- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Sanjarko

#3001 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
MikroBelaj wrote:
Sabrali nase IP adrese ,i sad rahat prate bezbjedonosno intersantne subjekte! :D
Ma boli me briga. Ko me spija, uvalim mu ga sa :izet: :mrgreen:
Ne znam bas kod mene ip statican a sad ovdje sad ondje i jos bio na 666,66 broj jedno vrijeme. :evil:
Ko zna ko me nadgleda, ja sam im plaho interesantan.
I problem. Mozda.
Al opet imam mozda grandiozne fantazije, jbg bipolar, schtip.
Alfons Kauders

#3002 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Acid25 wrote:
Lavrov: Ne smije se dopustiti oružani sukob na Balkanu
Ovo je 100% dokaz da će biti belaja! :-D

look no further
:shock:

Ja fakat mislio ovo neka standardna srbska predizborna igra.

Ali ako Rusi otvoreno najavljuju sukobe... Jebiga ljudi, toplo vam savjetujem da se pocnete pripremati za rat (ne u smislu NVZ teme, vec istinski).

Inace od rata do danas nisam drzao nikakvo oruzje u kuci, jer ono - koji ce mi kurac?

To ce se uskoro promijeniti, jer postaje jasno da se od ovih divljaka moze svasta ocekivati. :)
Hamolj

#3003 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hamolj »

Krajišnici su bili i na deblokadi Sarajeva, i na oslobađanju Grepka i na deblokadi Maglaja, itd... Dok je trebalo ginuti valjali, a sad nam se pišaju u usta.
Duka Dizel

#3004 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Duka Dizel »

BISCANIN2 wrote:
Duka Dizel wrote:
BISCANIN2 wrote: U decembru velika kontra ofanziva četnika, ali povratak autonomije na čelu sa FRENKIJEM, I STANIŠIĆEM i Legijom, Milošević je poslao najbolje u Srba. Ova trojica su sigurno najbolje od najboljeg, Frenki (kobac) je bolji nego sva bosanska četnička komanda sa mladićom i lisicom skupa.Uvode neve metode ratovanja
:D
Ko je ovo pisao, taj blage veze nema.
Frenki i Stanišić su operativci DB-a, a ne vojnici.
Kakve oni veze imaju sa umećem i metodama ratovanja?
Šta su osnovali? i Koga su vodili?

Pošto ne znaš da ti veteran 5k kaže to je jedino u Srba vrijedno poštovanja.
Pa jest, kad su vas snabdevali oružjem, municijom, hranom i drugim potrpštinama. I ja bi ih poštovao.
Milošević je poslao ekipu za muljanje.
Dobro, jeste prvi cilj bio vratiti u igru Babu i povratiti autonomiju, ali posle se tu fin biznis razvio.

U svakom slučaju, Frenki i Stanišić nisu bili niti vojni stratezi, vojskovodje ili instruktori. Nisu uopšte bili vojnici, pa ne znam kako možeš tvrditi da je Frenki bolji od Lisice, Mladića i svih ostale komande. Čovek nije imao pojma o ratovanju.
Tito_i_Partija

#3005 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Tito_i_Partija »

Alfons Kauders wrote:
Acid25 wrote:

look no further

Ali ako Rusi otvoreno najavljuju sukobe... Jebiga ljudi, toplo vam savjetujem da se pocnete pripremati za rat (ne u smislu NVZ teme, vec istinski).

Inace od rata do danas nisam drzao nikakvo oruzje u kuci, jer ono - koji ce mi kurac?

To ce se uskoro promijeniti, jer postaje jasno da se od ovih divljaka moze svasta ocekivati. :)
Rusi su se okurazili kad su vidjeli da pasivna EU i USA nista ne rade u vezi njihove aneksije Krima i masovnog tarenja pobunjenika u Siriji, tako da sigurno mozemo ocekivat' njihovo prisustvo ako izbiju sukobi kod nas. A od USA mozemo i naredne 4 godine ocekivat' pasivnost, zato sto im je predsjednik ruska marioneta.
junior3

#3006 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by junior3 »

Duka Dizel wrote:
Pa jest, kad su vas snabdevali oružjem, municijom, hranom i drugim potrpštinama. I ja bi ih poštovao.
Dobro, jeste prvi cilj bio vratiti u igru Babu i povratiti autonomiju, ali posle se tu fin biznis razvio.

U svakom slučaju, Frenki i Stanišić nisu bili niti vojni stratezi, vojskovodje ili instruktori. Nisu uopšte bili vojnici, pa ne znam kako možeš tvrditi da je Frenki bolji od Lisice, Mladića i svih ostale komande. Čovek nije imao pojma o ratovanju.
:thumbup: :thumbup:
prog321

#3007 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Alfons Kauders wrote:

Nisi zdrav majkemi.
Čuj nemaš utoku zaštekanu :-)
prog321

#3008 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

junior3 wrote:
Duka Dizel wrote:

A šta je bio Legija i crvene beretke ?
Akcijom Pauk su direktno koordinirali iz Beograda.
Stana i Frenki su mogli smjenuti Mladića da su htjeli.
junior3

#3009 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by junior3 »

Mogli su ga povući za kitu kad god su htjeli
BISCANIN2

#3010 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by BISCANIN2 »

[
quote]:D
Ko je ovo pisao, taj blage veze nema.
Frenki i Stanišić su operativci DB-a, a ne vojnici.
Kakve oni veze imaju sa umećem i metodama ratovanja?
Šta su osnovali? i Koga su vodili?

Pošto ne znaš da ti veteran 5k kaže to je jedino u Srba vrijedno poštovanja.

U svakom slučaju, Frenki i Stanišić nisu bili niti vojni stratezi, vojskovodje ili instruktori. Nisu uopšte bili vojnici, pa ne znam kako možeš tvrditi da je Frenki bolji od Lisice, Mladića i svih ostale komande. Čovek nije imao pojma o ratovanju.[/quote]
[/quote][/quote]
[/quote]

Jarane, jaranski bez podcjenjivanja i ljutnje ali ti pojma nemaš, budi uk i pročitaj knjigu od Ulemeka, izašla je nedavno, a malo se raspitaj o operaciji Spaljena Zemlja,https://www.youtube.com/watch?v=Ug3AkO8pW3I.
Možda otkriješ ono čemu nisi znao a lupaš na pamet.

Što se nas tiče da bogda svi vaši Đenerali bili tipa mladić I Lisica
.
Last edited by BISCANIN2 on 17/01/2017 16:44, edited 4 times in total.
sinuhe

#3011 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sinuhe »

Nisu Srbijanci ratovali za bosanske Srbe. U tim medjusrpskim odnosima bosanski Srbi su uvijek imali siroku autonomiju. Pa medju Bosnjacima neki i danas misle da Dodiku naredjuje neki Vucic.
LBVIEW

#3012 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by LBVIEW »

Tito_i_Partija wrote:
Ovaj gore je veci rusofil od Dodika, Nikolica, i Vucica zajedno.
Bio bi i ti rusofil da ljetujes dzaba na Krimu. :-D
Sto se ovog gubernasa tice,usutio se k'o ckapi kad je Rusija blokirala donosenje rezolucije. :oops:
junior3

#3013 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by junior3 »

BISCANIN2 wrote:Jarane, jaranski bez podcjenjivanja i ljutnje ali ti pojma nemaš, budi uk i pročitaj knjigu od Ulemeka, izašla je nedavno, a malo se raspitaj o operaciji Spaljena Zemlja,https://www.youtube.com/watch?v=Ug3AkO8pW3I.

Što se nas tiče da bogda svi vaši Đenerali bili tipa mladić I Lisica.
Što se i nas tiče dabogda nam svi takvi bili.
I Mladić nije ranjen na Bihaću nego Momir Talić, komandant 1. Krajiškog Korpusa.
Hamolj

#3014 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Hamolj »

junior3 wrote:
BISCANIN2 wrote:Jarane, jaranski bez podcjenjivanja i ljutnje ali ti pojma nemaš, budi uk i pročitaj knjigu od Ulemeka, izašla je nedavno, a malo se raspitaj o operaciji Spaljena Zemlja,https://www.youtube.com/watch?v=Ug3AkO8pW3I.

Što se nas tiče da bogda svi vaši Đenerali bili tipa mladić I Lisica.
Što se i nas tiče dabogda nam svi takvi bili.
I Mladić nije ranjen na Bihaću nego Momir Talić, komandant 1. Krajiškog Korpusa.
Mladić je najuren u operaciji Breza, ali nije ranjen, to stoji.
Duka Dizel

#3015 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Duka Dizel »

prog321 wrote:
junior3 wrote:
Duka Dizel wrote:

A šta je bio Legija i crvene beretke ?
Akcijom Pauk su direktno koordinirali iz Beograda.
Stana i Frenki su mogli smjenuti Mladića da su su htjeli.
Mladića nije mogao smeniti ni Milošević.
Stanišić i Frenki jesu bili prvi ljudi DB-a Srbije i samim tim veoma moćni, ali ja samo repliciram ovom veteranu 5.korpusa, koji se malo zaneo i krenuo da veliča Frenkijevo vojno umeće.

Operacija Pauk.
Sve rečeno.

https://www.youtube.com/watch?v=ANM5buui1l4
Last edited by Duka Dizel on 17/01/2017 16:53, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#3016 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

Tito_i_Partija wrote: Rusi su se okurazili kad su vidjeli da pasivna EU i USA nista ne rade u vezi njihove aneksije Krima i masovnog tarenja pobunjenika u Siriji, tako da sigurno mozemo ocekivat' njihovo prisustvo ako izbiju sukobi kod nas. A od USA mozemo i naredne 4 godine ocekivat' pasivnost, zato sto im je predsjednik ruska marioneta.
Uzdaj se u se i u svoje Ruse

Ili Spkinje :wink:
prog321

#3017 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

sinuhe wrote:Nisu Srbijanci ratovali za bosanske Srbe. U tim medjusrpskim odnosima bosanski Srbi su uvijek imali siroku autonomiju. Pa medju Bosnjacima neki i danas misle da Dodiku naredjuje neki Vucic.
Nonsense.
Sve do sredine 93 srbijanske specijalne snage koje ce postati crvene beretke aktivno su učestvovale u ratu u Hr i BiH.
Poslije prelaze na obuku i naoruzavane specijalnih odreda pri mupu rs.
Razni Orlovi, Vukovi, Mauzeri i sl bili su obični regruti dok ih nisu iz Srbije obučili.
Alfons Kauders

#3018 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

prog321 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nisi zdrav majkemi.
Čuj nemaš utoku zaštekanu :-)
Koji ce mi kurac? Nit sam drot nit kriminalac.

Plus, znas ti bolan koliko je to kvadrata stolarije? :lol:
Alfons Kauders

#3019 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

prog321 wrote:
sinuhe wrote:Nisu Srbijanci ratovali za bosanske Srbe. U tim medjusrpskim odnosima bosanski Srbi su uvijek imali siroku autonomiju. Pa medju Bosnjacima neki i danas misle da Dodiku naredjuje neki Vucic.
Nonsense.
Sve do sredine 93 srbijanske specijalne snage koje ce postati crvene beretke aktivno su učestvovale u ratu u Hr i BiH.
Razni Orlovi, Vukovi, Mauzeri i sl bili su obični regruti dok ih nisu iz Srbije obučili.
Na spratu imam bajonet koji je jedan od njih zaboravio...

Mada... Nece mu vise trebati :)
BISCANIN2

#3020 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by BISCANIN2 »

Između ostalih ranjen je i Momir u početkom decembra , kao i Poplašen, ali niko nije sjeban ko Đeneral, Đenaral je zamalo živ uhvaćen ,fala dragom bogu imao sam tu sreću da budem mali dio te priče, i da slušam Đenerala uživo, i sve ono što ga je zatim popratilo, imao sam i čast da vidim pinca, torbu, kapu pištolj.
Đeneral je unikatan.
BISCANIN2

#3021 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by BISCANIN2 »

prog321 wrote:
Nonsense.

Znaš znanje.
MikroBelaj

#3022 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by MikroBelaj »

Alfons Kauders wrote:
Acid25 wrote:

look no further

Samo se treba drzat blizu skladista,zlu ne trebalo :D :bih:
prog321

#3023 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Duka Dizel wrote:
Mladića nije mogao smeniti ni Milošević.
Stanišić i Frenki jesu bili prvi ljudi DB-a Srbije i samim tim veoma moćni, ali ja samo repliciram ovom veteranu 5.korpusa, koji se malo zaneo i krenuo da veliča Frenkijevo vojno umeće.

Operacija Pauk.
Sve rečeno.

https://www.youtube.com/watch?v=ANM5buui1l4
Ma ja
Mladića koji je primao platu i dobio penziju u Srbiji nije mogao ni Milošević smjenuti?

Dobro. Vidim droga je jeftina :-)
junior3

#3024 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by junior3 »

prog321 wrote:
Nonsense.
Mauzerove pantere jesu nešto kao obučavali.
A specijalnoj brigadi mupa RS, mogli su samo da popuše kurac, nisu im bili ravni nikako. Čuj obučavali ih. :-)
Prestani se više prosipati podacima sa wikipedija i nekih foruma. Nevjerovatno. :roll:
seln

#3025 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

OSA potvrdila autentičnost dokumenta: Srbija prisluškuje zvaničnike i institucije BiH
Post Reply