PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

vjesticanametli

#3001 Re: PROTESTI!!!

Post by vjesticanametli »

ispada da je ovom narodu dok ga jebu praaaaaaaaavo dobro
zelim mu da hljeba od sutra nema :)

kakve tene i pijace, entiteti i gluposti ba pa sta pricate vise...........hajte sad na mirne proteste :lol:
vivaldi

#3002 Re: PROTESTI!!!

Post by vivaldi »

sdp trayi od inczka da raspise vanredne izbore..
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3003 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

Dr. Kuca wrote:Dodje buraz kuci. Ovo presretanje se desilo na skenderiji, kaze njih 20-30 u maskama usmjeravaju saobracaj, nema nikos tariji od 20-ak godina. Ja pogresno razumio, jer zove govori eo me an grbavici presrecu itd.

A ova papci sto amnestiraju ove balavce nisu nis vjesni da on njih sutra prave noce Cele itd. Al akd se nema mozga razumijem.
A ti si onako objektivan, i nimalo nisi pristrasan. :D

Evo na Hayatu se ukljucuju par puta direktno sa radkrsnice, nista ne govore o tenziji i bacanju koktela na policiju. Kazu da je deblokiran saobracaj maloprije.
Alfons Kauders

#3004 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Janjicar wrote:Hahaha saff.ba okrivljuje Almira Arnauta Belog za pokretanje protesta hahahaha

Nadam se da ce samo pricati oni koji poznaju ovog momka i udruzenje koje on vodi :thumbup:
ne za pokretanje, vec da je bio jedan od organizatora - sto i jeste

beli je meni licno pozitivac i ne znam sta mu se sve stavlja na teret... cini mi se kao da se aldin pere preko njega, ali nebitno

(da malo bolje zna belog znao bi da to nije nimalo dobra ideja) :D
omar little

#3005 Re: PROTESTI!!!

Post by omar little »

hhaarree wrote:
omar little wrote:
ovdje fali stranica. i kakav je to zapisnik na kojem nema indicirano broj stranica 3/5, 1/3 i slicno?

edit:
i jel ovo autenticno.
Mene vise interesuje kakva je to elementarna nepismenost kroz citav zapisnik, ko da ga je radeljaš nogama sastavljo
ma, to sam ignorirala zbog situacije.
ovdje fali stranica jer se totalno preskace zapravo sta se zbilo. prica kako su se prvi put pojavili specijalci, recenica na dnu stranice nije zavrsena i sledeca stranica je kraj svega. wtf.
salik79

#3006 Re: PROTESTI!!!

Post by salik79 »

Janjicar wrote:Hahaha saff.ba okrivljuje Almira Arnauta Belog za pokretanje protesta hahahaha

Nadam se da ce samo pricati oni koji poznaju ovog momka i udruzenje koje on vodi :thumbup:
Beli je nasa legenda, vjeciti buntovnik i zastitnik slabijih! Belac je vazda bio Car i to ce i ostati! Da ga dragi Bog sacuva od pogani u ljudskom obliku.
dobojlija81

#3007 Re: PROTESTI!!!

Post by dobojlija81 »

omar little wrote:
ovdje fali stranica. i kakav je to zapisnik na kojem nema indicirano broj stranica 3/5, 1/3 i slicno?

edit:
i jel ovo autenticno.
Nemam pojma jel autentično.Vidim da su dvije stranice iste,neko u zurbi ili nezna oko kopir aparata hajd znaj sta je.
Dr. Kuca

#3008 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

-LIBERO- wrote:
Dr. Kuca wrote:Dodje buraz kuci. Ovo presretanje se desilo na skenderiji, kaze njih 20-30 u maskama usmjeravaju saobracaj, nema nikos tariji od 20-ak godina. Ja pogresno razumio, jer zove govori eo me an grbavici presrecu itd.

A ova papci sto amnestiraju ove balavce nisu nis vjesni da on njih sutra prave noce Cele itd. Al akd se nema mozga razumijem.

Evo na Hayatu se ukljucuju par puta direktno sa radkrsnice, nista ne govore o tenziji i bacanju koktela na policiju. Kazu da je deblokiran saobracaj maloprije.

Ja vjerujem svom burazu, sto bi me lago? Sto bi izmisljo takvo nesto?
iPod

#3009 Re: PROTESTI!!!

Post by iPod »

-LIBERO- wrote:

Gledam Hayat i ne vjerujem svojim očima o čemu izvještava Klix i šta sve pišu, nevjerovatno :-)
Swedbank

#3010 Re: PROTESTI!!!

Post by Swedbank »

Edis Jasarevic TUZLA ‏@EdisPG 32s
Ispred suda. Cekamo izlazak osoba koje se pustaju na slobodu #sarajevo
Lakat Jebić

#3011 Re: PROTESTI!!!

Post by Lakat Jebić »

.
Last edited by Lakat Jebić on 09/02/2014 19:25, edited 2 times in total.
gidra

#3012 Re: PROTESTI!!!

Post by gidra »

"Iz zgrade Kantonalnog suda u Sarajevu pušteno je preostalih deset privedenih demonstranata, među kojima je i Sanjin Čepalo koga se sumnjiči za organizaciju protesta. Svi su pušteni na slobodu nakon što je ocijenjeno da nema osnova da budu zadržani u pritvoru."

Ko je Sanjin Čepalo?
hhaarree

#3013 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Dr. Kuca wrote:
-LIBERO- wrote:

Ja vjerujem svom burazu, sto bi me lago? Sto bi izmisljo takvo nesto?
Niko ti nije reko da izmisljas nego da ishitreno dajes "100%" informacije, ti klosari nisu presretali auta da ih razlupaju ili ukradu nego fol izigravaju saobracajce i preusmjeravaju raju. A ona slika gdje skacu na auto je od ranije danas, onaj sa skodom je krenuo kroz narod i curu je valjda udario/zakacio nemam pojma
Lakat Jebić

#3015 Re: PROTESTI!!!

Post by Lakat Jebić »

palermo wrote:Slušam onog Esada Durakovića kobajagi prof.doktor, ma budžetlija sigurno :D
mozda nije upravu, al je nevjerovatno da se ove dimenzije totalno ignorisu
salik79

#3016 Re: PROTESTI!!!

Post by salik79 »

hhaarree wrote:
omar little wrote:

edit:
i jel ovo autenticno.
Mene vise interesuje kakva je to elementarna nepismenost kroz citav zapisnik, ko da ga je radeljaš nogama sastavljo

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
red evil

#3017 Re: PROTESTI!!!

Post by red evil »

RUDARI PODRŽAVAJU NERMINA NIKŠIĆA!

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine saopćio je da pruža apsolutnu podršku svim opravdanim zahtjevima obespravljenih radnika u FBiH.

Iz ovog sindikata napominju da su uvijek bili spremni podržati druge, a isto tako i sami se boriti za bolje usIove rada i život dostojan čovjeku.

- Nikada nećemo podržati ugrožavanje života pripadnika MUP-a Federacije BiH te paljenje i rušenje državne imovine. Samostalnom sindikatu radnika rudnika Federacije BiH do sada nijedan granski sindikat nije predstavio zantjev za smjenu Vlade Federacije BiH. Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH je u toku 2013. godine konstanto pregovorao sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem i problematika u rudnicima se počela rješavati, na što smo čekali dugi niz godina. Svim pojedincima i grupama koji misle da mogu manipulisati rudarima želimo poslati jasnu poruku: "Nas se klonite" - saopćeno je iz Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.
insomnia78

#3018 Re: PROTESTI!!!

Post by insomnia78 »

Ne znam koliko je provjereno
http://bosniapress.info/index.php/drust ... cija-belog

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3019 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

Evo na Hayatu uzivo prenos. Izgleda da je ipak jos uvijek blokirana cesta.
almir1977

#3020 Re: PROTESTI!!!

Post by almir1977 »

arshavin wrote:Zasto policija ne pendreci ove huligane?
Zato što je ovaj pokušaj države i službeno propao projekat.
kemalba

#3021 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

Banksy wrote:
Bodkin wrote:
hahah joj malac sto ga je dedo trazio i nasao na hayatu se skida da pokaze kako su ga tukli dva dana i udarali gepekom, a ni ogrebotine ni crvenila na njemu pa ko je ovdje lud ba. kakvo spinovanje. ne zna se ko je gori, vlast ili opozicija
Onaj koji tom ološu vjeruje.
JoeyTribbiani wrote:
Kakvi ku*čevi protesti danas...ovo je cirkus. Balavci s fantomka guraju kontejnere, blokiraju saobraćaj, a babe vrište "pustite nam djecu". Kad zbog njih ne budete sutra smjeli torbu na rame stavit dok hodate ulicom, možda skontate koga ste vadili iz govana.

Protesti bez vodstva, plana i cilja su uvod u anarhiju.
:thumbup:
Grean

#3022 Re: PROTESTI!!!

Post by Grean »

Fantomke ko' 92', samo sto se ovi slobodnije secu.

Image
ratamahatta

#3023 Re: PROTESTI!!!

Post by ratamahatta »

Swedbank wrote:Edis Jasarevic TUZLA ‏@EdisPG 32s
Ispred suda. Cekamo izlazak osoba koje se pustaju na slobodu #sarajevo

A ko je on, pa ga se toliko citira..... :?
sanjin_1

#3024 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

red evil wrote:
RUDARI PODRŽAVAJU NERMINA NIKŠIĆA!

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine saopćio je da pruža apsolutnu podršku svim opravdanim zahtjevima obespravljenih radnika u FBiH.

Iz ovog sindikata napominju da su uvijek bili spremni podržati druge, a isto tako i sami se boriti za bolje usIove rada i život dostojan čovjeku.

- Nikada nećemo podržati ugrožavanje života pripadnika MUP-a Federacije BiH te paljenje i rušenje državne imovine. Samostalnom sindikatu radnika rudnika Federacije BiH do sada nijedan granski sindikat nije predstavio zantjev za smjenu Vlade Federacije BiH. Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH je u toku 2013. godine konstanto pregovorao sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem i problematika u rudnicima se počela rješavati, na što smo čekali dugi niz godina. Svim pojedincima i grupama koji misle da mogu manipulisati rudarima želimo poslati jasnu poruku: "Nas se klonite" - saopćeno je iz Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.
vazda su i rudari bili buĐetlije .... :)
weredsf

#3025 Re: PROTESTI!!!

Post by weredsf »

insomnia78 wrote:Ne znam koliko je provjereno
http://bosniapress.info/index.php/drust ... cija-belog

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Sve je moguce
Post Reply