Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#3001 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Ubise se manje glasajuci za SDA. Nije stranka ni osjetila. :mrgreen:

Interesantne su reakcije forumskog zivlja da kada se dovede SDA i HDz u ravan, da istu brane.
Iako su i jedna i druga tumorne izrasline na tijelu ove drzave i zive i djeluju u simbiozi. Jedni ne bi postojali bez drugih. Sami SDAovci nazivaju HDZ svojim dugogodisnjim partnerom....sa njima koaliraju, sklapaju dogovore....

Parcijalno sljepilo je fascinantna poiava.
BAK-eV

#3002 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote:
kiligonzales wrote:
To su HDZ Hrvati, drugi znaju ipak gdje zive i nemaju svi putovnicu ratom steknutu i time nemaju alternative, vec BiH moraju da cuvaju kao svoju.

HDZ sa HNS je pokupio malo vise glasova nego na proslim izborima jer je HDZ 1990 izgubio oko 15 hiljada glasova ovaj put i to je ovaj put otislo Covicu. Vjerovatno sa tim prijasnjim rezultatom HDZ 1990 bi se mogao ugurati u vlast u FBiH i biti dijelom koalicije da izbaci SDA i HDZ, matematicki to je moguce.

Covic je sam pridonjeo gubitku pozicije u predsjednistvu jer je nastupao ruku pod ruku sa Dodikom i antidrzavnicki. Ovo mu je kazna.
Interesantno kako "kazna" uvijek zaobiđe bošnjačku politiku predvođenu sa SDA i klanom Izetbegović. Povratak u RS je propao, stanje u privredi je katastrofalno, državne firme se raubuju bez ulaganja, četiri godine se provedu bez izgrađenog kilometra autoceste, cijene rastu, plate male, u upravi konfuzija od propisa, narod curi na zapad i istok.

I kako onda Bošnjaci kažnjavaju SDA, inače pandan HDZ ?

Izaberu Džaferovića u Predsjedništvo i daju SDA najviše glasova na nivou BiH, F BiH, RS i kantona jer vode državničku politiku isprepletenu korupcijom, nepotizmom i podobnošću.
SDA je dobila 25% glasova a HDZ 80% od potencijalnog birackog tijela.
Covic je dobio isto 90% glasova a SDA kandidat 36% i umalo izgubio.
HDZ ce biti u svim kantonima dio vlasti a SDA nece ......
Slaba ti ta logika.
Kolinda

#3003 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

BAK-eV wrote:
Novak20 wrote:
kiligonzales wrote:
To su HDZ Hrvati, drugi znaju ipak gdje zive i nemaju svi putovnicu ratom steknutu i time nemaju alternative, vec BiH moraju da cuvaju kao svoju.

HDZ sa HNS je pokupio malo vise glasova nego na proslim izborima jer je HDZ 1990 izgubio oko 15 hiljada glasova ovaj put i to je ovaj put otislo Covicu. Vjerovatno sa tim prijasnjim rezultatom HDZ 1990 bi se mogao ugurati u vlast u FBiH i biti dijelom koalicije da izbaci SDA i HDZ, matematicki to je moguce.

Covic je sam pridonjeo gubitku pozicije u predsjednistvu jer je nastupao ruku pod ruku sa Dodikom i antidrzavnicki. Ovo mu je kazna.
Interesantno kako "kazna" uvijek zaobiđe bošnjačku politiku predvođenu sa SDA i klanom Izetbegović. Povratak u RS je propao, stanje u privredi je katastrofalno, državne firme se raubuju bez ulaganja, četiri godine se provedu bez izgrađenog kilometra autoceste, cijene rastu, plate male, u upravi konfuzija od propisa, narod curi na zapad i istok.

Izaberu Džaferovića u Predsjedništvo i daju SDA najviše glasova na nivou BiH, F BiH, RS i kantona jer vode državničku politiku isprepletenu korupcijom, nepotizmom i podobnošću.
Slaba ti ta logika.
Pa šta tebe briga za koga glasaju Hrvati, Bošnjaci mogu za Izleta Fazlinovića a Srbi za Čombeta što se mene tiče, njihov izbor, eto vas tamo.
The 51st State

#3004 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by The 51st State »

A gdje ste to vi, a gdje mi?
Novak20

#3005 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

BAK-eV wrote: SDA je dobila 25% glasova a HDZ 80% od potencijalnog birackog tijela.
Slaba ti ta logika.

Sve je to u redu samo što će SDA i u ovom mandatu biti vlast. Sama ili uz pomoć uvijek nagodnih, za podjelu kolača ili kupljenja mrvica ispod stola, stranaka širokog političkog spektra. Od desnice do ljevice ima li neko osim NS da nije sa SDA činio tu vlast ?

Ovo umalo, za dlaku ili moglo je biti ovo - ono je baš smiješno.
BAK-eV

#3006 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote: Pa šta tebe briga za koga glasaju Hrvati, Bošnjaci mogu za Izleta Fazlinovića a Srbi za Čombeta što se mene tiče, njihov izbor, eto vas tamo.
Pa briga me, jer ce mi taj isti "izbor" sutra krojiti sudbinu, kao vijecnik, ministar, gradonacelnik, ambasador ....

Zivimo u istoj drzavi.

A i da ne zivimo, imam pravo komentarisati, sta hocu.

Necu tebe pitati!
BAK-eV

#3007 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote:
BAK-eV wrote: SDA je dobila 25% glasova a HDZ 80% od potencijalnog birackog tijela.
Slaba ti ta logika.

Sve je to u redu samo što će SDA i u ovom mandatu biti vlast. Sama ili uz pomoć uvijek nagodnih, za podjelu kolača ili kupljenja mrvica ispod stola, stranaka širokog političkog spektra. Od desnice do ljevice ima li neko osim NS da nije sa SDA činio tu vlast ?

Daj mi "umalo, za dlaku" pandan HDZ/Covicu, pa da se zajedno smijemo!
spreca

#3008 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Kolinda wrote: Pa šta tebe briga za koga glasaju Hrvati, Bošnjaci mogu za Izleta Fazlinovića a Srbi za Čombeta što se mene tiče, njihov izbor, eto vas tamo.
Mozete vi glasati za koga hocete...ali Zlatni Ljiljan ce vas predstavljati u Predsjednistvu :-D :bih: .....a nas neka predstavlja i Izet Fazlinovic boli nas kurko :bih:
decembar2017

#3009 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by decembar2017 »

Kolinda wrote:
Slaba ti ta logika.
Pa šta tebe briga za koga glasaju Hrvati, Bošnjaci mogu za Izleta Fazlinovića a Srbi za Čombeta što se mene tiče, njihov izbor, eto vas tamo.
Pa sta tebe i ostale hdz-ovce briga onda za koga glasaju Bosnjaci ? Zar to i nije svrha kmecenja da hdz-u smeta za koga glasaju Bosnjaci , tj smeta im kada ne glasaju za onoga ko hdz-u odgovara ?
decembar2017

#3010 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by decembar2017 »

Novak20 wrote:
Slaba ti ta logika.

Pa bice i vlast sa 25 % glasova od Bosnjaka a hdz ce biti sa 80 %. I taj hdz na celu sa covicem slavi postojanje genocidne stvorevine gdje se rvata rodi manje od 40 godisnje, gdje hdz popljuje Komaricu kada ovaj skrene paznju na njihov polozaj, gdje hdz tvrdi da se njih ne tice granica na Drini a puna usta " konstutivnosti " a 80 % ih glasa za one koji im se po*eru na konstutivnost :lol: Zato ti i kazem, da je BiH hrvatima stalo do konstutivnosti ne bi samo prestali da glasaju za covica i hdz , na bandere bi ih objesili ali vidimo ko im je " legitimni predstavnik " :-D
decembar2017

#3011 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by decembar2017 »

Ovo je sa jedne druge teme i ovu situaciju BiH hrvati podrzavaju glasajuci za hdz :thumbup: Toliko koliko im je stalo za konstutivnost :-D
Završeni su izbori. Dodik je obećao da neće dozvoliti majorizaciju Hrvata. Toliko hipokrizije odavno nije stalo u jednu izjavu. Koliko je Hrvata glasalo u RS-u? Za HDZ su u Narodnoj skupštini RS glasala ravno 1.022 birača ili 0,16 posto. HDZ '90 je dobio 393 glasa ili 0,6 posto. Dakle, Hrvati su svojim nacioanalnim strankama dali ukupno 1.415 glasova ili 0,22 posto. Ukupno je u RS za izbore registrovano manje od 4 (četiri) hiljade Hrvata.
Novak20

#3012 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

BAK-eV wrote:
Kad sam postavljao temu iskrena namjera mi je bila pričati o bošnjačkoj politici prema Hrvatima ali se mora ponekad i o hrvatskoj politici. Mada je sve ponavljanje već napisanog.

HDZ/Čović nema problem sa političkom konkurencijom unutar hrvatskog biračkog tijela. Na papiru, hrvatska politička scena u BiH ima stranke desnice i centra ali nema luksuz da se rasipa glasovima. Štaviše, HDZ 1 i HDZ 2 i druge stranke su okupljene u HNS, udruženje građana ili političko tijelo koje dodatno objedinjuje hrvatsku politiku u BiH. Iz jednog prostog razloga, a to je pariranje jačima od sebe u cilju očuvanja političkog interesa koji stoji na prilično klimavim nogama. U ovakvim okolnostima prijetnje majorizacijom i gubitkom prava odlučivanja u F BiH, nema smisla očekivati neki politički i demokratski razvoj kakav je, recimo, od prvog dana samostalnosti prisutan u RH ili kakav se dešava u RS i F BiH.

Ista stvar se da prepoznati kod Bošnjaka u RS. jednostavno im je suđeno da se okupljaju pod kišobran SDA.
decembar2017

#3013 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by decembar2017 »

Novak20 wrote:
BAK-eV wrote:
Kad sam postavljao temu iskrena namjera mi je bila pričati o bošnjačkoj politici prema Hrvatima ali se mora ponekad i o hrvatskoj politici. Mada je sve ponavljanje već napisanog.

HDZ/Čović nema problem sa političkom konkurencijom unutar hrvatskog biračkog tijela. Na papiru, hrvatska politička scena u BiH ima stranke desnice i centra ali nema luksuz da se rasipa glasovima. Štaviše, HDZ 1 i HDZ 2 i druge stranke su okupljene u HNS, udruženje građana ili političko tijelo koje dodatno objedinjuje hrvatsku politiku u BiH. Iz jednog prostog razloga, a to je pariranje jačima od sebe u cilju očuvanja političkog interesa koji stoji na prilično klimavim nogama. U ovakvim okolnostima prijetnje majorizacijom i gubitkom prava odlučivanja u F BiH, nema smisla očekivati neki politički i demokratski razvoj kakav je, recimo, od prvog dana samostalnosti prisutan u RH ili kakav se dešava u RS i F BiH.

Ista stvar se da prepoznati kod Bošnjaka u RS. jednostavno im je suđeno da se okupljaju pod kišobran SDA.
Ti stvarno ne mozes napisati post a da ne lupas kao maksim po diviziji. Kakvo okupljanje pod sad kisobran ? Da li ti uopste pratis politicko stanje u zemlji vec samo ponavljas ko papagaj hdz propagandu ? Kao sto sam pokazao na postu prije BiH hrvati su stvrano digli ruke ne samo fizicki od genocidne stvorevine vec nemate pojma sta se ustvari tamo desava :?

Da ponovimo jos jednom :
Završeni su izbori. Dodik je obećao da neće dozvoliti majorizaciju Hrvata. Toliko hipokrizije odavno nije stalo u jednu izjavu. Koliko je Hrvata glasalo u RS-u? Za HDZ su u Narodnoj skupštini RS glasala ravno 1.022 birača ili 0,16 posto. HDZ '90 je dobio 393 glasa ili 0,6 posto. Dakle, Hrvati su svojim nacioanalnim strankama dali ukupno 1.415 glasova ili 0,22 posto. Ukupno je u RS za izbore registrovano manje od 4 (četiri) hiljade Hrvata
.
Kolinda

#3014 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

decembar2017 wrote:
Novak20 wrote:
BAK-eV wrote:

Ti stvarno ne mozes napisati post a da ne lupas kao maksim po diviziji. Kakvo okupljanje pod sad kisobran ? Da li ti uopste pratis politicko stanje u zemlji vec samo ponavljas ko papagaj hdz propagandu ? Kao sto sam pokazao na postu prije BiH hrvati su stvrano digli ruke ne samo fizicki od genocidne stvorevine vec nemate pojma sta se ustvari tamo desava :?

Da ponovimo jos jednom :
Završeni su izbori. Dodik je obećao da neće dozvoliti majorizaciju Hrvata. Toliko hipokrizije odavno nije stalo u jednu izjavu. Koliko je Hrvata glasalo u RS-u? Za HDZ su u Narodnoj skupštini RS glasala ravno 1.022 birača ili 0,16 posto. HDZ '90 je dobio 393 glasa ili 0,6 posto. Dakle, Hrvati su svojim nacioanalnim strankama dali ukupno 1.415 glasova ili 0,22 posto. Ukupno je u RS za izbore registrovano manje od 4 (četiri) hiljade Hrvata
.
Novače, džaba "krečiš" :mrgreen: ovaj jednostavno ne konta :roll:
BAK-eV

#3015 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote:
BAK-eV wrote:

Sorry za off-topic.

Bosnjacka politika prema Hrvatima je bila politika popustanja ali i iskrene zelje za normalnim odnosima.

Ne zato jer smo mi nesto plemeniti, vec smo morali da se tako ponasamo zbog konstelacije odnosa.

Nije se moglo i ne moze se na dva fronta ratovati.

Dogovoreno je nacelno da pravimo normalnu funkcionalnu drzavu.

I to vazi i dalje.
kiligonzales

#3016 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by kiligonzales »

Kolinda wrote:
BAK-eV wrote:
Novak20 wrote: predvođenu sa SDA i klanom Izetbegović. Povratak u RS je propao, stanje u privredi je katastrofalno, državne firme se raubuju bez ulaganja, četiri godine se provedu bez izgrađenog kilometra autoceste, cijene rastu, plate male, u upravi konfuzija od propisa, narod curi na zapad i istok.

Slaba ti ta logika.
SDA I HDZ mogu u opoziciju, eto tako mi Bosnjaci kaznjavamo svoje i tudje jer nam je pun kurac i vasih i nasih nacionalista koji se 28 godina mogu samo dogovoriti kako ovu zemlju sto vise da srozaju i ako se ovih 5 stranaka usaglase, bice SDA izbacena u 5 kantona i u parlamentu FBIH. Kako su srozali aluminij i tako naguzili porodice radnika, tako su naguzili sve gradjane ove zemlje koje od politike njihove ne zive i nisu uhljebi i dupeuvlakaci. SDA je u prici sa HDZ bila strana koja popusta, sve maltane bitne funkcije i ministarstva je prepustila njima, cak i dala vise nego sto im po reciprocitetu pripada radi mira u kuci i opet je Draganu to malo. Kockar.

Isto tako nam je pun kurac i Hrvata i Srba rodjenih ovdje koji vise vole Hrvatsku i Srbiju nego zemlju u kojoj su se rodili i isto tako nam je pun kurac Bosnjaka kojima je sve tudje draze nego BiH. Ako ovo niste spremni da gradite, pasos pod misku i preko grane, sta ostalima jebete zivot. Ovi bi nacionalisti da cuclaju budzet jos ovoliko godina i da nista ne urade. Mars u tri lijepe, pa ko ste.

Nije problem u Komsicu, problem je sto 28 godina gdje god nekog naroda ima više, ta druga dva naroda puse kitu tome narodu i to je tako i ako je negdje malo bolje, to ne znaci da je i svugdje tako dobro, jednostavno drzava obespravljenih i neko brani taj poredak braneci idiotsku politiku HDZ i SDA dvije skole pod istim krovom. Pogotovo HDZ koji koketira sa onim cime redovno pizdi 5 puta vecu populaciju Bosnjaka s kojom dijeli FBiH. Jedna strana ne moze vazda ciniti ustupke, trebaju malo i drugi savijati kicmu.

I za ovo ustavno uredjenje je Hrvate naguzio Tudzman, ne Alija jer se on HB odrekao onda kada je vidio da ce dobiti HR cijelu bez gubitaka SAO KRAJINE. Isto tako i ovo ustavno uredjenje u kome se iz jedne administrativne jedinice mogu birati dva predstavnika za predsjednistvo je nesto sto je doticni AMINOVAO u ZG pa se zaliti nasljednicima njegove politike, dosta zaljenja Sarajevu.
Kolinda

#3017 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

:lol: :lol: što se raspištoljio frajer, HDZ neće u oporbu osim ako ga tamo pošalje Valentin Inzko. Tada kapa dolje HDZ-u...
decembar2017

#3018 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by decembar2017 »

Kolinda wrote:
decembar2017 wrote:

Da ponovimo jos jednom :
.
Novače, džaba "krečiš" :mrgreen: ovaj jednostavno ne konta :roll:
a sta nam ti kolindice kontas ? Kmecenje o konstutivnosti a samim BiH hrvatima ne znaci nista. Glasanje za covica i hdz jer su " ugrozeni" u federaciji a saveznici sa srbima koji su ih izbrisali sa zemlje , doslovno a da o politickim i bilo kakvim pravima da i ne govorimo. ne samo da je licemjerno, to smo se od hdz i naucili vec je i neistinito to sto tvrdite ali nema veze, dok vama ne smeta da se provaljujete ni meni ne smeta da vas ismijavam :D
kiligonzales

#3019 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by kiligonzales »

Kolinda wrote::lol: :lol: što se raspištoljio frajer, HDZ neće u oporbu osim ako ga tamo pošalje Valentin Inzko. Tada kapa dolje HDZ-u...
Matematika je egzaktna nauka, bitno je osigurati parlamentarnu vecinu, pa svoje pitanje mogu raspredati samo u par kantona i taborovati po HNS-u ako se ovi dogovore. :) od 98 mjesta, SDA i HDZ pripada 41 nedovoljno da sami mogu graditi vlast. Eto nama nove alijanse za promjene i krize u FBiH.

Posto im je SBB grohno, stari koalicioni partner. Sad ce vlast formirati u FBiH jedino ako kupe kakvih papaka ko oni u RS. :D
Kolinda

#3020 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

kiligonzales wrote:
Kolinda wrote::lol: :lol: što se raspištoljio frajer, HDZ neće u oporbu osim ako ga tamo pošalje Valentin Inzko. Tada kapa dolje HDZ-u...
Matematika je egzaktna nauka, bitno je osigurati parlamentarnu vecinu, pa svoje pitanje mogu raspredati samo u par kantona i taborovati po HNS-u ako se ovi dogovore. :) od 98 mjesta, SDA i HDZ pripada 41 nedovoljno da sami mogu graditi vlast. Eto nama nove alijanse za promjene i krize u FBiH.

Posto im je SBB grohno, stari koalicioni partner. Sad ce vlast formirati u FBiH jedino ako kupe kakvih papaka ko oni u RS. :D
Jebe vas to što nemate dovoljan broj Hrvata da bila što pokrenete, Ustav, zakone i uči sine.
kiligonzales

#3021 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by kiligonzales »

Kolinda wrote:
kiligonzales wrote:

Jebe vas to što nemate dovoljan broj Hrvata da bila što pokrenete, Ustav, zakone i uči sine.
A SDP je kao imao? :D
Kolinda

#3022 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Mokri snovi...
insomnia78

#3023 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by insomnia78 »

Nu Starine Novaka batalio Nasu?
Pa ja prosli izbori
kiligonzales

#3024 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by kiligonzales »

Kolinda wrote:Mokri snovi...
Vidjecemo sve... nemoj poslje samo da budem upravu :D

Pa da bude lele kuk kakav :lol:
Novak20

#3025 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Grohotom se smijem ovom članku. Ni riječi o izmjenama osporenog Izbornog zakona BiH nego ponuda "ad hoc" rješenja koje je sve drugo nego kompromis. A nakon toga magloviti džentlmenski sporazum u sredini i politici dugo poznatoj po gospoštini. :D

Fino kaže u Članu 20.16 A, stav 2.
Do organiziranja novog popisa, kao osnov koristi se popis iz 1991. godine tako da svaki kanton bira sljedeći broj delegata:

Bošnjačke stranke i stranci insistiraju na totalnom nepoštivanju presude US i nezakonitoj primjeni onih elemenata IZ koji nisu poništeni ali ne odgovaraju bošnjačkoj politici i to predstavljaju "ad hoc" rješenje. Popis iz 1991. godine je osnov za manipulacije pri izboru delegata u DN F BiH jer 24 Hrvata Podrinjskog ili 5.000 Hrvata USK kantona imaju jednaku težinu kao 37.000 Hrvata Posavskog kantona sa po jednim glasom. Pošto se nacionalno izjašnjavanje ne određuje i provjerava prema popisu nego prema izjavi kandidata na izborima, svi znamo gdje to vodi.

Prilikom implementacije izbora, bošnjačka politika realno može uspjeti u namjeri da popuni DN F BiH Srbima tipa Rasima i Harisa i Hrvatima tipa Edima i Nusreta, a možda i Emira ili Reufa. U tom momentu se otvaraju mogućnosti za izmjene Ustava F BiH bez ikakvog upliva hrvatske politike u stvari koje ih se direktno tiču.

I gdje je tu ponuđen kompromis ?

Meni potez HDZ više liči na odbijanje političkog samoubistva BiH Hrvata unatoč pritisku da se skoči u provaliju pa šta bude.

Kako je HDZ odbio kompromisno rješenje SAD i EU o Izbornom zakonu-

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, najavio je da je apsolutni uvjet ove stranke za uspostavu vlasti promjena Izbornog zakona BiH u FBiH. No, u svojim tvrdnjama Čović sakriva činjenicu da upravo HDZ BIH snosi najveću odgovornost što i prije izbora nije došlo do izmjena Izbornog zakona.
Naime, početkom juna u Sarajevu je okončana zadnja runda pregovora predstavnika pet stranaka iz FBiH sa ekspertima Venecijanske komisije o izmjenama Izbornog zakona BiH. Na tom je sastanku međunarodna zajednica, predvođena delegacijom EU i američke administracije, ponudila kompromisno (ad hoc) rješenje koje je HDZ odbio.

Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, tada je rekla da dogovor nije postignut jer se, prema mišljenju njene stranke, "ne poštuju principi odluke Ustavnog suda BiH".

- Insistira se na popisu iz 1991. godine i na ustavnim odredbama koje su u ovom trenutku sporne. Mi smo pred Ustavnim sudom BiH podnijeli zahtjev za ocjenu ustavnosti u odnosu na Ustav BiH. Znači, nema legitimnog predstavljanja ako se koristi poipis iz 1991. godine i ako je jedan delegat iz svake županije - rekla je Krišto i dodala da “ako se ne dođe do privremenih rješenja, svi imaju odgovornost“.

Ta odgovornost danas je HDZ-u došla na naplatu.

S druge strane, tada su SDA, SBB, DF i SDP BiH HDZ-u ponudili "džentlmenski" sporazum da podrže ovo ad hoc rješenje, a da svi zajedno pristupe reformama Ustava FBiH. No i ova je ponuda odbijena.

(Vijesti.ba)
Last edited by Novak20 on 16/10/2018 13:11, edited 1 time in total.
Post Reply