Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
DON_eARL
#3001 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Greška je na relaciji RFB - PayPal, ni meni ne prolaze transakcije preko PP od jučer. Zvao, kažu da rade na otklanjanju problema.
- daky585
#3002 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Javi kad počne raditi ako problem, jer svaki put kad pokušam da verifikujem skine mi 1,95 (već 3 puta) a piše da je trenutno nedostupno. 
- ODB
#3003 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Opet da napomenem, sve i da radi ta rajfajzen usluga o transakcijama neće ti se odmah transakcija pojaviti jer joj treba vremena ,2-3 dana nekada...
- daky585
#3004 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma znam o čemu pričaš, ali kod mene trenutno uopšte nije moguće verifikovati nalog... Skine 1,95 ali kada skine uopšte se ne pojavi ona poruka da provjerim PIN i ukucam za 2-3 dana nego piše ovo što sam već napisao (The card verification system used by PayPal is currently unavailable.)
-
rangoj
#3005 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ljudi, neko vino sranje se dešava sa raiffaisen karticama, zadnjih 2 dana više nije mogu plaćati na internetu sa njima.
Neko reče da je problem na relaciji raiffaisen - paypal, ali zašto onda kartica ne radi na play store?!?
U banci tvrde da nije do njih, zvao sam ih već nekoliko puta, i svaljuju problem na paypal, bez obzira što kartica ne radi ni na drugim servisima...
Sranje
Koju banku mi preporučujete?! Ko jos ima FAST FOUNDS - (da lova stiže za minut sa paypal-a)
Neko reče da je problem na relaciji raiffaisen - paypal, ali zašto onda kartica ne radi na play store?!?
U banci tvrde da nije do njih, zvao sam ih već nekoliko puta, i svaljuju problem na paypal, bez obzira što kartica ne radi ni na drugim servisima...
Sranje
Koju banku mi preporučujete?! Ko jos ima FAST FOUNDS - (da lova stiže za minut sa paypal-a)
-
niho92
#3006 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sparkasserangoj wrote:Ljudi, neko vino sranje se dešava sa raiffaisen karticama, zadnjih 2 dana više nije mogu plaćati na internetu sa njima.
Sranje
-
rangoj
#3007 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Joj, sto se ja nerviram oko ovoga! Imam osjećaj da u ovoj zemlji ništa ne može normalno! Nije to samo vezano za ove kartice, već i za sve ostalo. Kao Marfijev zakon, ako nešto može poći naopako, u Bosni će se to sigurno desiti
U banci me guska ubjeđuje da je paypal kriv, bez obzira što kartica ne radi ni na ostalim servisima Poz play store (odbija me je google wallet), a ne samo na paypal.
Ako problem postoji i u ostalim bankama onda nemam razloga da uzimam neku drugu karticu?!?
Ako vam nije mrsko da ovdje popisemo ono što znamo, tj. koje kartice ne rade, a koje kartice rade?!
Znamo da raiffaisen spada u one koje ne rade.
@niho92 - jesi testirao Sparkasse Visa? Sigurno radi na paypal ili play store?
U banci me guska ubjeđuje da je paypal kriv, bez obzira što kartica ne radi ni na ostalim servisima Poz play store (odbija me je google wallet), a ne samo na paypal.
Ako problem postoji i u ostalim bankama onda nemam razloga da uzimam neku drugu karticu?!?
Ako vam nije mrsko da ovdje popisemo ono što znamo, tj. koje kartice ne rade, a koje kartice rade?!
Znamo da raiffaisen spada u one koje ne rade.
@niho92 - jesi testirao Sparkasse Visa? Sigurno radi na paypal ili play store?
-
quarterback
#3008 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ja maloprije kupih preko paypala sa UC Visom
- drndalo
#3009 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Decki (i cure, da se ne ljute...
), kada bih nesto u UK placao u funtama, sta mi je povoljnije na Paypal-u, da mi oni rade konverziju (kao kad mi stize lova preko njih), ili da to bude na mojoj banci...? I moze li ovo moje pitanje uopste, tj. mozda pitam glupost, mozda uopste nema ta mogucnost...?
-
quarterback
#3010 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
banka, Mehemed je strucnjak za to 
-
DON_eARL
#3011 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
RF rješio problem konačno, prođe plaćanje. 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3012 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Bolje da banka vrši konverziju, paypal uzima dobre provizije za konverzijedrndalo wrote:Decki (i cure, da se ne ljute...), kada bih nesto u UK placao u funtama, sta mi je povoljnije na Paypal-u, da mi oni rade konverziju (kao kad mi stize lova preko njih), ili da to bude na mojoj banci...? I moze li ovo moje pitanje uopste, tj. mozda pitam glupost, mozda uopste nema ta mogucnost...?
CLICK
- daky585
#3013 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
kod mene i dalje ne funckioniše verifikacija.DON_eARL wrote:RF rješio problem konačno, prođe plaćanje.
-
rangoj
#3014 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
PayPal radi!!DON_eARL wrote:RF rješio problem konačno, prođe plaćanje.
Google Play Store i dalje ne!
- ja nisam ja
#3015 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni nesto nije jasno. Naime na ebayu mi je bio refund za neki novac. Meni na provjeri pise da treba leci 11 i nesto a na paypal mailu pise 10 km. Da li to banka uzima,Rajfajzen je unpitanju
- dinooh
#3016 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Odgovor lezi na ovoj stranici ove teme...
- ja nisam ja
#3017 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vidjeh. Hvala
- filosofman
#3018 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Fecera to.
- cenecimoveocino
#3019 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U kojoj banci student može napraviti karticu za paypal tako da mu mjesečno banka ne naplaćuju održavanje kartice od 2-3KM 
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3020 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vjerovatno ni u jednoj, besplatno nude samo Maestro koja nije skoro ni za šta što se tiče interneta, paypal naravno ne podrzaje Maestrocenecimoveocino wrote:U kojoj banci student može napraviti karticu za paypal tako da mu mjesečno banka ne naplaćuju održavanje kartice od 2-3KM
-
bull21
#3021 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vala ako ne možeš izdvojiti mjesečno 2 marke da platiš održavanje kartice, onda ti ista ni ne treba. Ovo ti govori kolega student.cenecimoveocino wrote:U kojoj banci student može napraviti karticu za paypal tako da mu mjesečno banka ne naplaćuju održavanje kartice od 2-3KM
- cenecimoveocino
#3022 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma onako pitam,zasto da placam ako ima dzababull21 wrote:Vala ako ne možeš izdvojiti mjesečno 2 marke da platiš održavanje kartice, onda ti ista ni ne treba. Ovo ti govori kolega student.cenecimoveocino wrote:U kojoj banci student može napraviti karticu za paypal tako da mu mjesečno banka ne naplaćuju održavanje kartice od 2-3KM
-
rangoj
#3023 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koliko znam nema džaba! Ako ti banka i ponudi račun u kome nema troškova održavanja, onda imas veliku godišnju članarinu za Visu, tak da ti dodje na isto.cenecimoveocino wrote:Ma onako pitam,zasto da placam ako ima dzababull21 wrote:Vala ako ne možeš izdvojiti mjesečno 2 marke da platiš održavanje kartice, onda ti ista ni ne treba. Ovo ti govori kolega student.cenecimoveocino wrote:U kojoj banci student može napraviti karticu za paypal tako da mu mjesečno banka ne naplaćuju održavanje kartice od 2-3KM
Još ako hoces i mobilno bankarstvo, preko Android aplikacije, kao kod raiffaisena, onda je mjesečno 6KM (4KM aplikacija/mj.).
- House
#3024 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jel' mogu povezati American Express i Paypal bez odlaska u banku i sl. zajebancija?
- mrva/mrve
#3025 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Je li istina ovo za primanje novca, da treba iskljuciti da banka vrsi konverziju?dinooh wrote:sta ce biti sumnjivo. Refund se ne zadrzava na paypalu, direktno se vraca na karticu.IcedMFEarth wrote:
Je li se nekome ranije desilo da se automatski novac povuče na karticu u sredini mjeseca ? Nešto mi ovo sumnjivo
I preracunaj malo da vidis kurs. Dobro si prosao![]()
Evo dokaza da kada se prima novac, da se iskljuci da banka vrsi konverziju, a kada se placa da banka vrsi konverziju