Pa dobro, nisam ni ja fatalna kad sam bez sminkeZelena Carapa wrote:primjetih je i ja neku vecer. pravo osvjezenje sa tim eyelinerom i crvenim karminom...a vidite je bez sminke
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- swirl
#3001 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3002 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni je ona slatka kako god okrenete. 
-
Neposlusna
#3003 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ovaj karmin joj super stoji, stvarno razlika sa sminkom i bez sminke. Druga zena.
Jedino sto se meni ne svidja, je sto joj je puder i podloga tako prisutna. Izgleda mi kao nalijepljen kolac.
To bi moglo malo prorodnije.
Jedino sto se meni ne svidja, je sto joj je puder i podloga tako prisutna. Izgleda mi kao nalijepljen kolac.
To bi moglo malo prorodnije.
- Zelena Carapa
#3004 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
postenoswirl wrote:
Pa dobro, nisam ni ja fatalna kad sam bez sminke
- Michun
#3005 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Za mineralne sjene ne znam, predpostavljam da su "zdravije" za okoMa.Le.Na wrote:kad ste sve tu
hocu da narucim sjene i cetkice za sjene
ja puder nanosim prsticimapa mi za to ne treba
mozete li mi reci koje sve cetkice da narucim i da li su mineralne sjene toliko bolje od ovih obicnih?
i jesam li nesto zaboravila...za narucit a da vrijedi narucivanja![]()
hvala
Ne znam sta imas od cetkica al evo ove od 1.5 funtu:
Eye Shadow Brush
Blending Eye Brush
Eye Crease Brush
Blushing, Bronzing And Blending Brush
- Zelena Carapa
#3006 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
instiktivnosemlaca wrote:A kako ću znati koju bazu ima koji ruž?
- swirl
#3007 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
E sad cu fino kuci kad dodjem uzeti mamine crvene karmine, jer ona koristi samo crveni, i nothing but crveni, i probati.
- Nadinka
#3008 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
valja li ta blending?Michun wrote:Za mineralne sjene ne znam, predpostavljam da su "zdravije" za okoMa.Le.Na wrote:kad ste sve tu
hocu da narucim sjene i cetkice za sjene
ja puder nanosim prsticimapa mi za to ne treba
mozete li mi reci koje sve cetkice da narucim i da li su mineralne sjene toliko bolje od ovih obicnih?
i jesam li nesto zaboravila...za narucit a da vrijedi narucivanja![]()
hvala![]()
Eye Shadow Brush
Blending Eye Brush
Eye Crease Brush
- Michun
#3009 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jok jok...evo kako.Zelena Carapa wrote:instiktivnosemlaca wrote:A kako ću znati koju bazu ima koji ruž?
http://www.ehow.co.uk/video_4407874_und ... tones.html
- Michun
#3010 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
valja, ja imam.Nadinka wrote:valja li ta blending?Michun wrote:
Za mineralne sjene ne znam, predpostavljam da su "zdravije" za oko![]()
Eye Shadow Brush
Blending Eye Brush
Eye Crease Brush
- Nadinka
#3011 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ko ce ovo narucivati da i meni naruci, da ne narucujem radi jedne cetkice?? a sta je ova eye crease? garant mi i to treba samo ne znamMichun wrote:valja, ja imam.Nadinka wrote:valja li ta blending?Michun wrote:
Za mineralne sjene ne znam, predpostavljam da su "zdravije" za oko![]()
Eye Shadow Brush
Blending Eye Brush
Eye Crease Brush
- Zelena Carapa
#3012 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hehe, gledala sam taj clip nedavno...i nije mi pomogao puno...i dalje mislim da nije bas jednostavno skontat - osim da bjezim od narandjasteMichun wrote:Jok jok...evo kako.Zelena Carapa wrote:instiktivnosemlaca wrote:A kako ću znati koju bazu ima koji ruž?
- Michun
#3013 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije ko flomatser - izmedju cetkice i flomastera. Idealan. Pogledaj po internetu - lancome i loreal imaju super.Partizzanka wrote:ma kakav je to felt tip???
jel to kao flomaster??? ili je cetkica na vrhu?
ja koristim rimmelov u bocici sa cetkicom tj kistom ... ne mogu ja onaj sa flomasterom ono je bezze![]()
a ako mi se ovaj potrosi avaj meni
- Michun
#3014 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Razumijem te...Zelena Carapa wrote:hehe, gledala sam taj clip nedavno...i nije mi pomogao puno...i dalje mislim da nije bas jednostavno skontat - osim da bjezim od narandjasteMichun wrote:Jok jok...evo kako.Zelena Carapa wrote: instiktivno
Radnja, papir, mlijeko za skidanje sminke i probas 3-4. Samo ne trljat usne da ne budu crvene kad nanosis novi.
-
Neposlusna
#3015 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
[quote="Nadinka"
valja, ja imam.[/quote]
Ko ce ovo narucivati da i meni naruci, da ne narucujem radi jedne cetkice?? a sta je ova eye crease? garant mi i to treba samo ne znam
[/quote]
Ovaj dio oka gdje dotice cetkica ( znaci dio gdje kad pipnete oko osjetite kost) to je eye crease.

valja, ja imam.[/quote]
Ko ce ovo narucivati da i meni naruci, da ne narucujem radi jedne cetkice?? a sta je ova eye crease? garant mi i to treba samo ne znam
Ovaj dio oka gdje dotice cetkica ( znaci dio gdje kad pipnete oko osjetite kost) to je eye crease.

- Zelena Carapa
#3016 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
razmisljala sam i da udjem u prodavnicu i kazem dajte mi crveni ruz sa plavim podtonom - mislim da me ne bi skontale bas
jer ni sama se ne kontam najbolje. Ali vidim sta stoji sta ne stoji, od narandjastih tonova bjezim godinama, bilo da je odjeca ili sminka..skontah da ne cuce nikako. Ali imam viziju kakva bi to crvena trebala da bude
Hvala Michun
- Nadinka
#3017 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ko ce ovo narucivati da i meni naruci, da ne narucujem radi jedne cetkice?? a sta je ova eye crease? garant mi i to treba samo ne znamNeposlusna wrote:[quote="Nadinka"
valja, ja imam.
[/quote]hvala! niko se ne javlja za ove elf cetkice
- swirl
#3018 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I ja ne kontam taj plavi podtonZelena Carapa wrote:razmisljala sam i da udjem u prodavnicu i kazem dajte mi crveni ruz sa plavim podtonom - mislim da me ne bi skontale basjer ni sama se ne kontam najbolje. Ali vidim sta stoji sta ne stoji, od narandjastih tonova bjezim godinama, bilo da je odjeca ili sminka..skontah da ne cuce nikako. Ali imam viziju kakva bi to crvena trebala da bude
Hvala Michun
- Michun
#3019 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ovaj dio oka gdje dotice cetkica ( znaci dio gdje kad pipnete oko osjetite kost) to je eye crease.Nadinka wrote:Ko ce ovo narucivati da i meni naruci, da ne narucujem radi jedne cetkice?? a sta je ova eye crease? garant mi i to treba samo ne znamNeposlusna wrote:[quote="Nadinka"
valja, ja imam.
[/quote]hvala! niko se ne javlja za ove elf cetkice
Narucih prije sat vremena i to samo cetkice - sestri.
Ako bude neka viska, prebacim ti rado.
- Zelena Carapa
#3020 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mislim da je to ono kad "nema narandjaste ni u tragovima"swirl wrote:I ja ne kontam taj plavi podtonZelena Carapa wrote:razmisljala sam i da udjem u prodavnicu i kazem dajte mi crveni ruz sa plavim podtonom - mislim da me ne bi skontale basjer ni sama se ne kontam najbolje. Ali vidim sta stoji sta ne stoji, od narandjastih tonova bjezim godinama, bilo da je odjeca ili sminka..skontah da ne cuce nikako. Ali imam viziju kakva bi to crvena trebala da bude
Hvala Michun
![]()
- Michun
#3022 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Evo ovako...swirl wrote:I ja ne kontam taj plavi podtonZelena Carapa wrote:razmisljala sam i da udjem u prodavnicu i kazem dajte mi crveni ruz sa plavim podtonom - mislim da me ne bi skontale basjer ni sama se ne kontam najbolje. Ali vidim sta stoji sta ne stoji, od narandjastih tonova bjezim godinama, bilo da je odjeca ili sminka..skontah da ne cuce nikako. Ali imam viziju kakva bi to crvena trebala da bude
Hvala Michun
![]()
Ovo je sa plavim:

Nema ove iste slike ali evo narandzasti:

- Michun
#3023 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Uh, ja puder ne koristim haman pa nikako...posto imam (vidjela si na slikama) fin ten...alemaa wrote:Michun koju ti cetku za tecni puder koristis?
Ja ustvari imam 3-4 pudera tecna i stavljam samo na podocnjake i kapke (ljubicasto, crni). Malo se poprasim u prahu - trenutno onaj make up for ever silica puder i rumenilo.
Ako bas hocu da se zagladim na cijelo lice stavim onaj almay smart shade i to prsticima.
- Zelena Carapa
#3024 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hocu i ja sliku da vidim 
BTW koja je razlika izmedju ovog srednjeg ruza sa plavim podtonom i onog narandjastog - ja sam red-blind cini mi se
BTW koja je razlika izmedju ovog srednjeg ruza sa plavim podtonom i onog narandjastog - ja sam red-blind cini mi se
- Partizzanka
#3025 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hitno ALI ONO HIIIIITNO! mi treba savjet za sjene ....
da li da kupim sebi onako neke sivkasto beige sjene ...
i koja nijansa plave meni stoji uz moje smedje oci - jel ide neka kao ne pretamno ali ipak tamno plava kao
izludjet cu
u jednoj ovdje prodavnici rasprodaja je neke sans soucis kozmetike ... i ima tih sjena koje inace kostaju po 20km sad su snizene na 2,5km LUUUDNICAAA
i jos sam dobila olovku (bijelu) njihovu izgleda da je praaavo dobra ... inace kosta 35km ja je platila 2,5km!
ludnica
tek sad vidim na netu da je to neka zahebana marka kosta i u usa 13dolara jedna ova sjena - a ja kontala oni testere prodaju
pomagajte!
http://www.sanssoucisusa.com/large_imag ... -Chart.jpg
evo im palete boja, uzela sam sebi danas ovu 40 i mislim da je divna
a ova plava sto je ja hocu uzeti (tj koja ima) mislim da je ova 240 - meni se onako pravo svidja kao boja samo ne znam kako bi meni stajala na ocima
da li da kupim sebi onako neke sivkasto beige sjene ...
i koja nijansa plave meni stoji uz moje smedje oci - jel ide neka kao ne pretamno ali ipak tamno plava kao
izludjet cu
u jednoj ovdje prodavnici rasprodaja je neke sans soucis kozmetike ... i ima tih sjena koje inace kostaju po 20km sad su snizene na 2,5km LUUUDNICAAA
i jos sam dobila olovku (bijelu) njihovu izgleda da je praaavo dobra ... inace kosta 35km ja je platila 2,5km!
ludnica
tek sad vidim na netu da je to neka zahebana marka kosta i u usa 13dolara jedna ova sjena - a ja kontala oni testere prodaju
pomagajte!
http://www.sanssoucisusa.com/large_imag ... -Chart.jpg
evo im palete boja, uzela sam sebi danas ovu 40 i mislim da je divna
a ova plava sto je ja hocu uzeti (tj koja ima) mislim da je ova 240 - meni se onako pravo svidja kao boja samo ne znam kako bi meni stajala na ocima