Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
512MB

#3001 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

victom wrote:
512MB wrote:Pokrio se sa TRX, ADA i XLM svukud za 500€ i holdat do kraja 2018e, idemo na novu rally woop woop

Quotam svoj post 31.12.2018 8)

Edit:

TRX 0.16$
ADA 1.26$
XLM 0.85$
trebo si napisati i trenutne cijene, da možemo lakše uporediti.
Done. Sad zaboravit na godinu pa gdje pukne nek pukne
Ostri_Mac

#3002 Re: Bitcoins

Post by Ostri_Mac »

Registrovao se na payeer.com da uradim prvu konverziju....vidim imaju account verification sa ID i utility bill...treba li ovo...neko napisa, ako nije mirza, da ne traze...?
512MB

#3003 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Kyuss wrote:
mirza1h wrote:XRB na popustu trenutno. Jel neko holda?
Gdje je na popustu?! Čini mi se da je suprotno nakon što su riješili pizd....e sa nodovima. A kreće i rebranding, izgleda da postaju nano :-D
Čeka se izlistavanje na binance i kucoin-u.

Kakva je pizd....a sa blockfolio-m, od semafora do semafora +-500 ojra :shock:
App je trenutno tragedija :oops:
mirza1h

#3004 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

Ostri_Mac wrote:Registrovao se na payeer.com da uradim prvu konverziju....vidim imaju account verification sa ID i utility bill...treba li ovo...neko napisa, ako nije mirza, da ne traze...?
Ne treba, to samo ako hoces swift uplatu ili withdraw. Za prvi deposit karticom će ti samo tražit sliku kartice i ID-a, i to će se brzo zavšit.
Dozer

#3005 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

almir90 wrote:
Dozer wrote:Sav ostatk love s IQO, preko iznosa ukupnog depozita, moze se povuci na bankovni transfer, na devizni racun. Kod mene je u RZB 1% ta provizija na taj tarnsfer.

A ne znam otkud vam ideja da se XRP ne treba cuvati.....?
Mislim...coin koji je u 2017 imao 5000% rast, s tehnologijom koja stoji iza njega i potencijalom koji ta tehnologija nudi bankarskom sektoru svijeta (a trenutno je manje od 100 banaka pocelo s koristenjem te tehnologije), ne da ima potencijal, nego ce sigurno u toku ove godine imati i te kakav rast. To mu i predvidjaju, a sudeci po startu godine, po svoj prilici ce biti u pravu.
Neki ga vec nazivaju novim BTC-om.

Ja ga jos ne dam, neka se kiseli kad vec moze i kad pozicije nisu vremenski ogranicene. Ukupni prosjek na svim pozicijama mi je trenutno +170% na njemu. Neka ga :D
Ako nije tajna, u koje sve kriptovalute si uložio na IQO? Suma nije bitna, samo valute.
Nije tajna. Imao sam IOT, OMG, ETC i XRP na IQO, a na eToro ADA i XRP.
Onda su na eToro iz nekog razloga ukinuli ADA (isplatili na balance stanje, nesto sitno bilo u plusu), a XRP sam prodao na 1 i nesto. Povukao uredno na PayPal.
Na IQO sam ETC prodao, OMG takodjer, a jucer i IOT (koji je, izgleda, povucen s IQO), sve uz neki sitni profit. Od IOT kupio jos XRP, na 2,2, i sad imam samo 4 pozicije XRP-a, s ukupnim plusom od oko 200%.
ladacoko

#3006 Re: Bitcoins

Post by ladacoko »

long life Tronu
esso_sa

#3007 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

Koliko traje povlacenje para sa IQO na Neteller ?
Jucer sam nakucao povlacenje i jos uvijek stoji da se procesira...
Ne znam da nisam fulio, u account na koji povlacim na Neteller sam nakucao e-mail adresu koja mi je registrovana na Neteller... :?
Dozer

#3008 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Puf wrote:
Dozer wrote: ....
Dao sam vam i info o IQO, trading platformi koja za nas fercera glat, i to uz proviziju od samo 10% pri kupovini i spread do max. 1%, sto je ukupno 11%.
.....
jednostavno nisi upravu. Ja vjerujem da ti vjerujes da je spread 1% ali ne lozi raju bezveze, jer ih u lazes, a nisi ni svjestan da lazes.

Kolega koji do mene sjedi se registrovao na IQ Option i kupio "ripple". Tadasnja cijena je bila 1.52$. Kupovni kurs na IQO je bio oko 1.57, a prodajni oko 1.43, ne znam tacno, ali evo otisao sam na IQ option da vidim kakvo je sad stanje i gledaj ove 2 slike

Prodajni
https://prnt.sc/hvuqjj

Kupovni
https://prnt.sc/hvuqn1

Spread je ogromnih 0.44$. Na cijenu ripple-a od 3 dolara to je covjece boziji 1/6 (jedna sestina) odnosno 16%!!!!

Zato molim ne ne lozi raju na glupost, ja ne sumnjam da ti mislis dobro nama svima, ali jednostavno iznosis stvari koje nisu istina.

Znaci trenutno je spread 16% i uzmu ti jos 10% za taj fee ili sta vec, znaci odma si u startu donji 26%.

ZABORAVITE IQOPTIONS, stranice je zesce sranje i uzimaju vas lopatom.
Nikoga ja ne lozim, a jos manje lazem.
Na 1,52$ za XRP kupovna cijena bila 1,64$. Spread bio 0,24$.
Recimo da si tad kupio 100 kom. za 164$.
164+16,4(10% provizije)=180,4$

XRP je sad 3,3, sto znaci da je 100 kom. = 330$
330 - 180,4 = 149,6$
Ako mu se ovo ne isplati, neka proda. Ko mu brani...

Ja sam fino par puta rekao da sve sto pisem, pisem iskljucivo kao svoje misljenje i SVOJ nacin, a da svako odlucuje sam za sebe.
Ko god me sta pitao, bilo ovdje bilo na PP, odgovorio sam iskreno i onako kako bih i ja uradio i kako radim. Ako sam izradio sebe u necemu, onda sam i njih/vas. Sebe za sad nisam izradio ni u cemu, tako da mislim da nisan ni nikoga drugog.
Dozer

#3009 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

gidra wrote:
Dozer wrote:Na kraju vam fino rekoh da na MyCelium mozete otvoriti BTC wallet i uraditi depozit karticom i kupovinu BTCa ili ETH, a onda s tog walleta poslati BTC gdje god hocete, na koju god exchange platformu. Ali je uvijek za te varijante nama problem unovcavanja. Super je dok se radi o stotinama ili par hiljada, ali sta cemo ako se desi par desetina ili stotina hiljada? Kako to unovciti u BiH s tih platformi?
Ne može preko MyCelliuma, ne podržava depozit sa našim karticama.
Jbt zivot, fakat smo kanta drzava.... Ovo su nas ukinuli. Prije 3 mjeseca mi je otvaralo formu za uplatu s kartice. Ti sad ovo napisa, odem da provjerim, a ono radost nevidjena - Unsupported country!
A na valutama jos uvijek imaju izlistan BAM, kao mogucnost lokalne valute.....
drndalo

#3010 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Imal' ko kakvih informacija o BTG-u (Bitcoin Gold-u)... Spominje li se gdje ili suska neki njegov uzlet tipa onog BCH (Bitcoin Cash-a)?
Puf

#3011 Re: Bitcoins

Post by Puf »

Dozer wrote: Nikoga ja ne lozim, a jos manje lazem.
Na 1,52$ za XRP kupovna cijena bila 1,64$. Spread bio 0,24$.
Recimo da si tad kupio 100 kom. za 164$.
164+16,4(10% provizije)=180,4$

XRP je sad 3,3, sto znaci da je 100 kom. = 330$
330 - 180,4 = 149,6$
Ako mu se ovo ne isplati, neka proda. Ko mu brani...

Ja sam fino par puta rekao da sve sto pisem, pisem iskljucivo kao svoje misljenje i SVOJ nacin, a da svako odlucuje sam za sebe.
Ko god me sta pitao, bilo ovdje bilo na PP, odgovorio sam iskreno i onako kako bih i ja uradio i kako radim. Ako sam izradio sebe u necemu, onda sam i njih/vas. Sebe za sad nisam izradio ni u cemu, tako da mislim da nisan ni nikoga drugog.
Izvinjavam se ako sam bio napadan, rekao sam da ne sigurno ne mislis lose, ali si napisao da je spread 1% sto jednostavno nije istina, a to je jako bitno za trade-re jer licno ja svakih sat vremena uradim bar jedan trade, a svaki je preko 5000KM, i meni je jako bitno da li je fee 1%, 5%, ili trenutno na bitstampu 0.2% (uskoro nadam se 0.15%).

u mom slucaju razlika izmedju fee koji je 0.2% i 1% je sljedeca

0.2% u mom slucaju je 8$
1% bi bilo 45$

Znaci razlika od 0.8% fee predstavlja 37$ ili ti ga 60KM. Znaci po svakom trade, a dnevno ih imam oko 5 - 25 (zavisi od dana) ja "gubim" taj iznos. Zbog toga sam malo zesce reagovao kada sam procitao da je spread ili fee zovi ga kako hoces na IQ options 1%. Jer tamo bukvalno nije moguce normalno trade-at
HowForWhom

#3012 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Puf, gdje su najmanji fees?
Dozer

#3013 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

OK, slazem se. A i odavno sam rekao da IQO nije jeftin, medjutim za nas u BiH je najlaksi za povlacenje.
Puf

#3014 Re: Bitcoins

Post by Puf »

Pitar_na_motoru wrote:Puf, gdje su najmanji fees?
Dozer wrote:OK, slazem se. A i odavno sam rekao da IQO nije jeftin, medjutim za nas u BiH je najlaksi za povlacenje.
Ne znam, ja koristim bitstamp i u zavisnosti mjesecne kolicine tradanja (kumulativno) fee ti je od 0.25% - 0.10%

Evo slika
https://image.prntscr.com/image/nEcSpVB ... CNnnYA.png

@Dozer, kolega sa foruma je postavio realtivno lagan nacin kupovine. Danas sam ga testirao i sve radi odlicno. U pitanju je post gdje se spominje payeer.com i https://www.bestchange.com

Na bestchange-u preporucujem kupovinu litecoina ili bitcoin cash zbog brzine transakcije i fee-a. Obavezno pogledati omjer sta je isplativije kupiti litecoin ili bch.

Uglavnom danas testirano, i sve proslo bez problema. Placeno karticom iz BIH, kupio coine i prebacio na binance.com i uradio 1 trade. Znaci 100% provjereno radi. Testirano sa 118$, na kraju doslo do binanca 110$ sto je vise nego prihvatljivo. Licno ja cu od sada ovaj nacin koristiti za kupovinu sa nasim karticama.
Ostri_Mac

#3015 Re: Bitcoins

Post by Ostri_Mac »

mirza1h wrote:
Ostri_Mac wrote:Registrovao se na payeer.com da uradim prvu konverziju....vidim imaju account verification sa ID i utility bill...treba li ovo...neko napisa, ako nije mirza, da ne traze...?
Ne treba, to samo ako hoces swift uplatu ili withdraw. Za prvi deposit karticom će ti samo tražit sliku kartice i ID-a, i to će se brzo zavšit.

Hvala na postu i odg...uradio sam test trans i kako su i rekli traze verification kartice i dokumenta...uslikao docs i pise verification 4h-24h... ovaj tvoj post/proces izgleda najjedn i da je jedini za ovaj nas vilajet/ osim face2face...hvala jos jednom!

Pozdrav
Puf

#3016 Re: Bitcoins

Post by Puf »

Ostri_Mac wrote:
mirza1h wrote:

Hvala na postu i odg...uradio sam test trans i kako su i rekli traze verification kartice i dokumenta...uslikao docs i pise verification 4h-24h... ovaj tvoj post/proces izgleda najjedn i da je jedini za ovaj nas vilajet/ osim face2face...hvala jos jednom!

Pozdrav
Nije jedan jedini, ali je najisplativiji koji je do sada spomenut :)
bosanska senzacija

#3017 Re: Bitcoins

Post by bosanska senzacija »

Preporuka za Unicoin Gold, Power Ledger i Ox.
mirza1h

#3018 Re: Bitcoins

Post by mirza1h »

...
Last edited by mirza1h on 06/12/2023 18:28, edited 1 time in total.
Puf

#3019 Re: Bitcoins

Post by Puf »

bosanska senzacija wrote:Preporuka za Unicoin Gold, Power Ledger i Ox.
Na osnovu cega? Dajte vise informacija kada preporucujete ljudima.
Dozer

#3020 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Puf wrote:
Pitar_na_motoru wrote:Puf, gdje su najmanji fees?
Dozer wrote:OK, slazem se. A i odavno sam rekao da IQO nije jeftin, medjutim za nas u BiH je najlaksi za povlacenje.
Ne znam, ja koristim bitstamp i u zavisnosti mjesecne kolicine tradanja (kumulativno) fee ti je od 0.25% - 0.10%

Evo slika
https://image.prntscr.com/image/nEcSpVB ... CNnnYA.png

@Dozer, kolega sa foruma je postavio realtivno lagan nacin kupovine. Danas sam ga testirao i sve radi odlicno. U pitanju je post gdje se spominje payeer.com i https://www.bestchange.com

Na bestchange-u preporucujem kupovinu litecoina ili bitcoin cash zbog brzine transakcije i fee-a. Obavezno pogledati omjer sta je isplativije kupiti litecoin ili bch.

Uglavnom danas testirano, i sve proslo bez problema. Placeno karticom iz BIH, kupio coine i prebacio na binance.com i uradio 1 trade. Znaci 100% provjereno radi. Testirano sa 118$, na kraju doslo do binanca 110$ sto je vise nego prihvatljivo. Licno ja cu od sada ovaj nacin koristiti za kupovinu sa nasim karticama.
A, naravno, ni Bitstamp ne prima nista nase....

A to je nacin kupovne na jednom mjestu i transfera na drugo na kojem ce se trgovati. Koji je onda proces povlacenja love?
gidra

#3021 Re: Bitcoins

Post by gidra »

mirza1h wrote:REPOST:Vidim dosta raje se muči sa prvom kupovinom, pa da vam napisem kako ja radim.
Sta vam je potrebno:
-Kreditna ili debitna kartica bilo koje banke
-Payeer račun.
Registrujte se ovde: https://payeer.com/05816109
Zamolio bih vas da koristite moj referal link. Vas ništa ne košta a meni daju neku siću.
Nakon registracije pravite deposit preko svoje kartice(fee 5%). Prilikom prvog deposita, traže vam da slikate svoju karticu i ličnu kartu, i to je jedina verifikacija koja ce vam trebati. To se zavrsi vrlo brzo(<24h). Nakon sto napravite deposit idete na sledecu stranicu:
https://www.bestchange.com/?p=470609. Ispod Give izaberete Payeer USD a sa desne tj ispod Get Bitcoin,Eth,Ripple...Ispod Exchange rate: imate izlistane ponude za razmjenu. Prvi link je najbolja razmjena tj. za najmanje USD dobijete zeljenu kriptovalutu itd. Obratite pažnju na Reviews od exchanga sa desne strane, da biste se uvjerili da nije u pitanju neki scam. Velik broj exchanga ima neki minimum za razmjenu koji uvijek pise pored cijene pa i to uzmite u obzir, jer sto manje razmjenjujete veci je fee. Cijene na exchang-ima su prihvatljive s obzirom da vam nije potrebna nikakva verifikacija niti registracija. Razmijenio sam vec stotine $ na ovaj način i nikad nije bilo problema. Jos jedan od načina je da kupite Zcash(jeftino ce te proc) na ovoj stranici i posaljete ga na Bitfinex ili Binance pa tamo trejdujete.
samo da citiram još jednom ovaj post...
512MB

#3022 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Transferirate minimalne iznose i relativno friske coins pa se cudite da su fees velike :?
victom

#3023 Re: Bitcoins

Post by victom »

reče mi jaran, neko od vas lejdija je kupio ripel po 3.2 $ ?

ko je taj ?
Last edited by victom on 01/03/2021 04:20, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3024 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

victom wrote:reče mi jaran, neko od vas lejdija je kupio ripel po 3.2 $ ?

ko je taj ?
Šta i ako jeste?
Ima još prostora da se profitira.
mO k3

#3025 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

mO k3 wrote:Image
etherum ... svima sretno
mirza1h wrote:Drago mi je što sam barem nekom pomogao. Moramo se snalazit kako znamo. Usput ETH pređe 1000$, profite od XRP kojeg sam prodao na 2.04$ uložio sam u ETH na 719$, tako da opet dobro prođoh.
Post Reply