Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
nosara

#3001 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

zlajapravaraja wrote:
nosara wrote:
A sto ce mu onda "provjereni strucnjak" pored...? Kakvu diplomu ima, iz zajebancije...? :D
Kao pomocni trener :wink:

Neke reprezentacije imaju i po 5 pomocnih trenera, mozes mislit' :zoka:

Pod "provjereni" spadaju i treneri sa samo recimo 3-4 godina iskustva, ne mora cak ni biti reprezentacija u pitanju :wink:

Sergej Barbarez posjeduje "A-licencu" Njemackog Fudbalskog Saveza ;-)
Ali nesto nije rad uhvatit se posla... S tom diplomom moze obrisat supak...
Itakoto

#3002 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Barbarez ne odgovara radi politike. Evo sto je covjek Srbin ali uz to jos i patriota. Ne ide brale pa makar Srbi iz FSRS morali jesti i travu naredne dvije decenije.
SSemir

#3003 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

sergej barbarez je dobio neku uefinu trenersku licencu kao polaznik skole u sklopu NSBIH. kad se vec pravis najpametniji.
"ja sam mogao odabrati Njemačku za usavršavanje, ali nakon što sam se konsultovao sa prijateljima i vidio program rada odlučio sam se za BiH."
Itakoto

#3004 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

nosara wrote: Ali nesto nije rad uhvatit se posla... S tom diplomom moze obrisat supak...
Isto kao i Jurgen Klinsmann sto je mogao ali nije... :roll:
nosara

#3005 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Itakoto wrote:
nosara wrote: Ali nesto nije rad uhvatit se posla... S tom diplomom moze obrisat supak...
Klinsman je svabo... Pilot, selektor, inzinjer, doktor, profesor... Sve je to svabo rodjenjem... Verstehen...?
SkyLimit

#3006 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Itakoto wrote:Barbarez ne odgovara radi politike. Evo sto je covjek Srbin ali uz to jos i patriota. Ne ide brale pa makar Srbi iz FSRS morali jesti i travu naredne dvije decenije.
Sergej Barbarez nije Srbin. Na stranu porijeklo, koje je također samo dijelom srpsko, najbitnije je da se on ne izjašnjava kao takav. Prije bih rekao da je problem kod njega što je zainteresovan samo za poziciju selektora, ne prevlači njega da bude neki pomoćnik ili radnik Saveza.
OldMayor

#3007 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by OldMayor »

Koliko sam primjetio Sergej je nezainteresovan uopste za trenerski posao. Tu licencu je vjerovatno tada izvadio jer je mislio biti selektor, ali kako je to tada propalo, on se toga ocito batalio.

Pa ako je vec htio da se bavi tim poslom, mogao je barem neku ekipu uzeti u ovih proteklih pet godina. Pa juniore, juniore.

Ne znam, gledajuci ostale kandidate ja bih volio da dodje Sergej, jer ionako od ovih kvalifikacija nemamo nista. Jer iskreno meni je isto il ove kvalifikacije dovrsio Barba pa ispadnemo, ili ih dovrsio Mesa ili Faruk pa opet ispadnemo. Pa bolje isprobati neku novu krv.
Itakoto

#3008 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

nosara wrote:
Itakoto wrote:
Klinsman je svabo... Pilot, selektor, inzinjer, doktor, profesor... Sve je to svabo rodjenjem... Verstehen...?
Verstehe gar nichts. Klinsmann je probisvijet koji nema 2 razreda osnovne, Nebitno, u njemu su Svabe prepoznale neki novi pocetak jer su prije njega decenijama trckarali za Spanijom, Francuskom, Brazilom i ostalim fudbalskim silama. Nisam za Barbu ali mi ide na qrc kad se pocne s pljuvanjem samo zato sto je nase.
Itakoto

#3009 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

SkyLimit wrote:
Itakoto wrote:Barbarez ne odgovara radi politike. Evo sto je covjek Srbin ali uz to jos i patriota. Ne ide brale pa makar Srbi iz FSRS morali jesti i travu naredne dvije decenije.
Sergej Barbarez nije Srbin. Na stranu porijeklo, koje je također samo dijelom srpsko, najbitnije je da se on ne izjašnjava kao takav. Prije bih rekao da je problem kod njega što je zainteresovan samo za poziciju selektora, ne prevlači njega da bude neki pomoćnik ili radnik Saveza.
Ma haj' mi ti objasni molim te sta je Sergej i kako mu se otac izjasnjava. Rus ili Ukrajinac, je li?
Normalno da ga ne privlaci pozicija pomocnika Safetu Susicu ili Faruku Hadzibegicu. Sta vam kod njegove odluke nije jasno?
Itakoto

#3010 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

OldMayor wrote:Koliko sam primjetio Sergej je nezainteresovan uopste za trenerski posao. Tu licencu je vjerovatno tada izvadio jer je mislio biti selektor, ali kako je to tada propalo, on se toga ocito batalio.

Pa ako je vec htio da se bavi tim poslom, mogao je barem neku ekipu uzeti u ovih proteklih pet godina. Pa juniore, juniore.

Ne znam, gledajuci ostale kandidate ja bih volio da dodje Sergej, jer ionako od ovih kvalifikacija nemamo nista. Jer iskreno meni je isto il ove kvalifikacije dovrsio Barba pa ispadnemo, ili ih dovrsio Mesa ili Faruk pa opet ispadnemo. Pa bolje isprobati neku novu krv.
Tacno i zato ne dolazi u obzir kao selektor. :thumbup:
Eborg

#3011 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Ako ćemo iskreno, Barbarez je prije par sedmica izjavio da će se početi baviti trenerskim poslom u Njemačkoj. Trenutno traži klub u nekoj od nižih liga koji mu pruži priliku. Ipak, nisam siguran da ima ijednu trenersku licencu.
north

#3012 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

Nije mi jasno kako čovjek koji nije bio trener ni pjetlića u Čeliku ili trener amaterskog kluba u Njemačkoj ima konačni stav da to bude "A" selekcija ili ništa...Na osnovu čega ima pravo to tražiti? Na osnovu kojih trenerskih zasluga? Pa evo što nije bio trener, lik nije bio ni pomoćni trener, ma ništa, ne zna kako je staviti guzovei na klupu a da na sebi nema dres nego da je u civilu? Zašto nekad nije izrazio želju da vodi mladi tim U21, gdje bi nakon nekih eventualno solidnih rezultata s punom pravom moga reći da se nada selektorskoj klupi za "A" tim....Ma nema ni jedan valjan razlog da bi se Barbarez mogao smatrati ozbiljnim kandidatom...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3013 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Altsa wrote:
SSemir wrote:jedna lijepa vijest momci, Rajevac ce biti novi selektor. po meni, jako dobar izbor
nemam nista protiv.

od ovog što je ostalo Rajevac ili Meša jedino imaju šta ponuditi
nosara

#3014 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Itakoto wrote:
nosara wrote:
Itakoto wrote:
Verstehe gar nichts. Klinsmann je probisvijet koji nema 2 razreda osnovne, Nebitno, u njemu su Svabe prepoznale neki novi pocetak jer su prije njega decenijama trckarali za Spanijom, Francuskom, Brazilom i ostalim fudbalskim silama. Nisam za Barbu ali mi ide na qrc kad se pocne s pljuvanjem samo zato sto je nase.
Lupetas...

Niko ne pljuje, ali treba bit realan... Barbarez je bio solidan igrac, dobar zajebant i ne postoji kao fudbalski strucnjak... Na mapi...
Itakoto

#3015 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

nosara wrote: Lupetas...

Niko ne pljuje, ali treba bit realan... Barbarez je bio solidan igrac, dobar zajebant i ne postoji kao fudbalski strucnjak... Na mapi...
Niko ne lupeta vec komuniciramo. Ako ti se ne svidja ugasi kompjuter. Je li Klinsmann bio strucnjak prije nego sto je preuzeo Njemacku i to za turnir koji se je odrzavao kod kuce? Slicna situacija im je bila kad kod nas. Domaci i strani velikani poput Rehagela, Hitzfelda, Vollera, Hiddinka i Wengera su odbijali da preuzmu pancere i ovi predase neiskusnom Klinsmannu cepter u ruke. Nije garancija za uspjeh, daleko od toga, ali je Klinsmann najbolji primjer da je moguce.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3016 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Itakoto wrote:

Niko ne lupeta vec komuniciramo. Ako ti se ne svidja ugasi kompjuter. Je li Klinsmann bio strucnjak prije nego sto je preuzeo Njemacku i to za turnir koji se je odrzavao kod kuce? Slicna situacija im je bila kad kod nas. Domaci i strani velikani poput Rehagela, Hitzfelda, Vollera, Hiddinka i Wengera su odbijali da preuzmu pancere i ovi predase neiskusnom Klinsmannu cepter u ruke. Nije garancija za uspjeh, daleko od toga, ali je Klinsmann najbolji primjer da je moguce.
jeste moguće kad imaš jaku strukturu, ligu, klubove...kad imaš viziju i plan i lovu

mi ništa od toga nemamo nego se nadamo sve te minuse nadoknaditi solidnim trenerom
nosara

#3017 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Itakoto wrote:

Klinsman je vkv pekar i to je vise od osnovne skole... :D

Na ostalo ti je odgovorio bivsi predsjednik Urugvaja...
Itakoto

#3018 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

Ne branim Sergeja i nakon izvjesnog razmisljanja sam i sâm protiv toga da on bude selektor, da se razumijemo. Ali otkud znas da on nema plan odnosno da drugi imaju? Koji je to plan bio prepoznatljiv svih prethodnika Safeta Susica pa i njega samog?
nosara

#3019 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

Itakoto wrote:Ne branim Sergeja i nakon izvjesnog razmisljanja sam i sâm protiv toga da on bude selektor, da se razumijemo. Otkud znas da on nema plan odnosno da drugi imaju? Koji je to plan bio prepoznatljiv svih prethodnika Safeta Susica pa i njega samog?
Prije svega covjek se nije ni javio... Sto govori dovoljno o njegovim planovima... Ako je tacno da, konacno, trazi angazman po njemackom podsavezu mozda za deceniju ili manje i bude opcija...
sinuhe

#3020 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Onda Klinsmana za selektora. :D
SSemir

#3021 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SSemir »

Itakoto wrote:
nosara wrote:
Itakoto wrote:
ko je pljuvao po barbarezu??
pljuvane je kad nekog nazoves teleca glava, kada nekome zelis bolest, kada ga prozivas seljakom, kada mu dodajes epitete koje kod normalnih ljudi izazivaju povracanje....a reci da neko nije za selektorsko mjesto uz navodjenje cinjenica, nije pljuvanje
nosara

#3022 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

sinuhe wrote:Onda Klinsmana za selektora. :D
:lol:
Radio Sarajevo

#3023 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Ima nekoliko slučajeva gdje je taj recept da se ubaci dobar igrač kao trener, bez dana trenerskog iskustva, ispao dobar. Ipak, mnogo je više slučajeva gdje to nije funkcionisalo, a tamo gdje jeste, uglavnom se radilo o sistemima koji su toliko dobro razrađeni da bih i ja vodio taj neki tim manje - više dobro. Takav slučaj je npr. sa Guardiolom, za kojeg se kladim da nikad u karijeri neće preuzeti neki manji klub, jer jednostavno nema kapacitet za to. Lako mu je bilo biti trener u Barceloni ili danas Bayernu, kao što je i mnogo lakše Kovaču biti trener u Hrvatskoj jer tamo sistem postoji (iako Splićani ne misle tako).

Dovesti nekog bivšeg dobro igrača bez iskustva, a da nemaš sistem, je ravno samoubistvu. A mi imamo najgori sistem od svih.
Itakoto

#3024 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Itakoto »

nosara wrote:
Itakoto wrote:Ne branim Sergeja i nakon izvjesnog razmisljanja sam i sâm protiv toga da on bude selektor, da se razumijemo. Otkud znas da on nema plan odnosno da drugi imaju? Koji je to plan bio prepoznatljiv svih prethodnika Safeta Susica pa i njega samog?
Prije svega covjek se nije ni javio... Sto govori dovoljno o njegovim planovima... Ako je tacno da, konacno, trazi angazman po njemackom podsavezu mozda za deceniju ili manje i bude opcija...
Pa tako si mogao napisati a ne da obrise guzicu diplomom koju ima.
Napisah vec da ne bih trenutno volio vidjeti Barbareza na klupi ali bi mi licno recimo draze bilo vidjeti njega vec jednog Hadzibegica. Za Faruka znam(o) da nema pojma i Barba moze biti samo bolji od njega.
Radio Sarajevo

#3025 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Itakoto wrote:
nosara wrote:
Pa tako si mogao napisati a ne da obrise guzicu diplomom koju ima.
Napisah vec da ne bih trenutno volio vidjeti Barbareza na klupi ali bi mi licno recimo draze bilo vidjeti njega vec jednog Hadzibegica. Za Faruka znam(o) da nema pojma i Barba moze biti samo bolji od njega.
A Amar Osim može biti jedino bolji od svih ovih preostalih opcija.
Locked