Bogam' su meni koristileEborg wrote:Vjezbe iz rimskog prava? Kod Irene? Ma daj ba.
Pravni fakultet
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3001 Re: Pravni fakultet
- disi.h
#3002 Re: Pravni fakultet
Hvala puno na lijepim željama, šta se može, vjerujem da ste i vi imali želju da vidite kako to izgleda. Biće valjda dobro
Inače moj momak na kriminalistici je išao na predavanja samo na početku kao što kažete, poslije smo luftali zajedno, kao smor mu bilo sjediti na predavanju sa tristo ljudi, nit' šta čuti nit' vidjeti. BITNO JE da ja želim Pravni fakultet upisati otkad znam za sebe.. hhh
Nego je li neko od vas završio već ili šta?
Nego je li neko od vas završio već ili šta?
- MarcusTulliusCicero
#3003 Re: Pravni fakultet
Samo pročitajte Konkurs do kraja.
Što se tiče predavanja, otprilike će vam svima biti ovako kada početna euforija prođe.

Prošle godine je kod nas po prvi put uveden DL i to na II ciklusu studija i puno se raspravljalo o ovome da li je redovan ili vanredan. Po nekoj logici stvari DL je vanredan studij, ali DL studiranje zakonski nije regulisano fino, a eto iznad imate kako ga definišu u Konkursu. Mi zapravo sad na Fakultetu nemamo vanredan studij.d) DL = redovni studij „učenjem na daljinu“ sa punim fondom nastave – troškove studija snose sami studenti.
Organizaciona jedinica obavezna je u svakom semestru organizirati nastavu „u učionici“ za studente koji studiraju „učenjem na daljinu“ i to najmanje prve, osme i petnaeste sedmice svakog semestra i o tome voditi urednu evidenciju, a što se detaljnije regulira pravilima studiranja visokoškolske ustanove. Studenti koji studiraju „učenjem na daljinu“ obavezni su prisustvovati oblicima provjere znanja kako je predviđeno izvedbenim planovima nastave na visokoškolskoj ustanovi, koji se, po pravilu, obavljaju u toku onih radnih sedmica u kojima se organizira i nastava za ove studente, a što se detaljnije regulira pravilima studiranja visokoškolske ustanove.
Što se tiče predavanja, otprilike će vam svima biti ovako kada početna euforija prođe.

-
Eborg
#3004 Re: Pravni fakultet
Ma ima nas svih profila, od buducih, preko sadasnjih do bivsih studenata. Brinemo se za nasu alma mater kako je srozavaju. 
Sto se Ireninih predavanja tice, na prvoj godini sam naivno isao na sva predavanja i vjezbe iz svih predmeta, ali bas sva. Uz Halapica bas najgora.
Sto se Ireninih predavanja tice, na prvoj godini sam naivno isao na sva predavanja i vjezbe iz svih predmeta, ali bas sva. Uz Halapica bas najgora.
- Desnik
#3005 Re: Pravni fakultet
Lako je vama kad ne morate niti na predavanjima,ladyblue18 wrote:Ma prodaju im maglu i fine price ko i nama nekada![]()
I disi fakat ti kazem, to sto ces ici svaki dan, ici ces mozda prve dvije sedmicenakon toga skontat ces da jedino sto vrijedi i na sto trebas ici su vjezbe iz rima, predavanja ne znam jer je meni predavao tada jos uvijek aktivni Lucic.
Puno pametnije ces to vrijeme utrositi tako sto ces ostati kuci uciti ili eventualno u citaoni, ali skontat ces to i sama kao i hiljade studenata prije tebe.
Sretno ti
još uvijek ima fakulteta gdje su predavanja OBAVEZNA!
-
Eborg
#3006 Re: Pravni fakultet
Veci je problem sto su predavanja katastrofalna nego sto se ne mora ici na ista. Zato PFSA i ima "ugled" kakav ima. Umjesto da bude medju top 5 najrenomiranijih fakulteta u BiH nazalost je negdje pri dnu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3007 Re: Pravni fakultet
još je katastrofalnije to što je pravni fakultet uslov za obavljanje tako društveno važnih poslova... ali kad je dernek... 
-
Questio
- lavorpunvode
#3009 Re: Pravni fakultet
neki kolega s godine garant..Questio wrote:Zna li neko kad ce konkurs za upis na II ciklus studija i da li je moguce kod ovog DL placanje na rate, ako neko zna da to malo objasni "podrobnij". Hvala
-
Questio
- lavorpunvode
#3011 Re: Pravni fakultet
nije vise od 1000 KM ja mislim, isto je kao i za prvi ciklus, zavisno od statusa od 800 do 1000 KM 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3012 Re: Pravni fakultet
Eborg wrote:Veci je problem sto su predavanja katastrofalna nego sto se ne mora ici na ista. Zato PFSA i ima "ugled" kakav ima. Umjesto da bude medju top 5 najrenomiranijih fakulteta u BiH nazalost je negdje pri dnu.
Chmoljo wrote:još je katastrofalnije to što je pravni fakultet uslov za obavljanje tako društveno važnih poslova... ali kad je dernek...
-
jihad
#3013 Re: Pravni fakultet
Na upisnom listu sta cu staviti tamo gdje pise ODSJEK... mogu li to samo prekriziti ili ostaviti prazno ?
- lavorpunvode
#3014 Re: Pravni fakultet
ja obicno prekrizim, al mislim da ti je svejednojihad wrote:Na upisnom listu sta cu staviti tamo gdje pise ODSJEK... mogu li to samo prekriziti ili ostaviti prazno ?
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3015 Re: Pravni fakultet
Kako je lijepo čitati komentare budućih studenata.
Diviti se njihovoj poletnosti i prisjećat se sebe u istoj situaciji.
A još ljepše kada za(ne više od )mjeseca dana krenu sa suprotnom pričom.Vježbe i predavanja su (realno) korisni tek negdje na II.godini kada se ubaci po koji zadačić i kada profesori imaju šta pametno za reć'.
Do II.godine moj vam je savjet uživajte,s kafe na kafu,s guza na guz,jer je I godinu lahko završiti,uz malo truda i minimalno praćenje grupe.
Do II.godine moj vam je savjet uživajte,s kafe na kafu,s guza na guz,jer je I godinu lahko završiti,uz malo truda i minimalno praćenje grupe.
- LeonardoAC
#3016 Re: Pravni fakultet
de facto. wrote:Kako je lijepo čitati komentare budućih studenata.![]()
kad se samo sjetim one gužve na faxu... tačno mi zlo dođe. neka je proklet dan kad sam upisao i kad sam završio taj fakultet. da me Bogdom Lučić oborio 40 puta pa da sam napustio taj fax - završio bi nešto od čega ima koristi
-
Questio
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#3018 Re: Pravni fakultet
HahahahaLeonardoAC wrote:de facto. wrote:Kako je lijepo čitati komentare budućih studenata.![]()
![]()
![]()
kad se samo sjetim one gužve na faxu... tačno mi zlo dođe. neka je proklet dan kad sam upisao i kad sam završio taj fakultet. da me Bogdom Lučić oborio 40 puta pa da sam napustio taj fax - završio bi nešto od čega ima koristi
Ima i ta tvoja mjesta,ali ja sam ti od onih istinskih zaljubljenika u ono što studiraju..Mojoj blesavoj glavi ne možeš dokazati da postoji nešto ljepše od ove oblasti u kojoj se obrazujem.
- disi.h
#3019 Re: Pravni fakultet
Kako je lijepo meni, budućem studentu, čuti tako lijepe riječi kako se ipak može završiti uz solidan trud. Reci mi koliko ću spremati Rimsko da odmah znamde facto. wrote:Kako je lijepo čitati komentare budućih studenata.![]()
Diviti se njihovoj poletnosti i prisjećat se sebe u istoj situaciji.A još ljepše kada za(ne više od )mjeseca dana krenu sa suprotnom pričom.Vježbe i predavanja su (realno) korisni tek negdje na II.godini kada se ubaci po koji zadačić i kada profesori imaju šta pametno za reć'.
![]()
- Tesla10
#3020 Re: Pravni fakultet
A zašto vam je toliki bauk Rimsko pravo ? Da li je to do profesora, ili do obimnosti Rimskoga prava ? Jer ne razumijem u čemu je stvarno problem.
- Chmoljo
#3021 Re: Pravni fakultet
ma nije vala bauk... malo je nezgodno što se nazivi pravnih instituta moraju učiti na latinskom, ali i se savlada... meni su najgori bili ekonomski predmeti.
- Tesla10
#3022 Re: Pravni fakultet
A sa kojim prosjekom si ti diplomirao ?Chmoljo wrote:ma nije vala bauk... malo je nezgodno što se nazivi pravnih instituta moraju učiti na latinskom, ali i se savlada... meni su najgori bili ekonomski predmeti.
-
Eborg
#3023 Re: Pravni fakultet
Rimsko pravo nije uopće težak ispit koliko se pravi fama od njega, pogotovo od ljudi koji to uopće ne studiraju. Na prvoj godini jeste najteži ali njegova prava težina više leži u tome što je eliminatoran ispit, tj. na njemu se vidi jesi li ili nisi za studiranje na pravnom fakultetu. Svako ko je vrijedan, poznaje osnove latinskog i malo razmišlja ga može spremiti bez problema za maksimalno mjesec dana.
- Tesla10
#3024 Re: Pravni fakultet
A da li imaš u pdf formatu Rimsko pravo, jer želio bih baš da vidim o čemu se tu radi ?Eborg wrote:Rimsko pravo nije uopće težak ispit koliko se pravi fama od njega, pogotovo od ljudi koji to uopće ne studiraju. Na prvoj godini jeste najteži ali njegova prava težina više leži u tome što je eliminatoran ispit, tj. na njemu se vidi jesi li ili nisi za studiranje na pravnom fakultetu. Svako ko je vrijedan, poznaje osnove latinskog i malo razmišlja ga može spremiti bez problema za maksimalno mjesec dana.
- Chmoljo
#3025 Re: Pravni fakultet
zadovoljavajućimTesla10 wrote:A sa kojim prosjekom si ti diplomirao ?Chmoljo wrote:ma nije vala bauk... malo je nezgodno što se nazivi pravnih instituta moraju učiti na latinskom, ali i se savlada... meni su najgori bili ekonomski predmeti.