BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

rovac13

#3001 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Cini mi se da bi dual sim telefoni mogli postat jako popularni.

Jel ja dobro ovo razumijem
http://www.haloo.ba/dupla-rodjendanska-porcija-mb-s79
Za 8 KM navodno dobijes 4GB

Uz ovo je lako ukomponovat jos nesto radi minuta ili sms ova..........npr savrsena 10 ili neka druga opcija.........kad imas toliko neta valjda je sve lakse
metnem

#3002 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

sizifinho wrote:Student ovdje.

... ali mi je fascinantnije kako misle da je narod glup....
...
I to mi se nije desilo jednom, već sto i jednom...
Moj jarane ovdje si sam sebi kontradiktoran i praktički si dokaz tvoje tvrdnje :mrgreen:

A baška što si poslije 101 put kako su te zajebali ti i dalje njihov korisnik :?

Evo baš na tv dnevniku objaviše da su u prvoj polovini 2016. ostvarili dobit 36 miliona
metnem

#3003 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

mirza_15 wrote:Nego ja trenutno imam 1GB i cijelu pretplatu da trosim ili prenem u sljedeci mjesec. Imam i 1.000 minuta u grupi uz minimalnu uspostavu poziva. Sve to za 15 KM. Ima li neko da nudi bolje?

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Nije 15 nego je Mojmini 17,5
RAK vam je lijepo NAREDIO da cijene MORATE izražavat sa pdv i ti kao uposlenik bht naročito bi to trebo poštovat da te već ne bi prijavljivali pa da i na poslu popušiš :oops:
A baška što moja tv plaćaš 50 tak KM
metnem

#3004 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

mehohem wrote:Ne radi svako u bhtelekomu da moze toliko para trosit na pisljivih 75 minuta razgovora.

Halo daje za dzaba 43200 minuta prema cijeloj mrezi (grupa sa neogranicenim brojem korisnika) uz minimalnu uspostavu poziva.
Tačnije hvale se da imaju 150 000 korisnika, pa je to 150 000 najbrojeva spram pišljiva 2-3 najbroja kod bht gdje je naplata uspostave poziva kao i kod haloo ali samo uvezano sa mojatv, inače kod ostalih tarifa je samo duplo manja cijena po minuti sa najbrojevima :lol:. .. banda
jarobot

#3005 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

avaks wrote:Kako ćeš znati kada kriju cjenovnike, treba 20 fajlova pregledati da nešto nađeš [emoji38]
Eto odmah u startu 6KM skuplje a Giga interneta manje, pametnom dosta :mrgreen:
Kako manje kad je giga interneta više midi ima 3 gigabajta interneta i flat 64 za 6 km skuplje. 18 feninga je minuta prema svim mrezama i 30+30 obračunska. Više interneta taman da pokrije razliku u cijeni a razgovora ima skoro isto možda i više na midi ko kraće priča + dva najbroja. Eronet ima te sms_ove viška a to pokrije viber.
Znači još uvijek mala prednost za eronet a ne tako drastična.
Ako se sad uračuna i poklon koji se može dobiti onda prednost i nije prednost

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
jarobot

#3006 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

metnem wrote:
mehohem wrote:Ne radi svako u bhtelekomu da moze toliko para trosit na pisljivih 75 minuta razgovora.

Halo daje za dzaba 43200 minuta prema cijeloj mrezi (grupa sa neogranicenim brojem korisnika) uz minimalnu uspostavu poziva.
Tačnije hvale se da imaju 150 000 korisnika, pa je to 150 000 najbrojeva spram pišljiva 2-3 najbroja kod bht gdje je naplata uspostave poziva kao i kod haloo ali samo uvezano sa mojatv, inače kod ostalih tarifa je samo duplo manja cijena po minuti sa najbrojevima [emoji38]. .. banda
Što si zapjenio ohladi malo. Eto hallo je najbolji ubjedio si nas.
Svi 5000 hallo korisnika mogu pričati između sebe

rovac13

#3007 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

eronet super 35 uz potpis 2 godine :
-300 minuta
-1000 sms
-4 GB + flat
-cijena 29,25 KM sa pdv

bht moj midi 30 moglo bi se ukarikat nesto kao :
-150 minuta
- 40-50 sms ova
-3 GB + flat
-ako sam te dobro razumio
-kosta 35,10 KM sa pdv

Midi 30 tarifa se ne moze porediti ni izdaleka.Ja sam prije eroneta i koristio midi 30 pa pobjegoa glavom bez obzira.Cak mi se nije isplatilo vratiti se ni kad je bilo 200%.
metnem

#3008 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

Od bht ultre bolji svjetlosnu godinu, i po cijeni poziva i po ovim besplatnim razgovorima unutar mreže što je nezamislivo ne samo kod ultre nego kod bht uopšte, a o internetu da ne govorimo, 8 KM za 2 GB sad akcijom i uduplano, spram pišljive gige za 13 KM!!!!
Nije stvarno jasno ko još ostaje na ultri i ne prebacuje broj i bježi od najvećih lopova sa sloganom dajemo najmanje krademo najviše :D
jarobot

#3009 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

rovac13 wrote:eronet super 35 uz potpis 2 godine :
-300 minuta
-1000 sms
-4 GB + flat
-cijena 29,25 KM sa pdv

bht moj midi 30 moglo bi se ukarikat nesto kao :
-150 minuta
- 40-50 sms ova
-3 GB + flat
-ako sam te dobro razumio
-kosta 35,10 KM sa pdv

Midi 30 tarifa se ne moze porediti ni izdaleka.Ja sam prije eroneta i koristio midi 30 pa pobjegoa glavom bez obzira.Cak mi se nije isplatilo vratiti se ni kad je bilo 200%.
Jeli to 35 sa ili bez pdv. Ako je bez onda je to 41 km. Opet je 6 km više taman da se dokupi 1 GB interneta za midi. Midi nije dobar bio za 200% . Najbolja tarifa u BiH je bila Mini 15 i 200% i još se mogao doplatiti internet iz pretplate , al kad su skontali šta su dali budaletine ukinule. Ništa ljepše platiš 17 a trošiš 27 to niko više ponoviti neće.

jarobot

#3010 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

metnem wrote:Od bht ultre bolji svjetlosnu godinu, i po cijeni poziva i po ovim besplatnim razgovorima unutar mreže što je nezamislivo ne samo kod ultre nego kod bht uopšte, a o internetu da ne govorimo, 8 KM za 2 GB sad akcijom i uduplano, spram pišljive gige za 13 KM!!!!
Nije stvarno jasno ko još ostaje na ultri i ne prebacuje broj i bježi od najvećih lopova sa sloganom dajemo najmanje krademo najviše :D
Ppa dobro pobjedio si idi pričaj sa ostalih 5000 zadivoljni korisnika.

Benq

#3011 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

jarobot wrote: Jeli to 35 sa ili bez pdv. Ako je bez onda je to 41 km. Opet je 6 km više taman da se dokupi 1 GB interneta za midi. Midi nije dobar bio za 200% . Najbolja tarifa u BiH je bila Mini 15 i 200% i još se mogao doplatiti internet iz pretplate , al kad su skontali šta su dali budaletine ukinule. Ništa ljepše platiš 17 a trošiš 27 to niko više ponoviti neće.

Tarifa Super 35 je 29,25KM sa PDV uz potpis na 24mj. ili 37,44KM uz ugovor na 12mj.

http://www.hteronet.ba/privatni-korisni ... er-tarife/
Kinaski

#3012 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Kinaski »

jarobot wrote:
metnem wrote:Od bht ultre bolji svjetlosnu godinu, i po cijeni poziva i po ovim besplatnim razgovorima unutar mreže što je nezamislivo ne samo kod ultre nego kod bht uopšte, a o internetu da ne govorimo, 8 KM za 2 GB sad akcijom i uduplano, spram pišljive gige za 13 KM!!!!

evo bas sad gledam ovaj haloo. Zanimala me situacija naplate poziva iz haloo prema bhmobile
pise da je iz halooo prema bh mobile 0,18 KM/min
a da je iz bhmobile prema bhmobile 0,28 KM/min

pa me zanima u cemu je caka ? Koristim ultra paket bh mobile i halo mi se cinio primamljivim zbog interneta, a sada i pozivi jeftiniji ?
Ko je vlasnik ovog haloo ? i jel isto prepaid ovaj haloo ili koji djavo ? Mora biti neka caka da ga jebeš
Benq

#3013 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

Kinaski wrote: evo bas sad gledam ovaj haloo. Zanimala me situacija naplate poziva iz haloo prema bhmobile

pa me zanima u cemu je caka ? Koristim ultra paket bh mobile i halo mi se cinio primamljivim zbog interneta, a sada i pozivi jeftiniji ?
Ko je vlasnik ovog haloo ? i jel isto prepaid ovaj haloo ili koji djavo ? Mora biti neka caka da ga jebeš
Iz haloo prema svim mobilnim operaterima u BiH je cijena 0,18KM sa PDV. Haloo je Eronet ustvari.
Maharadza

#3014 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Kinaski wrote:
jarobot wrote:

evo bas sad gledam ovaj haloo. Zanimala me situacija naplate poziva iz haloo prema bhmobile

Eronet im je vlasnik, prepaid kartica isto kao ultra, odlična pokrivenost po Sarajevu kao i komplet hercegovina, čak ima signala dok voziš preko Svitave uredno (3G) sve do Neuma gdje je jači nego u nekim dijelovima Sarajeva, barem je meni tako bilo nedavno na ljetovanju! :mrgreen:

Unutar haloo mreže ti naplati samo uspostavu poziva 9 feninga i pričaj 90min. + nakon što aktiviraš broj prvih 6 mjeseci dobijaš po 555MB mobilnog interneta! :thumbup:

http://www.haloo.ba/poklanjamo-bonus-mb-s71
Kinaski

#3015 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Kinaski »

Maharadza wrote:
Kinaski wrote: evo bas sad gledam ovaj haloo. Zanimala me situacija naplate poziva iz haloo prema bhmobile

Eronet im je vlasnik, prepaid kartica isto kao ultra, odlična pokrivenost po Sarajevu kao i komplet hercegovina, čak ima signala dok voziš preko Svitave uredno (3G) sve do Neuma gdje je jači nego u nekim dijelovima Sarajeva, barem je meni tako bilo nedavno na ljetovanju! :mrgreen:

Unutar haloo mreže ti naplati samo uspostavu poziva 9 feninga i pričaj 90min. + nakon što aktiviraš broj prvih 6 mjeseci dobijaš 555MB mobilnog interneta! :thumbup:
znači i po tebi je ovo puno bolja opcija od bh mobile ultre. Hvala na odgovoru :wink:
Maharadza

#3016 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Kinaski wrote:
Maharadza wrote:

Unutar haloo mreže ti naplati samo uspostavu poziva 9 feninga i pričaj 90min. + nakon što aktiviraš broj prvih 6 mjeseci dobijaš 555MB mobilnog interneta! :thumbup:
znači i po tebi je ovo puno bolja opcija od bh mobile ultre. Hvala na odgovoru :wink:
Najbolje uzmeš i probaš za sebe, nije da će te nešto posebno koštati jer u start paketu za 4KM dobiješ 2 broja, na svakom broju po 2KM koji traju 15 dana! :thumbup:
Lopov-eliminator

#3017 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Lopov-eliminator »

Benq wrote:

Iz haloo prema svim mobilnim operaterima u BiH je cijena 0,18KM sa PDV. Haloo je Eronet ustvari.
Tako je. Ultra je skuplja po minuti, ali se treba uzeti u obzir i da je obracunska jedinica na Ultri 15 sekundi, a na haloo 60 sekundi, pa preracunaj da li ti se isplati.
kloniran

#3019 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

channel10 wrote:Zar nije ultra 30+30?
startna tarifa je 15+15
smart je 30+30 ili kako se vec sad zove
channel10

#3020 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

kloniran wrote:
startna tarifa je 15+15
Evo sad sam i ja provjerio. Jeste 15 sekundi, a 30+30 je na ovim postpaid paketima.
metnem

#3021 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

:lol: :lol:
Caka je da te bht dere ko musa kesedžija jarca
Lopov-eliminator

#3022 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Lopov-eliminator »

kloniran wrote:
startna tarifa je 15+15
Da, startna je 15, za Ultra Surfa je 30.
metnem

#3023 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by metnem »

Lopov-eliminator wrote:
Tako je. Ultra je skuplja po minuti, ali se treba uzeti u obzir i da je obracunska jedinica na Ultri 15 sekundi, a na haloo 60 sekundi, pa preracunaj da li ti se isplati.
Ne isplati :mrgreen:

Bht banditi OPET najgori
Najgori, najgori, najgori....

Image
Last edited by metnem on 05/09/2016 21:59, edited 1 time in total.
supercali

#3024 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

mirza_15 wrote:
Maharadza wrote:
mirza_15 wrote:Nego ja trenutno imam 1GB i cijelu pretplatu da trosim ili prenem u sljedeci mjesec. Imam i 1.000 minuta u grupi uz minimalnu uspostavu poziva. Sve to za 15 KM. Ima li neko da nudi bolje?

Daj link za taj paket...ako smiješ naravno! :izet:
Moj mini 15 u mojatv moj izbor kombinaciji.

Mislim ja to pitam posto ja to koristim pa da vidim ima li bolje

Ima halo uz duo net telemach paket
Maharadza

#3025 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

metnem wrote:
Lopov-eliminator wrote:
Ne isplati :mrgreen:

Bht banditi OPET najgori
Najgori, najgori, najgori....

Image
Čiji je taj GO free... Ima li ko da podijeli iskustva, pokrivenost i tako?
Post Reply