Bil ja mogO reci koju?
Sto se tice te dionice o kojoj pricas da su bile postavljene protivoklopne mine,pa nisu oni sami sebi zaprecavali put? Valjda si upoznat da im je skoro svakodnevno iz Lukavice dopremana logistika na Mojmilo regularnim putem koji vodi iz pravca Dobrinje 4 do Vodovoda?
Vezano za granatiranje Mojmila,nakon zavrsetka borbi tog dana srbi su dejstvovali minobacacima po Vodovodu,odnosno poceli su kasno popodne i poceli zestoko nekad oko ponoci/pocetkom narednog dana.Jedna mala grupa momaka iz Svrakinog je bila prva koja je u biti usla gore kasno navecer,u zgradu Vodovoda,zadesilo ih granatiranje i jedva se izvukli sa ne sjecam se jednim ili dvojicom ranjenih.
Kasnije je nas par uspjelo da ode gore i tad je vec sve bilo zavrseno,osim spaljenih i izmasakriranih leseva.Uspjeli smo nesto da donesemo ali smo i razgulili brzo jer nas je Praga sa Veljina zajmila.Nesto smo usput i pogubili trceci odozgo onom uvalom pa tek nekad kasnije isli trazili po travi i sabirali gdje ispalo. Mogu nekad o tome da pisem.
Eh tek nakon "haj i haj" vremena,tenk je izasao na ulicu tacno kod danasnje zgrade granicne policije na aerodromu i gadjao ostavljene transportere i vozila na Mojmilu koje je unistio.
Bio sam od tog tenka udaljen nekih 20tak metara dok je pucao. Desilo se da niti oni nisu znali da sam ja tu gdje sam se nenadano nasao,niti sam ja znao da ce tako brzo pojaviti se niotkuda,a nisam mogao nista-niti bjezati niti ga cime gadjati(osim lovarom

)