A zašto misliš da su svi poslodavci automatski govna, pa znači da je nama samo bolje zbog toga što "živimo preko leđa radnika"?skafiskafsnjak wrote: ↑28/12/2022 15:50Pa sto da ne, nije to nemoguce.
Mnogima koje znam dole je bolje nego meni ovdje. Jedan ima firmu, dobro mu je preko ledja radnika. Drugi sebe i zenu u elektroprivredu uvalio .... itd.
Meni je bitno da je meni bolje ovdje nego mi je dole bilo.
Ja sam pod hipoteku stavio svu svoju imovinu da bih nešto uspio, imao sam petlju da to uradim, a moji radnici su zahvaljujući poslu kod mene svi kupili stanove. Oni su to zaslužili, a nikome nisam produžavao ugovor po deset godina kao što neki rade, nego su svi odmah dobili stalni, s tromjesečnim probnim radom. Oni sada nemaju nikakvog rizika, jer i da firma propadne, njihovi stanovi su 50% skuplji nego kad su ih kupili, a mene bi stečaj prilično unazadio. Ne bih bankrotirao jer vjerujem u novac s više izvora, ali svejedno bih se zajebao. Nikad mi niko nije dao otkaz, osim jednog koji je odselio u Kanadu, svi su kod mene već četiri godine otkako sam uglavnom u Bosni, i imaju natprosječne plate. Svi imaju plaćeno bolovanje, odmor od pet sedmica i rad od kuće.
Dakle, nećeš vjerovati, postoje i takvi poslodavci, ali ja tačno njušim neradnike, i one kojima je uvijek neko drugi kriv, pa te zato i zajebavam. Takvima je najbolje u korporaciji gdje su običan broj, tu se može zabušavati do mile volje, i preko kreveta doći na bilo kakvu poziciju. U malim firmama nas zlih privatnika to ne može.