Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Trebam te

#3001 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Trebam te »

stari grad Visegrad wrote:
trener-profesionalac wrote:
stari grad Visegrad wrote:eeee, da je politika HDZ i SNSD bila bolja i da vode ekonomsku politiku za napredak drzave, onda bi drzava bila ekonomski naprednija, a zemlja bi bila skuplja, i Arapi ne ni dosli ni kupovali zemlju. Htjeli ste ekonomski unakaziti drzavu ne usvajanjem dobrij zakona, eto vam sad Arapa. Bumerang se okrenuo nazad. Sto kazu kako posijes tako pozanjes. :izet:

vala bas tako.inace arapi ne idu gdje je skupo...... :? :? :? :? :?
Cijena zemlje je bagatela za Arape. Da je zemlja bila skuplja vise bi se zaradilo, a ako bi Arapi dolazili onda bi dolazili u manjoj kolicini / samo oni koji mogu platiti tu zemlju. A i to ko zna, ti bogati Arapi kupuju zemlju i nekretnine na atraktivnijim lokacijama a ne po bosankim brdima.

Sve receno, bogati kupuju po Monaku, Kaliforniji, Parizu,francuskim i engleskim selima, a ne po bosanskim brdima da zatvore business sa polupismenim seoskim cobancicima tj: nacelnicima Opcina. :zoka:
¤ jelena ¤

#3002 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Fudo Bosna wrote:@ jelena

Molim te, vrati se stranicu/dvije unazad, pa ces shvatiti kontekst price. Neko je od forumasa to prvi spomenuo u postu, ja sam dao komentar i to je to...
Poenta je da zemlja porijekla i nacin odijevanja ne znace nuzno da je neko , "moralno superiorniji od domaceg Bosanca/Bosanke", barem po nasim ogranicenim ljudskim mjerilima, (iskustvo onog sto vidimo a ne sto mislimo na osnovu vanjstine, odakle neko dolazi i sl.) po onom sto vidimo, i da je , barem po meni, veoma upitno, da li nase djevojke bas uvijek eto, "nuzno lazu " , ako sve sto napisu o nasim novim turistima, nije bas po mjeri Bosnjaka /selefija ili ovih sto im je "svanulo" , od kada u BIH imamo ove turiste iz zalivskih zemalja.

Lijep pozdrav i tebi ...
Spomenuo šta? Da Arapi ne posjećuju naše džamije. I kakve to ima veze sa nečijim moralom?

Nije valjda da ti sebe smatraš moralno superiornim u odnosu na Arapina ili bilo kog drugog muslimana kojeg ti nisi vidio u džamiji
i nije valjda da donosiš zaključke o nečijoj moralnosti na osnovu toga šta ti vidiš odnosno ne vidiš u džamiji ili kafiću?

Ona...ta Adela...možda i ne laže kada govori o napadu tog Arapina na nju i njen stil oblačenja, ali ...lažeš li ti kada kažeš da ti je svejedno šta drugi rade, a ovamo zaviruješ okolo, brojiš Arape po sarajevskim džamijama, pomno pratiš gdje su i šta rade u trenutku kada bi, po tvojim nekakvim aršinima, oni trebali biti na putu ka džamiji ili u džamiji, a ne u nekom kafiću na čaršiji?

I niko, sem tebe, nije uopšte spomenuo tu moralnu superiornost Arapa u odnosu na Bosance i Bosanke, niti je iko sem tebe napisao stav da ''naše djevojke baš nužno lažu''. To si ti tako shvatio i imputirao sagovorniku ili sagovornicima samo na osnovu toga što su napisali da ta Adela, iz Bosne, po njihovom mišljenju laže i da im ne djeluje, na prvi pogled, kao osoba kojoj se može vjerovati.

Dakle, ta Adela Mahmutović....s imenom i prezimenom....pojedinac... možda laže i možda nije osoba kojoj treba vjerovati, a ne ''naše djevojke'', ''Bosanke''.

Uostalom, tu ženu je napao jedan čovjek, dakle pojedinac o kome niko od nas ne zna apsolutno ništa, sem da je po njenoj priči Arapin, niti ga je iko uopšte vidio, a ti ga samo na osnovu njene priče i svog mišljenja o Arapima (koje si formirao prebrojavajući Arape po džamiji, kafićima, livadama) trpaš u koš licemjernih ljudi upitne moralnosti, koji drugima dijele moralne derse po tvojoj Domovini.

Poenta: ti koristiš vrlo ograničena mjerila kada donosiš zaključke o Arapima, a možda čak i o ljudima uopšte. Tebi nije potrebno čak ni da nekog vidiš ili čuješ njegovu stranu priče da bi zaključio da je taj neko licemjer i nekakav moralni propovjednik bez razloga - dovoljno je samo da jedna osoba iz tvoje Domovine, bez obzira na to kakva ta osoba bila, napiše na fejsu ili kaže u kameru svog telefona: ''napao me neki Arapin''. :-)

Zemlja porijekla i način odijevanja ne znače nužno ni da je neko "moralno inferioran u odnosu na domaćeg Bosanca/Bosanke".

Mada je, da se ne lažemo, za tebe i tvoja mjerila koja koristiš čak i ovo Bosanac/Bosanka preširok pojam... što je i više nego očigledno još od tvojih prvih upisa na ovoj temi.

A tako ograničena mjerila i takvog licemjerja ja ne želim u mojoj Domovini! :bih:
detroit-mercy

#3003 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by detroit-mercy »

Trebam te wrote:
stari grad Visegrad wrote:
trener-profesionalac wrote:

vala bas tako.inace arapi ne idu gdje je skupo...... :? :? :? :? :?
Cijena zemlje je bagatela za Arape. Da je zemlja bila skuplja vise bi se zaradilo, a ako bi Arapi dolazili onda bi dolazili u manjoj kolicini / samo oni koji mogu platiti tu zemlju. A i to ko zna, ti bogati Arapi kupuju zemlju i nekretnine na atraktivnijim lokacijama a ne po bosankim brdima.

Sve receno, bogati kupuju po Monaku, Kaliforniji, Parizu,francuskim i engleskim selima, a ne po bosanskim brdima da zatvore business sa polupismenim seoskim cobancicima tj: nacelnicima Opcina. :zoka:
A ti se to ibretis zasto bogati Arapi ne kupuju nekretnine po BiH. Ti stvarno mislis da smo mi destinacija za bogatase :-).
Mi smo ti destinacija za neku njihovu srednju klasu i to ne onu visu nego vise onu srednju-srednju ili srednju nizu. Dalek put mi jos moramo proci da bi privukli visu/visoku klasu da kod nas dangubi :mrgreen: .
Fudo Bosna

#3004 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

¤ jelena ¤ wrote:

Molim te, vrati se stranicu/dvije unazad, pa ces shvatiti kontekst price. Neko je od forumasa to prvi spomenuo u postu, ja sam dao komentar i to je to...
Poenta je da zemlja porijekla i nacin odijevanja ne znace nuzno da je neko , "moralno superiorniji od domaceg Bosanca/Bosanke", barem po nasim ogranicenim ljudskim mjerilima, (iskustvo onog sto vidimo a ne sto mislimo na osnovu vanjstine, odakle neko dolazi i sl.) po onom sto vidimo, i da je , barem po meni, veoma upitno, da li nase djevojke bas uvijek eto, "nuzno lazu " , ako sve sto napisu o nasim novim turistima, nije bas po mjeri Bosnjaka /selefija ili ovih sto im je "svanulo" , od kada u BIH imamo ove turiste iz zalivskih zemalja.

Lijep pozdrav i tebi ...
Spomenuo šta? Da Arapi ne posjećuju naše džamije. I kakve to ima veze sa nečijim moralom?

Nije valjda da ti sebe smatraš moralno superiornim u odnosu na Arapina ili bilo kog drugog muslimana kojeg ti nisi vidio u džamiji
i nije valjda da donosiš zaključke o nečijoj moralnosti na osnovu toga šta ti vidiš odnosno ne vidiš u džamiji ili kafiću?

Ona...ta Adela...možda i ne laže kada govori o napadu tog Arapina na nju i njen stil oblačenja, ali ...lažeš li ti kada kažeš da ti je svejedno šta drugi rade, a ovamo zaviruješ okolo, brojiš Arape po sarajevskim džamijama, pomno pratiš gdje su i šta rade u trenutku kada bi, po tvojim nekakvim aršinima, oni trebali biti na putu ka džamiji ili u džamiji, a ne u nekom kafiću na čaršiji?

I niko, sem tebe, nije uopšte spomenuo tu moralnu superiornost Arapa u odnosu na Bosance i Bosanke, niti je iko sem tebe napisao stav da ''naše djevojke baš nužno lažu''. To si ti tako shvatio i imputirao sagovorniku ili sagovornicima samo na osnovu toga što su napisali da ta Adela, iz Bosne, po njihovom mišljenju laže i da im ne djeluje, na prvi pogled, kao osoba kojoj se može vjerovati.

Dakle, ta Adela Mahmutović....s imenom i prezimenom....pojedinac... možda laže i možda nije osoba kojoj treba vjerovati, a ne ''naše djevojke'', ''Bosanke''.

Uostalom, tu ženu je napao jedan čovjek, dakle pojedinac o kome niko od nas ne zna apsolutno ništa, sem da je po njenoj priči Arapin, niti ga je iko uopšte vidio, a ti ga samo na osnovu njene priče i svog mišljenja o Arapima (koje si formirao prebrojavajući Arape po džamiji, kafićima, livadama) trpaš u koš licemjernih ljudi upitne moralnosti, koji drugima dijele moralne derse po tvojoj Domovini.

Poenta: ti koristiš vrlo ograničena mjerila kada donosiš zaključke o Arapima, a možda čak i o ljudima uopšte. Tebi nije potrebno čak ni da nekog vidiš ili čuješ njegovu stranu priče da bi zaključio da je taj neko licemjer i nekakav moralni propovjednik bez razloga - dovoljno je samo da jedna osoba iz tvoje Domovine, bez obzira na to kakva ta osoba bila, napiše na fejsu ili kaže u kameru svog telefona: ''napao me neki Arapin''. :-)

Zemlja porijekla i način odijevanja ne znače nužno ni da je neko "moralno inferioran u odnosu na domaćeg Bosanca/Bosanke".

Mada je, da se ne lažemo, za tebe i tvoja mjerila koja koristiš čak i ovo Bosanac/Bosanka preširok pojam... što je i više nego očigledno još od tvojih prvih upisa na ovoj temi.

A tako ograničena mjerila i takvog licemjerja ja ne želim u mojoj Domovini! :bih:

Na prvi tvoj post/repliku, koji je bio, uz pogresno razumijevanje mog posta ujedno i provokacija i vrijedjanje, "udarila suncanica" i sl, sam odgovorio maksimalno korektno, jer sam mislio da nisi shvatila poentu, i da nisam ja taj koji je poceo tu pricu o posjecivanju dzamija, vec drugi kolega/kolegica, forumas.

Uostalom, radio sam nekoliko godina u firmi koja ima centralu u arapskom svijetu, predstavnistvo u BIH, pa znam kakvi su u tim, radnopravnim odnosima, kao poslodavci, ne bas "sjajno" iskustvo. Obisao i veliki dio Arapskog svijeta, pa znam o cemu govorim i vjerujem da Adela govori istinu !

Medjutim, ti nastavljas sa vrijedjanjem i dalje...

Zato da rezimiram: Apsolutno si mi nebitna u zivotu ti i tvoje pogresno zakljucivanje, da ti covjek nesto nacrta, pogresno bi opet zakljucila, popusti me i nadji nekog drugog i casti sa tim svojim, " komplimentima" da imam "ogranicena mjerila " i slicno...

I apsolutno me "nesto zaboli" zele li osobe kao ti ili ne zele nas Bosnjake starosjedioce u nasoj vlastitoj Domovini, vi ionako imate strance koji su Vam izgleda preci od sopstvenog naroda, pa sa nama ne komunicirajte, nego sa njima. A nisam se ni opasnijih bojao i oni su nam porucivali da nas/me ne zele, pa sam ostao od 1992/1995, braniti svoj vatan/toprak i odbranio ga...

Kod mene si ubuduce na ignore listi !
Last edited by Fudo Bosna on 02/08/2017 18:35, edited 3 times in total.
Matzan

#3005 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Opaa jelena, nema ti više u džamiju!
GeeTnT

#3006 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

Vrucina udarila....jelena o dzamiji, a adela o moralu. Izgori planeta, bice propast sveta...
Kornibee

#3007 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Kornibee »

Ona Adela je seljanka teska. Pogledao sam sada video kokju je napravila. Ona sebe smatra uspjesnom i misli da joj drug izavide i mrze sto je ona uspjesna. Kao vrhunac svoga uspjeha ona navodi da ima "stan" :D
animals

#3008 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Bosnjaku je drazi brat Arap od njegove sunarodnjakinje..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3009 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

animals wrote:Bosnjaku je drazi brat Arap od njegove sunarodnjakinje..
Ne preceruj.
animals

#3010 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Pa jel ja pisem ruzno za Adelu..
¤ jelena ¤

#3011 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Fudo Bosna wrote:
¤ jelena ¤ wrote:

Lijep pozdrav i tebi ...

Na prvi tvoj post/repliku, koji je bio, uz pogresno razumijevanje mog posta ujedno i provokacija i vrijedjanje, "udarila suncanica" i sl, sam odgovorio maksimalno korektno, jer sam mislio da nisi shvatila poentu, i da nisam ja taj koji je poceo tu pricu o posjecivanju dzamija, vec drugi kolega/kolegica, forumas.

Uostalom, radio sam nekoliko godina u firmi koja ima centralu u arapskom svijetu, predstavnistvo u BIH, pa znam kakvi su u tim, radnopravnim odnosima, kao poslodavci, ne bas "sjajno" iskustvo. Obisao i veliki dio Arapskog svijeta, pa znam o cemu govorim i vjerujem da Adela govori istinu !

Medjutim, ti nastavljas sa vrijedjanjem i dalje...

Zato da rezimiram: Apsolutno si mi nebitna u zivotu ti i tvoje pogresno zakljucivanje, da ti covjek nesto nacrta, pogresno bi opet zakljucila, popusti me i nadji nekog drugog i casti sa tim svojim, " komplimentima" da imam "ogranicena mjerila " i slicno...

I apsolutno me "nesto zaboli" zele li osobe kao ti ili ne zele nas Bosnjake starosjedioce u nasoj vlastitoj Domovini, vi ionako imate strance koji su Vam izgleda preci od sopstvenog naroda, pa sa nama ne komunicirajte, nego sa njima. A nisam se ni opasnijih bojao i oni su nam porucivali da nas/me ne zele, pa sam ostao od 1992/1995, braniti svoj vatan/toprak i odbranio ga...

Kod mene si ubuduce na ignore listi !
Hvala dragom Allahu što sam nebitna nekom ko zvjera okolo i broji tuđe grijehe po čaršiji... i po bogomoljama svoje Domovine...
i kome je ružno vidjeti pokrivenu ženu (naravno Arapkinju) kako pije vodu za vrijeme posta!

Kako god...meni je pravo korisno znati šta sve jednom uzornom vjerniku prođe kroz glavu i kakve sve ''ispravne'' zaključke donosi o ljudima, dok ih posmatra u prolazu. Priceless...

Elem, blago nama, slučajnim prolaznicima, sa ovakvim starosjediocem....domicilnim! :run:
Fudo387

#3012 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Valjda bi taj njegov odnos prema ovozemaljskom, duhovnom, i transvasionskom trebala biti njegova privatna stvar, neki mir koji je sklopio sam sa sobom i olmajtijem, ali, avaj. Ne ide. Svako malo eto ga k'o grom iz vedra, a sto ti ne postis, sto se ne osisas k'o ja, sto ovo, sto ono...i sve nesta oko totalno besmislenih stvari.
Nece nikad upitati nesta korisno, kao recimo, Fudo treba li ti para? :D
Fudo Bosna

#3013 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

¤ jelena ¤ wrote:
Fudo Bosna wrote: Molim te, vrati se stranicu/dvije unazad, pa ces shvatiti kontekst price. Neko je od forumasa to prvi spomenuo u postu, ja sam dao komentar i to je to...

Lijep pozdrav i tebi ...

Hvala dragom Allahu što sam nebitna nekom ko zvjera okolo i broji tuđe grijehe po čaršiji... i po bogomoljama svoje Domovine...
i kome je ružno vidjeti pokrivenu ženu (naravno Arapkinju) kako pije vodu za vrijeme posta!

Kako god...meni je pravo korisno znati šta sve jednom uzornom vjerniku prolazi kroz glavu i kakve sve ''ispravne'' zaključke donosi o ljudima, dok ih posmatra u prolazu. Priceless...

Elem, blago nama, slučajnim prolaznicima, sa ovakvim starosjediocem....domicilnim! :run:
[/quote]

Opet mi imputiras pises neistinu, "ne zvjeram", nego je to napisao forumas u postu prije moga i ja to potvrdio, jer sam tesko mogao nesto ne primjetiti. Da idem u kafanu pa da mi neko kaze nema Skota/Francuza u kafani , ako sam redovan tamo , potvrdio bih ili demantovao, a ne idem npr u kafanu da brojim Skote, niti u dzamiju da brojim Arape ! Kontas li sad? Moram li ti crtati?

Sto se tice nosenja hidzaba i javnog cinjenja grijeha...
Apsolutno da je ruzno, jer nije isto javno ciniti grijeh i u osami. Posto sam rodjeni Sarajlija moja nana rahmetli mi je pricala da su se nekad i u mome Seheru, cak i nasi sugradjani krscsani , sklanjali u stranu i nisu javno mrsili , iz edeba/ moralnog obzira/postovanja, prema postu komsija muslimana.

Da znas osnove fikha, znala bi da musliman/muslimanka, moze imati opravdanje da ne posti: musafir, hajz, nifas, zdravlje, starost ali i tada je duzan da ne mrsi na javnom mjestu. Pogotovu je ruzno da zena pod hidzabom javno mrsi.

Meni nije ruzno vidjeti pokrivenu zenu ni slucajno, osim kada se ruzno ponasa, pa bila muslimanka ili krscanka/opatica, uostalom, jer sam i sam vjernik i jer u najblizoj familiji imam one koje nose hidzab.

Ali mi smeta licemjerstvo i to sto se za saku maraka prodaje grunt moje Domovine ili da bi se nesto zaradilo na crno i svako ko , "ne puse u tu tikvu" , poput Adele, proglasava lazljivcem i moralno diskteditira !

Ovim zavrsavm prepisku sa stobom i prepustam ostalima da se vrate temi !
Last edited by Fudo Bosna on 02/08/2017 19:33, edited 2 times in total.
Banksy

#3014 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Banksy »

animals wrote:

Džemaludin Latić, 1993. (iz daleke, sigurne Ljubljane):

„Duhovno i emocionalno bliži mi je musliman na Filipinima nego Hrvat u Sarajevu,"
Tada, izvrgnut je ruglu. Bilo bi zanimljivo provjeriti raspoloženje javnosti 25 godina kasnije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3015 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

Banksy wrote:

„Duhovno i emocionalno bliži mi je musliman na Filipinima nego Hrvat u Sarajevu,"
:shock: :shock:
Fudo387

#3016 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
animals wrote:

Tada, izvrgnut je ruglu. Bilo bi zanimljivo provjeriti raspoloženje javnosti 25 godina kasnije.
Ne znam zbog cega bi bilo zanimljivo testirati tu poprilicno besmislenu teoriju?
I kako bi to bilo izvodljivo?
Nadjes kakvih Filipinaca i lokalnih Hrvata, navijes sevdah i gledas kako se ponasaju?
Daj bjezi :lol:
animals

#3017 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Fudo387 wrote:
Banksy wrote:
animals wrote:

Ne znam zbog cega bi bilo zanimljivo testirati tu poprilicno besmislenu teoriju?
I kako bi to bilo izvodljivo?
Nadjes kakvih Filipinaca i lokalnih Hrvata, navijes sevdah i gledas kako se ponasaju?
Daj bjezi :lol:
Ljudi u BiH, su isti kulturoloski, jedino ih religija
razdvaja..
da su svi iste religije, ne bi danas bilo ovakvi problema..
imali bi problema kao sto imaju Hrvati u Hrvatskoj,ili Srbi u Srbiji, ali ne ovakve..
mislim da nas religija razdvaja nazalost, a ne spaja..
i ne bi se desilo da neko kaze drazi su mu Turci ili Rusi ili Nijemci, od domaci..
Banksy

#3018 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Banksy »

_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:

To su ratni, probni baloni, lansirani sa sigurne udaljenosti Istanbula, Ljubljane i Zagreba od '92. do '95. osmišljeni i strogo kontrolirani, danas skoro zaboravljeni, ali tada, dobar indikator, ko je znao da čita,
Draži mi je musliman s Filipina nego Hrvat iz Sarajeva, Djeca miješanih brakova su frustrirana kopilad, Coca Cola i rock'n'roll su šejtanska posla, itd.
Ali nije tema, pa da ne širimo.
Fudo Bosna

#3019 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Banksy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:

To su ratni, probni baloni, lansirani sa sigurne udaljenosti Istanbula, Ljubljane i Zagreba od '92. do '95. osmišljeni i strogo kontrolirani, danas skoro zaboravljeni, ali tada, dobar indikator, ko je znao da čita,
Draži mi je musliman s Filipina nego Hrvat iz Sarajeva, Djeca miješanih brakova su frustrirana kopilad, Coca Cola i rock'n'roll su šejtanska posla, itd.

:thumbup: !

Cisto politikanstvo, koje nema veze sa vjerskim ucenjem a pogotovu sa patriotizmom !

(Ma samo neka je "investitor" kobajagi "nas"; Rus, Arap, Njemac..., nebitno, kupuje li bosansku zemlju da bi pravio sopstveno naselje, pri tom pokrecuci kliziste, ostavljajuci narod bez vode, zagadjujuci nerjesenom kanalizacijom izvore pitke vode, radeci mimo zakona,...samo je bitno da je "nas"...:-) )
Last edited by Fudo Bosna on 02/08/2017 21:03, edited 1 time in total.
Sara03

#3020 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sara03 »

Banksy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:

To su ratni, probni baloni, lansirani sa sigurne udaljenosti Istanbula, Ljubljane i Zagreba od '92. do '95. osmišljeni i strogo kontrolirani, danas skoro zaboravljeni, ali tada, dobar indikator, ko je znao da čita, Draži mi je musliman s Filipina nego Hrvat iz Sarajeva, Djeca miješanih brakova su frustrirana kopilad, Coca Cola i rock'n'roll su šejtanska posla, itd.
:run:

frustrirana kopilad :-)
BHCluster

#3021 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by BHCluster »

Banksy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Banksy wrote:

To je istina. To je genetski deformisani materijal koji je prigrlio Islam. I sada sa svakom nasljednom generacijom taj gen postaje koncentriran. Postaje sve gori i gori, jednostavno postaje izražajan i diktira njihov stil mišljenja i ponašanja, koji je ukorijenjen u njihovim genima.
animus

#3022 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animus »

animals wrote:
Ljudi u BiH, su isti kulturoloski, jedino ih religija
razdvaja..
da su svi iste religije, ne bi danas bilo ovakvi problema..
imali bi problema kao sto imaju Hrvati u Hrvatskoj,ili Srbi u Srbiji, ali ne ovakve..
mislim da nas religija razdvaja nazalost, a ne spaja..
i ne bi se desilo da neko kaze drazi su mu Turci ili Rusi ili Nijemci, od domaci..
:thumbup: I najnovija genetska istrazivanja to dokazuju ali jebe nas vjera i djaba sve.
Dino79

#3023 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Dino79 »

Zna li se koliko je trenutno arapa u Sarajevu ?

Sarajevski aerodrom obara sve rekorde po broju letova.
BHCluster

#3024 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by BHCluster »

Dino79 wrote:Zna li se koliko je trenutno arapa u Sarajevu ?

750 000
animals

#3025 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

BHCluster wrote:
Dino79 wrote:Zna li se koliko je trenutno arapa u Sarajevu ?

750 000
Poslije RS, HB, cetvrti etnitet na vidiku :D
Locked