Republika Turska

Post Reply
The 51st State

#3001 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

ne smije se niko tome nego tvom rambo style opisu ppk-a, a vamo ga baca po snijegu...
Kikibombona

#3002 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

I vece su sanse da je ove neki civil koji je izasao prosetati psa a ne pripadnik PKK. Sta pripadnik PKK ima raditi sam, bez puske i sa psom...?

Nigdje veze.
Opetja033

#3003 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:I vece su sanse da je ove neki civil koji je izasao prosetati psa a ne pripadnik PKK. Sta pripadnik PKK ima raditi sam, bez puske i sa psom...?

Nigdje veze.
:lol: :lol: :lol:
Ma ne vjerujem Allaha mi! :lol: :lol:
The 51st State

#3004 Re: Republika Turska

Post by The 51st State »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:I vece su sanse da je ove neki civil koji je izasao prosetati psa a ne pripadnik PKK. Sta pripadnik PKK ima raditi sam, bez puske i sa psom...?

Nigdje veze.
:lol: :lol: :lol:
Ma ne vjerujem Allaha mi! :lol: :lol:
proseto psa i blavora..., inace se to u setnji radi ali stvarno :lol: :lol:
Mlohavi

#3005 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

@Kiki
Nemoj mi se sad cudit' sto si pukO. Znali smo svi vrlo dobro da ovo dolazi. 8)
Koji si ti materijal za :lol: , nevideno Allaha mi.
Opetja033

#3006 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Prosetao i izveo malo macka na havu. Da se protegne. :lol: :lol:
Mohamad Sissoko

#3007 Re: Republika Turska

Post by Mohamad Sissoko »

Kiki idol :lol:
Opetja033

#3008 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Redovno se valjam od smijeha na njegove komentare, ali ovo je prvi put da su mi suze na oci krenule. :lol: :lol:
Ziv i zdrav bio. Koliko nas samo uveseljava svojim lucidnim komentarima. :mrgreen:
Kikibombona

#3009 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Ne kontam sta implicirate, da ga je bacao?

Meni se ucinilo da pisa, mada je to nemoguce zakljuciti. A i ako ga baca, mozda se radi o nekom lokalnom ludaku, manijaku. Al eto, vama ljepse zvuci da je to pripadnik PKK. Mozda se radi o nekom lokalnom Turcinu, simpatizeru halife muslimana?
Opetja033

#3010 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Ali kako jadan cuko pobjeze kad je vidio sta ovaj radi. Garant ima lose iskustvo od ranije.
Skupina teroristickih cukojeba. :lol:
Last edited by Opetja033 on 08/01/2016 15:20, edited 1 time in total.
Mlohavi

#3011 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Nista to, pored sve tehnike nemaju simpatizeri sultana i halife srce koje ima momcina na snimku. :D Garant -5 najmanje a vidi junacine.
Kikibombona

#3012 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Znaci, dilema je da li covjek drka ili pisa. Ako drka po zimurini, definitivno nije normalan. Dva puta sam ziogu na otvorenom u mladjim danima, na teskom minusu, pa sam si rekao da necu vise da ne kvarim reputaciju kod dama. :D

Ovaj lik pripadnik PKK definitivno nije. Sam se ne bi kretao dok se nalazi pod opsadom i to sa psom. Nema oruzje... tako da...

Mozda se radi o Turcinu, simpatizeru sultana muslimana? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3013 Re: Republika Turska

Post by Truba »

sve kontam nešto će eksplodirati :D
Kikibombona

#3014 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Zanimljivo je kako su internet borci ucviljeni i kukavni na temama Sirija i Irak, dok su na ovoj bahati, arogantni i dobro raspolozeni. Na temi Izrael isto tako ucviljeni, umazani od suze i sline, pozivaju na moral, dobrotu, ljudsku toplinu, pijetet, savjest... tacno da se covjek rasplace... ista takva patetika izbija u slucaju Kine, Burme, Rusije...

Na temama Bahrein i Jemen ih nema. Tamo ne kukaju. :D

Ko vas ne zna...

Jutros je turska policija upala u kancelarije HDP u Istanbulu i uhapsila 7 pripadnika stranke (ako me sjecanje sluzi). Nevidjena represija i teror nad pripadnicima stranke HDP. Unistavanje njihove imovine je halal. I budali je jasno da je cilj Turske unistenje HDP a ne unistenje PKK. PKK ne mogu unistiti, to su davno skontali. HDP mogu jer ljudi vode politicku a ne oruzanu borbu. Turska ne zeli da Kurdi imaju legitimne i legalne politicke predstavnike. Zbog toga nevidjena represija, teror i kristalne noci.

Porodice kurdskih aktivistkinja koje su pobijene u Istanbulu odbijaju pokopati svoju djecu dok turska vojska ne dozvoli da se pokupe tijela civila koja vec pet dana leze u snijegu na 'liniji razdvajanja'.
Mlohavi

#3015 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Haj ti malo o Palestincima i Cecenima na nisanu.

Uz PKK niko im vise ne moze osporiti pravo na onaniju. :thumbup:
Opetja033

#3016 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

HDP su teroristi, podrzavaju terorizam i teroristicki PKK. U principu radi se o politickom krilu PKK.
Naravno da ih treba pricepiti. Nema labavo sa teroristima.
HDP je pokazao da izmedju njih i PKK ne postoji nikakva razlika.
Kikibombona

#3017 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:HDP su teroristi, podrzavaju terorizam i teroristicki PKK. U principu radi se o politickom krilu PKK.
Naravno da ih treba pricepiti. Nema labavo sa teroristima.
HDP je pokazao da izmedju njih i PKK ne postoji nikakva razlika.
Ja mislim da iz tebe progovara nervoza zato sto sije sa ruskim i americkim saveznicima preuzimaju Irak i Siriju.

Sunije su stroga defanziva, na izmaku snaga...

Siiti nikada nisu bili mocniji. Teheran - Bagdad - Damask - Bejrut - apsolutni lideri Masrika i islamskog svijeta!
Kikibombona

#3018 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:Haj ti malo o Palestincima i Cecenima na nisanu.

Uz PKK niko im vise ne moze osporiti pravo na onaniju. :thumbup:
Ma svi vi islamisti bi vadili kite da sultan muslimana povede vojsku na Moskvu, pa poslije Berlin, pa i ostatak svijeta...

Prvi ti ne mozes podnijeti to sto Turci nemaju muda uci u Siriju i zaustaviti napredovanje Kurda, Arapa, Asiraca i dr... jedinih u sirijskom ratu za koje se ne vezu bilo kakvi zlocini... jedini koji dijele vrijednosti koji su i kod nas ugl. zastupljene. Drazi su vam bradati zombiji, fizicke i mentalne nakaze. Drazi su vam samo zato sto promoviraju islam.

Bilo bi dobro kada bi Turci makar skupili muda da zastite Turkmene u Latakiji koje Rusi rastavljaju od zivota. Al muda nema, lakse ravnati gradove koji se brane lovackim puskama i gadjati ili ismijavati covjeka koji drka ili pisa, koji je obicni civil ili dusevni bolesnik. To je ta hrabra i mocna Turska na koju drkate.
nosara

#3019 Re: Republika Turska

Post by nosara »

Znam samo to turci otvaraju kvalitetne skole po BiH... :-)
Opetja033

#3020 Re: Republika Turska

Post by Opetja033 »

Ma puk'o @Kiki k'o lajsna :lol: :lol:
Promoe

#3021 Re: Republika Turska

Post by Promoe »

Moze li mi neko reci kakvi su odnosi irackih kurda i turske i irackih kurda i pkk?
Lincoln-Burrows

#3022 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

Mene bi zanimao odnos Jezida i sirijskih Turkmena,
a može i odnos sirijskih Kurda i iranskih Kurda i kakvu
ulogu u svemu tome igraju Druzi?
Kikibombona

#3023 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Promoe wrote:Moze li mi neko reci kakvi su odnosi irackih kurda i turske i irackih kurda i pkk?
Ako mislis na obicni narod, iracki Kurdi vecinom mrze Tursku.

Ako mislis na politicke stranke, tu je stvar malo slozenija.

KDP je na proslim izborima uzela vecinu glasova u irackom Kurdistanu. KDP ima dobru poslovnu saradnju sa AKP. Lova je u pitanju. Tu ljubavi naravno nema. Predsjednik KDP, Masud Barzani, je izazvao lavinu reakcija kada je teritorij gdje zive Kurdi u Turskoj nazvao Sjeverni Kurdistan. Nacionalisti su trazili da AKP reaguje, ali ovi to radi biznisa nisu ucinili. Skupine koje napadaju Kurde u Siriji, a koje imaju podrsku Turske, Barzani naziva teroristickim organizacijama. Turci i to ignorisu. U pitanju je lova.

Gorran je druga stranka po snazi. Njihovi odnosi sa Turskom su nikakvi.

PUK je treca stranka po snazi. Redovno pljuju Barzanija i optuzuju ga sa saradnju sa Turcima. To rade ugl preko svojih medija.

Odnos sa PKK

Sjediste PKK je u Iraku. Tamo im se nalazi politicki i vojni vrh, na planini Kandil. Mnogi iracki Kurdi su simpatizeri PKK. Nisu vecina, daleko od toga, ali ih ima dosta.

Odnos sa KDP je rivalski. Tako je oduvijek. Dvi najuticajnije politicke stranke koje se bore za naklnost kurdskog naroda. I jedni i drugi porucuju da politicka neslaganja ne smiju dovesti do sukoba u buducnosti.

Odnos sa Gorran je dobar. Prijateljski odnosi.

Odnos sa PUK je isto tako dobar. Kruze price da PUK u dobroj mjeri finansira PKK od kada je izbio rat u Siriji, Iraku i sada Turskoj. PKK se bori zajedno sa PUKom u Iraku. Dakle, vise nego dobri odnosi.
Mlohavi

#3024 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
Ma svi vi islamisti bi vadili kite da sultan muslimana povede vojsku na Moskvu, pa poslije Berlin, pa i ostatak svijeta...

Prvi ti ne mozes podnijeti to sto Turci nemaju muda uci u Siriju i zaustaviti napredovanje Kurda, Arapa, Asiraca i dr... jedinih u sirijskom ratu za koje se ne vezu bilo kakvi zlocini... jedini koji dijele vrijednosti koji su i kod nas ugl. zastupljene. Drazi su vam bradati zombiji, fizicke i mentalne nakaze. Drazi su vam samo zato sto promoviraju islam.

Bilo bi dobro kada bi Turci makar skupili muda da zastite Turkmene u Latakiji koje Rusi rastavljaju od zivota. Al muda nema, lakse ravnati gradove koji se brane lovackim puskama i gadjati ili ismijavati covjeka koji drka ili pisa, koji je obicni civil ili dusevni bolesnik. To je ta hrabra i mocna Turska na koju drkate.
PukO si, sihri kO Bog
Kikibombona

#3025 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Lincoln-Burrows wrote:Mene bi zanimao odnos Jezida i sirijskih Turkmena,
a može i odnos sirijskih Kurda i iranskih Kurda i kakvu
ulogu u svemu tome igraju Druzi?
Tesko je reci kakav je odnos medju njima kada ne zive na istom podrucju.

Iranski i sirijski Kurdi su se razvijali pod uticajem dvije razlicite kulture, perzijske i arapske. Tako da je cesto slucaj da Kurdi iz Sirije ne razumiju Kurde iz Irana. Dominantna dva jezika kod Kurda su kurmandzi i sorani. Kurmandzi se pise latinicnim a sorani perzijskim alfabetom. Postoji jos gomila razlicitih dijalekata. Vecina Kurda u Turskoj i Siriji govori kurmandzi, gotovo svi... U Iraku velicina govori kurmandzi isto tako, dok oko 20% govori sorani i druge dijalekte... U Iranu vecina govori sorani...

Odnosi su dosta dobri. Dosta iranskih Kurda se bore kao dobrovoljci u Siriji u redovima YPG. Odzalan ima dosta pristalica medju Kurdima u Iranu. PJAK je 'mladji brat' PKK. Dakle, sa iranskim Kurdima nema nikakvih problema. Oni se ugl priklanjaju irackim i turskim Kurdima, inspirisani su sa PKK ili KDP...

Pravi rivalitet vlada izmedju turskih i irackih Kurda, sto neprijatelji u komsiluku decenijama pokusavaju iskoristiti. Sirijski i iranski Kurdi se ugl priklanjaju.

Druzi? Gdje njih nadje. Nemaju oni veze sa Kurdima. Aj da si pitao za narode Zaza, Beludzi ili Lur...
Post Reply