Novi rat

Locked
sumirprimus

#3001 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Onaj osjecaj kad neko trazi guzi cepa....
Mislim na secesioniste naravno :D
pemanapemani

#3002 Re: Novi rat

Post by pemanapemani »

L u c i f e r wrote:
SRĐAN PUHALO/ NIJE STVAR POLITIKE, VEĆ PRINCIPA

Pismo Bošnjacima: Predugo se nalazite u položaju žrtve, pa ne vidite da ste istovremeno i zločinci

17.07.15, 17:27h

Frontal.ba

Dragi moji Bošnjaci,

Dugo sam razmišljao da li da vam napišem ovo pismo jer nisam bio siguran da ja imam pravo da vam govorim kako treba da mislite, šta treba da govorite i kako trebate da se ponašate, ali eto odlučio sam da rizikujem.

Takođe ovo pismo je planirano da se objavi posle komemoracije u Srebrenici jer mislim da bi bilo neprimjereno da se objavljuje ranije.

Pa da počnem.

Rat u Bosni i Hercegovini je stao prije 20 godina i u tom ratu najviše ste stradali vi. Oko 35 000 bošnjačkih civila i oko 30 000 vojnika je ubijemo tokom rata i niko pristojan, normalan i iole upućen u ratna dešavanja to ne može da ospori. Ne mogu se osporiti zločini nad Bošnjacima u Prijedoru, Foči, Srebrenici, opsada Sarajeva i sl.

Pa u čemu je problem, pitate se?

Problem je u tome što se predugo nalazite u položaju žrtve i da to utiče na vaše opažanje stvarnosti u kojoj živite, a samim tim i na vaše ponašanje. Problem nastaje jer se predugo nalazite u tom stanju žrtve i ne vidite nešto što je sasvim očigledno, a to je da ste i pored toga što ste žrtva vi istovremeno bili i zločinci.

Da, pripadnici vašeg naroda su činili zločine!

Problem je u tome što se predugo nalazite u položaju žrtve i da to utiče na vaše opažanje stvarnosti u kojoj živite, a samim tim i na vaše ponašanje. Problem nastaje jer se predugo nalazite u tom stanju žrtve i ne vidite nešto što je sasvim očigledno, a to je da ste i pored toga što ste žrtva vi istovremeno bili i zločinci

Da li znate da je u Srebrenici od 1992. godine do 1995. godine ubijeno 387 srpskih civila i da za to još uvijek niko nije odgovarao? Ako to nije učinio Naser Orić, kao što vi tvrdite, onda jeste neko drugi i taj mora odgovarati.

Da li znate da se 20 godina posle rata još uvijek traga za tijelima 1500 Srba u Bosni i Hercegovini? Njih je neko uhapsio, odveo, ubio i negdje zakopao, ali od vas očekujem da posle 20 godina kažete ko je to učinio, kada i gdje su im tijela.

Ima toga još, ali ovo je sasvim dovoljno da vam pokažem da nešto nije u redu.

Pitam vas kako je moguće da jedan narod koji je toliko postradao u proteklom ratu nije svjestan da neko mora i treba da odgovara i za ove zločine? Kako je moguće da iz pozicije žrtve niste u stanju da opažate žrtve drugih naroda u Bosni i Hercegovini?

Ovo nije stvar politike, već stvar principa.

Ako mislite da je ubistvo civila zločin za koji mora neko da odgovara, taj princip mora važiti za sve, i za Srbe, i za Hrvate pa i za Bošnjake. Ne može ubistvo bošnjačkog civila biti loše, a ubistvo srpskog civila dobro. Nama tu opravdanja, nema tu ali... To je zločin, a za zločin neko mora da odgovara.

Pitam vas kako je moguće da jedan narod koji je toliko postradao u proteklom ratu nije svjestan da neko mora i treba da odgovara i za ove zločine? Kako je moguće da iz pozicije žrtve niste u stanju da opažate žrtve drugih naroda u Bosni i Hercegovini?

Zbog toga morate da poziciju žrtve zamijenite pozicijom pravednika. To ne znači da morate da prestanete da tragate za 6000 svojih nestalih sunarodnika. To ne znači da morate da prestanete tražiti pravdu i ogovornost počinioca zločina nad vama. To ne znači da trebate da zaboravite svoje ubijene, ranjene ili protjerane. To ne znači da ne treba da ne posjećujete Potočare, Tomašicu, Korićanske stijene ili zgradu „Partizana“ u Foči. To ne znači da morate da volite Republiku Srpsku.

Ne, nikako!

To znači da morate prestati da štitite svoje zločince i nalazite opravdanja za njihove „nestašluke“. To znači da morate da demistifikujete poslednji rat u kojem su svi drugi zločinci, a samo vi dobri. To znači da morate da prihvatite da se zločin može počiniti i u samoodbrani. To znači da morate da prihvatite Republiku Srpsku kao nešto što postoji i da je Srbi i vole i žele.

Ukloliko to ne učinite ni na koji način se nećete razlikovati od Srba i Hrvata koji negiraju vaše žrtve, relativizuju vaše stradanje i pretvaraju svoje zločince u heroje i svece. Ako to ne učinite i vi ćete biti saučesnici u propadanju Bosne i Hercegovine, čemu se mnogo nadaju i zdušno navijaju.

Svako dobro.
Mrs u pizdu materinu.

Za boldirano, za dovodjenje u ravan sporadicnih i pojedinacih zlocina sa sistematskom agresijom i genocidom, te za insinuiranje da Bosnjaci ne zele kaznjavanje svih zlocina.

Hinjska, perfidna, cetnicka pisanija.
D e p o nabijem te na kurac sto objavljujes ovakve bljuvotine.
Dragi moji Srbi,

Znam da ste i vi (po)stradali tokom agresije na BiH. Unatoc svemu, morate shvatiti da ne mozete imati svoju ekskluzivnu teritoriju u drzavi BiH. Posebno ne teritoriju nastalu 9. janura, teritoriju koju je omedjio covjek odgovoran za genocid.

Mi najvise volimo RBiH, a vi RS. Moramo naci kompromis, jer nije u redu da samo jedan narod bude zadovoljan. Taj kompromis je decentralizirana drzava BiH podijeljena na 5 ili vise geografsko ekonomskih regija. U svakoj regiji, svi gradjani potpuno ravnopravni.

Svako dobro.
sumirprimus

#3003 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

I toj posteno.i onda nema druge do ruke i mira....
Al ne lezi vraze...
mmaar

#3004 Re: Novi rat

Post by mmaar »

pemanapemani wrote:
L u c i f e r wrote:

Pismo Bošnjacima: Predugo se nalazite u položaju žrtve, pa ne vidite da ste istovremeno i zločinci

Frontal.ba

Dragi moji Bošnjaci,

Dugo sam razmišljao da li da vam napišem ovo pismo jer nisam bio siguran da ja imam pravo da vam govorim kako treba da mislite, šta treba da govorite i kako trebate da se ponašate, ali eto odlučio sam da rizikujem.

Takođe ovo pismo je planirano da se objavi posle komemoracije u Srebrenici jer mislim da bi bilo neprimjereno da se objavljuje ranije.

Pa da počnem.

Rat u Bosni i Hercegovini je stao prije 20 godina i u tom ratu najviše ste stradali vi. Oko 35 000 bošnjačkih civila i oko 30 000 vojnika je ubijemo tokom rata i niko pristojan, normalan i iole upućen u ratna dešavanja to ne može da ospori. Ne mogu se osporiti zločini nad Bošnjacima u Prijedoru, Foči, Srebrenici, opsada Sarajeva i sl.

Problem je u tome što se predugo nalazite u položaju žrtve i da to utiče na vaše opažanje stvarnosti u kojoj živite, a samim tim i na vaše ponašanje. Problem nastaje jer se predugo nalazite u tom stanju žrtve i ne vidite nešto što je sasvim očigledno, a to je da ste i pored toga što ste žrtva vi istovremeno bili i zločinci.

Da, pripadnici vašeg naroda su činili zločine!

Problem je u tome što se predugo nalazite u položaju žrtve i da to utiče na vaše opažanje stvarnosti u kojoj živite, a samim tim i na vaše ponašanje. Problem nastaje jer se predugo nalazite u tom stanju žrtve i ne vidite nešto što je sasvim očigledno, a to je da ste i pored toga što ste žrtva vi istovremeno bili i zločinci

Da li znate da je u Srebrenici od 1992. godine do 1995. godine ubijeno 387 srpskih civila i da za to još uvijek niko nije odgovarao? Ako to nije učinio Naser Orić, kao što vi tvrdite, onda jeste neko drugi i taj mora odgovarati.

Da li znate da se 20 godina posle rata još uvijek traga za tijelima 1500 Srba u Bosni i Hercegovini? Njih je neko uhapsio, odveo, ubio i negdje zakopao, ali od vas očekujem da posle 20 godina kažete ko je to učinio, kada i gdje su im tijela.

Ako mislite da je ubistvo civila zločin za koji mora neko da odgovara, taj princip mora važiti za sve, i za Srbe, i za Hrvate pa i za Bošnjake. Ne može ubistvo bošnjačkog civila biti loše, a ubistvo srpskog civila dobro. Nama tu opravdanja, nema tu ali... To je zločin, a za zločin neko mora da odgovara.

Zbog toga morate da poziciju žrtve zamijenite pozicijom pravednika. To ne znači da morate da prestanete da tragate za 6000 svojih nestalih sunarodnika. To ne znači da morate da prestanete tražiti pravdu i ogovornost počinioca zločina nad vama. To ne znači da trebate da zaboravite svoje ubijene, ranjene ili protjerane. To ne znači da ne treba da ne posjećujete Potočare, Tomašicu, Korićanske stijene ili zgradu „Partizana“ u Foči. To ne znači da morate da volite Republiku Srpsku.

Ne, nikako!

To znači da morate prestati da štitite svoje zločince i nalazite opravdanja za njihove „nestašluke“. To znači da morate da demistifikujete poslednji rat u kojem su svi drugi zločinci, a samo vi dobri. To znači da morate da prihvatite da se zločin može počiniti i u samoodbrani. To znači da morate da prihvatite Republiku Srpsku kao nešto što postoji i da je Srbi i vole i žele.

Ukloliko to ne učinite ni na koji način se nećete razlikovati od Srba i Hrvata koji negiraju vaše žrtve, relativizuju vaše stradanje i pretvaraju svoje zločince u heroje i svece. Ako to ne učinite i vi ćete biti saučesnici u propadanju Bosne i Hercegovine, čemu se mnogo nadaju i zdušno navijaju.

Svako dobro.
Mrs u pizdu materinu.

Za boldirano, za dovodjenje u ravan sporadicnih i pojedinacih zlocina sa sistematskom agresijom i genocidom, te za insinuiranje da Bosnjaci ne zele kaznjavanje svih zlocina.

Dragi moji Srbi,

Znam da ste i vi (po)stradali tokom agresije na BiH. Unatoc svemu, morate shvatiti da ne mozete imati svoju ekskluzivnu teritoriju u drzavi BiH. Posebno ne teritoriju nastalu 9. janura, teritoriju koju je omedjio covjek odgovoran za genocid.

Mi najvise volimo RBiH, a vi RS. Moramo naci kompromis, jer nije u redu da samo jedan narod bude zadovoljan. Taj kompromis je decentralizirana drzava BiH podijeljena na 5 ili vise geografsko ekonomskih regija. U svakoj regiji, svi gradjani potpuno ravnopravni.

Svako dobro.
Nije ovo prvo Puhalovo pefidno srbovanje i upravo je to koje pocinje sa "dragi moji" najopasnije. Zna to i Vucic dobro, zato i jeste na zlocinom okrvavljene ruke navukao bijele rukavice.
tandmand

#3005 Re: Novi rat

Post by tandmand »

Sada je loptica kod Bakira. Da li će po običaju da se sagne i ispuni 4 zahtjeva za odustajanje od referenduma ili će biti principjelan i ostaviti Dodika da ostvari svoje prijetnje. Slijedi epizoda "Bakirovo spašavanje Dodika" a na salonskoj tv "Bakir ne odustaje od rata". :D
summerwine

#3006 Re: Novi rat

Post by summerwine »

L u c i f e r wrote:

Frontal.ba

Dragi moji Bošnjaci,

Pa da počnem.

Da,  pripadnici vašeg naroda su činili zločine!

Zbog toga morate da poziciju žrtve zamijenite pozicijom pravednika. To ne znači da morate da prestanete da tragate za 6000 svojih nestalih sunarodnika. To ne znači da morate  da prestanete tražiti pravdu i ogovornost počinioca zločina nad vama. To ne znači da trebate da zaboravite svoje ubijene, ranjene ili protjerane. To ne znači da ne treba da ne posjećujete Potočare, Tomašicu, Korićanske stijene ili zgradu „Partizana“ u Foči. To ne znači da morate da volite Republiku Srpsku.

Ne, nikako!

To znači da morate prestati da štitite svoje zločince i nalazite opravdanja za njihove „nestašluke“. To znači da morate da demistifikujete poslednji rat u kojem su svi drugi zločinci, a samo vi dobri. To znači da morate da prihvatite da se zločin može počiniti i u samoodbrani.  To znači da morate da prihvatite Republiku Srpsku kao nešto što postoji i da je Srbi i vole i žele.

Svako dobro.
Mrs u pizdu materinu.

Škola Riste Đoge

Povraća mi se
madner

#3007 Re: Novi rat

Post by madner »

Dakle morate prihvatiti da ljudi ponekad prekrse ogranicenje brzine, pa ponekad i neko prodje kroz crveno i shodno tome ako je neko gladan kanibalizam nije strasan. :D
nightvision

#3008 Re: Novi rat

Post by nightvision »

sWeeT_Companion wrote: Sad će te proglasit za salonca ovi što Bosnu vide pet dana u godini na godišnjem odmoru. I tad kad je vide ponašaju se prema lokalnom stanovništvu kao da prema ljudima drugog reda, kao da su svu pamet pokupili i da sve mogu kupiti novcem zarađenim od pranja švedskih toaleta. :mrgreen:
Djesi trol, jedva te poznadoh. Sta ima ba, kako se placa propagandni rad ovih dana? Ili ovo ti dobrovoljno? Nesto u stilu "prva srpska onlajn brigada". :mrgreen:
Innovation

#3009 Re: Novi rat

Post by Innovation »

Leons wrote: Poenta je u tome sto ga vjerovatno ni devedesetih nisi zelio ni trazio kao ni vecina Bosnjaka pa ih je dosta zavrsilo u masovnim grobnicama.
To je tacno. :(
tandmand

#3010 Re: Novi rat

Post by tandmand »

Srđan Puhalo ukratko: "Dragi moji Bošnjaci, pomirite se sa genocidom, njegovim tekovinama i izvinite se" :twisted:
nightvision

#3011 Re: Novi rat

Post by nightvision »

Alfons Kauders wrote: fakat... ko nas bre zavadi... pa ultrabalijski nick... pa onda im izleti poneki izraz kojem negdje nije mjesto...

dzaba ste farbali :D

ali zanimljivo je da ih ima sve vise i vise... morebit da im je zanimljiv forum... i da pocinju kontat kako sve bas ne ide glatko i divno kao sto im njihovi serviraju...
Dobro je, nisam jedini koji ih konta. Ali su se zaradili u zadnje vrijeme, haman ispipavaju raspolozenje naroda. Pa ubace pokoji demoralisajuci post, da naloze raju kako treba bjezat odavde ako se zarati. Nije nikome do rata, nije meni prvome, ali dosta je bilo. Za jednog koji ne bi, imaju dvojica kojima je pun qurac srbovanja preko nasih ledja.
sWeeT_Companion

#3012 Re: Novi rat

Post by sWeeT_Companion »

nightvision wrote:
sWeeT_Companion wrote: Sad će te proglasit za salonca ovi što Bosnu vide pet dana u godini na godišnjem odmoru. I tad kad je vide ponašaju se prema lokalnom stanovništvu kao da prema ljudima drugog reda, kao da su svu pamet pokupili i da sve mogu kupiti novcem zarađenim od pranja švedskih toaleta. :mrgreen:
Djesi trol, jedva te poznadoh. Sta ima ba, kako se placa propagandni rad ovih dana? Ili ovo ti dobrovoljno? Nesto u stilu "prva srpska onlajn brigada". :mrgreen:
Jesi ti iz Geteborga ili Norčepinga? Čisto da znam šta očekivati? Ili je ipak Ontario? :lol:
mmaar

#3013 Re: Novi rat

Post by mmaar »

sWeeT_Companion wrote:
nightvision wrote:
Jesi ti iz Geteborga ili Norčepinga? Čisto da znam šta očekivati? Ili je ipak Ontario? :lol:
Niko ne pokazuje vecu brigu za bosnjacku dijasporu nego salonci i zadovoljstvo je vidjeti da vam je postala tako veliki trn u oku. :)
ins

#3014 Re: Novi rat

Post by ins »

Sarajbeg wrote:za koga da ratujem :?: ,da ratujem za nove izmetbegovice,lagumdzije ,silajdice ,ganice,amko komerce,hose komerce ,nihade imamovice i ostalu bagru i slicne njima koja danas uziva na muci i pljacki naroda ,profiterstvu .NIKAD :!: ,nema toga ko bi me mogao odvesti na liniju ,prvom koji bi dosao silom urucio bi metak u celo.

Samo bi gledo da pobjegnem iz ovog jada i cemera ,jer ne zelim da ponavljam greske moga oca ,i stotina hiljada ljudi koji su za sta poginuli ,za veliko NISTA.Danas su obican fukara,gradjani treceg svjeta,sluze samo za placanje haraca .

Ko hoce neka izvoli ja NIKAD,moja ruka pusku nece uzeti ,samo kada bi doslo preblizu do opasnosti za porodicu,pa bi morao da ih sacuvama ,i to ako prije toga ne bi negdje uspio da ih izvucem i ja sa njima.
I ti se zbog toga registrovao, da bi nam to rekao? :lol:

Hvala ti, sad znamo sta nam je ciniti. Imat cemo u vidu. Obecavam.
bingov buraz

#3015 Re: Novi rat

Post by bingov buraz »

Sad mora praviti novi nalog bas ste neki :mrgreen:
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#3016 Re: Novi rat

Post by heat »

muha_sa wrote: 92. sam s merakom kreno i ne sekunde se ne kajem a sad cekam prvi metak da se ispali i furam :run:
oborit osigurace, zavrnut vodu, obje brave zakljucat i vozdra

gazda, cekaj i mene pliz.
ali ja necu zavrtati osigurace, necu zavrtati vodu ili ključati vrata.
ja cu dobiti sve svoje nazad kroz aneks( svako na svoje) :mrgreen:
Biene Maya

#3017 Re: Novi rat

Post by Biene Maya »

Ispuhanom Srdjanu ima odgovor na stranici AntiDayton. " Pismo Srbinu " od jednog Bosnjaka..... samo autor se potpisao inicijalima. Ali moram priznati, da se Puhalo jako dugo skrivao iza cetnicke maske. Ja sam ga smatrala za jednog normalnog Bosanca, a ono na kraju Srdjan se pokaza da je cetnik na kvadrat!
nightvision

#3018 Re: Novi rat

Post by nightvision »

sWeeT_Companion wrote:
nightvision wrote:
skoro pa si zabavan. :mrgreen: sto bi rek'o rambo, ja sam ti iz tvog najgoreg kosmara. :lol:
Eh, a sad da budemo malo ozbiljni, uzalud vam trud sviraci. Qurcu samo dzaba svirate. :wink:
daddy-kool

#3019 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

L u c i f e r wrote:Nego da se mi vratimo predstojecem ratu:

Dodik je ponovio da je spreman da razgovara sa "svima na svijetu o referendumu", kao i da ode u Sarajevu da o tome razgovara.

"Dovoljno je da me pozovu i ja ću uvijek razgovarati. Ja nemam problem, imam argumentaciju. Nije me sramota. Spreman sam da razgovaram sa svima na ovom svijetu, da pročitamo Ustav, Dejton i kažem - OK, nije sporno i pored tih uslova što nema u Ustavu Suda i Tužilaštva, da ga uredimo na način koji će odgovarati svima. Ako nije tako, kako je moguće da je pola BiH protiv toga i da nešto funcioniše? Nemoguće je", naveo je Dodik.

Šta je sad ovo!? :?
Je li Guardian najavio referedum da se narod odredi putem plebiscita da li je ili nije za ovaj tzv sud tzv BiH? :? :? Kakvi sad razgovori, pregovori, pa narod želi da svoje demokratsko pravo upotrijebi. Kakav je ovo backpedaling?

Komentarišući izjave nekih analitičara da bi u slučaju referenduma visoki predstavnik u BiH mogao da suspenduje i referendum i vlast u Srpskoj, Dodik je rekao da visoki predstavnik "nema Službeni glasnik, pa ne može ništa uraditi u Republici Srpskoj".

"Mora da formira Službeni glasnik da bi mogao objaviti. Ovako ne može ništa objaviti. Zato se već pati godinama", smatra Dodik.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Govoreći o mogućem datumu referenduma, Dodik je rekao da postoji procedura i da odluku parlamenta treba da podrži Vijeće naroda u Srpskoj, gdje se očekuje da tu odluku ne podrže Bošnjaci, a onda se u tom slučaju ide na Ustavni sud Srpske koji procjenjuje da li je riječ o ugrožavanju nacionalnih interesa konstitutivnog naroda.

"Mi vjerujemo da će Ustavni sud reći da nema nikakvog ugrožavanja i da se radi o demokratskom procesu. Po iskustvu koje smo imali do sada, to najmanje traje mjesec i po do dva mjeseca", naveo je Dodik.

Nakon toga, kaže on, stupila bi na snagu odluka Skupštine, ukoliko Ustavni sud kaže da nema urušavanja i sve je u skladu sa Ustavom, što znači u roku od 50 dana, a prva nedjelja nakon isteka od 50 dana se održava referendum.

"Želim da izrazim očekivanje da ćemo u tom roku, koji sigurno nije manji od dva do tri mjeseca, sjesti i razgovarati zajedno sa autoritetima, koji mogu da budu garant provođenja dogovora da se realizuju ove četiri stvari. Ja želim u to da uključim i predstavnike Srbije, koja je potpisnica Dejtonskog sporazuma i predstavnike EU i svakog ko hoće da se u BiH napravi dogovor iza koga će stati takvi autoriteti. I mi smo spremni da idemo u parlament i objasnimo da smo postigli određeni cilj", rekao je Dodik.

Opet nekakvi razgovori!? Zašto Dodik stalno poništava narodnu volju za referendumom? U svakom slučaju dok prođu procedure i udare se svi pečati, i dobiju razne dozvole, možda na proljeće da vidimo i taj plebiscit.
L u c i f e r

#3020 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

http://antidayton.com/
*UZMIMO SVOJU SUDBINU U SVOJE RUKE I NE DOZVOLIMO NIKADA DA NAM SE AGRESIJA I GENOCID PONOVE.
SPAVAJMO OTVORENIH OČIJU UVIJEK SPREMNI NA ODBRANU NAŠE ZEMLJE, JER AKO NE BUDE NJE NEĆE BITI NI NAS!*
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
sWeeT_Companion

#3021 Re: Novi rat

Post by sWeeT_Companion »

Lucifere kontradiktoran si. Da ne kažem težu kvalifikaciju.
volta dzontra

#3022 Re: Novi rat

Post by volta dzontra »

Oce ovo biti tema: "Srdjan Puhalo prikriveni cetnik u janjecoj kozi i ideolog zla"
Kako ga vec znate nakititi.
covjek nema pravo reci da je u Podrinju stradalo nekoliko stotina srpskih civila. Dobro Naser nije ali netko je......
L u c i f e r

#3023 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Biene Maya wrote:Ispuhanom Srdjanu ima odgovor na stranici AntiDayton. " Pismo Srbinu " od jednog Bosnjaka..... samo autor se potpisao inicijalima. Ali moram priznati, da se Puhalo jako dugo skrivao iza cetnicke maske. Ja sam ga smatrala za jednog normalnog Bosanca, a ono na kraju Srdjan se pokaza da je cetnik na kvadrat!

Dragi moj Srbine,

Za razliku od Vas, nakon Vašeg pisma koji je bio i meni upućen, nisam
dugo razmišljao da li da Vam napišem ovo pismo, jer sam bio siguran da
imam pravo da Vama, dragi moj Srbine odgovorim, jer ste me jednostavno
takođe prozvali. Da, slažem se Vama, da nemate pravo da mi govorite kako
trebam da mislim, šta trebam da govorim i kako trebam da se ponašam, jer
to vrlo dobro znam.srkipismo

Kao prvo, sad se sigurno pitate zašto imam pravo da se Vama obraćam, ne
kao gospodinu Srđanu Puhalu, nego baš kao Srbinu? Ako Vi Srbine, sebi
uzimate za pravo da se generalno, pismom obratite svim Bošnjacima, onda
molim lijepo nemojte se čuditi, da sebi također uzimam sa pravom pravo,
koje ste sami sebi uzeli i da se kao prozvani Bošnjak Vama obratim kao
Srbinu, a ne gospodinu Srđanu Puhalu. Jednostavna logična matematička
računica, zar ne? Odmah da Vam kažem, da sam potpuno svjestan da je ovo
moje obraćanje Vama, ne gospodinu Puhalu, već kao Srbinu, malo ružno,
drsko, čak i bezobrazno, ali s druge strane i recipročno logično. Dragi
moj Srbine, na ovom mjestu bih Vas dobronamjerno savjetovao da ubuduće
kad budete pisali pisma, da prvo malo stanete, malo sjednete i prije
svega malo razmislite kako ćete to svoje pismo započeti, kako ćete
adresiranog oslovljavati, jer to su stvari i odrazi vlastitog odgoja,
kulture i poštovanja prema onome kome se obraćate, a koje se uče od
malih nogu. Pošto smo očito kulturu ponašanja, obraćanja i oslovljavanja
prema sugovorniku u djetinjstvu drugačije naučili i očito imamo različit
odgoj i školu, prilagoditi ću se u ovom pismu jednostavno Vašem načinu
oslovljavanja, jer mislim ćete me tako lakše razumjeti i meni lično nije
teško se prilagoditi na Vaš obrazovni nivo, naravno sve radi
razumijevanja i dobrosusjedskih odnosa.

Kad smo već “to” oko oslovljavanja fino razriješili, rasčistili i
prilagodili, pređimo na drugo, dragi moj Srbine, pošto se pozivate na
ubijene srpske žrtve od strane pripadnika mog naroda, odmah da Vam u
startu kažem, tj. da Vam napišem da kao pripadnik tog naroda kojeg
prozivate najoštrije osuđujem zločine bilo koga i nad bilo kim i da se
sve ubice ne samo da trebaju, nego jednostavno moraju izvesti pred lice
pravde i kao takvi najoštrije osuditi i kazniti, bez obzira ko to bio,
kako se zove i kako se moli. Dragi moj Srbine, to nije sporno i
poklanjam se tim žrtvama, a tako bi trebao razmišljati svaki
dobronamjeran, istinoljubiv, pravedan čovjek i ubjeđen sam da apsolutna
većina tog mog naroda kome se obraćate i prozivate, zaista tako i razmišlja.

Kao treće, dragi moj Srbine, pošto ste u svom pismu Bošnjacima već
“počeli”, citiram vas “Pa da počnem.”, evo pokušati ću “završiti”, pa ću
ovo pismo nastaviti sa “Pa da završim.”

Pa da završim. Dragi moj Srbine, nakon čitanja Vašeg meni upućenog pisma
u kojem mi, odnosno nama (množina) zamjerate i u kojem je Vama Srbine
problem da se predugo nalazim/o u položaju žrtve i da to utiče na
moje/naše opažanje stvarnosti u kojoj živim/živimo, a samim tim i na
moje/naše ponašanje, moram Vam reći da se teško varate i da ta Vaša
sociološka psihoanaliza i dijagnoza apsolutno nije tačna. Pošto ste /de
facto/ izvršili jednu totalnu pogrešnu psihoanalizu tj. ustanovili
pogrešnu dijagnozu i to ne pojedinačnu, nego gle čuda čak kolektivnu
dijagnozu jednog cijelog naroda, zaključujem da su Vas na Vašem studiju
psihologije ili psihijatrije, totalno pogrešno učili, naravno u slučaju
da ste promovirani Psiholog, odnosno Psihijater i u slučaju da niste
jedan obični provokativni demagog, manipulator i politikant, koji se
služi poluistinama, da bi sakrio i upakavao svoje prave namjere.

*Manipulativna igra emocijama i konstrukcija loše savjesti radi
prihvatanja cilja*

Dragi moj Srbine, biću sad još direktniji, nakon čitanja Vaše, pogotovo
nakon utvrđene pogrešne kolektivne dijagnoze i cijelog pisma,
jednostavno dobivam dojam i utisak da Vi te jadne srpske žrtve
zlouptrebljavate i da ih na licemjeran način pokušavate zloupotrijebiti
i koristite ih kao instrument da providno manipulišite emocijama
Bošnjaka, samim tim i mojim emocijama, tj. pokušavate meni/nama stvoriti
lošu kolektivnu savjest, zbog koje moramo prihvatiti neke od vas zadanih
ciljeva, naime da prihvatimo nešto monstrouzno što je stvoreno na
genocidu. Vidite, dragi moj Srbine, sa tom instrumentalizacijom i
zloupotrebom vlastitih žrtava i s tim emotivnim maniplulacijama radi
sprovođenja svog cilja “prihvaćanja genocidnih rezultata” Vi opet od
Bošnjaka pokušavate, ali sad na emotivnoj “loše savjesnoj” osnovi
napraviti žrtvu, a paralelno joj “savjetujete” da se odreknu statusa žrtve!

Dragi moj Srbine, nakon čitanja Vašeg pisma, dobivam utisak i dojam da
ta Vaša manipulativna emotivna žalopojka i providni pokušaj stvaranja
kolektivne loše savjesti Bošnjacima ima jedino ovo za cilj, citiram vas
“To znači da morate da prihvatite Republiku Srpsku kao nešto što postoji
i da je Srbi i vole i žele.”, pa ću se na ovom mjestu poslužiti opet
Vašim riječima, citiram Vas: “Ne, nikako!”. Sad se sigurno pitate zašto
“Ne, nikako!”? Dragi moj Srbine, kao prvo taj vaš naum i cilj nećete
ostvariti, jer vašom emotivnom manipluacijom pokušavate žrtve te sudski
dokazane genocidne tvorevine, kao prvo poniziti i kao drugo priviknuti
da prihvate genocidne rezultate, a genocidni rezultat je upravo tzv.
republika srpska, za koju se Vi Srbine očito svim mogućim sredstvima, pa
i onim najprljavijim, borite. Dragi moj Srbine, da citirati ću Vam na
ovom mjestu gospodina Simona Vizentala, pa malo razmislite ako imate
čiste namjere i ako me moj utisak i dojam ne vara, a to ide ovako
„Navikavanje žrtve da prihvati rezultate genocida je takođe genocid!”
Drugim riječima, moj Srbine, ako me moj dojam utisak o Vama ne vara,
utvrđujem i zaključujem da vi pokušavate upravo izvršiti ovo, što je
gospodin Vizental iskazao i na ovom mjestu opet Vas citiram “Ne,
nikako!” i dodajem da Vam to i nikada neće proći.

Dragi moj Srbine, sad ću Vam još objasniti zašto Vaša tzv. “republika
srpska” neće i ne može biti prihvaćena od većine onih kojih ste u svom
pismu prozvali. Naime, presudom Svjetskog suda pravde, SRJ je proglašena
djelomično, ali ta tvoja tzv. “republika srpska” potpuno odgovornom za
genocid, što je po osnovu Bečke konvencije o pravu ugovora 1969. čini
osporivom (konvencija i internacionalni ugovor koji čini i Dejtonski
sporazum ništavnim), a ne tzv “trajnom tvorevinom”. Na osnovu samo te
Presude koja je utvrdila i kroz hiljade dokaza dokazala genocidnost
tvoje voljene i branjene tzv. “republike srpske”, ona nije čak ni ni
faktor koji treba uzeti u obzir.

Dragi moj Srbine, kad smo se već ovako fino i pošteno raspisali, evo
nastavljam pa ću Vas opet citirati iz Vašeg pisma upućenog nama/meni:
“Ukoliko to ne učinite, ni na koji način se nećete razlikovati od Srba i
Hrvata koji negiraju vaše žrtve, relativizuju vaše stradanje i
pretvaraju svoje zločince u heroje i svece. Ako to ne učinite i vi ćete
biti saučesnici u propadanju Bosne i Hercegovine, čemu se mnogo nadaju i
zdušno navijaju.” (kraj citata)

Srbine, ove Vaše zadnje citirane riječi me već počinju malo ljutiti, ali
svoje emocije vrlo dobro mogu kontrolisati i Vaše riječi racionalno
analizirati. Zašto Vaše riječi izazivaju emociju ljutnje, a ne baš one
emocije koje ste nama/mi htjeli probuditi, naime lošu savjest? Pa dragi
moj Srbine, vi na kraju svog pisma bijesno ucijenjujete i prijetite
adresiranom, apstrahirati ću Vaše prijetnje i ucjene i sada ću ih
prevesti svojim riječima. Naime, ovo ste Bošnjacima zapravo htjeli reći:
“Ukoliko svi Bošnjaci ne budu imali lošu savjest, ukoliko ostanu žrtve
(jer po vašoj ‘stručnoj kolektivnoj psihoanalizi’, stanje žrtve utiče na
opažanje realnosti, po Vama su žrtve glupe i mutavci koji ništa ne vide,
ništa ne znaju, ne čuju i stoga se po Vama žrtve ponašaju nepristojno i
zbog toga po Vama žrtve ne mogu biti pravednici), ukoliko Bošnjaci se ne
pomire sa svojim krvnicima i ne prihvate njihove lažne i krvave ruke
pomirenja biće izjednačeni s njima, ukoliko Bošnjaci ne odbace
internacionalno pravo i ne prihvate genocidnu tvorevinu i ukoliko se ne
pomire s time kao nečim što je trajno, onda će Bosna i Hercegovina
nestati.” Da, moj dragi Srbine, to se tumači kao prijetnja i ucjena i
takav se dojam dobiva iz Vašeg pisma Bošnjacima. Dragi moj Srbine, da
Vas na ovom mjestu samo podsjetim, jedan vaš nekadašnji predsjednik Vaše
genocidne tvorevine i današnji stalni stanovnik Den Haga je takve ucjene
i prijetnje mnogo kraće izgovorio. Na ovom mjestu ću mu citirati govor
pred bosanskim parlamentom 14. oktobra 1991. godine, pa se nadam da ćeš
i sebe i njega prepoznati: “Ovo nije dobro što vi radite. Ovo je put na
koji vi želite da izvedete Bosnu i Hercegovinu, ista ona autostrada
pakla i stradanja kojom su pošle Slovenija i Hrvatska. Nemojte da
mislite da nećete odvesti Bosnu i Hercegovinu u pakao, a muslimanski
narod možda u nestanak, jer muslimanski narod ne može da se odbrani ako
bude rat ovde.” (Kraj citata)

I na kraju dragi moj Srbine, ukoliko ste zaista taj promovirani
psihijatar, odnosno psihijatar koji ima struku da ustanovi kolektivnu
dijagnozu jednog cijeloga naroda, ukoliko niste jedna obična bijedna
seoska varalica, ukoliko niste jedan sićušni mahalski brdsko planinski
manipulator, ukoliko niste obični ulični kržljavi drekavac, ukoliko
niste jedan obični kafanski demagog, ukoliko niste jedan najobičniji
kvaziintelktualni podšatorski siledžija zdravog razuma, ukoliko niste
jedan obični maskirani malehni etnošovinista, ukoliko niste jedan
mizerni očajni skriveni nacionalista koji očajnički pokušava nešto
spasiti i opravdati što je dokazano nastalo na brutalnoj agresiji koja
je kulminirala genocidom i ukoliko niste negator genocida (jer taj
termin u svojim tekstovima nigdje ne spominjete), ukoliko ste zaista
istinoljubiv čovjek sa dobrim namjerama, onda ćete me vrlo dobro
razumjeti zašto imam takav dojam i utisak iz riječi Vašeg pisma Bošnjacima.

Dopisivanje možemo nastaviti, ali samo kad se javno izjasnite i
odgovorite na pitanje “Je li bio genocid i je li je tzv. republika
srpska nastala na genocidu?”, a do tada smo se ispisali, iako bi još
mnogo toga mogao napisati, pa ću se poslužiti opet Vašim riječima,
citiram Vas: “Ima toga još, ali ovo je sasvim dovoljno da vam pokažem da
nešto nije u redu.” (kraj citata)

Potpisat ću se svojim inicijalima, ne što se bojim, nego zato što nisam
željan medijske pažnje, zato što je bitna poruka i bitan je sadržaj
pisma, zato što ste se svojim pismom generalno ne birajući, obratili
svim pripadnicima jednog naroda i stoga polazim od te tačke i
zaključujem da Vas neće zanimati ko Vam iz tog kolektiva piše.

E. B.

:zoka:
zateznistub

#3024 Re: Novi rat

Post by zateznistub »

L u c i f e r wrote:http://antidayton.com/
*UZMIMO SVOJU SUDBINU U SVOJE RUKE I NE DOZVOLIMO NIKADA DA NAM SE AGRESIJA I GENOCID PONOVE.
SPAVAJMO OTVORENIH OČIJU UVIJEK SPREMNI NA ODBRANU NAŠE ZEMLJE, JER AKO NE BUDE NJE NEĆE BITI NI NAS!*
Ne loži svijet bez veze
L u c i f e r

#3025 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

zateznistub wrote:
L u c i f e r wrote:http://antidayton.com/
Ne loži svijet bez veze
Dobro:
PREPUSTIMO SVOJU SUDBINU U TUĐE RUKE I DOZVOLIMO DA NAM SE AGRESIJA I GENOCID PONOVE.
SPAVAJMO MIRNO NESPREMNI NA ODBRANU NAŠE ZEMLJE, JER AKO NI NE BUDE NJE BITI ĆE NAS!
Locked