Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vivace

#3001 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

jos sam ja imala i koksaki virus koji napada srce i imam malo izlinuce u perikardu. a pusila. :skoljka:

od toga virusa moze da se umre... a ja pusila i onda...to moze samo debil, sta sam ja radila i opet osecam da su mi cigarete nesto sto mi fali,a prema pusacima zavist.
drugi_profil

#3002 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

vivace wrote:jos sam ja imala i koksaki virus koji napada srce i imam malo izlinuce u perikardu. a pusila. :skoljka:

od toga virusa moze da se umre... a ja pusila i onda...to moze samo debil, sta sam ja radila i opet osecam da su mi cigarete nesto sto mi fali,a prema pusacima zavist.
Joj vivace, tebi je zadnji voz da to bacis. Imas milion zdravstvenih problema. Ja sam se na prvi signal da tijelo popusta zapitao gdje to vodi. Zakljucak je tad bio - sad ili nikad! Da se tijelo koliko toliko ocisti od svega. Sad cak mozda i pretjerujem sa zdravim zivotim, a mozda nikad nije previse, ko ce ga znati. Trudim se da ostanem u okviru zdravog razuma.
Baci to zauvijek i ne misli vise na to.
ka0406

#3003 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Jucer na cerkinom turniru/takmicenju koji je trajao oko 3 sata ... i ja bez problema presjedila cijelo vrijeme, nisam morala kao MM gledati kada mogu skoknuti van da ispusim :D :D :D
vivace

#3004 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ka0406 wrote:Jucer na cerkinom turniru/takmicenju koji je trajao oko 3 sata ... i ja bez problema presjedila cijelo vrijeme, nisam morala kao MM gledati kada mogu skoknuti van da ispusim :D :D :D
da,to je taj osecaj slobode o kome allen pise.pusaci moraju da se kriju,a nepusaci mogu svuda,bez razlike. da,to je to.
graue_maus

#3005 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

jeli neko od vas imao ovu situaciju ........... prestala sam pusiti , ali sad nisam na velika zvona svim prijateljima to rekla .........juce se nadjem sa jednim parom na kafici , ona pusi on ne , i ono vadi ona pepeljaru na sto........ kazem ja, ne trebam to vise........ha , ona ce, ti prestala.............da ima evo skoro mjesec......... ona ko iz topa, poceces ti opet .......... :roll: :shock: znam da sam previse pusila i zelja mi je bila da prestanem...... svi moji pokusaji zadnji par godina su bili 2-3 dana ne pusim i nakon toga sve isto ........ :cry: nekad i vise nego prije pokusaja .........
vivace

#3006 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

graue_maus wrote:jeli neko od vas imao ovu situaciju ........... prestala sam pusiti , ali sad nisam na velika zvona svim prijateljima to rekla .........juce se nadjem sa jednim parom na kafici , ona pusi on ne , i ono vadi ona pepeljaru na sto........ kazem ja, ne trebam to vise........ha , ona ce, ti prestala.............da ima evo skoro mjesec......... ona ko iz topa, poceces ti opet .......... :roll: :shock: znam da sam previse pusila i zelja mi je bila da prestanem...... svi moji pokusaji zadnji par godina su bili 2-3 dana ne pusim i nakon toga sve isto ........ :cry: nekad i vise nego prije pokusaja .........
pa procitaj knjigu allena carra,lakse ces ostaviti.pij 8 casa mlake vode dnevno, posle svakog obroka u setnju i svaki dan tusiranje
Last edited by vivace on 18/03/2013 14:58, edited 1 time in total.
ka0406

#3007 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

graue_maus wrote:jeli neko od vas imao ovu situaciju ........... prestala sam pusiti , ali sad nisam na velika zvona svim prijateljima to rekla .........juce se nadjem sa jednim parom na kafici , ona pusi on ne , i ono vadi ona pepeljaru na sto........ kazem ja, ne trebam to vise........ha , ona ce, ti prestala.............da ima evo skoro mjesec......... ona ko iz topa, poceces ti opet .......... :roll: :shock: znam da sam previse pusila i zelja mi je bila da prestanem...... svi moji pokusaji zadnji par godina su bili 2-3 dana ne pusim i nakon toga sve isto ........ :cry: nekad i vise nego prije pokusaja .........
Pa ti njoj sada u inat dokazi kako strasno grijesi :D
graue_maus

#3008 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

ka0406 wrote:
Pa ti njoj sada u inat dokazi kako strasno grijesi :D
:thumbup: :thumbup: e bas tako u inat cu prestat ........
Landa

#3009 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Landa »

grozno! samo projektiraju svoje strahove i nesigurnost na tebe!! drugim rijecima ljubomora...
tako mene jedan pita jesi li pocela pusiti, reko nisam...kaze on 'nisi jos'...a ne, ne reko cigara mi je sad najgadnija stvar sto postoji...dok on drzi jednu u ruci...idi tamo :evil:

ovakvi komentari su mi vrh zlobe, kad te osudi na propast u startu, i nisu u stanju pruziti ni jednu rijec podrske u tako teskim momentima...meni vise nisu teski jer vec ima dosta vremena da sam prestala ali se sjecam svog prvog pokusaja koji nije uspio i takvih istih komentara koji mogu ujesti....pa sam se pitala kako mogu ljudi biti tako nekonstruktivni...i obecala sebi da nikad, nikad takvo nesto necu nekome reci...
Pasiflora

#3010 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

Pogledajte fotografiju u ovom text: http://doznajemo.com/2012/11/16/nevjero ... -komoraca/
ljutiajvar

#3011 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ljutiajvar »

E ovako, ja sam prestao, ali da ti dam primjer:

Moja sestra nikada nije pušila u životu. Ona smatra da je to teško baciti, i da cigare smiruju, ali nikada nije pušila. To naravno ona "zna" jer je to "tako" ( ja sam joj sa drugim pušačima ispirao mozak). Šta ćeš očekivati od nekog pušača onda? Naravno, jeste ovisnost, ali daleko od toga da je nemoguće, tako da, kada ti neko ko iz topa kaže da ćeš se propušiti odgovori : "Pa nisam kao ti ! "

Malo i ti bocaj druge.
vivace

#3012 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

pa da,kad su nevaljali... :lol: :D
Lounge Act

#3013 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:29, edited 1 time in total.
vivace

#3014 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ma da..skroz su zavidni...i nesvesno...
Joker88

#3015 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Joker88 »

Ma pusti je i izdrzi!
Ja vec 6-ti dan ne pusim.. mene prijatelji stalno "nude cigaretama" iz zezanicje, a ja onda bas u inat jos vise necu.
vaučer

#3016 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vaučer »

Pozdrav svima koji guraju i dalje, izdržite.
vivace

#3017 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ja sam pocela da strpkam iz frizidera,,..verovatno cu se ugojiti....
koji ti je dan vaucer ?
vaučer

#3018 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vaučer »

Preko 4 godine :-D
Ali i dalje se smatram pušačem na rehabilitaciji, strah me spustiti gard zapravo, da ne zaserem.
Pobaj odmah zamjeniti naviku pušenja nčim zdravijim od posjeta frižideru, slatkiša ili slično.
Bitna je navika, jer tražiš zamjensku u nedostatku cigarete, pa svjesno nađi nešto zdravije od grickanja.
Sretno.
vivace

#3019 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

vaučer wrote:Preko 4 godine :-D
Ali i dalje se smatram pušačem na rehabilitaciji, strah me spustiti gard zapravo, da ne zaserem.
Pobaj odmah zamjeniti naviku pušenja nčim zdravijim od posjeta frižideru, slatkiša ili slično.
Bitna je navika, jer tražiš zamjensku u nedostatku cigarete, pa svjesno nađi nešto zdravije od grickanja.
Sretno.
hvala vaucer. i tebi sretno. :-D
masala bogami.

ne znam mozda uzmem kao poslasticu jabuke.
graue_maus

#3020 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

Pasiflora wrote:Pogledajte fotografiju u ovom text: http://doznajemo.com/2012/11/16/nevjero ... -komoraca/
Svaki razuman čovek, star ili mlad, kad radi šta, valja da zna zašto to radi… A, kako stoje u tome oni što puše? Imaju li pametna razloga? Nemaju, niti ga je bilo, niti će ga biti. Zato je pušenje stvar nikakva. On pušeći budališe i kad ga ko zapita zašto to radi, mora kao i drugi neznalica, da sleže ramenima, da ćuti; a ko se razmeće naukom i stane da brani i da hvali pušenje, tek onda je kukavica i niko i ništa?. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: super receno ........
graue_maus

#3021 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

hvala vam svima odma se bolje osjecam, izvukoste me iz depresivnog podruma ....... super ste ko podrska ........
Image
drugi_profil

#3022 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

vaučer wrote:Preko 4 godine :-D
Sretno.
Imam i ja 4 godine staza, ali sam vec bar 3 i po siguran da nikad vise necu zapaliti.
Toliko ih mrzim da kad uzivo pricam o pusenju, padnem u vatru.
Jednostavno ne mogu sada da shvatim KO I ZASTO TO DOZVOLJAVA i ZASTO nije zabranjeno!!??? Pokusavam ljudima da otvorim oci da shvate sta im se podvaljuje kroz reklame, i da je to droga.
Ljudi nece da shvate, nece da znaju koji je to otrov i za sta daju pare od cega skoro 80% ide drzavi.
vivace

#3023 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

da,zato oni i nisu pre govorili niti je bilo zapisano na paklama ,zato sto drzavi ide puno.
Bezimeni
Grijem se na: Toplinu
Vozim: Paciklo

#3024 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Bezimeni »

Ja licno nisam mogo prestat dok nisam samnijo na jedno 4-5 cigara dnevno, sace tri mjeseca kako ne pusim i nije mi tesko, vise uzivam u hrani nego prije i dalje mi se svidja miris duhana doduse. Jedino sto mi bas smeta je zadah iz usta kod pusaca ili onaj kiseli smard u prostorijam ili autima u koijm se pusi.
Pasiflora

#3025 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

Bezimeni wrote:Ja licno nisam mogo prestat dok nisam samnijo na jedno 4-5 cigara dnevno, sace tri mjeseca kako ne pusim i nije mi tesko, vise uzivam u hrani nego prije i dalje mi se svidja miris duhana doduse. Jedino sto mi bas smeta je zadah iz usta kod pusaca ili onaj kiseli smard u prostorijam ili autima u koijm se pusi.
Svaka ti cast za boldirano - da mi je to uspjeti - mislim da nikada ne bih ni pokusala prestati.
A hrana :D - hranu svu volim. Kazaljka na vagi je poludjela. Sve mi se cini da se pokvarila :shock:
Post Reply