Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#3001 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

vee-jay wrote:I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
Voltaire
Šta oni znaju od Voltairea, moj ti Vee-Jay... To čita jedino deklaracije proizvoda u wc-u i ništa više.. Za Volteira treba imati makar tri funkcionalne nervne ćelije.
alanx

#3002 Re: Terorizam u Parizu!

Post by alanx »

Teroristi eliminisani...

Hajte do frizdera...Popijte malo ledene vode i onda se polijte po vratu, potiljku i usima...

Image

Sutra novi dan...Nova nafaka...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3003 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Truba »

volter je možda u pravu ali ja se ne slažem s tim :mrgreen:
Vitezanin

#3004 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

Altair_SA wrote:Ne znam je li neko postavio vijest i da li je tacna o tome da je jedna zena muslimanka napadnuta (pretucena?) danas u Francuskoj, trudna bila i da je izgubila bebu zbog napada? :(
Negdje sam na FB naletio neko je podijelio tu vijest, pa ne znam da li je istina? Ako je vec bilo izvinjavam se.

http://www.telegraf.rs/vesti/1384189-pr ... lnom-haosu

Nalijepio sam link na nekoj od prethodnih stranica, taj napad se dogodio 2013. i neki portali su prenijeli to da se dogodilo danas. Vijesti ummeta npr.
FreakyStyley

#3005 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

karanana wrote:po onome sto vidim i citam, ocekuje nas propast.
Koga? U kojem smislu propast?

Sve? Muslimane u Euorpi? Muslimane generalno?

Nazalost, slazem se da ce ovo samo doliti ulje na vatru i pokrenut jos Bog zna sta.
alanx

#3006 Re: Terorizam u Parizu!

Post by alanx »

Black swan wrote:volter je možda u pravu ali ja se ne slažem s tim :mrgreen:
Voltaire je mislio zapravo: "I will defend your right to death"...
zijancer

#3007 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zijancer »

interesantan tekst muftije jusufspahica :-D
Verujte mi, svako ubistvo, kao vrhunac zločina, zasnovano je na nizu uzročnika koje nižu oni koji žele da osmišljavaju naše međuljudske odnose i koji žele da zavladaju njima. Tako je smutnja kao uzrok gora od ubistva kao posledice. Zar uzroci zla nisu gori od zlih posledica, koje će nadalje biti uzroci još gorim posledicama? Zar uzroci zli, zlobni, nisu gori od posledica. Kako onda da shvatimo da je bolje sprečiti nego lečiti? - ističe muftija Jusufspahić.
On navodi da je „sačuvati jedan život poput očuvanja čovečanstva sveg”.
- Zajedno su oni ubili ove ljude, a ubivši jednoga čoveka je kao da su ubili čovečanstvo, a dvanaest je kao da su ubili dvanaest čovečanstava. Ko? Samo izvršioci ubistava bez podstrekivača? Ma dajte! Karikature Muhameda nisu crtali prijatelji muslimana, niti prijatelji slobode govora - ističe muftija.
Jusufspahić navodi i da novinare satiričnog francuskog nedeljka „Šarl ebdoa” nisu ubili „prijatelji muslimana niti prijatelji slobode izražaja”.
Altair_SA

#3008 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Altair_SA »

Vitezanin wrote:
Altair_SA wrote:Ne znam je li neko postavio vijest i da li je tacna o tome da je jedna zena muslimanka napadnuta (pretucena?) danas u Francuskoj, trudna bila i da je izgubila bebu zbog napada? :(
Negdje sam na FB naletio neko je podijelio tu vijest, pa ne znam da li je istina? Ako je vec bilo izvinjavam se.

http://www.telegraf.rs/vesti/1384189-pr ... lnom-haosu

Nalijepio sam link na nekoj od prethodnih stranica, taj napad se dogodio 2013. i neki portali su prenijeli to da se dogodilo danas. Vijesti ummeta npr.
Ok, znaci lazna informacija, mislim dezinformacija je da se danas desilo. Hvala svakako.
nigor

#3009 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

direktni wrote:Očito je svijet došao u fazu da ni smrt nije jednaka.
Svijet je oduvijek u toj fazi.
nigor

#3010 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

zijancer wrote:Karikature Muhameda nisu crtali prijatelji muslimana, niti prijatelji slobode govora - ističe muftija.
Jusufspahić navodi i da novinare satiričnog francuskog nedeljka „Šarl ebdoa” nisu ubili „prijatelji muslimana niti prijatelji slobode izražaja”.
Muftija objasnio :thumbup:
alanx

#3011 Re: Terorizam u Parizu!

Post by alanx »

Kim Jongu danas rodjendan, a vi skrolate po ovoj temi...

Image
uglavnomja

#3012 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

kazu fbi trazi onu zensku
hazbi

#3013 Re: Terorizam u Parizu!

Post by hazbi »

toliko terorizma,panike,ganjanja terorista medijskog izvjestavanja a na kraju dana skontam da su francuzi kao da je sve sasvim normalno odigrali fudbalske utakmice 1 lige i jednu utakmicu premijer lige....

ili sam nesto propustio ili ovaj svijet ide u pogresnopm pravcu...drzavu ti potresa velika kriza a ti odigravas utakmice ko da je sve ok...svasta :shock:

http://www.livescore.com/
kerima1

#3014 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kerima1 »

It_is_a_Leclerc wrote:
vee-jay wrote:I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
Voltaire
Šta oni znaju od Voltairea, moj ti Vee-Jay... To čita jedino deklaracije proizvoda u wc-u i ništa više.. Za Volteira treba imati makar tri funkcionalne nervne ćelije.
:lol: :thumbup:
baxul

#3015 Re: Terorizam u Parizu!

Post by baxul »

It_is_a_Leclerc wrote:
Voltaire
nije to rekao voltaire
FreakyStyley

#3016 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

hazbi wrote:toliko terorizma,panike,ganjanja terorista medijskog izvjestavanja a na kraju dana skontam da su francuzi kao da je sve sasvim normalno odigrali fudbalske utakmice 1 lige i jednu utakmicu premijer lige....

ili sam nesto propustio ili ovaj svijet ide u pogresnopm pravcu...drzavu ti potresa velika kriza a ti odigravas utakmice ko da je sve ok...svasta :shock:

Ko te oborio? Jesi se to nado kvoti 1? :D
Last edited by FreakyStyley on 09/01/2015 23:16, edited 1 time in total.
jefferson

#3017 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Black swan wrote:volter je možda u pravu ali ja se ne slažem s tim :mrgreen:
Volter bi rekao: ja cu braniti tvoje pravo da se ne slazes samnom.
l33t

#3018 Re: Terorizam u Parizu!

Post by l33t »

alanx wrote:Kim Jongu danas rodjendan, a vi skrolate po ovoj temi...

Image
nemoj jos i njega, mislice da ga velicamo

(SIPA prati temu)

ppssssttttt
alanx

#3019 Re: Terorizam u Parizu!

Post by alanx »

“It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.”
― Voltaire

Zabranjeno je ubijati; zato su sve ubice kaznjene osim kad ubijaju u velikom broju i uz zvuke truba...

To je rekao Voltaire...
Irak,
Alzir,
Sirija,
Afganistan
...
Last edited by alanx on 09/01/2015 23:19, edited 1 time in total.
uglavnomja

#3020 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

hazbi wrote:toliko terorizma,panike,ganjanja terorista medijskog izvjestavanja a na kraju dana skontam da su francuzi kao da je sve sasvim normalno odigrali fudbalske utakmice 1 lige i jednu utakmicu premijer lige....

jedan od vidova borbe protiv terorizma je nastavak normalnog zivota. kao napr. u sarajevu u ratu izbor mis, predstava kosa, ... nasminkane zenske ...

(nemojte me vuci za jezik i cereciti rijec terorizam,, svi znate na sta mislim)
alanx

#3021 Re: Terorizam u Parizu!

Post by alanx »

“There will be killing till the score is paid.”
― Homer, The Odyssey

"Ubijanja ce biti dok se racuni ne poravnaju"
Captain Ahab

#3022 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Captain Ahab »

zijancer wrote:interesantan tekst muftije jusufspahica :-D
Verujte mi, svako ubistvo, kao vrhunac zločina, zasnovano je na nizu uzročnika koje nižu oni koji žele da osmišljavaju naše međuljudske odnose i koji žele da zavladaju njima. Tako je smutnja kao uzrok gora od ubistva kao posledice. Zar uzroci zla nisu gori od zlih posledica, koje će nadalje biti uzroci još gorim posledicama? Zar uzroci zli, zlobni, nisu gori od posledica. Kako onda da shvatimo da je bolje sprečiti nego lečiti? - ističe muftija Jusufspahić.
On navodi da je „sačuvati jedan život poput očuvanja čovečanstva sveg”.
- Zajedno su oni ubili ove ljude, a ubivši jednoga čoveka je kao da su ubili čovečanstvo, a dvanaest je kao da su ubili dvanaest čovečanstava. Ko? Samo izvršioci ubistava bez podstrekivača? Ma dajte! Karikature Muhameda nisu crtali prijatelji muslimana, niti prijatelji slobode govora - ističe muftija.
E moj muftija :zid:
alanx

#3023 Re: Terorizam u Parizu!

Post by alanx »

“The joy of killing! the joy of seeing killing done - these are traits of the human race at large.”
― Mark Twain

"Uzitak ubijanja! uzitak gledanja izvrsenja ubistva - to je karakteristika ljudske rase vecim dijelom."
It_is_a_Leclerc

#3024 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Četnoliki muftija. Relevantan k'o papuča. A i elokvencija mu je tu negdje.
muzicar_iz_parka

#3025 Re: Terorizam u Parizu!

Post by muzicar_iz_parka »

Ovaj napad je za svaku moguću osudu kao teroristički čin.

Al mi malo francuska policija djeluje smotano, njih 70 000 ganja dva-tri terorista, slika i prilika jedne od najjačih država na svijetu.

Šta bi bilo kad bi se pojavilo par stotina ili hiljada terorista od jednom?
Post Reply