Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SaraFina

#3001 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by SaraFina »

512MB wrote:
SaraFina wrote:Vojni rok je 9 mjeseci, a ne godinu ako ne želiš u aktivnu vojsku koja je šest mjeseci :D

Dodje ljekar. Obzirom da je tvoj otac prijavio "nužnost" njegovog prisustva :D svojim navodima i sumnjama.

Nikad niko neće pozvati hitnu da vrati pacijenta, ako nije u pitanju nešto poput dijalize. ... Samo u takvim slučajevima prevoz je zagarantiran nazad.

Za dijagnozu gripe ne dobiješ ni recept nego te upute kućnom doktoru da se javiš. Sad obzirom da osoba u godinama možda jesu nešto prepisali.

To su činjenice i logika :D
Hjoj Sara lupas na sve strane, neznam gdje da pocnem gdje da zavrsim stobom :D

Vojni rok je trajao 12 mjeseci kad sam ga radio, a i sad imas mogucnost da produzis sa 9 na 12 mjeseci. Znas ti razliku izmedju gripalnog infekta i gripe? Nedobijes recept :? Samo kod dijalize se vozi kuci :? Ljekar dodje ako u tom momentu nije negdje drugo na terenu. Znas kolko dezurnih ljekara (notärzte) ima naprimjer eto kod tebe u becu?

Haj odustajem stvarno.

Ljekar dodje kod takvih simptoma koje tvoj otac opisao ili ko je već zvao hitnu uvijek. Za tvoj infos.
U slučaju da je pacijentu život ugrožen i ima simtome koji upućuju da bi do bolnice bilo nužno oživljavanje... ne može ga prašinar koji završio prvu pomoć ożivjeti.
To bi trebao znati jer je osnov obuke u tih 9 - 12 mjeseci.
Kužiš?
Znam razliku izmedju mnogo čega i to odlično. :D
Fudo387

#3002 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

SaraFina wrote:
Fudo387 wrote:
SaraFina wrote:Hajde Fudo da dilamo plazmu u USA. Slaću ti u friżiderima sa onim patkicama zamrznutim :D
Odlicna ideja, samo imamo problem, trziste je vec prezasiceno.
Ima pun djavo onih koji ne znaju sta ce od sebe, dati plazmu isto hljeba se najest'.
Fali bubrega. :D

Ništa ne brini. Ponuda će zadovoljiti potražnju. To je cilj svakog uspješnog poslovanja. Da i srce koje pošaljem usput? :lol:
Prvo mi kaze, Fudo ostario si, a sad, ho's srce?
:P
SaraFina

#3003 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by SaraFina »

Ja bih tebi od ovaca i telki srcad poslala da uvališ Amerima :D
meteorit135531

#3004 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by meteorit135531 »

512MB wrote:
SaraFina wrote:Vojni rok je 9 mjeseci, a ne godinu ako ne želiš u aktivnu vojsku koja je šest mjeseci :D

Dodje ljekar. Obzirom da je tvoj otac prijavio "nužnost" njegovog prisustva :D svojim navodima i sumnjama.

Nikad niko neće pozvati hitnu da vrati pacijenta, ako nije u pitanju nešto poput dijalize. ... Samo u takvim slučajevima prevoz je zagarantiran nazad.

Za dijagnozu gripe ne dobiješ ni recept nego te upute kućnom doktoru da se javiš. Sad obzirom da osoba u godinama možda jesu nešto prepisali.

Vojni rok je trajao 12 mjeseci kad sam ga radio, a i sad imas mogucnost da produzis sa 9 na 12 mjeseci. Znas ti razliku izmedju gripalnog infekta i gripe? Nedobijes recept :? Samo kod dijalize se vozi kuci :? Ljekar dodje ako u tom momentu nije negdje drugo na terenu. Znas kolko dezurnih ljekara (notärzte) ima naprimjer eto kod tebe u becu?

Haj odustajem stvarno.
Notruf, Notruf ! 112 kad nazoveš u Bosni.. ha ha :-) :-)
Ne daj Bože da moraš zvat hitnu u Bosni. Ja kad sam doživio nesreću , teta iz hitne mi kaže:
Pa znate , otišla nam je hitna u kućnu posjetu. Evo sad su otišli , ako možete da se strpite barem pola sata , maksimalno 45 minuta dok se vrate na punkt.
Nazvace oni vas , dajte vi meni svoj broj.
I onda se ti snalazi u ponoć kako da odeš u bolnicu.
I onda ostaneš 2 sedmice u bolnici , i onda kad odeš da izrazis svoje nezadovoljstvo postupanjem hitne jer nisu došli ni nakon sat vremena, oni samo usplahireno kažu

Pa žali se federalnom ministru, Šta je sto si došao nama da pričaš , imamo mi posla ovdje... drži , ne daj , gospodine izađite van :D i pokaza mi vrata

I tako to ide u lijepoj dijaspori..
Bosna , Bosna... :bih: ne izlazi mu/joj iz usta dok se sprema za novi radni dan u tvornici gume u Altachu za 2600 EUR brutto
Predloži mu/joj da zamijeni Altach Sarajevom i da punu kalendarsku godinu živi u Bosni , rizikujes da izgubiš pravo na život.
A ti ostani u Bosni i mrzi Bosnu svaki dan sve više i više
Moj meteorite. :run:
512MB

#3005 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by 512MB »

SaraFina wrote:
512MB wrote:

Haj odustajem stvarno.

Ljekar dodje kod takvih simptoma koje tvoj otac opisao ili ko je već zvao hitnu uvijek. Za tvoj infos.
U slučaju da je pacijentu život ugrožen i ima simtome koji upućuju da bi do bolnice bilo nužno oživljavanje... ne može ga prašinar koji završio prvu pomoć ożivjeti.
Kužiš?
Ja sam treci dan poslije obuke (2 mjeseca ozbiljna obuka i praksa) sa kolegom reanimirao zenu koja je imala anafilakticki sok, sve do vrata bilnice, i nidje ljekara ni doktora dotad nije bilo :) Sa kursom prve pomoci od 3 dana moras znat reanimirat. U jednom gradu od 200k ljudi imas po noci 2 dezurna ljekara koji idu na teren. Jednostavno nije moguce sve stici.

Ja jednostavno nevjerujem da ti imas ikakve veze sa Austrijom a kamoli becom. Ti sa svojom "strukom" nisi u stanju svakom loncu bit poklopac. Nabadas ko da nisi makla nosa iz Zivinica :D
Last edited by 512MB on 20/09/2017 17:22, edited 1 time in total.
Sanjarko

#3006 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Sanjarko »

Mene ce izgleda Balkan u grob otjerati, ko i mnoge druge. :(
SaraFina

#3007 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by SaraFina »

512MB wrote:
SaraFina wrote:

Kužiš?
Ja sam treci dan poslije obuke (2 mjeseca ozbiljna obuka i praksa) sa kolegom reanimirao zenu koja je imala anafilakticki sok, sve do vrata bilnice, i nidje ljekara ni doktora :) Sa kursom prve pomoci od 3 dana moras znat reanimirat. U jednom gradu od 200k ljudi imas po noci 2 dezurna ljekara koji idu na teren. Jednostavno nije moguce sve stici.

Ja jednlstavno nevjerujem da ti imas ikakve veze sa Austrijom a kamoli becom. Ti sa svojom "strukom" nisi u stanju svakom loncu bit poklopac. Nabadas ko da nisi makla nosa iz Zivinica :D

IT stručnjak, burzovni mešetar i priučeni doktor koji šalta dijagnoze sa 3 mjeseca kursa. Još tri i možeš koMforno u OP salu. Hirurgija?
Voziš li i avion u slobodno vrijeme? :D

Nemam definitivno veze sa dijasporom koja tebi slične iznjedrila :D

Ljekar = Doktor :))))))

@Meteorit, pošto bubreg? Mani šuplje :D
Last edited by SaraFina on 20/09/2017 17:32, edited 1 time in total.
SaraFina

#3008 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by SaraFina »

Vizionar 1985 wrote:Mene ce izgleda Balkan u grob otjerati, ko i mnoge druge. :(

Lažu bolan. I na zapadu ima propusta, loših dijagnoza i svega. Ne crnjači.
Fudo387

#3009 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

SaraFina wrote:Ja bih tebi od ovaca i telki srcad poslala da uvališ Amerima :D
Dok ne zaholcamo biznis, za pocetak ce biti dovoljno malo dobrog sudzuka, koja svapska cokolada, kaca vlasickog sira.
Sliku i broj telefona ako ho's, to nije prioritet. Pocnimo na zdravim osnovama. :D
SaraFina

#3010 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by SaraFina »

Fudo387 wrote:
Dok ne zaholcamo biznis, za pocetak ce biti dovoljno malo dobrog sudzuka, koja svapska cokolada, kaca vlasickog sira.
Sliku i broj telefona ako ho's, to nije prioritet. Pocnimo na zdravim osnovama. :D
Šta si ti majke ti?? - virtualni žigolo pa da te milkama plaćam?:D
Ne preferiram ja ta dahtanja po viberu i wp koja ti pružaš a usluge masno naplaćuješ. Ne, ne!
Fudo387

#3011 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

SaraFina wrote:
Fudo387 wrote:
Šta si ti majke ti?? - virtualni žigolo pa da te milkama plaćam?:D
Ne preferiram ja ta dahtanja po viberu i wp koja ti pružaš a usluge masno naplaćuješ. Ne, ne!
Kakav te zigolo spop'o?
Ja njoj o sudzuku, a ona o neuzvracenoj ljubavi... :cry:
SaraFina

#3012 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by SaraFina »

Kakva ljubav? Pogotovo neuzvraćena. Mani se tih žigolo forumskih fora. :D

Nego, meteorit hoće bubreg da proda :D
Fudo387

#3013 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

Ovo vec postaje malkice morbidno.
moonca

#3014 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

U jednom gradu od 200k ljudi imas po noci 2 dezurna ljekara koji idu na teren. Jednostavno nije moguce sve stici.
Fudo --mislim da kod nas dr ne idu na 'teren' jedino ako nisi clan VIP -osiguranja, jel da?
meteorit135531

#3015 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by meteorit135531 »

Ono sto me tjera sa Balkana je problem spolnih organa. Hocu da jebem , bolan. Ima trziste, ali postoji samo trziste potraznje. Ponuda nikakva. Ako gledas po oglasima, znaci barem desetak puta kad sam zvao, docekao me je ljutit zenski glas sa druge strane zice:
"Mrs drkazijo.
"Pa sta je problem, pobogu? :roll:
Iznajmljuje vaginu na pola sata za protuvrijednost od 80 BAM, sto je ispod trzisne vrijednosti i onda tako , odbija klijentelu.
Nije to posteno, prema nama krajnjim potrosacima.
E to je problem Bosne.
Problem Bosne je sto moras da je zenis, da bi ti dala. :oops:
Da zanemarimo sad politiku, crnu hroniku, cuke lutalice, Grasove uposlenike, biro za zaposljavanje
Problem je sto ti cura sa faksa na hodniku, ispred kabineta kaze:
"Pa zeni me , pa ce to imati svaki dan."
Mrs, mrzim ucjene u ovoj Bosni vise nego ista. :run:
Fudo387

#3016 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by Fudo387 »

moonca wrote:
U jednom gradu od 200k ljudi imas po noci 2 dezurna ljekara koji idu na teren. Jednostavno nije moguce sve stici.
Fudo --mislim da kod nas dr ne idu na 'teren' jedino ako nisi clan VIP -osiguranja, jel da?
Ne znam, jedino sto sam vidio da ljude obilaze medicinski tehnicari, dostava kisika, lijekova i sl.
Sta ga ima obilaziti doktor, ako je slucaj hitan ER je pet minuta od kuce, hitna, klinac palac...

Edit: sem ako nisi Michael Jordan.
meteorit135531

#3017 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by meteorit135531 »

Da mi hoce vise dati termin u ambasadi, da konacno krenem za svojom srecom. Jebo ti ovu svakodnevnicu gdje moram slusati ovo sto slusam sad.
Ma nosite se vise svi na sve 4 strane svijeta, samo maknite se od Bosne.
Zanimljivo je kad zivis u drzavi ciji stanovnici samo razmisljaju na koji granicni prijelaz ici i gdje je manja guzva. :bih:
moonca

#3018 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

Poznavala sa covjeka koji je imap VIP dodatno osiguranje -dr dostupan 24 /7 :-) mislim da je to kostalo par hiljada dollara mjesecno. :-) :-)
moonca

#3019 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

meteorit135531 wrote:Da mi hoce vise dati termin u ambasadi, da konacno krenem za svojom srecom. Jebo ti ovu svakodnevnicu gdje moram slusati ovo sto slusam sad.
Ma nosite se vise svi na sve 4 strane svijeta, samo maknite se od Bosne.
Zanimljivo je kad zivis u drzavi ciji stanovnici samo razmisljaju na koji granicni prijelaz ici i gdje je manja guzva. :bih:
Gdje si sada?
MyTao

#3020 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by MyTao »

VIP osiguranje :lol: :lol: :lol: Very Intimate Pleasure Osiguranje :lol: :lol: :lol:
512MB

#3021 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by 512MB »

SaraFina wrote:
512MB wrote: Ja sam treci dan poslije obuke (2 mjeseca ozbiljna obuka i praksa) sa kolegom reanimirao zenu koja je imala anafilakticki sok, sve do vrata bilnice, i nidje ljekara ni doktora :) Sa kursom prve pomoci od 3 dana moras znat reanimirat. U jednom gradu od 200k ljudi imas po noci 2 dezurna ljekara koji idu na teren. Jednostavno nije moguce sve stici.

Ja jednlstavno nevjerujem da ti imas ikakve veze sa Austrijom a kamoli becom. Ti sa svojom "strukom" nisi u stanju svakom loncu bit poklopac. Nabadas ko da nisi makla nosa iz Zivinica :D

IT stručnjak, burzovni mešetar i priučeni doktor koji šalta dijagnoze sa 3 mjeseca kursa. Još tri i možeš koMforno u OP salu. Hirurgija?

Hehe znam znam, volontarni rad je za mene i uzi krug mojih prijatelja normala, za tebe pojam. Al kuzim ja tebe, babo bi ti guzice dao za ovakvog zeta, visok, lijep, skolovan, a ima i soldi 8) Samo nema nas dovoljno vani, zato ti i druge kao ti trazite mladozenju po Bosni. Pa kaze, hjoj svi dobri su vec ozenjeni :)
512MB

#3023 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by 512MB »

Fudo387 wrote:
moonca wrote:
Ne znam, jedino sto sam vidio da ljude obilaze medicinski tehnicari, dostava kisika, lijekova i sl.
Sta ga ima obilaziti doktor, ako je slucaj hitan ER je pet minuta od kuce, hitna, klinac palac...

Edit: sem ako nisi Michael Jordan.
Radi se o doktoru u sklopu hitne sluzbe koji rade nocno dezuranje itd. Uglavnom kod tezih slucajeva dolaze dodtno uz hitna kola. Nevezano za osiguranje. Problem je sto ih bude samo 2 il maksimalno 3 (Salzburg naprimjer ima samo 2) tako da ne stignu na vecinu slucajeva.
moonca

#3024 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by moonca »

Fudo387 wrote::meza:
:-D Dr , sta to gickas? nema bujruma,ha ?
SaraFina

#3025 Re: Sta Vas je "natjeralo" da odete iz BiH i sa Balkana

Post by SaraFina »

512MB wrote:
SaraFina wrote:
512MB wrote: Ja sam treci dan poslije obuke (2 mjeseca ozbiljna obuka i praksa) sa kolegom reanimirao zenu koja je imala anafilakticki sok, sve do vrata bilnice, i nidje ljekara ni doktora :) Sa kursom prve pomoci od 3 dana moras znat reanimirat. U jednom gradu od 200k ljudi imas po noci 2 dezurna ljekara koji idu na teren. Jednostavno nije moguce sve stici.

Hehe znam znam, volontarni rad je za mene i uzi krug mojih prijatelja normala, za tebe pojam. Al kuzim ja tebe, babo bi ti guzice dao za ovakvog zeta, visok, lijep, skolovan, a ima i soldi 8) Samo nema nas dovoljno vani, zato ti i druge kao ti trazite mladozenju po Bosni. Pa kaze, hjoj svi dobri su vec ozenjeni :)

Hjojjjj živote truHli paradajzu :D

Čuj ti njega. Laska sam sebi. Volonterski rad pojam uspjeha, koji uzgred svako može obavljati jer je dobrovoljan i neplaćen. Ti nisi normalan. Ozbiljno :D Bolan babo mi akademski gradjanin, da jednom ne rastaviš negaciju od glagola u njegovom prisustvu mršnuo bi te do Štokholma :)
Plus ovaj lapsus Ljekar =Doktor što ne znaš. Vjerovatno bi me pitao "gdje kćeri ovog neškolovanog džibera pokupi "?
Hvala Bogu da takvih nema nigdje, ne vani :D

Ja mu referenciiii Titoooo :))))

P.S Babi bi u izboru izmedju takvog kandidata kao ti i banke sperme, druga opcija bila prihvatljivija kad je moje potomstvo u pitanju :D
Last edited by SaraFina on 20/09/2017 18:27, edited 1 time in total.
Post Reply