walk_M-A-N wrote:
Mora da je to sa internetom Adisova strategija. A meni na Adisa liči Gandalf. Gleda ovdje da lošom šalom i nepotrebnim odgovorima razvodni temu.
Losa sala, razvodnjavanje teme? O cemu ti ba? Treba sve i jednu stranku, sve i jednog pojedinca prozivati za stvari koje urade. Ja ne znam koliko jasniji u zivotu mogu biti. Za SBB kao stranku necu glasati. Od Fahre, preko njihovog "malo bi kakili, malo bi piskili" tj. mi smo opozicija koja je u vlasti i glasamo zajedno sa istom tom vlasti (SDA) svaki put kada je bitno, ali eto, krvimo se preko medija pristupa. To je cirkus, kratko i jasno. S druge strane, to ne znaci da nisu bolji od SDA (jer svi su bolji od SDA, barem sa ove "nase" strane). Ne moras voliti nekoga da bi utvrdio da su bolji od nekoga drugoga.
Ponavljam po milioniti put, da je po mom, zivjeli bi u finoj social-demokratiji gdje bi se energija trosila na izgradnju drzave i drustva, kako lik rece, demokratskog i pro-zapadno orjentisanog, davno bi zavrsili sa svim ovim feudalnim strankama. Problem je sto je to utopija, i sto su ovakve stranke kao SBB relevantne u rusenju SDA. Nije to ni do mene ni do mojih losih sala, to je nazalost realnost u drzavi. Nije moj problem sto SDP smatra (a vjeruj mi da to nije problem SDP-a) da ce ih prije DF ili NS zajebati nego Fahro u obaranju SDA. Imao sam cijelo fucking izlaganje na temi NS-a zasto ne mogu glasati za njih, jer ce zarad "ideala" radje dopustiti da nas SDA handri jos 4 godine, radje nego da preuzmu odgovornost kao stranka koja ce uzeti relativno veliki broj glasova. DF je svoje pokazao sa prebjezima, jednostavno im ne vjerujem.
I sta je onda rjesenje? Biti pragmatican, ili sa utopijskim pristupom dopustiti daljnje urusavanje, prvo drustva pa onda i drzave. Izadjite ljudi na izbore, glasajte, kada nam izlaznost bude preko 70% necemo imati ovakvih problema. Ili se zajebajite kao i ja, pa losim salama razvodnite teme, jer bolje i to nego poluditi do kraja...