Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
shake69

#3001 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by shake69 »

soha96 wrote:
julisiz es grant wrote:Osim što će biti daleko od pobjede, još jedno otrežnjenje: Ova kampanja neće biti dobar temelj ni za novu stranku niti za bilo šta. Izađite malo van virtuelnog svijeta i prošetajte. Frajer je većini i dalje potpuno nepoznat. Predizborne skupove drži u školskim učionicama (ne mislim bukvalno, ali posjeta je tolikog kapaciteta). Kampanja preko interneta ili obilascima domaćinstava i komšiluka u Bosni ne može donijeti plodove, a naročito ne tako krupan zalogaj kao što je mjesto u Predsjedništvu.
Mislio sam slicno kao i ti ali sam se poprilicno iznenadio kada sam cuo koliko mojih prijatelja/poznanika podrzava Mirsada, vecinom ova mladja raja. Ne mislim da ce imati ni blizu dovoljno da pobijedi ali ce to sigurno biti jedan zapazen rezultat.
Kamo srece da pobijedi ali realitet je drugaciji, ne zanosite se pojedinci.
Ako osvoji vise od dr Cerica prije 4 godine (oko 33000 glasova) to nece biti lose! Predvidjam oko 40 000, dakleM, peti u Bosnjaka, poslije Denisa, Sefika, Utemeljitelja i Sepica!
neon-x

#3002 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by neon-x »

shake69 wrote:
soha96 wrote:
julisiz es grant wrote:Osim što će biti daleko od pobjede, još jedno otrežnjenje: Ova kampanja neće biti dobar temelj ni za novu stranku niti za bilo šta. Izađite malo van virtuelnog svijeta i prošetajte. Frajer je većini i dalje potpuno nepoznat. Predizborne skupove drži u školskim učionicama (ne mislim bukvalno, ali posjeta je tolikog kapaciteta). Kampanja preko interneta ili obilascima domaćinstava i komšiluka u Bosni ne može donijeti plodove, a naročito ne tako krupan zalogaj kao što je mjesto u Predsjedništvu.
Mislio sam slicno kao i ti ali sam se poprilicno iznenadio kada sam cuo koliko mojih prijatelja/poznanika podrzava Mirsada, vecinom ova mladja raja. Ne mislim da ce imati ni blizu dovoljno da pobijedi ali ce to sigurno biti jedan zapazen rezultat.
Kamo srece da pobijedi ali realitet je drugaciji, ne zanosite se pojedinci.
Ako osvoji vise od dr Cerica prije 4 godine (oko 33000 glasova) to nece biti lose! Predvidjam oko 40 000, dakleM, peti u Bosnjaka, poslije Denisa, Sefika, Utemeljitelja i Sepica!
Manje od Sepica sigurno nece imati a za ostale cemo vidjeti.
statixx

#3003 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

Hajvan wrote:Fol je sto ja SDA i SDP (te svim njihovim derivatima- df, sdp, gs, a-sda, sbb, nip, nb itd) ne vjerujem… svi su oni tu zbog budzeta i nerada uhljebljenog…
a opet, necu da ne glasam… stoga izlazim na glasanje sa parolom:

Smrt uhljebima (SDP i SDA + derivati), sloboda narodu!
Ma ja, sve go kriminalac, ali kad se stave u sluzbu platforme za progres onda su to probosanske reformske snage.
Hajvan

#3004 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Hajvan »

statixx wrote:
Hajvan wrote:Fol je sto ja SDA i SDP (te svim njihovim derivatima- df, sdp, gs, a-sda, sbb, nip, nb itd) ne vjerujem… svi su oni tu zbog budzeta i nerada uhljebljenog…
a opet, necu da ne glasam… stoga izlazim na glasanje sa parolom:

Smrt uhljebima (SDP i SDA + derivati), sloboda narodu!
Ma ja, sve go kriminalac, ali kad se stave u sluzbu platforme za progres onda su to probosanske reformske snage.

nedoreceni ste.
ne razumijem niti vidim poentu u vasemu ostroumnome zakljucku.
mozete li to elaborirati?
hvala
statixx

#3005 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

Pa je li obecao koaliciju radi realizacije platforme, nije to moj zakljucak. A vidim svaki njegov glasac drzi da su svi kriminalci u BiH. Znaci pitu od govana?
General War

#3006 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

statixx wrote:Pa je li obecao koaliciju radi realizacije platforme, nije to moj zakljucak. A vidim svaki njegov glasac drzi da su svi kriminalci u BiH. Znaci pitu od govana?
Pa nije pitao od govana ako radis na recimo depolitzaciji sudstva, policija...drugih institucija, ko nece to podrzati znas se sta je, ko hoce mozda sebi ce pucati u nogu ali od nekle valja krenuti...ako ovako ostane, pita od govana je servirana jer imas sve faktore ubrojane sa zatvorenim krugom kao i do sada.
SSemir

#3007 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

Control panel wrote: Super. Hvala. Ovo sam procitao. Tu i tamo pokoja recenica je nova. Sve ostalo, ona krupna i najbaznija potanja su ista kao i sto se zalazu df, ns, sdp, gs, pa i sda, sbb, nip, nb... da ne nabrajam.

Stim sto ce onaj ko pobijedi u parlamentima to moci provoditi ili pkusati jer ce imati parlamentarnu vecinu. A koga bi hadzikadic imao? Nikoga. I kako onda da jednu tacku provede. Nikako.
Pa ljudi preko 20 godina obecavaju i lazu. Bh politicka scena je poznata po tome da ce ti politicari obecati sta godzelis ti cuti. Jako je tesko cuti neke nove "krupne" stvari kay su ostali sve obecavali.
Sad tebi pitanje ide, zasto ti mislis da ce ovi tvoji nabrojani isouniti nesto od tih obecanja kad su do sad imali bezbroj prilika da to ispune i nisu, zasto ce bas u ovom mandatu?
Ja_Ja

#3008 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

statixx wrote:A vidim svaki njegov glasac drzi da su svi kriminalci u BiH. Znaci pitu od govana?
Mislim da ipak svi mi koji pozitivno pisemo o njemu tvrdimo da je prvenstveno bolji kandidat za clana predsjednistva od ostalih ponudjenih kandidata, pa onda da moze da uradi vise od ostalih na osnovu onih stvari koje smo nabrojali u ovih 100 i kusur stranica. A teza da su svi kriminalci i dalje stoji. Poenta je da se i neki svetac spusti s neba i on bi morao u koaliciju sa kriminalcima ako ne bude imao apsolutnu pobjedu. Ono sto pravi razliku (bar po meni) jeste da Hadzikadic ima kapacitet da i iz takvih govana izvuce ono najbolje. A ja taj isti kapacitet ne mogu da vidim niti u jednom drugom kandidatu. Ako nista drugo onda zbog njihove medjusobne netrpeljivisti.
statixx

#3009 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

Ja taj kapacitet ne vidim, ali dobro. :)
General War

#3010 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

statixx wrote:Ja taj kapacitet ne vidim, ali dobro. :)
Nije pitanje kapaciteta ili je li on kadar da to pretvori u djelo, vec hocemo li praviti istu gresku a nadati se drugacijem rezultatu ili probati nesto drugo?
Ja niti ga gledam ko kavog mesiju nit...ali znam sta NECU, ova njegova "ideja" (nazovi kako hoces)moze dati neki pocetni rezultat, pa da krene ili ima privid da krene na bolje...makar necu gledati iste njuske...pa iako sutra zarati (jer ne znam sta sutra donosi, ali na neke stvari i okolnosti da smo zlatni ne mozemo uticati), nesto mi lakse se rokat imajuci njega iza ledja nego ove kompletne idiote.
OHR moze rijesiti nase probleme za 24sata...ali nece.
Sta drugo ostaje?
statixx

#3011 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

Glasacu i ja za promjene, ali moja su ocekivanja skromna. A po pitanju Mirsada sam skeptican, ne izgleda mi samouvjereno, ne ulijeva nadu.
General War

#3012 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

statixx wrote:Glasacu i ja za promjene, ali moja su ocekivanja skromna. A po pitanju Mirsada sam skeptican, ne izgleda mi samouvjereno, ne ulijeva nadu.
...kud ces skromnije, kad glasas samo da supke ne gledas :mrgreen:
Smrcak15

#3013 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Sve ostale stranke koriste buddzetski novac, to jeste vas krvavo zaradjeni novac dok jedino mirsad koristi vlastita sredstva i donacije od pristalica.
Mirsad je protiv koristenja budzetskog novca u stranacke svrhe....da nista drugo ovo je pokazatelj kome se treba dati glas.
Last edited by Smrcak15 on 04/10/2018 20:33, edited 1 time in total.
statixx

#3014 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

Interesantno je kako ocekujemo da covjek dodje iz SAD-a i obracuna se sa kriminalnom mrezom koja izjeda sistem. Cim shvatimo da nema takve osobe i po ugledu na druge nacije, npr. Rumune, pocnemo masovnije i cesce izlaziti na ulicu da trazimo odgovornost, provodjenje i usvajanje strozijih zakona za borbu protiv korupcije, mozemo ocekivati rezultate.
General War

#3015 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Smrcak15 wrote:Sve ostale stranke koriste buddzetski novac, to jeste vas krvavo zaradjeni novac dok jedino mirsad koristi vlastita sredstva i donacije od pristalica.
Mirsad je protiv koristenja budzetskog novca u stranacke svrhe....da nista drugo ovo je pokazatelj kome se treba dati glas.
De ba vise ne smaraj ponavljajuci se ziv bio.
Bloo
Globalna šefica

#3016 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

statixx wrote:Interesantno je kako ocekujemo da covjek dodje iz SAD-a i obracuna se sa kriminalnom mrezom koja izjeda sistem. Cim shvatimo da nema takve osobe i po ugledu na druge nacije, npr. Rumune, pocnemo masovnije i cesce izlaziti na ulicu da trazimo odgovornost, provodjenje i usvajanje strozijih zakona za borbu protiv korupcije, mozemo ocekivati rezultate.
I jos par stvari po ugledu na Rumune :mrgreen:
General War

#3017 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Bloo wrote:
statixx wrote:Interesantno je kako ocekujemo da covjek dodje iz SAD-a i obracuna se sa kriminalnom mrezom koja izjeda sistem. Cim shvatimo da nema takve osobe i po ugledu na druge nacije, npr. Rumune, pocnemo masovnije i cesce izlaziti na ulicu da trazimo odgovornost, provodjenje i usvajanje strozijih zakona za borbu protiv korupcije, mozemo ocekivati rezultate.
I jos par stvari po ugledu na Rumune :mrgreen:
Ti gora postala od mene :D
General War

#3018 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Pa sta je bilo 2014 i kako je zavrsilo?
Masa da moze promjeniti sta nabolje, nebi se pojavljivali ni Hoover, ni Ataturk...masa bez vodje, moze da razbije, polomi, istuce..i tu sve staje
Mafiju nikad masa nije skinula...
Bloo
Globalna šefica

#3019 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Bloo »

General War wrote: Ti gora postala od mene :D
Iako je samo moja tlapnja, jedini izlaz iz nase situacije je strahovlada naroda. :)
Gerila style gradanski terorizam
RAF masovnijih razmjera

Nerealno, znam.
But a girl can dream.
General War

#3020 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Bloo wrote:
General War wrote: Ti gora postala od mene :D
Iako je samo moja tlapnja, jedini izlaz iz nase situacije je strahovlada naroda. :)
Gerila style gradanski terorizam
RAF masovnijih razmjera

Nerealno, znam.
But a girl can dream.
Nije problem in dreams, vec kako definisati ovaj narod?
Nista bez autokrate kakvog, balkanci hoce vodju.
statixx

#3021 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

General War wrote:Mafiju nikad masa nije skinula...
Eto Mirso ce ih skinuti, de ba... :D

Jedino se poreskih obveznika boje.
General War

#3022 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

statixx wrote:
General War wrote:Mafiju nikad masa nije skinula...
Eto Mirso ce ih skinuti, de ba... :D

Jedino se poreskih obveznika boje.
...to bi bilo super i za ocekivati da se najednom nije ukazala njemacka koja posluzi kao ispusni ventil nezadovoljnih masa.
statixx

#3023 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

Nisu samo medicinske sestre i IT-ovci nezadovoljni. :D
General War

#3024 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

statixx wrote:Nisu samo medicinske sestre i IT-ovci nezadovoljni. :D
Ti kao bolji ekonomista valjda znas da su oni najmanje prisutni u redovima za odlazak.
escobar__

#3025 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by escobar__ »

Dovoljno je da vidim kako Hadžikadić nervira SDP-ovce i SDA-ovce da mu dadnem glas. Ne mora bukvalno ništa uradit niti ponudit (u tome se na kraju krajeva i ne razlikuje od vaših kandidata), dovoljno je da vam izaziva tegobe da gotivim čojka. :kiss:
Locked