Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#3001 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bezveze mi ljude poimenicno nabrajati,sad ih mogu 50 nabrojati.Glupe rasprave,nek zivi ko kako hoce i zna.
- muha_sa
#3002 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
davno je otišla--ne zna šta se dešava u rodnom joj graduHAVANA wrote:Kakvog rata,o sadasnjem vremenu pricam.Kakvi francuzi,on zivio u francuskoj,studirao,radio...i vratio se prije par godina.Nije imao ni 10 godina kad je otisao iz bih. W market je zatvorio,radi i dalje online ja mislim a zavalio se u kredit i preuzeo shop u bazi...
- uglavnomja
#3003 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:Kakvog rata,o sadasnjem vremenu pricam.Kakvi francuzi,on zivio u francuskoj,studirao,radio...i vratio se prije par godina. W market je zatvorio,radi i dalje online ja mislim a zavalio se u kredit i preuzeo shop u bazi...
ok
veze nemam da ima neka baza sa free shopom u butmiru
sjecam se unproforove baze, francuskih vojnika i free shopova i tamo i na aerdromu, u skenderiji, na zetri itd ...
- uglavnomja
#3004 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ako je od 2010. davno - ok
- HAVANA
#3005 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da ne spominjem onog tvog sto radis za njega.Pa jebo te ja kad sam 2003 otvorio firmu on u garazi bio,sad moze kupiti i mene, i firmu, i svu mi familiju...muha_sa wrote:davno je otišla--ne zna šta se dešava u rodnom joj graduHAVANA wrote:Kakvog rata,o sadasnjem vremenu pricam.Kakvi francuzi,on zivio u francuskoj,studirao,radio...i vratio se prije par godina.Nije imao ni 10 godina kad je otisao iz bih. W market je zatvorio,radi i dalje online ja mislim a zavalio se u kredit i preuzeo shop u bazi...
- HAVANA
#3006 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sjecam se i ja,krao im ikar sa pisteuglavnomja wrote:HAVANA wrote:Kakvog rata,o sadasnjem vremenu pricam.Kakvi francuzi,on zivio u francuskoj,studirao,radio...i vratio se prije par godina. W market je zatvorio,radi i dalje online ja mislim a zavalio se u kredit i preuzeo shop u bazi...
ok
veze nemam da ima neka baza sa free shopom u butmiru![]()
sjecam se unproforove baze, francuskih vojnika i free shopova i tamo i na aerdromu, u skenderiji, na zetri itd ...
- HAVANA
#3007 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa jebo ga ti,dodik zna a ti ne znas...uglavnomja wrote:HAVANA wrote:Kakvog rata,o sadasnjem vremenu pricam.Kakvi francuzi,on zivio u francuskoj,studirao,radio...i vratio se prije par godina. W market je zatvorio,radi i dalje online ja mislim a zavalio se u kredit i preuzeo shop u bazi...
ok
veze nemam da ima neka baza sa free shopom u butmiru![]()
- muha_sa
#3008 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
baš takoHAVANA wrote:Da ne spominjem onog tvog sto radis za njega.Pa jebo te ja kad sam 2003 otvorio firmu on u garazi bio,sad moze kupiti i mene, i firmu, i svu mi familiju...muha_sa wrote:davno je otišla--ne zna šta se dešava u rodnom joj graduHAVANA wrote:Kakvog rata,o sadasnjem vremenu pricam.Kakvi francuzi,on zivio u francuskoj,studirao,radio...i vratio se prije par godina.Nije imao ni 10 godina kad je otisao iz bih. W market je zatvorio,radi i dalje online ja mislim a zavalio se u kredit i preuzeo shop u bazi...
sad mu mogu i praunuci živjet samo da rentaju il da prodaju ono što je on steko
al covjek i dalje radi
- HAVANA
#3009 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hocemo dalje o radnim i nekurcevitim ljudima koji su te recimo 2003 bili po nekim garazama...
Divni covjek Camil. https://www.strojal.ba/
Divni covjek Camil. https://www.strojal.ba/
- HAVANA
#3010 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Il o onom debelom pored mene ...znas ga
Do prije 3 godine radio za platu od 7 stoja za onog hercegovca.Jedini frajer sto je od hercegovaca uspio preuzeti zastupnistvo strane kompanije,go ko lipa
Al radi ko konj,nista mu promac ne moze...Mada,on je tip za dzipa i trbuha... 
-
Hendrix
#3011 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Stignes li kad odmorit Havana? Mislim na pravi odmor, da si rahat mozgom i da ne smisljas iduci biznis ili snimas grcke prodavace i njihove folove?
Majke mi ko da starog rahmetli slusam kad citam tvoje postove, covjek nije mogo mozgom biti rahat 5min da ne smislja nove ideje, kredite...poslove. Odemo na more on ostane 2 dana i nazad, poso ceka ovo ono...bukvalno nikad odmora nije imao otkako je otvorio svoj biznis. Isto od jarana stari ima vecu firmu lik 20 godina nije odmorio dana, kaze odmaracu kad umrem...biznis je vrsta droge.
Majke mi ko da starog rahmetli slusam kad citam tvoje postove, covjek nije mogo mozgom biti rahat 5min da ne smislja nove ideje, kredite...poslove. Odemo na more on ostane 2 dana i nazad, poso ceka ovo ono...bukvalno nikad odmora nije imao otkako je otvorio svoj biznis. Isto od jarana stari ima vecu firmu lik 20 godina nije odmorio dana, kaze odmaracu kad umrem...biznis je vrsta droge.
-
mali_balon
#3012 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ja sve ruze cvatu......mi smo utopija od drzave....ma hajde
Vi koji zagoavate i zustro se borite za ostanak iamte neku svoju percepciju...neki svoj svijet ili krug ili oblak u kojem zivite i mislite da je svakom tako.....svesni ste da ima bijede i da nije sve kao kod vas ali vi i dalje mislite da je vas svijet idealan i da treba dakzivati svim sliama kako drugi nije u pravu li ije glup ili je smijesan ili....
Ja necu da budem privatnik necu da se borim...hocu normalan posao od 8 do 4 i normalnu platu (necu milione) i hocu vikend slobodan i normalno da zivim.....ne moram na ljetovanje na bali niti u garmis na skijanje.......dovoljno mi je doci na ljeto iz njemacke okrenut janje i 10 dana tucepa.....takvih je malio milon....imas ljudi koji hoce normalan sistem koji je u sluzbi naroda e ne krimilnce vlasti.....imas ljudi koi bi da ne moraju biti advokati racunovodje doktori mesari bravari, jer to moraju bit ako hoce da normalno funkcionisu u ovoj vukojebin.....moglo bi se do ujutro pisat.....ne kazem ima ljudi koji hoce da uspiju i u ovakom sistemu ali velika vecina nece da se jebe i pati
Drug bio ui njemackoj i vratio se...bio godinu...reko sto si se vratio....kaze isto mi je standard i tamo i ovdje....isto radim i tamo i ovdje, tamo nije vise zaradjivao i vratio se hoce da bude na svom...i uspjesan je....otovrio firmu i radi.....reko hoces li prijavit povrat PDVa kaze ih pa da mi odma posalju inspekciju........a cist je ko suza cak daje majstorima nadprosjecne plate samo da ih zadrzi kod sebe......eto drzavei govana znaci zatrazi povrat PDVa, na sta imas pravo, oni salju inspekciju....pitam ga ja bil ovako bilo u njemackoj.....neki dan dobio dijete i vec razmislja o odlasku
Vi koji zagoavate i zustro se borite za ostanak iamte neku svoju percepciju...neki svoj svijet ili krug ili oblak u kojem zivite i mislite da je svakom tako.....svesni ste da ima bijede i da nije sve kao kod vas ali vi i dalje mislite da je vas svijet idealan i da treba dakzivati svim sliama kako drugi nije u pravu li ije glup ili je smijesan ili....
Ja necu da budem privatnik necu da se borim...hocu normalan posao od 8 do 4 i normalnu platu (necu milione) i hocu vikend slobodan i normalno da zivim.....ne moram na ljetovanje na bali niti u garmis na skijanje.......dovoljno mi je doci na ljeto iz njemacke okrenut janje i 10 dana tucepa.....takvih je malio milon....imas ljudi koji hoce normalan sistem koji je u sluzbi naroda e ne krimilnce vlasti.....imas ljudi koi bi da ne moraju biti advokati racunovodje doktori mesari bravari, jer to moraju bit ako hoce da normalno funkcionisu u ovoj vukojebin.....moglo bi se do ujutro pisat.....ne kazem ima ljudi koji hoce da uspiju i u ovakom sistemu ali velika vecina nece da se jebe i pati
Drug bio ui njemackoj i vratio se...bio godinu...reko sto si se vratio....kaze isto mi je standard i tamo i ovdje....isto radim i tamo i ovdje, tamo nije vise zaradjivao i vratio se hoce da bude na svom...i uspjesan je....otovrio firmu i radi.....reko hoces li prijavit povrat PDVa kaze ih pa da mi odma posalju inspekciju........a cist je ko suza cak daje majstorima nadprosjecne plate samo da ih zadrzi kod sebe......eto drzavei govana znaci zatrazi povrat PDVa, na sta imas pravo, oni salju inspekciju....pitam ga ja bil ovako bilo u njemackoj.....neki dan dobio dijete i vec razmislja o odlasku
- sinuhe
#3013 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo ,strojal, je manja radionica bez nekih vecih narudzbi sa nekim kontaktima u inostranstvu a posluju gotovo 20 godina.
Ne vidim kako oni mogu zaposliti pet radnika i platiti im 1200 KM.
- HAVANA
#3014 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta cu,ne mogu protiv sebe.Odmorim ja cesto ali uvijek kljuca u glavi.Volim to neko smisljanje,rizik,adrenalin...E jedino kad mi uvalis gitaru il me na peljesac odvedes,onda nek sve izgori.Zaboli me racq...Hendrix wrote:Stignes li kad odmorit Havana? Mislim na pravi odmor, da si rahat mozgom i da ne smisljas iduci biznis ili snimas grcke prodavace i njihove folove?![]()
- muha_sa
#3015 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
zna on svojoj guziciHendrix wrote:Stignes li kad odmorit Havana? Mislim na pravi odmor, da si rahat mozgom i da ne smisljas iduci biznis ili snimas grcke prodavace i njihove folove?![]()
taj je na moru cim august nastupi i bude 15 dana i hadzija--al ga svakodnevno jebe mobite i raznorazni pozivi
ne smije ga iskljucit da jebe rak raka
- HAVANA
#3016 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jel se salis? Znas koliko ljudi radi sada u strojalu,koja im je oprema i sta sve rade? Zadnji put sam bio prije godinu,dvije...Tad su vec radili i uzeli nagradu za ona kolica u trkama pasa u engleskoj,kapije,rampe,naplatne kucice...Sada vjerujem da je to otislo i dalje i bolje...Pregledaj malo ovo...https://www.strojal.ba/bs/category/5/proizvodisinuhe wrote:Ovo ,strojal, je manja radionica bez nekih vecih narudzbi sa nekim kontaktima u inostranstvu a posluju gotovo 20 godina.
Naše mašine
1 Laser Trumpf L3030 4000 W (20mm čelik, 15mm INOX, 8mm Aluminium
3 CNC savijačice AMADA SCHIAVI
7 glodalica, 3 CNC glodalice, obradni centar 3D (500x500x500)
5 strugova, CNC strug, 3 brusilice
13 ekscentar presa (40-250t)
4 hidraulične prese (80-400t)
3 makaze za lim, 1 CNC makaze
12 TIG aparata za zavarivanje, 12 MIG, 10 REL
licencirani software za 3D modeliranje SOLIDWORKS PREMIUM
Naše osoblje
5 Msc mašinskih inžinjera
1 IWE (externi)
35 kvalificiranih radnika
10 atestiranih zavarivača (TIG,MIG-MAG, REL)
- muha_sa
#3017 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
kad ikad sam zavarivo za Camila neke nosace za naocaleHAVANA wrote:Jel se salis? Znas koliko ljudi radi sada u strojalu,koja im je oprema i sta sve rade? Zadnji put sam bio prije godinu,dvije...Tad su vec radili i uzeli nagradu za ona kolica u trkama pasa u engleskoj,kapije,rampe,naplatne kucice...Sada vjerujem da je to otislo i dalje i bolje...Pregledaj malo ovo...https://www.strojal.ba/bs/category/5/proizvodisinuhe wrote:Ovo ,strojal, je manja radionica bez nekih vecih narudzbi sa nekim kontaktima u inostranstvu a posluju gotovo 20 godina.
to su bili njegovi poceci što se inoksa tice--covjek mi pošteno platio
- HAVANA
#3018 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znas ono kad kazes za nekog panja.E on je panja.Stara raja od punca,zvonke itditd...muha_sa wrote:kad ikad sam zavarivo za Camila neke nosace za naocaleHAVANA wrote:Jel se salis? Znas koliko ljudi radi sada u strojalu,koja im je oprema i sta sve rade? Zadnji put sam bio prije godinu,dvije...Tad su vec radili i uzeli nagradu za ona kolica u trkama pasa u engleskoj,kapije,rampe,naplatne kucice...Sada vjerujem da je to otislo i dalje i bolje...Pregledaj malo ovo...https://www.strojal.ba/bs/category/5/proizvodisinuhe wrote:Ovo ,strojal, je manja radionica bez nekih vecih narudzbi sa nekim kontaktima u inostranstvu a posluju gotovo 20 godina.
Ne vidim kako oni mogu zaposliti pet radnika i platiti im 1200 KM.ne mogu se sjetit za kojeg opticara--dal je Salihbegovic il neki drugi nebitno--znam da je bilo u Robotu
![]()
to su bili njegovi poceci što se inoksa tice--covjek mi pošteno platio
- HAVANA
#3019 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
BOSNA JE SVET
Države često veličavaju sebe i svoj značaj, jedino Bosna umanjuje; Kao da se stidi svega a treba da se ponosi; Šta je sve prošla i prolazi, druge države bi se raspale, pripale nekom drugom; A Bosna živi za sebe i prkosi; Od pamtiveka pa do današnjih dana
Tri naroda i tri vere, čitav svet u malom; Uticaj Turske, Rusije, Amerike…;A opet ni Turska, ni Rusija, ni Amerika
Bosna sve ima, samo nema svest o tome da sve ima; Kada se to gleda sa strane, deluje i više nego zanimljivo; Banja Luka ima svoju priču, Sarajevo svoju, Trebinje svoju, Mostar svoju; Gradovi kao male države, svaka za sebe; Da ne pričamo o Tuzli, Zenici, Bileći, Bijeljini i mnogim drugim
Za njih su to samo gradovi a za nas sa strane, luke istorije: U kojima se prelamaju kulture i različitosti; I sve nam je nekako zanimljivo, egzotično; Kao da odemo u neki daleki svet koji nam je tu; Stotinak kilometara daleko.
Bosna je imala i ima svoje heroje; Od Mirze, Džamonje, Davorina, Kike Sarajlića, Keme i ostalih; Ima i neke nove kojih još nije ni svesna.
Ima „Pravdu za Davida“ koja je ujedinila čitav region; Imala je ćutanje Jelene Topić u Prijedoru koje je odjeknulo glasnije od najveće buke; Bosna ima 1000 svojih čuda; A da ne pričamo ko sve vuče odatle korene i poreklo, i neizbežni naglasak naravno.
Bosna je i moderna i tradicionalna; Jednom nogom u srednjem veku, drugom u budućnosti; Ali sve je to čini posebnom, drugačijom da je upravo ta različitost, kakvih nema; Čini jedinstvenom.
Bosna ima Sarajevski atentat i Gavrila Principa, kao jedan od najvažnijih pucnjeva istorije; Ima svoje čuvene reke – Neretvu, Bosnu, Sanu, Unu, Vrbas…; Ima svoj Igman, Neum, Jahorinu, Bjelašnicu…; Ima svoje Olimpijske igre kojima niko u regionu ne može da se pohvali
Bosnom su izgleda svi zadovoljni, osim onih koji tamo žive; A mi koji dolazimo, i u koji god deo zemlje da svratimo; Nosimo najlepše uspomene
Da ne pričam o gostoprimstvu i pažnji; Da ne pričam o živopisnim krajevima, od mora sa jedne strane do šuma i planina sa druge; I netaknutih prirodnih predela kao u raju.
Bosna ima dušu; I preživela je nešto što nijedna država nije u evropi poslednjih decenija; Rat i podele kakve se ne pamte
Na kraju je sve to stvorilo jedan poseban ton; Iako deo Bosne sanja Hrvatsku, drugi sanja Srbiju; Ima i onih kojima je lepa i takva kakva jeste; I ne bi da pripadaju drugima; Nego bi da pripadaju sebi.
Bosna jeste svet, koliko god da je ljudima teško to da priznaju; I možda nije najbolji standard; Ali mnogo šta je najbolje ili bar drugačije nego na drugim mestima.
I ko tamo često odlazi ili se vraća; Posebno leti; Savršeno zna o čemu pričam. Stefan Simić
Države često veličavaju sebe i svoj značaj, jedino Bosna umanjuje; Kao da se stidi svega a treba da se ponosi; Šta je sve prošla i prolazi, druge države bi se raspale, pripale nekom drugom; A Bosna živi za sebe i prkosi; Od pamtiveka pa do današnjih dana
Tri naroda i tri vere, čitav svet u malom; Uticaj Turske, Rusije, Amerike…;A opet ni Turska, ni Rusija, ni Amerika
Bosna sve ima, samo nema svest o tome da sve ima; Kada se to gleda sa strane, deluje i više nego zanimljivo; Banja Luka ima svoju priču, Sarajevo svoju, Trebinje svoju, Mostar svoju; Gradovi kao male države, svaka za sebe; Da ne pričamo o Tuzli, Zenici, Bileći, Bijeljini i mnogim drugim
Za njih su to samo gradovi a za nas sa strane, luke istorije: U kojima se prelamaju kulture i različitosti; I sve nam je nekako zanimljivo, egzotično; Kao da odemo u neki daleki svet koji nam je tu; Stotinak kilometara daleko.
Bosna je imala i ima svoje heroje; Od Mirze, Džamonje, Davorina, Kike Sarajlića, Keme i ostalih; Ima i neke nove kojih još nije ni svesna.
Ima „Pravdu za Davida“ koja je ujedinila čitav region; Imala je ćutanje Jelene Topić u Prijedoru koje je odjeknulo glasnije od najveće buke; Bosna ima 1000 svojih čuda; A da ne pričamo ko sve vuče odatle korene i poreklo, i neizbežni naglasak naravno.
Bosna je i moderna i tradicionalna; Jednom nogom u srednjem veku, drugom u budućnosti; Ali sve je to čini posebnom, drugačijom da je upravo ta različitost, kakvih nema; Čini jedinstvenom.
Bosna ima Sarajevski atentat i Gavrila Principa, kao jedan od najvažnijih pucnjeva istorije; Ima svoje čuvene reke – Neretvu, Bosnu, Sanu, Unu, Vrbas…; Ima svoj Igman, Neum, Jahorinu, Bjelašnicu…; Ima svoje Olimpijske igre kojima niko u regionu ne može da se pohvali
Bosnom su izgleda svi zadovoljni, osim onih koji tamo žive; A mi koji dolazimo, i u koji god deo zemlje da svratimo; Nosimo najlepše uspomene
Da ne pričam o gostoprimstvu i pažnji; Da ne pričam o živopisnim krajevima, od mora sa jedne strane do šuma i planina sa druge; I netaknutih prirodnih predela kao u raju.
Bosna ima dušu; I preživela je nešto što nijedna država nije u evropi poslednjih decenija; Rat i podele kakve se ne pamte
Na kraju je sve to stvorilo jedan poseban ton; Iako deo Bosne sanja Hrvatsku, drugi sanja Srbiju; Ima i onih kojima je lepa i takva kakva jeste; I ne bi da pripadaju drugima; Nego bi da pripadaju sebi.
Bosna jeste svet, koliko god da je ljudima teško to da priznaju; I možda nije najbolji standard; Ali mnogo šta je najbolje ili bar drugačije nego na drugim mestima.
I ko tamo često odlazi ili se vraća; Posebno leti; Savršeno zna o čemu pričam. Stefan Simić
- insomnia78
#3020 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Poprilicno tupav clanak. Tamam za FB generacije. Da bogdo pola ovih stvari nema.
- HAVANA
#3021 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tako je kako je.Nigdje nije bajno...Ja je volim,sta cu.Sto mi vise laju na nju,meni sladje kontrirat. 
-
mali_balon
#3022 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uz citanje ovog clanka preporucujem slusanje vojnik srece i nije sreca para puna vreca
- Bloo
- Globalna šefica
#3023 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cini mi se da mi lagano i drugu nogu guramo u srednji vijek...
- HAVANA
- HAVANA
#3025 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo me ko onaj mujica kolacici,cevapcici...