Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Topla voda
#3001 Re: Sa-x liga, komentari
daj ba saik izbaci kakvu tabelu,bar onu sa cijenama na pijacama 
-
elSaik
#3002 Re: Sa-x liga, komentari
Vidi međeda što petlja. Lafo ne zna s kim igra, a stranicu ranije me pita da li da postavi prognoze s obzirom da igra sa tigrićem. E, ni ovi medvjedi nisu što su nekad bili...and1medjed wrote:isto i kod menesrpanj wrote: blago tebi...ti bar znas s kim igras...ja nemam pojma- da li nekog ja deremili netko dere mene
![]()
Rezultati (14. i 15. kolo):

Regularna tabela:

Odlučujuća tabela:

- -danTe-
#3003 Re: Sa-x liga, komentari
a znao sam s kim igram,al nisam znao jel iko protiv mene postavlja paroveelSaik wrote:Vidi međeda što petlja. Lafo ne zna s kim igra, a stranicu ranije me pita da li da postavi prognoze s obzirom da igra sa tigrićem. E, ni ovi medvjedi nisu što su nekad bili...and1medjed wrote:isto i kod menesrpanj wrote: blago tebi...ti bar znas s kim igras...ja nemam pojma- da li nekog ja deremili netko dere mene
![]()
![]()
- -danTe-
#3004 Re: Sa-x liga, komentari
i da kazem,ja sam tigru 4 komada daoelSaik wrote:![]()
- van Basten
#3005 Re: Sa-x liga, komentari
rutinska pobjeda kući, iako sam penal zapucao i preko tribina
sada mi slijedi nezgodno gostovanje, iako to pozicija na tabeli ne otkriva
sada mi slijedi nezgodno gostovanje, iako to pozicija na tabeli ne otkriva
-
elSaik
#3006 Re: Sa-x liga, komentari
3-4, svejedno, ptica k'o ptica...and1medjed wrote:i da kazem,ja sam tigru 4 komada daoelSaik wrote:![]()
- van Basten
#3007 Re: Sa-x liga, komentari
ne mogu a da ne priupitam - šta to mi pogađamo ovo kolo? čini mi se da su sve kupovi?
(bitno mi je radi ozbiljnosti kojom određenim kupovima prilaze određene zemlje
)
(bitno mi je radi ozbiljnosti kojom određenim kupovima prilaze određene zemlje
- srpanj
#3008 Re: Sa-x liga, komentari
joj, poretka...ufffffffffffffff....dno, samo dno...samo je striker ispod(i rudari)
..ako mi je neka utjeha....niti nakon ovog kola (u slucaju poraza...gluho bilo) necu bitno pasti u poretku..jer striker shuta rekreativni tekmu s tajgerom
....nakon jedne odigrane tekme u nemogucim uvjetima..jer magla se toliko nisko spustila(s obliznjih planina) da protivnika nisam uopce ni vidio....na hinjaka sam uvaljao dva komada, a da ni sam nisam znao da li sebi... ili protivniku
na kraju odigrane tekme, ni sudac nije znao koji je konacan rezultat...tako da je najmrjerodavniji bio semafor na stadionu...1-2 (inace covjek koji radi na tom poslu je "moj dobar prijatelj"
)...al_neri...vise srece u sljedecim duelima
sad zasad, imam tri boda jer jos uvijek nisi okacio parove...hmmmmmm....12+3=15...to mu dode...otprilike 4 pozicija
(naravo, ako kojim slucajem nitko vise ne bude igrao sem nas
)
....nakon jedne odigrane tekme u nemogucim uvjetima..jer magla se toliko nisko spustila(s obliznjih planina) da protivnika nisam uopce ni vidio....na hinjaka sam uvaljao dva komada, a da ni sam nisam znao da li sebi... ili protivniku
dakle...longdong...napokon povoljni uslovi za igru.....ti biras stranu, a mi polazimo s centra...Topla voda wrote: 16. kolo
srpanj - LongDong
sad zasad, imam tri boda jer jos uvijek nisi okacio parove...hmmmmmm....12+3=15...to mu dode...otprilike 4 pozicija
- van Basten
#3009 Re: Sa-x liga, komentari
nema veze, nalupao sam nešto
-
elSaik
#3010 Re: Sa-x liga, komentari
Parovi 16. kola, druge lige:
Siberian_Tiger - striker
Emir_TM87 - Shaqqa
Topla voda - Jaguar84
Lakat Jebić - al_neri
srpanj - LongDong
blackyveca - and1medjed
Siberian_Tiger - striker
Emir_TM87 - Shaqqa
Topla voda - Jaguar84
Lakat Jebić - al_neri
srpanj - LongDong
blackyveca - and1medjed
- striker
#3011 Re: Sa-x liga, komentari
Mislio sam da nema gore lige od premier BiH, ali što je ova druga...
Što se mene tiče nek ova sezona završi kakogod, ali za iduću se treba nešto uraditi.
Imam neku viziju kako bi to trebalo izgledati, pa razmislite.
1. Da se ujedini prva i druga liga.
2. Da tim ima tri igrača.
3. Da se od ta tri igrača izabere kapiten.
4. Da igrači jednog tima daju prognoze kapitenu, a on da ih postavlja na forum.
5. U slučaju da kapiten ekipe nije u mogućnosti postaviti parove, onda da to uradi drugi član tima.
6. Da svaka ekipa izabere ime, tako da se članovi ekipe eventualno mogu i mjenjati(prelazni rok
), ali da ime tima ostaje.
7. Domaća ekipa bi postavljala parove za pogađanje gostujućoj i obrnuto... (znači ne neko treći).
8. Komunikaciju igrača usmjeriti na pp, msn, mail ili kako već...
Ovo je moj prijedlog (sljedeća sezona), pa bujrum da raspravljamo malo.
Što se mene tiče nek ova sezona završi kakogod, ali za iduću se treba nešto uraditi.
5. U slučaju da kapiten ekipe nije u mogućnosti postaviti parove, onda da to uradi drugi član tima.
6. Da svaka ekipa izabere ime, tako da se članovi ekipe eventualno mogu i mjenjati(prelazni rok
7. Domaća ekipa bi postavljala parove za pogađanje gostujućoj i obrnuto... (znači ne neko treći).
- J.P.Montoya
#3012 Re: Sa-x liga, komentari
ja ev prvi glas, NE. Ja sam ovako kako je sada samo uz malo ozbiljniji pristup drugoj ligi
-
vjecnobordo
#3013 Re: Sa-x liga, komentari
striker wrote:Mislio sam da nema gore lige od premier BiH, ali što je ova druga...![]()
6. Da svaka ekipa izabere ime, tako da se članovi ekipe eventualno mogu i mjenjati(prelazni rok), ali da ime tima ostaje.
ako kontaš da timovi budu sa po tri igrača, morao bi ujediniti lige, ali opet.. JA SAM PROTIV
Ovo je samo moje mišljenje, msilimd a bi liga bila gluplja, a da je ovako najregularnija i dosta je usavršen pravilnik.
Slažem se s Montoyom, jer vidim da je druga liga neozbiljna pravo. Gledam ove tabele, jedva da nešto kontam. Onaj ima 15 bodova manje na jednoj. Ako se ne gleda ona druga, zbog čega emir i sl igraju?
I za sve je isključivo kriv Savez, tj čovjek za drugu ligu
- shalla
#3014 Re: Sa-x liga, komentari
Meni će samo biti krivo ako ga popušimo mi koji nismo nijednom izostali (u smislu da dođe do smanjenja liga i "rezanja" timova ili sl)...
-
elSaik
#3015 Re: Sa-x liga, komentari
@vječni - problem je nije u onome koji vodi ligu nego u:
1) ljudima koji igraju dok im ide dobro, a kad krene loše, jebu ostale koji učestvuju svojim nedolascima...
2) tebi, koji ne kontaš tabele...
(emir i sl. igraju da ne bi bilo previše slobodnih igrača, jer da ne igraju imao bi svako kolo 4 slobodna [3 koja izostaju i 1 koji nema protivnika])
Što se igre tiče, neće biti sigurno nikakvih promjena u suštini, njenoj osnovi. Koncept jedan igrač = jedan tim, prognoziranje parova, način računanja golova i bodova i sl. se neće mijenjati. To što se u inostranstvu (na drugim forumima) igra drugačiji sistem (više igrača = jedan tim) nema nikakvog uticaja na ovu našu igru, jer je ista ovako zamišljenja i ovakva će ostati. Mijenjati se jedino mogu pravila takmičenja u kontekstu broja liga, igrača itd, a i to samo tako da se nijedan igrač ne ošteti, što će reći, ako je dogovoreno da 2 igrača ispadaju, onda sigurno neće ispasti više od 2 igrača radi skraćivanja lige.
Što se druge lige tiče, dešava se to što se dešava, ali mi se čini da smo u Emiru i neriju dobili 2 ozbiljnija igrača nego što su ovi prethodni bili.
@shaqqa - ne brini se, oštećen niko neće biti sigurno.
1) ljudima koji igraju dok im ide dobro, a kad krene loše, jebu ostale koji učestvuju svojim nedolascima...
2) tebi, koji ne kontaš tabele...
Što se igre tiče, neće biti sigurno nikakvih promjena u suštini, njenoj osnovi. Koncept jedan igrač = jedan tim, prognoziranje parova, način računanja golova i bodova i sl. se neće mijenjati. To što se u inostranstvu (na drugim forumima) igra drugačiji sistem (više igrača = jedan tim) nema nikakvog uticaja na ovu našu igru, jer je ista ovako zamišljenja i ovakva će ostati. Mijenjati se jedino mogu pravila takmičenja u kontekstu broja liga, igrača itd, a i to samo tako da se nijedan igrač ne ošteti, što će reći, ako je dogovoreno da 2 igrača ispadaju, onda sigurno neće ispasti više od 2 igrača radi skraćivanja lige.
Što se druge lige tiče, dešava se to što se dešava, ali mi se čini da smo u Emiru i neriju dobili 2 ozbiljnija igrača nego što su ovi prethodni bili.
@shaqqa - ne brini se, oštećen niko neće biti sigurno.
- abondanzieri
#3016 Re: Sa-x liga, komentari
@shaqqa,utakmica trabzon-besiktas je odigrana prije nego sto si postavio svoje prognoze 
- shalla
#3017 Re: Sa-x liga, komentari
E jebiga, ja nisam ni skontao da igramo odmah sad utorak-srijeda i postavio sam parove koji se igraju u srijedu (i mahinalno opucao po bonus parovima, nit sam gledao kad igraju ni kako). Jbg, izbrišite mi ga i gotovo. Btw kolko su igraliabondanzieri wrote:@shaqqa,utakmica trabzon-besiktas je odigrana prije nego sto si postavio svoje prognoze
- srpanj
#3018 Re: Sa-x liga, komentari
i meni se jednom desiloabondanzieri wrote:@shaqqa,utakmica trabzon-besiktas je odigrana prije nego sto si postavio svoje prognoze
sto je ovdje bilo veselo veceras...
1 poluvrijeme:

nista-nista.....
- cyprus
#3019 Re: Sa-x liga, komentari
1:2 za istanbulceshaqqa wrote:E jebiga, ja nisam ni skontao da igramo odmah sad utorak-srijeda i postavio sam parove koji se igraju u srijedu (i mahinalno opucao po bonus parovima, nit sam gledao kad igraju ni kako). Jbg, izbrišite mi ga i gotovo. Btw kolko su igraliabondanzieri wrote:@shaqqa,utakmica trabzon-besiktas je odigrana prije nego sto si postavio svoje prognoze
- srpanj
#3020 Re: Sa-x liga, komentari
90'+4shaqqa wrote:Btw kolko su igrali
-
elSaik
#3021 Re: Sa-x liga, komentari
Vidi nešto... isto su tako nekad neki hajrovali od njihovog nepojavljivanja, a sada su im ti bodovi oduzeti. Fakat ne vidim poštenijeg načina nego da se svima ponište utakmice protiv ovih "polusezonskih" igrača i to je učinjeno.srpanj wrote: i meni se jednom desilopobrk'o sam satnice tekmi ...(fulao sam...tek da se zna
)
sto je ovdje bilo veselo veceras...znam da me nitko nista nije pitao...ali bih i ja nesto rekao.....svi ste u neku ruku u pravu..striker, zato sto covjek smatra da nesto treba mijenjati....i ja se slazem da treba...ali na koji nacin? kako? ako svi Vi, veterani ove lige ne znate...kako onda mi da znamo? pogledajte gdje je striker na jednoj tabeli, a gdje na drugoj...dakle, nisu svi zadovoljni...ja sam parlamentaran i postujem svako misljenje, bas svako....na neko se i osvrnem na neko i ne..........saik rece... neki igraju samo polusezonu i odu.....opet, to je njihovo pravo...ali ne mozemo tek tako zanemariti tekme koje su igrali...jer sadasnji su lideri gubili bodove protiv tih zvjezdasa(dakle oni su najvise hajrovali)...ja bih predolizio za ubuduce... (jer sad je kasno kako god okrenes, a savez nije ponudio nikakvo konkretno rjesenje)...da vise nema registrovanih rezultata 1-0, 2-0 ili sta ja znam vec........nego, kada se protivnik ne pojavi da se racunaju parovi posljednjeg ili pretposljednjeg ... iz prve lige i obratno...na taj nacin nema vise guzovace bodova (tj namjestanja...igram ovo kolo-sljedece necu jer mom haveru trebaju bodovi)...ovaj prijedlog nemora proci ali kao sto sam vec rekao ipak se nesto treba mijenjati i pravilnik nadogradjivati....mislim da savez treba uvijek imati rjesenje za bilo koji problem i reagovati....ipak se (samo) njihova pika.........
![]()
nista-nista.....vidimo se na pocetku drugog poluvremena
Pa eto, sam mi reci, jel' poštenije A ili B:
a) X igrao sve utakmice protiv posljednjih i uz'o 9 bodova i pobijedio dva puta Y-a. Y nije igrao nijednu protiv zadnjih, automatski dobio 18 bodova, i izgubio obje od X-a. Tabela: Y 18, X 15.
b) X igrao sve utakmice protiv posljednjih i uz'o 9 bodova i pobijedio dva puta Y-a. Y nije igrao nijednu protiv zadnjih, automatski dobio 18 bodova, i izgubio obje od X-a. Sve utakmice protiv fenjeraša poništene. Tabela: X 6, Y 0.
I mislim da nema tog rješenja u kojem bi svi bili zadovoljni. Na prvu tabelu se žale oni koji su uvijek imali protivnika, a na drugu oni koji ga nisu uvijek imali i koji su dobivali na guzovaču bodove. Ja lično, stojim iza druge, jer na njoj NIKO nije dobio bodove, a da nije prije toga regularno pobijedio.
-
LongDong
#3022 Re: Sa-x liga, komentari
Sve je rečeno u ovome gore i svaka daljnja diskusija na ovu temu je suvišna. Ovako je kako je i vozi dalje.elSaik wrote: Fakat ne vidim poštenijeg načina nego da se svima ponište utakmice protiv ovih "polusezonskih" igrača i to je učinjeno.
- Lakat Jebić
#3023 Re: Sa-x liga, komentari
ja se ne zalim ni na jednu tabelu, na jednoj sam prvi, na jednoj drugi, ukupno mi je ponistena 1 ili 2 utakmice
- kofi anan
#3024 Re: Sa-x liga, komentari
Bas nas cudi sto se ne zalisLakat Jebić wrote:ja se ne zalim ni na jednu tabelu, na jednoj sam prvi, na jednoj drugi, ukupno mi je ponistena 1 ili 2 utakmice
- srpanj
#3025 Re: Sa-x liga, komentari
vozim ja dalje drug....ja sam govorio u buducem vremenu...a za ovo sadasnje stanje.. i ja sam dao svoj glas ....LongDong wrote:Sve je rečeno u ovome gore i svaka daljnja diskusija na ovu temu je suvišna. Ovako je kako je i vozi dalje.elSaik wrote: Fakat ne vidim poštenijeg načina nego da se svima ponište utakmice protiv ovih "polusezonskih" igrača i to je učinjeno.
saik....ne znam sto si ti htio reci sa X-om i Y-om....naveo si "a" i "b" ...ali ja sam pricao o "c"
ako je x odigrao sve tekme sa fenjerasima i uzeo 9 bod....pazi sad, on je igrao regularno svih 90 min i dobro se namucio za tih 9 bod.....a recimo Y nije igrao (ne svojom krivicom) i uzeo 9.bod je li to ok?...da li treba kazniti X oduzimanjem (tesko stecenih)bodova...? vidi sad ti nesto.....X je igrao...i tu nema price, on je igrao i zaradio...kako mi da znamo da bi i Y protiv tih istih protivnika koji mu nisu izasli na teren uzeo max. broj bodova...kako?....zato sam ja govorio da se uzmu neki parovi drugog ucesnika (koje je vec postavio) kao validni parovi onog protivnika koji se nije pojavio.....ako je X igrao-nek' igra i Y !...ovih problema oko nedolaska nekih...uvijek ce biti...zato sam mislio da bi ovaj problem trebalo rijesiti u skorije vrijeme...samo to... uzivajte