Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

JThomas

#3001 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

sveobuhvatno da se izvine, prvo što mu je neko ubio sina, a drugo što hoće da zna ko. onda možemo dalje pričati.
foton

#3002 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

JThomas wrote:... jedino bitno, jeste da organi kojima je to posao i nadležnost nisu našli i dokazali krivicu ubice. ko god on bio, šta god da je bilo, zašto god da je bilo...
Ovo je sustina. Nikakve teorije zavjere, nikakve zablude, manipulacije i pritisci, samo cinjenice. Covjek mrtav, ubica hoda slobodan.

A i prica o dokazivanju "makar saobracajne" je toootalno ludilo, nista slicno se NE RADI ni u ozbiljnijim slucajevima ratnih zlocina, narocito bez saglasnosti i upucenosti bliznjih.
karakters

#3003 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

foton wrote:
JThomas wrote:... jedino bitno, jeste da organi kojima je to posao i nadležnost nisu našli i dokazali krivicu ubice. ko god on bio, šta god da je bilo, zašto god da je bilo...
Ovo je sustina. Nikakve teorije zavjere, nikakve zablude, manipulacije i pritisci, samo cinjenice. Covjek mrtav, ubica hoda slobodan.

A i prica o dokazivanju "makar saobracajne" je toootalno ludilo, nista slicno se NE RADI ni u ozbiljnijim slucajevima ratnih zlocina, narocito bez saglasnosti i upucenosti bliznjih.
Valjda ova nova istražna garnitura bude uspješnija:
Muriz Memić: Od danas sam ja glavni tužilac, mislim da Dalidu Burzić sada zalijevaju
A dokazivanje "makar saobraćajne" je, kako je objasnila tripl dabl, nastupilo onda kad je sud odbacio optužnicu za ubistvo šipkom, jer nije bilo dovoljno dokaza za to, odnosno očito nije bilo šipke kao predmeta kojim je Dženan ubijen. Pa je tužilaštvo napisalo novu optužnicu.
Cherry-Cherry

#3004 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Ja tužilaštva u p.materinu... Frljaka optuženice kako stigne, osam tužioca se na jednom slučaju mijenja...
JThomas

#3005 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

napeto im raditi, bijesna masa svako malo nekoga linčuje i uzme pravdu u svoje ruke.
tripple_dubble

#3006 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tripple_dubble »

karakters wrote:
foton wrote:

Valjda ova nova istražna garnitura bude uspješnija:
Muriz Memić: Od danas sam ja glavni tužilac, mislim da Dalidu Burzić sada zalijevaju
A dokazivanje "makar saobraćajne" je, kako je objasnila tripl dabl, nastupilo onda kad je sud odbacio optužnicu za ubistvo šipkom, jer nije bilo dovoljno dokaza za to, odnosno očito nije bilo šipke kao predmeta kojim je Dženan ubijen. Pa je tužilaštvo napisalo novu optužnicu.
Iz perspektive Tuzilastva jest sigurno bilo “makar saobracajna“, kad vec prva optuznica nije mogla proc, al' je bila glupa odluka. Da su postavili optuznicu tako kako si ti ovdje postavljao teoriju, da ih nije udario autom, al da su mozda iskocili pred auto, pa on ljut izasao, nastala frka i opalio ih oboje po jednom u glavu, mozda bi im i poslo po ruci i nista ovoga danas ne bi bilo. Ali to nisu uradili, jer su dokazi jasno govorili protiv toga (iskazi, rekonstrukcija, povrede na Dzenanovom i Alisinom tijelu itd) i mislili su, lako ce za saobracajnu nesrecu optuzit rome - kao da ce nekoga bit briga za njih i njihovu stranu price.

Za'ebase se posteno.
swanfilter

#3007 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by swanfilter »

Jel se Dalida javljala nakom obrata u slucaju? Ili je na godisnjem pa ju boli briga ...
JThomas

#3008 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

izašlo je ovo davno iz faze boli me briga i prst u uho.
Cherry-Cherry

#3009 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Vjerovatno sad traži nekoga, ko će da je zaštiti...
karakters

#3010 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

tripple_dubble wrote:
Iz perspektive Tuzilastva jest sigurno bilo “makar saobracajna“, kad vec prva optuznica nije mogla proc, al' je bila glupa odluka. Da su postavili optuznicu tako kako si ti ovdje postavljao teoriju, da ih nije udario autom, al da su mozda iskocili pred auto, pa on ljut izasao, nastala frka i opalio ih oboje po jednom u glavu, mozda bi im i poslo po ruci i nista ovoga danas ne bi bilo. Ali to nisu uradili, jer su dokazi jasno govorili protiv toga (iskazi, rekonstrukcija, povrede na Dzenanovom i Alisinom tijelu itd) i mislili su, lako ce za saobracajnu nesrecu optuzit rome - kao da ce nekoga bit briga za njih i njihovu stranu price.

Za'ebase se posteno.
No šipka no cryme. Zato nije prosla prva optuznica za ubistvo sipkom.

Tuzilastvo se svim silama uprlo da dobije osudjujucu presudu u slucaju i opravdano je kritikovati ih zbog dvostruko dokazane (iako ne pravosnazno) nesposobnosti.

Ali, vecina vasih kritika i teorija nema veze sa stvarnoscu i sluzi samo za medjusobna priglupa isprazna sokoljenja. Malo si spinovala teorije koje sam iznio, ali ne ulazi mi se sad u detalje.

Cim su vase teorije koje vise od godine kruze okolo stavljene na bilo kakav test, zacas sam bez imalo napora Murizovim rijecima dokazao da Muriz laze i obmanjuje javnost i huska je na pojedince i sistem.

Druga je stvar sto je i sam bio jeftino slagan i napravljen magarcem, ali je trebao, kad je vidio da je tako, biti frajer i preuzeti odgovornost za lazi koje je plasirao. A to mu ocito ne pada na um.

Porodica je pomogla da se od Ljube napravi heroj i zrtva, a ne zlocinac, porodica i pored ovih promasenih i raskrinkanih teorija ima nove ili mozda cak i sad vjeruje svome "ocevicu koji je vidio ko samara Alisu Mutap", "lako je bilo naci i lazno optuziti Cigane", sve super, sretno porodici bilo u pronalazenju "pravog" ubice.
Cherry-Cherry

#3011 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Jest, jest, Ljubo je opalio Dženana i ubio ga, a Alisu, svjedoka zločina, ostavio živu i zdravu. :thumbup:
Edin H.

#3012 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Edin H. »

Cherry-Cherry wrote:Jest, jest, Ljubo je opalio Dženana i ubio ga, a Alisu, svjedoka zločina, ostavio živu i zdravu. :thumbup:
Možda se ona ispalila.
JThomas

#3013 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

moglo je to biti i samoubistvo, samo da otac žrtve ovako drsko i bezobrazno ne traži istinu i kaznu za krivce. zbog toga se i budžeti probijaju, pa trebaju veći porezi.
karakters

#3014 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Cherry-Cherry wrote:Jest, jest, Ljubo je opalio Dženana i ubio ga, a Alisu, svjedoka zločina, ostavio živu i zdravu. :thumbup:
slucaj-dzenan-memic-p14812032.html#p14812032
karakters

#3015 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:moglo je to biti i samoubistvo, samo da otac žrtve ovako drsko i bezobrazno ne traži istinu i kaznu za krivce. zbog toga se i budžeti probijaju, pa trebaju veći porezi.
Vi polazite od toga da Muriz, zato sto je izgubio dijete, zna istinu ili prica istinu. To je greska u rasudjivanju.

Uostalom, dokazao sam, Murizovim rijecima, da je u vrlo bitnom i u javnosti eksponiranim i nimalo bezazlenom dijelu svoje "istine", Muriz lagao.
Cherry-Cherry

#3016 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Nije Murizovo da pronalazi krivca, mi nekog drugog plaćamo za to. A ubica slobodno šeta, jer taj neko ne radi kako treba.
JThomas

#3017 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

da ste bogdu tako jaki i u dokazivanju šta je stvarno bilo...
Edin H.

#3018 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Edin H. »

Treba sada razgovarati ponovo sa Alisom. Iako je imala amneziju detalji se obično polagano vraćaju.
karakters

#3019 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Cherry-Cherry wrote:Nije Murizovo da pronalazi krivca, mi nekog drugog plaćamo za to. A ubica slobodno šeta, jer taj neko ne radi kako treba.
Naravno da nije. Ali Muriz nije vjerovao sistemu, htio je sam traziti krivca, proglasio Ljubu nevinim, organizovao nakon sto ga je ko levata presvukao "ocevidac EM" proteste u kojim je empaticnoj javnosti plasirao da zna ko je ubica, ko je samarao Alisu u aleji, da to zna i sistem i da sistem stiti ubicu, da Alisa laze za amneziju, ranije pustio u medije pricu o Budnji kao ubici koju mu je ispricao "ocevidac". Tu su Muriz i sistem, zbog tog sto je Muriza namagarcio EM, bili dvije suprotne strane, jer je Muriz ubjedjivao javnost da sistem stiti ubicu i unistava "ocevica". Muriz se na kraju proglasio i glavnim tuziocem, a sto neko napisa, bio je i policija i tuzilac i odbrana.

Vjerujem da je na sud imala uticaja cinjenica da su otac zrtve i optuzeni Ljubo na istoj strani.

Ako je Ljubo ubica, Muriz mu je vjerovatno pomogao da bude oslobodjen.

Muriz misli da Ljubo nije ubica, pa sta reci do sretno mu u pronalazenju "pravog" ubice.

Muriz od mene ima sucut zbog gubitka djeteta, ali njegove teorije o ubici dokazano nemaju nikakav kredibilitet.
karakters

#3020 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:da ste bogdu tako jaki i u dokazivanju šta je stvarno bilo...
Jedini "mi" ovdje ste vi.
JThomas

#3021 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

vi baš k'o da spremate odbranu neuračunljivošću za slučaj da vas pohapse.

evo pogledajte ovo moje, pa može li ovo normalan čovjek pisati, sami recite...
karakters

#3022 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

JThomas wrote:vi baš k'o da spremate odbranu neuračunljivošću za slučaj da vas pohapse.

evo pogledajte ovo moje, pa može li ovo normalan čovjek pisati, sami recite...
Da, zavjera u zavjeri u zavjeri. Mala maca za takve serloke. ;)
Cherry-Cherry

#3023 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Cherry-Cherry »

Evo tačno mi žao tužilaštva :( spali su na forum.
karakters

#3024 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karakters »

Cherry-Cherry wrote:Evo tačno mi žao tužilaštva :( spali su na forum.
Utjesi se time da je Ljubo na slobodi. Svako zlo za neko dobro ;)
JThomas

#3025 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

kaže frajer koji je napisao čaršaf teksta sa najsitnijim detaljima šta se kao desilo, meni koji jedino tvrdim da se nešto krije i pogrešno radi.
Locked