Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mirza_15

#3001 Re: Avionske nesrece

Post by mirza_15 »

insomnia78 wrote: Kome ubijas djecu da bi im uzeo naftu, pljackas ih i postavljas marionetske vlade?
Pa vecina napadaca iz ovih navedenih atentata su rodjeni i odrasli u zemljama koje su napali
Zasto se siti raznose po pijacama izmedju sunita i suniti po sijskim dzamijama u Iraku?
Nema veze gdje su rodjeni i kako su odrasli vec kako se osjecaju.

Zasto su se poceli raznositi tek kada im je stigla demokratija? Da nije neko mozda sve to tako namjerno napravio? Stara poslovica: zavadi pa vladaj. Doduse prvo su ravnali tomahavcima, pa onda zavadjali. Ko je god posten itekako vidi americke prse umjesane u sve to.
razonoda

#3002 Re: Avionske nesrece

Post by razonoda »

soccerfan88 wrote:
insomnia78 wrote:I ne znam zasto uopste cudi taj strah ljudi od islamista
Ko je kriv za takav imidz na zapadu
Na koju ideologiju su se pozivali i koju religiju isticali u prvi plan napadaci u New Yorku, Bostonu, Londonu, Parizu, Tuluzu, Madridu, Moskvi, Kopenhagenu, Tunisu, Alziru, po pijacama i dzamijama u Iraku, Siriji, Nigeriji?
Upravo to. Sami su sebi u stomak skocili raznim napadima i pizdarijama i sad se cude kad ih neko krivo pogleda? Izvini molim te al sto si trazio to si i dobio. Meni je zao obicnih ljudi u koje se preko oka gleda a jadni nisu krivi sto budale u vrhu svako malo pobudale pa obaaju avione i resetaju nevine ljude.
:( nazalost tako je. Neki dan udje 'tamni momak sa bradoom' u Starbucks, sa torbakom na ledjima, sam ,------hm nebi mi svejedno. Gledam hocel odmah u wc ili kahvu. :-)
mirza_15

#3003 Re: Avionske nesrece

Post by mirza_15 »

Avetinho wrote:
mirza_15 wrote:
Avetinho wrote: Mirza, nakon sve ove diskusije, ili stvarno imas 15 godina ili si wannabe troll.

Ti si prvi pricu pokrenuo o sta-bi-bilo-kad-bi-bilo. Ne rise zivota ti. Samo zavaljues bracu muslimane jos dublje u vanago.
Sta kazes? Ja svojim komentarom na nekom forumu zavalio sve muslimane? :lol: :lol: :lol:

Nemoj molim te vise. Idi brani ubijanje hiljada ljudi u Gazi. Jeste da ti ni to ne ide bas najbolje, ali tamo si barem svoj na svome.
Mirza, dobro, moras prestat sa sranjem. Ispao si glup i nema vise vadjenja.
:lol: :lol: :lol:
Samo zavaljues bracu muslimane jos dublje u vanago.
:lol: :lol: :lol:
insomnia78

#3004 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

razonoda wrote:
soccerfan88 wrote:
insomnia78 wrote:I ne znam zasto uopste cudi taj strah ljudi od islamista
Ko je kriv za takav imidz na zapadu
Na koju ideologiju su se pozivali i koju religiju isticali u prvi plan napadaci u New Yorku, Bostonu, Londonu, Parizu, Tuluzu, Madridu, Moskvi, Kopenhagenu, Tunisu, Alziru, po pijacama i dzamijama u Iraku, Siriji, Nigeriji?
Upravo to. Sami su sebi u stomak skocili raznim napadima i pizdarijama i sad se cude kad ih neko krivo pogleda? Izvini molim te al sto si trazio to si i dobio. Meni je zao obicnih ljudi u koje se preko oka gleda a jadni nisu krivi sto budale u vrhu svako malo pobudale pa obaaju avione i resetaju nevine ljude.
:( nazalost tako je. Neki dan udje 'tamni momak sa bradoom' u Starbucks, sa torbakom na ledjima, sam ,------hm nebi mi svejedno. Gledam hocel odmah u wc ili kahvu. :-)
Haha
Jest, jest
Pored mene u trenom neki dan stao jedan u onoj halji i cijelo vrijeme "broji" nesto u njedra, uci valjda, sta li
Jos ja s djetetom
Odma :run:
uglavnomja

#3005 Re: Avionske nesrece

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:
jefferson wrote:
insomnia78 wrote:Nejse, izvor iz njemacke policije kaze da su u stanu nadjeni mnogi lijekovi za psihicke smetnje i navodno je Andreas kliniku posjetio zbog problema sa vidom

Unatoc svemu general zandarmerije, koja je zaduzena za istragu, rekao je danas u svom intervjuu da su u ovoj fazi istrage sve opcije jos uvijek ukljucene

Takodjer je rekao da, u ovoj fazi istrage jos uvijek nemaju motiv ili okidac zbog kojeg bi Andreas uradio to
Mislim da se nikad nece ni saznati zasto, osim ako nije ostavio neku poruku i slicno.
Lufthansa nije jedina u kojoj se piloti ne testiraju psiho testovima, u citavoj evropi je izgleda tako
Evo sad kaze doktor
Kaze da ako pilot sam ne kaze da ima problema poslodavcu skoro nikako ne mogu saznati, posto bolnice cuvaju privatnost pacjenata

ima negdje google translate tekst o tome prije 10-ak stranica. upravo tako, ljekarski pregled traje 30 minuta, treba proci 20 dijelova ... nikakvo ekstra psiholosko testiranje.
valjda kao i kod nas za vozacki :run: dobar dan, dobar dan, imatel' probelma, nemam, izvol'te i dovidjenja ...

a psiholoska procjena je do firme, plus provjera koja se bazira na samom priznanju ili na prijavama kolega.
insomnia78

#3006 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Al kaze ovaj, nekakav doktor savjetnik za civilnu avijaciju da se te provjere rade samo ako pilot sam prijavi problem psihijatru ili neuropsihijatru
ZelenaZgrada

#3007 Re: Avionske nesrece

Post by ZelenaZgrada »

Vidiš, u USA odavno imaju politiku da ni u jednom trenutku ne smije jedna osoba ostati sama u kokpitu, a u Evropi se to pravilo uvodi tek nakon ovog incidenta.

Izgleda da je stvarno bio bolestan taj kopilot, pored mase medikamenata za depresiju pronašli mu i pocijepane doznake o odlasku na bolovanje. Stjuardesa sa kojom se zabavljao do prije par mjeseci tvrdi da je imao baš drastične promjene raspoloženja, pogotovo kad se povede priča o poslu i njegovoj budućnosti u Luftahnzi. Imao je i neke probleme sa vidom, što bi ga dodatno činilo nepogodnim za posao pilota. Najzad, toj bivšoj je najavio kako će "ostati upamćen, jer će izvesti nešto što će promijeniti pravila za sva vremena".

Meni samo nije jasno da Nijemci imaju tako labave procedure oko psihijatrijske procjene pilota: npr psihički labilan kandidat se pregleda kod specijaliste, ovaj mu prepiše bolovanje - a onda se od istog tog kandidata očekuje da doznaku dostavi u firmu?! Nikakva horizontalna komunikacija između Lufthanze i zdravstvenih službi koje im utvrđuju sposobnost pilota?!

Očigledno nisu ni Nijemci takvi Umbermenschen kao što bi voljeli da ostatak Evrope vjeruje da su. Npr, mene je neprijatno iznenadilo da se na zakazane termine čeka po pola sata i više, pa se još čude što gunđaš zbog toga, kao "to je manje više normalno".

Žali Bože djece što izginuše, dvije bebe završile život prije nego što su ga započele ... Tragedija je naravno svaki izgubljeni život u toj nesreći ali mene ipak posebno pogađa stradanje djece.
kamen spoticanja

#3008 Re: Avionske nesrece

Post by kamen spoticanja »

http://m.avaz.ba/clanak/170836/njemacki ... o-na-islam

Fahro je kralj...za 8 dana Lubnic ce biti clan sda i vrlo blizak bakiru izetbegovicu
insomnia78

#3009 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Zastita podataka pacjenata
Matzan

#3010 Re: Avionske nesrece

Post by Matzan »

kamen spoticanja wrote:http://m.avaz.ba/clanak/170836/njemacki ... o-na-islam

Fahro je kralj...za 8 dana Lubnic ce biti clan sda i vrlo blizak bakiru izetbegovicu
Koji je ono zamaskirani četnik...
Mohamad Sissoko

#3011 Re: Avionske nesrece

Post by Mohamad Sissoko »

Ne iskljucujem da je bio clan i muslimanskog bratstva, cekamo Kebu sa dokumentima.
groove

#3012 Re: Avionske nesrece

Post by groove »

pronasli su i dijelove tijela od andreasa.
lider

#3013 Re: Avionske nesrece

Post by lider »

Kakvo licemjerstvo, čovjek imao preko 600 sati leta bez problema i ništa, a samo jednom otme avion i zabije se u brdo i odmah mu reputacija uništena :oops:
ZelenaZgrada

#3014 Re: Avionske nesrece

Post by ZelenaZgrada »

Međutim, pojedini ozbiljni mediji tvrde da je portal Speisa.com inače satiričnog karaktera, te da bi u ovom članku mogla biti iznesena vrlo gruba satira.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3015 Re: Avionske nesrece

Post by Tomahawk11 »

Gledaj ti konstrukcije: daj je bio Ahmed, da je bilo ovo, da je bilo ono....da su bili vanzemaljci, sto bi onda bilo??
Treba malo razmisliti o tome sta se pise. Kako, svega vam, dodjete na ideju o Ahmedu, a imamo cinjenjice koje s tim nemaju nikakve veze??
I jos mi kaze ja nista ne razumijem :-) ne, ne razumijem one koji pisu o nekoj teoriji zavjere i Ahmedima, terorizmu. Ne razumijem balkanske spijune.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3016 Re: Avionske nesrece

Post by Tomahawk11 »

Tariguz. Mogao bi nekad provjeriti odakle prenosi vijest.
uglavnomja

#3017 Re: Avionske nesrece

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:Zastita podataka pacjenata

ne kontam, ali bas ne kontam ...

zamisli dodje doktor hirurg i dobije dijagnozu sizofrenije, ali mu psihijatar to ne smije javno objaviti niti poslati u bolnicu gdje radi i lik nastavi operisati, a glasovi u glavi sapucu ... :roll:

zastitia prava pacijenata bi trebala prestati iste sekunde kad njegova prava (tj. bolesti) pocnu ugrozavati druge ljude.

ima lik rak ili hemeroide, cak i sidu, nece da se zna, to mogu shvatiti, ali ova zanimanja gdje zivoti ljudi zavise od necijeg psihickog stanja :run:
insomnia78

#3018 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:
insomnia78 wrote:Zastita podataka pacjenata

ne kontam, ali bas ne kontam ...

zamisli dodje doktor hirurg i dobije dijagnozu sizofrenije, ali mu psihijatar to ne smije javno objaviti niti poslati u bolnicu gdje radi i lik nastavi operisati, a glasovi u glavi sapucu ... :roll:

zastitia prava pacijenata bi trebala prestati iste sekunde kad njegova prava (tj. bolesti) pocnu ugrozavati druge ljude.

ima lik rak ili hemeroide, cak i sidu, nece da se zna, to mogu shvatiti, ali ova zanimanja gdje zivoti ljudi zavise od necijeg psihickog stanja :run:
Postoje neke naznake da bi se tu nesto moglo promjeniti al' za sad je tako jbg
groove

#3019 Re: Avionske nesrece

Post by groove »

jucer prica jedan strucnjak kako u posebnim slucajevima ova zastita ne vazi, i da su kod andreasa trebali kontaktirati poslodavca.
insomnia78

#3020 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Ja bi npr. ostavio ovo sa bolnicama ovako, zastita podataka i to
Zato ove "firme" sa osjetljivim radnim mjestima natjerati na cesce i rigoriznije testiranje zaposlenika
Ripicipi

#3021 Re: Avionske nesrece

Post by Ripicipi »

insomnia78 wrote:Ja bi npr. ostavio ovo sa bolnicama ovako, zastita podataka i to
Zato ove "firme" sa osjetljivim radnim mjestima natjerati na cesce i rigoriznije testiranje zaposlenika
Pa cemu testiranje ako "poslodavac" ne smije znati rezultate testiranja?
omar little

#3022 Re: Avionske nesrece

Post by omar little »

Matzan wrote:
Ridjobrki wrote:Nijedan islamski terorist koji imalo drži do sebe ne bi prošao kraj šest nuklearnih elektrana i zakuc'o se u golo brdo.

Toliko o tomu.
Nemreš ti od konvertita očekivati istu lucidnost i posvećenost poslu kao od izvornog. :wink:
:D

eo ih, jedina dva posta vrijedna paznje od ovog citanja mog sad. :D
insomnia78

#3023 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Ripicipi wrote:
insomnia78 wrote:Ja bi npr. ostavio ovo sa bolnicama ovako, zastita podataka i to
Pa drugacije je kad te poslodavac uputi na testiranje nego kad ti sam odes doktoru
Mada on da je pred'o papire za bolovanje odmah bi se saznalo, jer na njima pise razlog
Zato ih je i pocjepo
insomnia78

#3024 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Kaze maloprije nacelnik ovog mjesta gdje su smjestene porodice zrtava, da su mu (andreasu) roditelji, posebno otac, u jako teskom stanju i da sve ovo jedva podnose

Pa zamisli ljudima crnjaka, hem izgubis sina na takav nacin, 'em je on kriv za tolike smrti

Jest da su oni odvojeni od ostalih al opet malo je to mjesto i vjerovatno vide ostale porodice
razonoda

#3025 Re: Avionske nesrece

Post by razonoda »

insomnia78 wrote:
Ripicipi wrote:
Pa drugacije je kad te poslodavac uputi na testiranje nego kad ti sam odes doktoru
Mada on da je pred'o papire za bolovanje odmah bi se saznalo, jer na njima pise razlog
Zato ih je i pocjepo
:-) eh sad , sta da radi poslodavac ---treba neko raditi , koliko kod nas ima ''ludih hirurga'' pa rade jos ih neko i hvali. A ono .....cekas kad ce ''puknuti'.... :-)
Post Reply