wrote:Svoj komentar na tvoj post sam ostavio nakon sto sam procitao. Zelim ja slusati, itekako. Ipak, izgleda da je ovdje najlakse gurati svoje ili zaobici kad ti nije po volji.Niemand wrote:
Krenuh ti odgovarati i objasnjavati, al skontam-neka. Procitaj ponovo moj post, ako ti se da. Ne mogu ja objasniti ako ti ne zelis slusati. Pogotovo ne mogu objasnjavati rijeci koje ja nisam rekla.
Hoces reci, ja ti svojim postom guram neke rijeci u usta? Nisam to zelio, ako je u nekom slucaju tako izgledalo.
Ja bih bio najsretniji da uopste ne pisemo o ovom. Inace se distanciram od politike koliko god je to moguce. Sretniji je svako ko bar na moment moze zivjeti svoj zivot u ovakvom okruzenju.
Imaš sasvim OK stavove i mišljenja samo u ovakvoj primitivnoj ,zaostaloj,seljačkoj i krkanskoj okolini - takav pelcer rijetko uspjeva.Moraš shvatiti da živimo u šovinističkoj ,fašističkoj i nakardnoj okolini i što se prije pomiriš sa tom činjenicom - manje ćeš imati problema.Ja sam baš dana sbio na Palama i nisam vidio ni euforije ni plakata niti šuplje oko Radovana.Nemaju za kifle a povratnik sa kojim sam komunicirao pričao mi je kako su dvojca njegovih komšija Srba naglas jebavali mater Karadžiću...
Sve je ovo politika i okupljanje vlastitog stada.Žrtve se više ne oplakuju nego se vodi trka ko će ih bolje unovčiti.