Muzički Almanah (naš život u muzici)
Moderator: _BataZiv_0809
- medvjed23
#3001 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
uuu.. kako je dobra ona njegova o šarenim balonima.. prava himna propadanja..
- Bloo
- Globalna šefica
#3002 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
dale cooper wrote:Ok, back on topic.Neki dan u auto slušam jedan stari cd koji sam dobio uz Uncut magazin, kad
naleti ovaj lijepi komadić gothic Americane od podcijenjenog Johna Murrya.
bigger, longer and uncut!
back on the topic
lik jeste hidden gem, ali je malo težak za povezivati s obzirom na tematiku pjesama...
tematikama me posjeća na Cavea
- Bloo
- Globalna šefica
#3003 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
jinx!medvjed23 wrote:uuu.. kako je dobra ona njegova o šarenim balonima.. prava himna propadanja..
- medvjed23
#3004 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
neka kao telepatija, nešta
- Bloo
- Globalna šefica
#3005 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
nije da baš ima neki izbor albumamedvjed23 wrote:neka kao telepatija, nešta
- dale cooper
#3006 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Eh da...ima dodir te Caveovske mračne poezije. Skoro je izdao album koji je nešto više ogoljen muzički, ali skroz solidan.
Last edited by dale cooper on 07/12/2017 23:37, edited 1 time in total.
- HardcoreMX
#3007 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
sto ovaj down pretjeruje, ali od tebe se bas i nije ocekivala tolika iritativna nepristojnost..jalijasko ponasanje..nevalja ti to, chillin ko i bloo.. zato pjevaj druze..dale cooper wrote: Ma Leclerc zna biti iritantan, ali lik nikad ne vrijeđa. Ovaj ispoljava onu tipičnu jalijašku agresivnost. Pretjeruje brate.
- dale cooper
#3008 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ako ne uviđaš da si ti taj koji je nepristojan onda se nema šta pričati.HardcoreMX wrote:sto ovaj down pretjeruje, ali od tebe se bas i nije ocekivala tolika iritativna nepristojnost..jalijasko ponasanje..nevalja ti to, chillin ko i bloo.. zato pjevaj druze..dale cooper wrote: Ma Leclerc zna biti iritantan, ali lik nikad ne vrijeđa. Ovaj ispoljava onu tipičnu jalijašku agresivnost. Pretjeruje brate.
- medvjed23
#3009 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
ma više sam imao na umu to da smo u istom momentu suštinski iste postove napisali, al nije ni to čudo, s obzirom na skroman društveni život i veliku onlajn aktivnost prosječnog forumašaBloo wrote:nije da baš ima neki izbor albumamedvjed23 wrote:neka kao telepatija, nešta![]()
prvi put čuh za njega, kao i za mnoge druge muzičare, kad sam radio u jednoj kokuznoj firmi gdje nije bilo plate ali ni (mnogo) posla.. no, zato je bilo interneta sa yt-om i svim.. jednom vidjeh kolegicu kako bulji u monitor i nešto sluša.. reče mi: hajd da vdiš ovog lika, blijed ko vampir, bio umro i sad pjeva nešta.. preslušah, proguglah i stekoh pozitivne utiske.. fakat je bio umro
- Bloo
- Globalna šefica
#3010 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
heeeeeeeeeeeeejmedvjed23 wrote:ma više sam imao na umu to da smo u istom momentu suštinski iste postove napisali, al nije ni to čudo, s obzirom na skroman društveni život i veliku onlajn aktivnost prosječnog forumašaBloo wrote:nije da baš ima neki izbor albumamedvjed23 wrote:neka kao telepatija, nešta![]()
![]()
prvi put čuh za njega, kao i za mnoge druge muzičare, kad sam radio u jednoj kokuznoj firmi gdje nije bilo plate ali ni (mnogo) posla.. no, zato je bilo interneta sa yt-om i svim.. jednom vidjeh kolegicu kako bulji u monitor i nešto sluša.. reče mi: hajd da vdiš ovog lika, blijed ko vampir, bio umro i sad pjeva nešta.. preslušah, proguglah i stekoh pozitivne utiske.. fakat je bio umrokad je pretjero sa žutim pa hitna dolazila po njega.. spominje se to u pjesmi šareni baloni..
imam živopisan društveni život
mene on malo podsjeca na onog vampira iz Preachera
- medvjed23
#3011 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
znam, znam, imam i ja, ne mogu stići obići fejzbuk i sve forume
ne znam tog vampira, ne družim se s njim
ne znam tog vampira, ne družim se s njim
- HardcoreMX
#3012 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
nepristojno ako ti netko kaze da chillin zapjevas?! onda nemas sluha, uostalom sam si se javio, nisam te nicim prozivao,...inace moras trpiti kritiku ako ti se kaze da si ofulo temu i naziv teme..dale cooper wrote: Ako ne uviđaš da si ti taj koji je nepristojan onda se nema šta pričati.
- dale cooper
#3013 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Ne, nego nazivanje ljudi koji ti odgovore trolovima, "forumskim mediokritetima", "puko ko metla", "razguli..isamaraj se,HardcoreMX wrote:nepristojno ako ti netko kaze da chillin zapjevas?! onda nemas sluha, uostalom sam si se javio, nisam te nicim prozivao,...inace moras trpiti kritiku ako ti se kaze da si ofulo temu i naziv teme..dale cooper wrote: Ako ne uviđaš da si ti taj koji je nepristojan onda se nema šta pričati.
popij mlijeko i krpe". Sve redom tvoj bogati vokabular koji si koristio u odgovorima forumašima na zadnjih par stranica.
Ako sve što sam naveo ne smatraš nepristojnim i uvrijedljivim, onda se bojim da je tvoje viđenje pristojnosti
i bontona sasvim poremećeno.
- Bloo
- Globalna šefica
#3014 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
A da ga jednostavno ignorišeš ...svaka replika izaziva nastavak...Ad nauseamdale cooper wrote:Ne, nego nazivanje ljudi koji ti odgovore trolovima, "forumskim mediokritetima", "puko ko metla", "razguli..isamaraj se,HardcoreMX wrote:nepristojno ako ti netko kaze da chillin zapjevas?! onda nemas sluha, uostalom sam si se javio, nisam te nicim prozivao,...inace moras trpiti kritiku ako ti se kaze da si ofulo temu i naziv teme..dale cooper wrote: Ako ne uviđaš da si ti taj koji je nepristojan onda se nema šta pričati.
popij mlijeko i krpe". Sve redom tvoj bogati vokabular koji si koristio u odgovorima forumašima na zadnjih par stranica.
Ako sve što sam naveo ne smatraš nepristojnim i uvrijedljivim, onda se bojim da je tvoje viđenje pristojnosti
i bontona sasvim poremećeno.
- dale cooper
#3015 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Misliš?Bloo wrote: A da ga jednostavno ignorišeš ...svaka replika izaziva nastavak...Ad nauseam
- Bloo
- Globalna šefica
#3016 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
zajedno mislimodale cooper wrote:Misliš?Bloo wrote: A da ga jednostavno ignorišeš ...svaka replika izaziva nastavak...Ad nauseam
budimo Zaphod
-
John Cleese
#3017 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Dodajem na foe liste po kucamaBloo wrote: A da ga jednostavno ignorišeš ...svaka replika izaziva nastavak...Ad nauseam
- Bloo
- Globalna šefica
#3018 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
John Cleese wrote:Dodajem na foe liste po kucamaBloo wrote: A da ga jednostavno ignorišeš ...svaka replika izaziva nastavak...Ad nauseam
Nisam Chmoljo, ali mogu pogledati
- dale cooper
#3019 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!
Bloo wrote:zajedno mislimodale cooper wrote:Misliš?Bloo wrote: A da ga jednostavno ignorišeš ...svaka replika izaziva nastavak...Ad nauseam![]()
budimo Zaphod
U to ime: