Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- shbc
#3001 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ti ne zivis u Sarajevu jel' de? Ili zivis ali nisi nesto bas upoznat sa desavanjima u gradu?
Daj ba... Svi smo svjesni ko je lik. Nema opravdanja za ovo. NBL jeste prvi krivac, ali za njima i svi ostali u koaliciji koji nisu izvrsili pritisak da se isti ne stavlja na funkciju. Ista stvar kao i sa SDP-om i Zornicem.
Na ovakve stvari se MORA reagovati a ne prihvatati sa "ih koga je sve SDA stavljala". Poenta ovih je da ne budu kao oni. Ako ce se isto ponasati, onda daj da glasamo za zelena vanago. Bezveze onda trpimo ove strajkove koje su nalozili sa ciljem rusenja vlade.
Daj ba... Svi smo svjesni ko je lik. Nema opravdanja za ovo. NBL jeste prvi krivac, ali za njima i svi ostali u koaliciji koji nisu izvrsili pritisak da se isti ne stavlja na funkciju. Ista stvar kao i sa SDP-om i Zornicem.
Na ovakve stvari se MORA reagovati a ne prihvatati sa "ih koga je sve SDA stavljala". Poenta ovih je da ne budu kao oni. Ako ce se isto ponasati, onda daj da glasamo za zelena vanago. Bezveze onda trpimo ove strajkove koje su nalozili sa ciljem rusenja vlade.
-
tutku
#3002 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Slazem se od rijeci do rijeci. Ako cemo ovako, pa mogla je i SDA uci u koaliciju.shbc wrote:Ti ne zivis u Sarajevu jel' de? Ili zivis ali nisi nesto bas upoznat sa desavanjima u gradu?
-
tutku
#3003 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pogresan pristup. Ako tvrdis da si drugaciji i bolji kako to radi 6ka, ovakve stvari si ne dopustas. Ako krenemo mjeriti sta je "veci problem", vec nas eto na terenu "ma svi su isti". A na tom terenu SDA zakucava vjeruj.kiligonzales wrote:Ma ajde veci problem je Trbovic nego to sto je Osmica kupio diplomu
- insomnia78
#3004 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jest al onda Amar dodje pa našamaraKikibombona wrote:SDA je iskonsko zlo. Svako ko dezertira iz SDA je manje zlo od onih koji ostanu u SDA._Reds_ wrote:A kiki, pa pola ovih je do juce bilo SDA, sad samo obukli malo drugaciji dres, i ne zovu se SDA.
I to je najgora sorta, izdali mi vlastitu majku za malo pozicije. Ustvar, nisu oni ni u SDA bili zbog SDA, nego iskljucivo radi sebe.
...
A sto se tice ovog Trbovica, slobodni ste pisati na FB Forti i ostalim clanovima vlade. Ukljucite se, djelujte.![]()
-
TheGodfather001
#3005 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Javnu raspravu o kadrovskim prijedlozima treba provesti, neminovno je. Naravno, sve stranke podjednako trebaju snositi teret pogrešnog i kriminalnog kadroviranja, ali skretanje sa egzistencijalnih pitanja na neke 3-će razredne likove koji su tu zbog kafanskih 1000 glasova je realni diskurs i nonsens. SDA su majstori disperzije, a Šestorka nije ni nivou pripravnika u pripremi odgovora na zelene "majstorluke". Na kraju, "Trbović" nije problem individualnih karakteristika, zelenašima je problem što će sada (možda) izaći istina o utrošku sredstava Fonda "IKRE", pa ćemo imati stipendiranje likova poput Deen-a, Pecikoze i tako dalje, a ne djece bez roditelja ili socijalnougroženih porodica.shbc wrote:Da ga nisu postavili, ne bi ovi ni mogli skretati temu. Dakle sami su krivi.TheGodfather001 wrote:SDA fovna... Nekog tamo plasiraju u medije, a nema veze što sutra zbog njih kanton ostaje bez plina, danas redukcije vode, ali bitan je tamo neki marginalac u nekom marginalnom odboru... Ovo je užas, kataklizma
- Styling
#3006 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ice-495091shbc wrote:Sta imas ispitat'. Frajer je kriminalac i to nije nikakva tajna. Znali su to i prije imenovanja, jer neko ko je toliko u gradu poznat po svojim "vannastavnim" aktivnostima im nikako nije niti mogao niti smio proci ispod radara. Znali su sta rade i treba im jebat mater zbog ovog.Styling wrote:Ja sam uvijek za to da se stvari ispitaju prije nego sto se pocne pljuvati.
Je li ovaj lik za sta presudjen i je li murijao? Kako prodje CIK?
- shbc
#3007 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne ulazim u njegove presude. Lik je kriminalac i to znam provjereno (izmedju ostalog i sam sam se uvjerio u isto). To znaju i oni. Price "je li za sta osudjen" ostavi nekome drugom.Styling wrote:https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ice-495091shbc wrote:Sta imas ispitat'. Frajer je kriminalac i to nije nikakva tajna. Znali su to i prije imenovanja, jer neko ko je toliko u gradu poznat po svojim "vannastavnim" aktivnostima im nikako nije niti mogao niti smio proci ispod radara. Znali su sta rade i treba im jebat mater zbog ovog.Styling wrote:Ja sam uvijek za to da se stvari ispitaju prije nego sto se pocne pljuvati.
- madner
#3008 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Greske treba samo ispraviti i ici dalje.
- meme_machine
#3009 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kao sto napisah prosle godine:
Malo vam je duze trebalo, ali eto zakljucili smo danas da odbori nisu tu da povecaju efikasnost usluga gradjanima, nego kao nagrada lojalnim clanovima stranke.Evolucija klix foruma kroz vrijeme:
Novembar - samo vlade sastavljene od eksperata dolaze u obzir, dosta je bilo zaposljavanja po stranackoj liniji.
Decembar - pa normalno da ce ministri biti iz stanaka, nece valjda nekog sa strane dovoditi, ko moze biti nelojalan
.
.
.
Januar - pa normalno da ce se u ministarstva zaposljavati samo lojalni ljudi iz stranke, sta sad treba nekog sa strane dovoditi, da podriva rad ministra
I tako
-
gidra
#3010 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Joj eksperata i Vlade i kurca, ne znam kako vam je promaklo, pored Trbovića tu je i Enes Islamagić zvani Ćuke iz Priboja, bivši konobar Boema i dugogodišnji vlasnik Ježa, ostao dužan desetine hiljada za kiriju općini Centar 
- Styling
#3011 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jedno je tvoje licno misljenje a drugo je sta kaze zakon. Zasto se nisi bunio kada je zasjeo u opcinsko vijece? Ocigledno da ovaj nije od juce u politici.shbc wrote:Ne ulazim u njegove presude. Lik je kriminalac i to znam provjereno (izmedju ostalog i sam sam se uvjerio u isto). To znaju i oni. Price "je li za sta osudjen" ostavi nekome drugom.Styling wrote:
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ice-495091
- Styling
#3012 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa nisu imenovami za ministre, pobogu.gidra wrote:Joj eksperata i Vlade i kurca, ne znam kako vam je promaklo, pored Trbovića tu je i Enes Islamagić zvani Ćuke iz Priboja, bivši konobar Boema i dugogodišnji vlasnik Ježa, ostao dužan desetine hiljada za kiriju općini Centar
Mi cemo ovdje raspredati danima o imenovanjima nekakvih likova u neke periferne fondove jer je SDA nametnula temu a niko nece pricati o Bunjinim milionima dugova za ilegalnu eksploataciju termalne vode i traziti Bunjinu odgovornost, da ne govorim o njegovom sinu, sukobu interesa u kojem se nalazi Fadil Novalic jer je u isto vrijeme premijer i vlasnik firne koja saradjuje sa vladom fbih koju on vodi, nepotizmu Bakira Izetbegovica i pravljenja budalama sviju nas, sranja sa plinom, davanje ugovora za izgradnju bloka 7 Dodikovoj firmi, itd. Sve to nije bitno, treba uvijek skakati na prvu kad Avdo Avdic nesto objavi protiv vlade ks i pljuvati. To nam je najjaci nacionalni sport.
- _Reds_
#3013 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kako KIfla moze eto sma sebe da tuzi, i podnosi prijave, tako moze i za ovo. Ako je kriminal, hajde podnesi krivicne prijave, i uhvati se posla.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sto se zeleni termiti i forumasi nasekirase oko Trbovica, dok se o pljacki ZOI 84 uopste ne prica, niko recenicu nije napisao. Steta milionska i tako svake godine. To nije samo ZOI, to je realnost, svuda. Jal' kradja, jal' javasluk, jal' kombinacija kradje i javasluka. Givikt bi sjebali u roku od godinu dana.
Al jebiga, valja radna mjesta zadrzat, a niko marke mimo budzeta ne zna zaraditi. Da ostanu bez posla krepali bi od gladi. Uhljebljeni jadovi.
Na Bjelasnici, a vjerujem i Zetri, u zadnjih godinu nista nije uradjeno. Kamenje ne kupe, a kamo li nesto drugo.
Upravljao je i SDP vec ZOI-ijem, i sta je napravio ? Neopravdavam nikoga, ali tamo trebaju promjene iz korjena. Za pocetak odvojiti Zetru od Bjelasnice, i pripojiti je Skenderiji. Upravu preduzeca izmjesiti na Bjelasnicu, gdje treba stalni da bude.
Što neće niko u Gras? Jos direktora nema, gdje je Gusic, Kiflin ekspert?
Helem nejse, ako je kriminal, dokumenetj i prijavi, i uhvati se posla, jer tamo posla ima sigurno da glave ne dizes. Samo je jos jedna ljetna sezona u havu otisla, i koliko ce jos ne zna se. Ako ne znas, koji se se djavo prihvatao funkcije.
@stayling i Zornic je cist, nista nije nezakonito bilo.
- Styling
#3014 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zornic je presudjen po komandnoj odgovornosti._Reds_ wrote:Kako KIfla moze eto sma sebe da tuzi, i podnosi prijave, tako moze i za ovo. Ako je kriminal, hajde podnesi krivicne prijave, i uhvati se posla.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sto se zeleni termiti i forumasi nasekirase oko Trbovica, dok se o pljacki ZOI 84 uopste ne prica, niko recenicu nije napisao. Steta milionska i tako svake godine. To nije samo ZOI, to je realnost, svuda. Jal' kradja, jal' javasluk, jal' kombinacija kradje i javasluka. Givikt bi sjebali u roku od godinu dana.
Al jebiga, valja radna mjesta zadrzat, a niko marke mimo budzeta ne zna zaraditi. Da ostanu bez posla krepali bi od gladi. Uhljebljeni jadovi.
Na Bjelasnici, a vjerujem i Zetri, u zadnjih godinu nista nije uradjeno. Kamenje ne kupe, a kamo li nesto drugo.
Upravljao je i SDP vec ZOI-ijem, i sta je napravio ? Neopravdavam nikoga, ali tamo trebaju promjene iz korjena. Za pocetak odvojiti Zetru od Bjelasnice, i pripojiti je Skenderiji. Upravu preduzeca izmjesiti na Bjelasnicu, gdje treba stalni da bude.
Helem nejse, ako je kriminal, dokumenetj i prijavi, i uhvati se posla, jer tamo posla ima sigurno da glave ne dizes. Samo je jos jedna ljetna sezona u havu otisla, i koliko ce jos ne zna se. Ako ne znas, koji se se djavo prihvatao funkcije.
- _Reds_
#3015 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne kontas ti bas.
Nije imenvan u suprotnosti sa zakonom, i sad ce vjerovatno ako bude razrijesen da debelo to naplati.
Dakle sto se tice zakona cist.
Nije imenvan u suprotnosti sa zakonom, i sad ce vjerovatno ako bude razrijesen da debelo to naplati.
- Styling
#3016 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da. Tacno. Nije kriv on, kriv je zakon koji to dozvoljava._Reds_ wrote:Ne kontas ti bas.
- shbc
#3017 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije iz moje opstine pa me se ne tice. A tu su ga opet gradjani morali izglasati. Njima na sramotu.Styling wrote:Jedno je tvoje licno misljenje a drugo je sta kaze zakon. Zasto se nisi bunio kada je zasjeo u opcinsko vijece? Ocigledno da ovaj nije od juce u politici.shbc wrote:Ne ulazim u njegove presude. Lik je kriminalac i to znam provjereno (izmedju ostalog i sam sam se uvjerio u isto). To znaju i oni. Price "je li za sta osudjen" ostavi nekome drugom.Styling wrote:
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sar ... ice-495091
Ovdje su ga (indirektno) izabrali oni kojima sam ja dao glas i povjerenje.
I ne druze. Nije "moje misljenje" vec cinjenice. Evo sad si me natjerao i da guglam. Frajer 5 krivicnih djela u dosijeu ima. Ko zna koliko jos za koje nikad nije uhvacen. I ti pricas o cemu konkretno?
Odgovornost, odgovornost i odgovornost. Ja svoj glas nisam dao da se nastavlja SDA praksa i politika. Vec promjena. Kriminalce kao kadrove ocekujem od njih, ne od ove vlade.
- Kikibombona
#3018 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne zezaj jarane, kakve prijave?_Reds_ wrote:Kako KIfla moze eto sma sebe da tuzi, i podnosi prijave, tako moze i za ovo. Ako je kriminal, hajde podnesi krivicne prijave, i uhvati se posla.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sto se zeleni termiti i forumasi nasekirase oko Trbovica, dok se o pljacki ZOI 84 uopste ne prica, niko recenicu nije napisao. Steta milionska i tako svake godine. To nije samo ZOI, to je realnost, svuda. Jal' kradja, jal' javasluk, jal' kombinacija kradje i javasluka. Givikt bi sjebali u roku od godinu dana.
Ja na to uopste ne bih trosio vrijeme jer je besmisleno.
Pravosudje kontrolise SDA sekta. Nemoj misliti da ce suditi sami sebi. Nisu i nece. U drzavi sa toliko kriminala i korupcije nikad niko nije osudjen. Mafijasku, SDA-ovsko pravosudje.
Prvo sektu sasjeci u korijenu, pocupati, pa onda raditi na obnovi pravosudja koje raditi svoj posao.
Prijave nemaju smisla dok SDA sekta kontrolise pravosudje.
- Kikibombona
#3019 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I ovog Zornica je pomilovala SDA tako da za svoje zlocine nije odgovarao._Reds_ wrote:Ne kontas ti bas.
- Bosanski_kralj
#3020 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Na kakvim stvarima ljudi kiksaju, nevjerovatno.
Samo serviraju SDA-u teme kojima će vladu prozivati po medijima.
Samo serviraju SDA-u teme kojima će vladu prozivati po medijima.
- _Reds_
#3021 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
OK onda neka to preskoce, i uhvate se posla, bar sto se tice ZOI-ija.Kikibombona wrote:Ne zezaj jarane, kakve prijave?_Reds_ wrote:Kako KIfla moze eto sma sebe da tuzi, i podnosi prijave, tako moze i za ovo. Ako je kriminal, hajde podnesi krivicne prijave, i uhvati se posla.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sto se zeleni termiti i forumasi nasekirase oko Trbovica, dok se o pljacki ZOI 84 uopste ne prica, niko recenicu nije napisao. Steta milionska i tako svake godine. To nije samo ZOI, to je realnost, svuda. Jal' kradja, jal' javasluk, jal' kombinacija kradje i javasluka. Givikt bi sjebali u roku od godinu dana.
Ja na to uopste ne bih trosio vrijeme jer je besmisleno.
Pravosudje kontrolise SDA sekta. Nemoj misliti da ce suditi sami sebi. Nisu i nece. U drzavi sa toliko kriminala i korupcije nikad niko nije osudjen. Mafijasku, SDA-ovsko pravosudje.
Prvo sektu sasjeci u korijenu, pocupati, pa onda raditi na obnovi pravosudja koje raditi svoj posao.
Prijave nemaju smisla dok SDA sekta kontrolise pravosudje.
- Kikibombona
#3022 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Apsolutno._Reds_ wrote:OK onda neka to preskoce, i uhvate se posla, bar sto se tice ZOI-ija.
Samo nemoj previse ocekivati. Mi smo generalno bolestan narod. Polazim od sebe iako se svojski trudim da zivim posteno, moralno, da ne krsim zakone. SDA je ubila mentalitet ovog naroda. Svaka pora drustva je kontaminirana. Gotovo da nema covjeka koji nije imao dodir sa kriminalom, korupcijom, mitom i nepotizmom, koji nije krsio zakone. B O L E S N O.
NE treba razvodnjavati, ultimativni cilj treba biti borba da se otkloni SDA tumor.
...
Ova vlada ce imati jos dosta propusta, daleko je to od dobrog. Bolestan smo narod. Medjutim, neki iskorak je vidljiv.
...
Fokusiraj se na SDA sektu, to nam je najveci problem.
- Dr. Kuca
#3023 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Kikibombona wrote:Najvise iskustva ima SDA mafija._Reds_ wrote:Pa koliko je Muzur imao iskustva na rukovodecim pozicijama kad je imenovan ?
Ovo je postala teska sprdancija.
Koliko su neki ministri imali iskustva uopce, a kamo li na bilo kakvim drugim pozicijama.
Meni su Skaka, Sarajlic i Zukic pravo pametni.Dr. Kuca wrote:Naivni kifla. 20 godina koalira sa istim i ne zna ko je ko. Rijetko glup politicar.
Blago se tebi kad si rahat od pameti.
Hahahahahha e cuj trbovic ima neku funkciju u politici. Vrijeme je da se zarati i da nestanemo ko nacija. Ipak je tito bio pametan, balija nije ni za kurca. Ugasi da ne postoji.
- Kikibombona
#3024 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Puna SDA Trbovica.Dr. Kuca wrote:Blago se tebi kad si rahat od pameti.
Hahahahahha e cuj trbovic ima neku funkciju u politici. Vrijeme je da se zarati i da nestanemo ko nacija. Ipak je tito bio pametan, balija nije ni za kurca. Ugasi da ne postoji.
-
tutku
#3025 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne pokusavaj odbraniti neodbranjivo. Ovo je sramota da se ovakav covjek imenuje igdje od strane 6ke. Cijena koalicije, sve mi je jasno, no ovo se drugacije izvodi. Sami serviraju materijal SDA i pokazuju da se u ovom domenu ne snalaze u poziciji vlasti. Njihova odgovornost je dupla u odnosu na SDA i to njihovi glasaci ocekuju, pa je nuzno da se tako i ponasaju. Sramotno je da se bas u sve strukture guraju stranacki poltroncici, premalo je izuzetaka kojima bi nam nastavili pokazivati zasto su bolji izbor.Styling wrote:Pa nisu imenovami za ministre, pobogu.
Mi cemo ovdje raspredati danima o imenovanjima nekakvih likova u neke periferne fondove jer je SDA nametnula temu a niko nece pricati o Bunjinim milionima dugova za ilegalnu eksploataciju termalne vode i traziti Bunjinu odgovornost, da ne govorim o njegovom sinu, sukobu interesa u kojem se nalazi Fadil Novalic jer je u isto vrijeme premijer i vlasnik firne koja saradjuje sa vladom fbih koju on vodi, nepotizmu Bakira Izetbegovica i pravljenja budalama sviju nas, sranja sa plinom, davanje ugovora za izgradnju bloka 7 Dodikovoj firmi, itd. Sve to nije bitno, treba uvijek skakati na prvu kad Avdo Avdic nesto objavi protiv vlade ks i pljuvati. To nam je najjaci nacionalni sport.
Ovo naravno samo u domenu kadrova i imenovanja govorim, sto se tice mnogih drugih stvari razlike su ogromne i zato i dobijaju glasove.