Ekspanzija terorizma

Post Reply
Sanjarko

#3001 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

LSD wrote:
House wrote:sarkazam jbt.
aha, OK onda :thumbup:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-na ... /170825102

Nego, baš me zanima hoce li Sarajevo (a i svijet generalno) izaci na ulice za Kabul, kao neki dan za Barcelonu.
Sto ce. Bas interesuje Sarajevo i ove sa zapada o bijedi po svijetu. Nesto ih puno ne zanima ni bijeda kod njih. Cast izuzetcima da ne generalizujem.
Sanjarko

#3002 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Sve uredu bi bilo da znamo da nema agenata provokatora i da nema ljudi koji rade nesto za pare ili kada ih neko na nesto nagovori, ili kada im naredi.
Sanjarko

#3003 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Horcrux wrote:
Nismo - ili ne sjecam se da jesmo, a jesi li ti izasao?
Uostalom, ko definise ko smo "mi"?
Da si ti izasao i da si nasao jos par ljudi, rekli bi Sarajevo odalo postu zrtvama terorizma u Iranu. Koliko to ljudi mora izaci na ulice da bi se reklo da smo nesto za nekog uradili?

Hajmo jednom i zauvijek pokopati to pitanje. Toliko je zrtava u svijetu, bilo teroristickih napada, bilo prirodne katastrofe, bilo ljudske tragedije, da jednostavno nije moguce sve spomenuti i na svaku reagovati, jel tako? Meni je stvarno zao svakog ugasenog zivota, svake ljudske tragedije, ali kad skontam da u svijetu - sad, u ovom trenutku, ima toliko tragedije, toliko nesretnih zivota, toliko ugasenih - iz ma kojih razloga - to je da ti pamet stane, skontam da ne mogu da normalno fukcionisem kao covjek, ako stalno mislim na to i ako sam stalno bombardovan takvim informacijama. Diskreciono pravo je covjeka, kao i drustva, da odluci na sta ce reagovati, a na sta ne i to ga/ih nista ne cini licemjernim i manje ljudskim.
Tako je. Sa zivotom se nastavlja. Poginu. umru, ubiju se itd., i ljudi nastave da zive. Prije ili kasnije se sve skoro i zaboravi.
LSD

#3004 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LSD »

Vizionar 1985 wrote:
LSD wrote:
House wrote:sarkazam jbt.
aha, OK onda :thumbup:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-na ... /170825102

Nego, baš me zanima hoce li Sarajevo (a i svijet generalno) izaci na ulice za Kabul, kao neki dan za Barcelonu.
Sto ce. Bas interesuje Sarajevo i ove sa zapada o bijedi po svijetu. Nesto ih puno ne zanima ni bijeda kod njih. Cast izuzetcima da ne generalizujem.
Kakva bijeda? šta to znaci? ljudi došli na džumu petkom, ovi ih pobili u sred džamije... otkad je to fetva da se ubijaju muslimani po džamijama :? u kojem to izvoru islama postoji ? toliko o tzv. "islamskom" terorizmu ISILa...i sad neka prica o bijedi :facepalm:
đe su protesti za Kabul, šta sad svijet šuti :? đe su crni florovi oko ruku i povorke protesta solidarnosti?...jel to ona licemjerna percpecija zapada o nekakvim "zemljama trećeg svijeta", tamo kad se gine - to nije vijest, koga to zanima, yebo kozojebe nek se rokaju, samo ne diraj evropske vrijednosti i civilizaciju, tamo krv ne vrijedi pišljiva boba, jel to prica :shock:

E nece moci to tako.
insomnia78

#3005 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Stavio bih smajlija ali nije prigoda
insomnia78

#3006 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Pogledaj samo npr na fejsbuku sta "bosanski umjereni muslimani" pisu i pricaju o šijama. Sad tu dodaj radikalizam i zatucanost Harapa
LSD

#3007 Re: Ekspanzija terorizma

Post by LSD »

Boli me briga i za šite i sunite i tome slicno.

Hocu da vidim da uljudni belgijanci iz Brisela i rumeni irci iz Dublina, ti časni nositelji vrijednosti i civilizacije - izađu na ulice u znak solidarnosti sa Kabulom, sa crnim florovima oko ruku dakako...jel to toliko teško, sviju ti

U cemu je razlika između Kabula i Barcelone, ljudi su i tamo i vamo, ista planeta, isti ljudski rod.
Sanjarko

#3008 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

LSD wrote:
Kakva bijeda? šta to znaci? ljudi došli na džumu petkom, ovi ih pobili u sred džamije... otkad je to fetva da se ubijaju muslimani po džamijama :? u kojem to izvoru islama postoji ? toliko o tzv. "islamskom" terorizmu ISILa...i sad neka prica o bijedi :facepalm:
đe su protesti za Kabul, šta sad svijet šuti :? đe su crni florovi oko ruku i povorke protesta solidarnosti?...jel to ona licemjerna percpecija zapada o nekakvim "zemljama trećeg svijeta", tamo kad se gine - to nije vijest, koga to zanima, yebo kozojebe nek se rokaju, samo ne diraj evropske vrijednosti i civilizaciju, tamo krv ne vrijedi pišljiva boba, jel to prica :shock:

E nece moci to tako.
Mislim da nisi razumio ili se nismo skontali. Evo kod nas neki dan u Zenici neki les iz Bosne izvadzen. Mislis da je neko dumo o tome po forumu ili bilo gdje. Jest malo policija, mrtvozornik itd., ali ne vjerujem ni oni da su puno nesto. Evo da se ja ili neko drugi sada ubijemo mislis da bi ljudi neki drugi puno dumali o tome. Malo porodice bi plakale i nastavili bi svi. Jos komsije bi nam psovale sve po spisku sto smo im cijenu kvadrata spustili samoubistvom. Samo da se razumije jeste da imam suicidalne misli ali sam pasivan u tome. Govorim teoretski samo. Ko u onom nekom filmu. Sve po spisku bi nam sto smo im cijenu kvadrata spustili.
Sanjarko

#3009 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Daj ba fejsbuk nije relevantan ko ni internet skoro. Znas li koliko ima laznih profila po fejsbuku. Ja sam imao za igrice par, jos par nije se aktiviralo, jer pojma nemam oko tehnike. A napravio ih ja koji pojma nemam oko tehnike i sve u maniji. Svasta ljudi po internetu valjaju kao sto se vidi iz mog primjera.
Pandakonda

#3010 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Pandakonda »

LSD wrote:Boli me briga i za šite i sunite i tome slicno.

Hocu da vidim da uljudni belgijanci iz Brisela i rumeni irci iz Dublina, ti časni nositelji vrijednosti i civilizacije - izađu na ulice u znak solidarnosti sa Kabulom, sa crnim florovima oko ruku dakako...jel to toliko teško, sviju ti

U cemu je razlika između Kabula i Barcelone, ljudi su i tamo i vamo, ista planeta, isti ljudski rod.
Jel' tebi isto kad it pogine prvi komšija ili onaj iz tamo skroz drugog naselja ? Činjenica je da će ljudi imati veću empatiju prema ljudima koji su bliži njima. I ti Afganistanci će prije izaći u znak solidarnosti nekoj BI zemlji nego evropskoj.
sunceKOtepsija

#3011 Re: Ekspanzija terorizma

Post by sunceKOtepsija »

islamofobija u evropi-raspravlja se o protjerivanju hodže iz Libije
http://lenews.ch/2017/08/25/swiss-commu ... -expelled/
Swiss commune fighting to have hate preacher expelled

According to reports in the Tages-Anzeiger and by Swiss broadcaster SRF, the Swiss commune of Nidau wants the canton of Bern to expel a Libyan imam who has preached hate. The preacher has reportedly called for the destruction of all enemies of islam, including christians, jews, hindus, Russians and shiites.
The man arrived in Switzerland in 1998. In 2001 he was granted refugee status and a B permit. Then in 2003 he was given a C permit. Shortly after this, in 2004, he applied for welfare and has since received around CHF 600,000, according to various media reports. The man, now 64, will soon be entitled to receive a Swiss state pension.
The imam, who preached at the Ar-Rahman mosque in Bienne, is reported to speak almost no French or German, despite arriving in Switzerland around 19 years ago.
spontani akti otpora
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/musk ... /170825133
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bris ... /170825128
insomnia78

#3012 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Kolje Cija redom. Doklen viss burazere, doklen. Dje ce vam dusa kapitalisticka
Horcrux

#3013 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Horcrux »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-goraz ... /160219088

Link od prosle godine, a nisam od tad cuo da se klanjala dzenaza zrtvama u Siriji, Kabulu, a eto i Barseloni. Koja licemjernost.
U cemu je razlika između Turske i Barcelone, ljudi su i tamo i vamo, ista planeta, isti ljudski rod.

/s
shbc

#3014 Re: Ekspanzija terorizma

Post by shbc »

Dzaba ti primjere izvlaciti. Najlakse je njima glumiti lazni moral i tako umanjivati ono sto se dogadja.

Ljudi su jednostavno takvi. Oni kojima je bitna i zanima ga Turska, popratice scaki detalj svega sto se tamo desava. Vise ce zaliti za zrtvama tamo. Onome ko je okrenut zapadu ce zaliti za zrtvama u Londonu, Barceloni, New Yorku. Nista to drugacije nije ni vani. Ako neki Slovak fura panslavizam zalice za vojnicima ubijenim u Rajlovcu. Ako Indijca boli neka stvar za Evropom jedva da ce i znati sta se desilo u Barceloni. Isto kao sto nas vise pogodi pucnjava u Sarajevu, nego pucnjava u Zenici, a Zenicane obrnuto. Isti princip.

Razlika je najveca u tome sto Sarajevo kao grad ima moralnu obavezu da se solidarise i pruzi podrsku bratskom gradu Barceloni. Istoj onoj Barceloni koja je toliko podrske u svakom smislu pruzala Sarajevu u najtezim trenutcima.
Sanjarko

#3015 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

sunceKOtepsija wrote:

Code: Select all

islamofobija u evropi-raspravlja se o protjerivanju hodže iz Libije
http://lenews.ch/2017/08/25/swiss-commune-fighting-to-have-hate-preacher-expelled/
[quote][size=200][b]Swiss commune fighting to have hate preacher expelled[/b][/size]

According to reports in the Tages-Anzeiger and by Swiss broadcaster SRF, the Swiss commune of Nidau wants the canton of Bern to expel a Libyan imam who has preached hate. The preacher has reportedly called for the destruction of all enemies of islam, including christians, jews, hindus, Russians and shiites.[/quote]
[quote]The man arrived in Switzerland in 1998. In 2001 he was granted refugee status and a B permit. Then in 2003 he was given a C permit. Shortly after this, in 2004, he applied for welfare and has since received around CHF 600,000, according to various media reports. The man, now 64, will soon be entitled to receive a Swiss state pension.[/quote]
[quote]The imam, who preached at the Ar-Rahman mosque in Bienne, is reported to speak almost no French or German, despite arriving in Switzerland around 19 years ago. [/quote]
spontani akti otpora
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/muskarac-macem-napao-policajce-ispred-buckinghamske-palate/170825133
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/brisel-muskarac-upucan-nakon-sto-je-macetom-nasrnuo-na-vojnike/170825128
Recimo ovo isto rade po Americi i drugdje isti ili slicni koji nisu muslimani. Recimo kao onaj Valid Shoebat, on mi prvi pade na pamet. Pa niko ne poziva da se on iz Amerike izbaci. Ne kazem da ja podrzavam ove doticne bilo muslimane ili ne muslimane.
Sanjarko

#3016 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Horcrux wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-goraz ... /160219088

Link od prosle godine, a nisam od tad cuo da se klanjala dzenaza zrtvama u Siriji, Kabulu, a eto i Barseloni. Koja licemjernost.
U cemu je razlika između Turske i Barcelone, ljudi su i tamo i vamo, ista planeta, isti ljudski rod.

/s
Ne znam kako da klanjaju dzenazu za ne muslimane. Poginulo je i muslimana ali vecina je ne muslimana poginula. Sto inace da se klanja dzenaza za poginule, zar nismo sekularna drzava kao i Europa. A ako se ne varam bilo je molitvi i misa i za muslimane i ne muslimane.
Sanjarko

#3017 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

shbc wrote:Dzaba ti primjere izvlaciti. Najlakse je njima glumiti lazni moral i tako umanjivati ono sto se dogadja.

Ljudi su jednostavno takvi. Oni kojima je bitna i zanima ga Turska, popratice scaki detalj svega sto se tamo desava. Vise ce zaliti za zrtvama tamo. Onome ko je okrenut zapadu ce zaliti za zrtvama u Londonu, Barceloni, New Yorku. Nista to drugacije nije ni vani. Ako neki Slovak fura panslavizam zalice za vojnicima ubijenim u Rajlovcu. Ako Indijca boli neka stvar za Evropom jedva da ce i znati sta se desilo u Barceloni. Isto kao sto nas vise pogodi pucnjava u Sarajevu, nego pucnjava u Zenici, a Zenicane obrnuto. Isti princip.

Razlika je najveca u tome sto Sarajevo kao grad ima moralnu obavezu da se solidarise i pruzi podrsku bratskom gradu Barceloni. Istoj onoj Barceloni koja je toliko podrske u svakom smislu pruzala Sarajevu u najtezim trenutcima.
Kako znam u istom tom Sarajevu ona umjetnica na vioncelu odsvira za tu istu Barselonu, i ljudi dadose ako se ne varam podrsku. Bilo na televiziji, samo sam malo vidio u tom prilogu.
Sanjarko

#3018 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
shbc wrote:Dzaba ti primjere izvlaciti. Najlakse je njima glumiti lazni moral i tako umanjivati ono sto se dogadja.

Kako znam u istom tom Sarajevu ona umjetnica na vioncelu odsvira za tu istu Barselonu, i ljudi dadose ako se ne varam podrsku. Bilo na televiziji, samo sam malo vidio u tom prilogu.
Cak ako se ne varam bilo i ono u 12 sati nesto ako se ne varam. Kucanje sata tako nekako. Mektic i drugi napade osudili, uputili podrsku itd.
TAFKAP

#3019 Re: Ekspanzija terorizma

Post by TAFKAP »

Spavas li mirno Kitarovic Kolindo? :-)

Ponovo teroristicki napad u sred Njemacke, terorista uhicen nakon dva dana bjega:
State-wide manhunt in southern Germany after man fatally shoots three

... The suspect, Drazen D., had a long police record, including for assault. ...
https://www.thelocal.de/20170915/state- ... oots-three
https://www.thelocal.de/20170920/police ... ay-manhunt

BarbaDue

#3020 Re: Ekspanzija terorizma

Post by BarbaDue »

Imamu iz Kiseljaka na Novu hidžretsku godinu zapaljeni garaža i automobil

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170921010
U mjestu Duhri kod Kiseljaka sinoć su zapaljeni garaža i automobil imama Mustafe ef. Pašića. Incident se desio u ponoć, a automobil se nalazio u garaži ispod stana u kojem su spavala djeca.
Ovo vjerovatno nije terorizam!! Nabijem te Kolindo na kardan!!!!
SmokingMan

#3021 Re: Ekspanzija terorizma

Post by SmokingMan »

Ma jok,kakvi promicatelji evropshion vrijednosti,oni da urade to?Ma to su uradile one bradonje iz pećine,valjda imam nije dizao u namazu ruke kako treba,a ono oko zajedničkog zikra mu nikako nisu mogli halaliti,čuj da drže tespihe u rukama...Etagfirullah. :oops:
salik79

#3022 Re: Ekspanzija terorizma

Post by salik79 »

Ne treba trcati pred rudu, mozda je u pitanju i samozapaljenje. Slicna se stvar dogodila prijateljevim roditeljima u Zagrebu. Mercedes izgorio u garazi. Samozapaljenje je bilo u pitanju.
BarbaDue

#3023 Re: Ekspanzija terorizma

Post by BarbaDue »

SmokingMan wrote:Ma jok,kakvi promicatelji evropshion vrijednosti,oni da urade to?Ma to su uradile one bradonje iz pećine,valjda imam nije dizao u namazu ruke kako treba,a ono oko zajedničkog zikra mu nikako nisu mogli halaliti,čuj da drže tespihe u rukama...Etagfirullah. :oops:
...gdje su sad Hrvatine da osude ovaj sramni čin!!! Gdje ste sada pičke???
insomnia78

#3024 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

BarbaDue wrote:
SmokingMan wrote:Ma jok,kakvi promicatelji evropshion vrijednosti,oni da urade to?Ma to su uradile one bradonje iz pećine,valjda imam nije dizao u namazu ruke kako treba,a ono oko zajedničkog zikra mu nikako nisu mogli halaliti,čuj da drže tespihe u rukama...Etagfirullah. :oops:
...gdje su sad Hrvatine da osude ovaj sramni čin!!! Gdje ste sada pičke???
Stra’ ih tebe.
Nego, sta konkretno da osude?
SmokingMan

#3025 Re: Ekspanzija terorizma

Post by SmokingMan »

Pa ova vijest nije dobra za njih,mislim da će tražiti neki izlazni scenariji iz te situacije.Sve će se to zataškati,u najmanju ruku.I da znaju za nekog lokalnog kabadahiju sklonom "nacionalističkim ispadima" ne bi ni prstom mrdnuli,nekako mi sve miriše na ono kada policija dođe oštećenom i kaže "To su neke stvari koje trebate riješiti međusobno....". :oops:
Post Reply