Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
irac300

#3001 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

karanana wrote:
irac300 wrote:
Sarcom wrote:Kada govorite o HD linkovima vjerovatno mislite na serije,jer kod novih filmova tipa Guardians of galaxy bez obzira sto imaju "HD" linkovi oni su ustvari neki CAM snimak,a kako sam procitao to HD se dodjeljuje samo na osnovu podrzanog kapaciteta na stranici, a ne na osnovu kvaliteta snimka ili ja nesto pogresno radim :D
'bem ga, ne možeš dobiti HD izvor kada taj film još nije izašao na blu-rayu. :D
Desi se ponekad. Ukrade se snimak negdje u kini ili tako negdje.
To su web ripovi, obično ih Korejci rade, pojave se mjesec do dva prije što izađe rip sa blu raya. Ali on je aludirao na cam verzije, a Gardian of Galaxys 2 tek u avgustu dolazi na blu ray.
dječak sa šibicama

#3002 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama »

Korejci izbacuju te HD snimke i to je neka piraterija ja ne znam, uglavnom lako se prepoznaju po korejskim subtitlovima.

Nekom smetaju nekom ne, ja ne gledam osim ako bas nije film koji zelim pogledati. Snimak je HD ali ti njihovi hijeroglifi nerviraju oci.
irac300

#3003 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

dječak sa šibicama wrote:Korejci izbacuju te HD snimke i to je neka piraterija ja ne znam, uglavnom lako se prepoznaju po korejskim subtitlovima.

Nekom smetaju nekom ne, ja ne gledam osim ako bas nije film koji zelim pogledati. Snimak je HD ali ti njihovi hijeroglifi nerviraju oci.
I ja ih izbjegavam, ali s vremena na vrijeme naleti baš odlična kopija. Neki dan sam odgledao Alien: Covenant (kako ga naslutih) :D u full HD-u. Korejski titlovi bili malog formata, a ja sam dodatno naše titlove promijenio u žutu boju. Bez ikakvih smetnji odgledao, a inače sam picajzla po tom pitanju, smeta mi svaka sitnica. :D
dječak sa šibicama

#3004 Re: Kodi/XBMC Media centar

I ja stavim zutu boju titlova, dobar kontrast.

Inace, neke serije poput Farga jednostavno ne daju HD izvore, ni Covenant iz ne moze naci, jedino openload ali tu se mora raditi autorizacija pa kome nije mrsko... kod vecine serija izbacuje i 1080 i 720 linkove.

Jedino mi nikako nije jasno zasto do dana danasnjeg autori Kodija ne urade nesto po pitanju bugova odnosno procesor S912 koji bi trebao biti najjaci, najbolji, od pocetka kako je uveden u boxove, ima isti problem sa Kodijem. Tamna slika, jednostavno kod nekih snimaka ako je mracna scena, skoro pa nista ne vidis. Iako je 1080 kvalitet recimo.

I to su priznali i rekli da ce popraviti, ali evo vidim jos nisu. Srecom, nije kao ranije da je na svakom snimku tamnija slika, ne znam od cega ovisi pa neki snimci imaju ok svjetlo.
zippoo87

#3005 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

drustvo,je li i kod vas ovako,kada udjete u covinant addon ?
izbaci mi samo ove tackice,nema naziva a kada otvorim,onda izbaci podmape koje ima
covinant sam skinuo iz ares-a
Image
zateznistub

#3006 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zateznistub »

drugi profil wrote:
zippoo87 wrote:
drugi profil wrote:Kako se ti addoni skidaju, ljudi pomagajte. Imam kodi ali gdje sta dalje?
druze,ukucaj samo na googleu ili na youtubeu,za 2 minute sve skontas i onda napamet sibas sve,osim naziva soursce-a
i ja sam se unaprijedio zadnja 2-3 mjeseca...prvo sam instalirao crokodi pa a njemu malo skontao kako i sta a sada sibam i klasicni kodi,dodavanje izvora,addona,repositorija,ma sve
skontao sam i stimanje titlova
Nista. Hvala. Glup sam ja izgleda za ovo. Star ker se ne uci novim trikovima.
Nit znam sta treba skidati ni odakle, a izgleda ni tu nije kraj nego ima i jos 101 klinac koji treba podesiti
Vala, kad sam ja sazvakaoozes i ti da jebe rak raka
https://seo-michael.co.uk/how-to-instal ... -for-kodi/
dječak sa šibicama

#3007 Re: Kodi/XBMC Media centar

zippoo87 wrote:drustvo,je li i kod vas ovako,kada udjete u covinant addon ?
izbaci mi samo ove tackice,nema naziva a kada otvorim,onda izbaci podmape koje ima
Image
Kod mene je tako bilo kad sam iz Ares Magica instalirao, iza tih tackica su filmovi i serije ali moras napamet ici :D

Onda sam deinstalirao i ponovo instalirao Covenant sa ove adrese http://repo.cazwall.com/sc

I doticnog repositorija. I sad imam ikone, umjesto bezlicnih tackica.
irac300

#3008 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Izgleda da se kod svakoga drugacije manifestuju problemi sa covenantom. :D
Probaj desni klik na ikonu od Covenanta, pa information, a onda update. Nek' povuce update za covenant artwork i metadate. Meni je tako upalilo na racunaru, a na androidu bez problema.
Sarcom

#3009 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sarcom »

irac300 wrote:
Sarcom wrote:Kada govorite o HD linkovima vjerovatno mislite na serije,jer kod novih filmova tipa Guardians of galaxy bez obzira sto imaju "HD" linkovi oni su ustvari neki CAM snimak,a kako sam procitao to HD se dodjeljuje samo na osnovu podrzanog kapaciteta na stranici, a ne na osnovu kvaliteta snimka ili ja nesto pogresno radim :D
'bem ga, ne možeš dobiti HD izvor kada taj film još nije izašao na blu-rayu. :D
Ocigledno trazim previse :D . Nasao dobar snimak Wonder Woman pa se ponadao da bi i druge mogao naci :D
Sarcom

#3010 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sarcom »

dječak sa šibicama wrote:
Image
Kod mene je tako bilo kad sam iz Ares Magica instalirao, iza tih tackica su filmovi i serije ali moras napamet ici :D

Onda sam deinstalirao i ponovo instalirao Covenant sa ove adrese http://repo.cazwall.com/sc

Meni nije moglo dodati tu gore adresu,ali sam sa te adrese skinuo zip pa preko njega instalirao.
zippoo87

#3011 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

Image

hvala druze...evo odradio ovo sto si napisao i nema vise tackica

cijeli postupak je trajao 30 sekundi...interesantno je koliko je sve ovo jednostavno,kada se skonta princip...sjecam se da sam prije par mjeseci gledao video tutorijale po 5 puta i opet negdje pogrijesim i iznerviram se i nece da radi :D
nesto slicno kao ovaj kolega povis,sto muku muci haha
zippoo87

#3012 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

Sarcom wrote:
Image

Meni nije moglo dodati tu gore adresu,ali sam sa te adrese skinuo zip pa preko njega instalirao.
pa i ne dodajes adresu,nije ovo source
nego skines ovaj repository na HDD i onda iz kodija nadjes gdje je i instaliras ono,instal from zip a onda ides na instal reposiroty i nadjes odredjeni addon
vidim da si skontao svakako :D
_thedude

#3013 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by _thedude »

Neka dobra adresa sa linkovima za IPTV ?
zippoo87

#3014 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

raja,pokusavam nadji velicinu fonta na kodiju i tamo u player settingsu kada odaberem jezik,nema velicine fonta...ni kada odaberem croatian ni kada odaberem serbian
takodjer bi htio da promijenim i boju ali ni to ne nalazim
ima li neka caka
irac300

#3015 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

zippoo87 wrote:raja,pokusavam nadji velicinu fonta na kodiju i tamo u player settingsu kada odaberem jezik,nema velicine fonta...ni kada odaberem croatian ni kada odaberem serbian
ima li neka caka
Settings-video-subtitles-size(velicina fonta)-colour(promjena boje)

Ovako je ako je Confluence skin, za ovaj novi na Kodi 17 nisam isprobavao.
dječak sa šibicama

#3016 Re: Kodi/XBMC Media centar

zippoo87 wrote:raja,pokusavam nadji velicinu fonta na kodiju i tamo u player settingsu kada odaberem jezik,nema velicine fonta...ni kada odaberem croatian ni kada odaberem serbian
ima li neka caka
Ima, ides System > Player > onda foras dole lijevo na Settings Level i biras Expert (opcije su Basic, Standard, Advance i Expert) na Basic recimo nemas opciju da biras boju fonta, velicinu slova i slicno... kad strigiras Expert, ides na Language i postavis ovako

Image

Image

bitno je da je Character Set - Central Europe (Windows) zbog ć, č, đ, ž palatala.
Izaberes koje jezike trazis na podnaslovima, i ja preporucujem Opensubtitles za serije a Titlovi com za filmove.

Tu vidis i na sta sam mislio sa ovim Expert mode-om

Kod mene je naravno Kodi 17.3 ali ja stavljam iz navike Confluence skin sa Kodija 16, ne volim ovaj novi.

Postoji jos milion opcija ali ovo su osnovne... recimo ima opcija da ti kod startanja snimka odmah program sam pokrene pretragu titlova, bez da ti rucno zadajes komandu. Moze se instalirati i Opensubtitles by opensubtitles mislim da se tako zove, instalira se rucno sa neta, prakticniji je od obicnog Opensubtitle koji trazi username i password. Ali ja sam se registrovao pa koristim ovaj sluzbeni.
zippoo87

#3017 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

ima li neka caka
Ima, ides System > Player > onda foras dole lijevo na Settings Level i biras Expert (opcije su Basic, Standard, Advance i Expert) na Basic recimo nemas opciju da biras boju fonta, velicinu slova i slicno... kad strigiras Expert, ides na Language i postavis ovako

Image

Image

bitno je da je Character Set - Central Europe (Windows) zbog ć, č, đ, ž palatala.
Izaberes koje jezike trazis na podnaslovima, i ja preporucujem Opensubtitles za serije a Titlovi com za filmove.

Tu vidis i na sta sam mislio sa ovim Expert mode-om

Kod mene je naravno Kodi 17.3 ali ja stavljam iz navike Confluence skin sa Kodija 16, ne volim ovaj novi.

Postoji jos milion opcija ali ovo su osnovne... recimo ima opcija da ti kod startanja snimka odmah program sam pokrene pretragu titlova, bez da ti rucno zadajes komandu. Moze se instalirati i Opensubtitles by opensubtitles mislim da se tako zove, instalira se rucno sa neta, prakticniji je od obicnog Opensubtitle koji trazi username i password. Ali ja sam se registrovao pa koristim ovaj sluzbeni.
sve sam ovo i ja nasao ali nema mi velicine fonta i ovo da odaberes bold
cudno
mozda jer mi je trenutno pokrenut film ,u koji sam ubacio titlove sa neta,manuelno
pokusati cu kasnije

instalirao sam onaj dodatak,gdje ti automatski izbaci titlove ali tu ima drugi problem
vecina filmova koji su ubaceni se ne zovu po nazivu filma,tacnije ime filma ide npr. mov.avi i onda kada ovaj programcic pretrazuje,on trazi mov.avi a ne film koji si pokrenuo :D
to sam primjetio

EDIT
kada sam izasao iz filma,pojavila se velicina i boja fonta
hvala
brazzo19

#3018 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Ja sam preko "ares wizarda" instalirao ovaj addon Covenant i pici bez ikakvih problema, dodao sam source tamo na file manager i onda sam preko instal from zip instalirao ares i onda sam isao na kodiju na "PROGRAM ADDONS" i onda na Ares Wizzard i otvorio mi je kao u sklopu kodija zaseban program od ares wizarda i onda imaju opcije browse builds, browse addons i ostale , i onda kad idem na opciju browse addons ima lista sa addonima izmedju ostalog Covenant, UK Turk Play i Elyisum i ostale, samo kliknes na covenant i na instal i on sve sam odradi prvo kao izbaci neku gresku da nesto nije uspio instalirati i onda izbaci poslije toga da je Covenant uspijesno instaliran i plus instalira i neki Colossal repository i to je to, onda sam usao u addon i isto mi je bilo kao kod pojedinih da nema texta nego da moram napmaet i onda sam otisao na indigo ocistio cache i packages resetovao kodi i ponovo pokrenuo addon i sve extra radi, bas sinoc gledao novu Mumiju ima 10.ak 1080p linkova i bruku HD linkova, sve bilo ok ....
p.s nije los ovaj ares wizard to je prakticki u sklopu kodija koliko sam skontao ja kao neki addon ili program preko kojeg instaliras ostale addone i ove neke addone koji vise nisu na svojim adresama ili ne primaju update...,.
zippoo87

#3019 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by zippoo87 »

i ja sinoc gledao wonder woman preko convienta i super je addon,brzo otvara filmove
ares wizard je takodjer jedan od najboljih,jer sadrzi skoro sve addone u sebi a ti onda instaliras one koje zelis
milann1971

#3020 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by milann1971 »

ovo zem addon prso ???? pih, odlican bio za sport
musicman80

#3021 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by musicman80 »

Gdje se mogu gledati UK kanali a da ne prekida i bufferuje svaki cas? Nasao sam neke u Live Hub-u, ali prekidaju I ne moze se gledati.
irac300

#3022 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

musicman80 wrote:Gdje se mogu gledati UK kanali a da ne prekida i bufferuje svaki cas? Nasao sam neke u Live Hub-u, ali prekidaju I ne moze se gledati.
Probaj cCloud TV addon, imas ga u ovom novom Colossus repositoryu. Iskreno, ne gledam televiziju pa ne znam da li bufferuje. Ovo koliko ja pogledam, nije stekalo.
fortaleza

#3023 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by fortaleza »

musicman80 wrote:Gdje se mogu gledati UK kanali a da ne prekida i bufferuje svaki cas? Nasao sam neke u Live Hub-u, ali prekidaju I ne moze se gledati.
Imas i The Pyramid addon, u sekciji tv/entertainment nasao sam 20-tak UK programa, m3u lista.
Radar71

#3024 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

E fala vam za ovaj Covenant :kiss:
fortaleza

#3025 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by fortaleza »

irac300 wrote:
fortaleza wrote:Al kako ga namjestiti, meni ne radi nikako.
Nemaš šta štimati Castaway. Da bi acestream linkovi ispravno radili, prvo instaliraj Ace Stream, logiraj se sa nekim acc, ostavi ga da radi u pozadini uređaja. Onda instaliraj Plexus addon, pokreni ga i dopusti mu sve radnje koje te pita pri instaliranju. Poslije otiđi u Castaway ili SportDevil addon, nađi acestream linkove i pokreni onaj gdje piše ''plexus''.
Odakle instalirati Plexus ako fusion repossitory ne radi?

Ima li neki drugi addon za acestream linkove?
Post Reply