4G u BiH
Moderator: Benq
- mayab
#3001 Re: 4G u BiH
Dobro, ako mogu nesto ovde priupitati, jer ima ljudi koji znaju:
Dakle , kad će nam uvesti 3G ???
3G simbol se na mobu pojavljuje u sekundama, mahom je to H ili E , a čak i na važnijim beha prometnicama ima jaku puno rupa bez ikakvog "fatanja" interneta!
HVALA!
Dakle , kad će nam uvesti 3G ???
3G simbol se na mobu pojavljuje u sekundama, mahom je to H ili E , a čak i na važnijim beha prometnicama ima jaku puno rupa bez ikakvog "fatanja" interneta!
HVALA!
-
didgeridoo
#3002 Re: 4G u BiH
H je 3.5G tako da je to bolje nego sto trazis...
- _Reds_
#3003 Re: 4G u BiH
H+ je 3.5 G.didgeridoo wrote:H je 3.5G tako da je to bolje nego sto trazis...
Kao što je LTE+ 4.5G. H je između 3G i H+. Sve u svemu kao što si rekao brže od običnog 3G.
A što se tiče njegovog, teško je svaku rupu pokriti, jer na nekim lokacijama nema infrastrukture, to su obično neke nedođije i zavučeni dijelovi puta koje se ne mogu pokriiti sa tačaka gdje je moguće imati infrastrukturu, prije svega mislim na struju i put.
-
sasagrbic
#3004 Re: 4G u BiH
Popravlja se i Eronet polako. Posumnjao sam da moj telefon nešto ne valja, ali sumnja je bila neopravdana. Ovo je mjereno na stanici preko puta katoličke crkve, znači ova strana do stare zgrade vlade.
U centru je i dalje jako loš. Ovo je u centru grada, na stanici kod pošte.
Ne znam što je u strogom centru ovako loš, ali valjda će vremenom biti bolji.
U centru je i dalje jako loš. Ovo je u centru grada, na stanici kod pošte.
Ne znam što je u strogom centru ovako loš, ali valjda će vremenom biti bolji.-
getriba
#3005 Re: 4G u BiH
Može biti do mreže ili vjerovatnije do SIM kartice i tvog profila na mreži. Mreža te nakon nekog vremena izbaci, tj. mobitel prikazuje da je na mreži ali uređaj nije prijavljen. Probaj tražiti da ti restartuju profil na centrali ili zamijeni SIM karticu.TESLA_EDISON wrote:Jel se nekom dešava da ima mrežu ali ne i internet i kada pokuša obaviti poziv, dobije obavijest da nije registrovan na mrežu i poslije restarta telefona sve proradi a nekad i bez restarta nakon sat-dva?
Do telefona nije, nov samsung a40 iz kimteca a nova i kartica.
Mreža je BHM.
- G@ss
-
Anno Domini
#3007 Re: 4G u BiH
Mostar/stari grad/na starom mostu

- Hajlac
#3008 Re: 4G u BiH
VoLTE ima ITEKAKO smisla kada u isto vrijeme treba brza Internet veza (4G) i telefonski razgovor.fusion_ba wrote:Znaci onda su na zapadu glupi sto uvode VoLTE, mi smo pametni sto nemamoTESLA_EDISON wrote:VoLTE ima smisla samo u onim mjestima gdje nema ni 2G ni 3G mreže već samo 4G a ja mislim da u BiH takvih mjesta nema.escobar__ wrote:
Fokus je trenutno vjerovatno na širenju pokrivenosti, a uvjeren sam da će kasnije bit nadograđena i na VoLTE mogućnosti iako sumnjam da će to bit u ovoj godini.
Npr. HotSpot + tel. razgovor.
Na 3G i 2G EKSTREMNO uspori internet tokom tel. razgovora!
- Hajlac
#3009 Re: 4G u BiH
Ne bi - upravo suprotno - jedino na 4G+VoLTE pri tel. razgovoru Internet/Data veza nastavlja raditi normalnom brzinom!player_ wrote:Pa bolje da nam ostane 4g bez poziva samo bi nam smanjivalo brzinu dl i ul beze
- Hajlac
#3010 Re: 4G u BiH
Jos nisu - juce mi na Otoci rekli da dolaze pocetkom naredneGray wrote:Jesu li im stigle kartice? Prošle sedmice su mi rekli da im je nestalo.
-
Anno Domini
#3011 Re: 4G u BiH
skontat će to duduci iz telekoma nekadHajlac wrote:
VoLTE ima ITEKAKO smisla kada u isto vrijeme treba brza Internet veza (4G) i telefonski razgovor.
- beni-bu-man
#3012 Re: 4G u BiH
I kakve veze to sad ima sa nazivom teme 
-
mulderm
#3013 Re: 4G u BiH
Nema nikakve. Moderator je trebao odmah obrisati post u kojem se siri govor mrznje prema Biscanima. Zato je moj post obrisan u roku. 15 sekundibeni-bu-man wrote:I kakve veze to sad ima sa nazivom teme
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3014 Re: 4G u BiH
Reci im da sam slab na obaracubeni-bu-man wrote:I kakve veze to sad ima sa nazivom teme
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3015 Re: 4G u BiH
7 dana out...problemmulderm wrote:Nema nikakve. Moderator je trebao odmah obrisati post u kojem se siri govor mrznje prema Biscanima. Zato je moj post obrisan u roku. 15 sekundibeni-bu-man wrote:I kakve veze to sad ima sa nazivom teme
- beni-bu-man
#3016 Re: 4G u BiH
jebi ga, mislim ako neko kaze da je grad kurcina ne znaci da siri govor mrznje, nego da je pokrivensot 4G-a za kurac za taj grad, a ti ko bukvalac neki odmamulderm wrote:Nema nikakve. Moderator je trebao odmah obrisati post u kojem se siri govor mrznje prema Biscanima. Zato je moj post obrisan u roku. 15 sekundibeni-bu-man wrote:I kakve veze to sad ima sa nazivom teme
- beni-bu-man
#3017 Re: 4G u BiH
Hos da ja to rijesimBobi wrote:Reci im da sam slab na obaracubeni-bu-man wrote:I kakve veze to sad ima sa nazivom teme...svi nesto zahtjevaju, traze, uslovljavaju ...
- Tesla Edison
#3018 Re: 4G u BiH
E to mi je trebalo, dakle do mreže je. Hvala za feedbackPosmatrac_007 wrote:Meni se dešavalo, radi samo 4g ali ne radi 2g 3g i kada pokušam poziv kaže da nije registrovan na mreži. Proradilo nakon nekoliko sati ali nakon restarta telefona.TESLA_EDISON wrote:Jel se nekom dešava da ima mrežu ali ne i internet i kada pokuša obaviti poziv, dobije obavijest da nije registrovan na mrežu i poslije restarta telefona sve proradi a nekad i bez restarta nakon sat-dva?
Do telefona nije, nov samsung a40 iz kimteca a nova i kartica.
Mreža je BHM.
- escobar__
#3019 Re: 4G u BiH
Ma nemoj to, to je viša matematika ovdje, šta će ti istovremeno hotspot i razgovor.Hajlac wrote:VoLTE ima ITEKAKO smisla kada u isto vrijeme treba brza Internet veza (4G) i telefonski razgovor.fusion_ba wrote:Znaci onda su na zapadu glupi sto uvode VoLTE, mi smo pametni sto nemamoTESLA_EDISON wrote:VoLTE ima smisla samo u onim mjestima gdje nema ni 2G ni 3G mreže već samo 4G a ja mislim da u BiH takvih mjesta nema.
- Tesla Edison
#3020 Re: 4G u BiH
Pa prosječnom korisniku to nije potrebno.escobar__ wrote:
Ma nemoj to, to je viša matematika ovdje, šta će ti istovremeno hotspot i razgovor.
Nekada sam ovako govorio i vjerovao u to
- Bakir1
#3021 Re: 4G u BiH
Bolje Vam je nemojte jos mijenjati kartice....Hajlac wrote:Jos nisu - juce mi na Otoci rekli da dolaze pocetkom naredneGray wrote:Jesu li im stigle kartice? Prošle sedmice su mi rekli da im je nestalo.![]()
4g radi samo negdje, dok sve ostalo radi na E ili ga nema nikako
-
allem_77
#3022 Re: 4G u BiH
Na ovom svijetu, postoje dvije vrste ljudi. Oni sa napunjenim revolverima i oni koji kopaju.Bobi wrote:Reci im da sam slab na obaracubeni-bu-man wrote:I kakve veze to sad ima sa nazivom teme...svi nesto zahtjevaju, traze, uslovljavaju ...
Reče Clint Eastwood, na kraju filma.
https://youtu.be/Uo91NtcvcsI
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#3023 Re: 4G u BiH
Ja sam zadovoljan do sada urađenim. Jest da u Sarajevu nije baš najbolji 4G što se tiče BH Mobilea, jer zna prekidati ali će vjerovatno to popraviti. Visoko pokriveno u potpunosti kao i većina okolnih naselja. Ja sam u naselju i u kući imam solidnih 20-30 Mbita na Band 20(800mhz) sa srednje jakim signalom, varira od -80 do -100 dBm.

i u rasterećeno vrijeme

Meni sasvim dovoljno za moje potrebe, posebno kada uporedim sa 3G-om koji većinom nije radio kako treba, a ponekada je bio katastrofa nad katastrofom

i u rasterećeno vrijeme

Meni sasvim dovoljno za moje potrebe, posebno kada uporedim sa 3G-om koji većinom nije radio kako treba, a ponekada je bio katastrofa nad katastrofom

- Hajlac
#3024 Re: 4G u BiH
Konkretno u mom stanu 3G nikad pa ni trenutno nije radio - signal uvijek jako los a potreban je bas mobilni internet na jednom od telefona.Bakir1 wrote:Bolje Vam je nemojte jos mijenjati kartice....Hajlac wrote:Jos nisu - juce mi na Otoci rekli da dolaze pocetkom naredneGray wrote:Jesu li im stigle kartice? Prošle sedmice su mi rekli da im je nestalo.![]()
4g radi samo negdje, dok sve ostalo radi na E ili ga nema nikako
A sada je 4G signal i brzina odlicno, samo sto je na tom telefonu jos stara kartica jer BH Telecom NIJE NA VRIJEME NABAVIO FAMOZNE "USIM" KARTICE!!!
USIM kartice, koje se u svijetu vec GODINAMA unazad koriste! Uhljupi su do nekidan nabavljali i izdavali obicne SIM...
- escobar__
#3025 Re: 4G u BiH
Al' najjača furka je bila da su svi bili spremni za 4G još 2013. godine, a jebene kartice nisu imali. Uhljupi.

Hajd ono kontam nisu htjeli ulagat u bazne stanice i širenje mreže za koju još nisu imali dozvolu ali oni proklete SIM kartice nisu mogli nabavit da budu 4G ready, već se i za to čekalo da 4G krene u komercijalnu upotrebu. I kaže spremni bili, spremni qrac moj.
Hajd ono kontam nisu htjeli ulagat u bazne stanice i širenje mreže za koju još nisu imali dozvolu ali oni proklete SIM kartice nisu mogli nabavit da budu 4G ready, već se i za to čekalo da 4G krene u komercijalnu upotrebu. I kaže spremni bili, spremni qrac moj.