Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

Alfons Kauders

#3001 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

edo_79 wrote:
Alfons Kauders wrote:super, nesto malo preko cetiri milje mjesecno, dva stana i tako to... ne bi ni pisao da ima snijega pa da skoknem na planinu... sto pitas?
Tanko ti to nešto druže, mora da si friško doš'o na tu funkciju pa pucaš pripravnički još uvijek. Đe službeni auto, đesu rotacije, đe ovo ono :pisnuo:
niko u firmi nema sluzbeni auto, ni direktor, ni ja... :D nemam cak ni sluzbeni telefon, sirotinja kazem ti... :D
guber90

#3002 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by guber90 »

Arteta wrote:Vidim da se plasiraju lazne vijesti na obje strane, nekome odgovara da se polcija i demonstranti marisu.
Pa odgovara vladi, jer dok je taj sukob u sredistu zbivanja, oni mogu stajati po strani i praviti se blentavi, kao sto i rade.
doktor78

#3003 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by doktor78 »

Alfons Kauders wrote: nije problem 100 supaka sto uzimaju po 5000 mjesecno, njih bi se moglo rijesiti za dan - problem je 100,000 onih sto imaju neke projecne plate na budzetu i na konto njih uredno glasaju za ove prve... i ko ce onda izabrati novu vladu?
Alfons, po meni poenta ovih demonstracija nije da mijenjas vlast, uostalom izbori ce za 7-8 mjeseci, pa bujrum (uostalom, ne vidim respektabilnu politicku snagu koja je nesto drugacija od ovih koji su trenutno na vlasti). Poenta je da, ko god dodje, ne bude vise ovako bahat i osion kako se ovi majmuni ponasaju, pocevsi od bezobrazno visokih plata, rotacija za svakog funkcionera od opcinskog nivoa pa nadalje, jednom rjecju totalne neodgovornosti spram ljudi koji su ih izabrali. U mom gradu sjednica opcinskog vijeca nije odrzana 6 mjeseci, ali majmune nije sprijecilo da svaki mjesec uzimaju po 1000 KM pausala
Janjicar

#3004 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Pa kod nas ce prije pasti mrtva glava nego da neko da ostavku, a ako nedoBog i padne tesko da ce se i tada to desiti cccc
O'zone
Globalni moderator

#3005 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

doktor78 wrote:
Alfons Kauders wrote: nije problem 100 supaka sto uzimaju po 5000 mjesecno, njih bi se moglo rijesiti za dan - problem je 100,000 onih sto imaju neke projecne plate na budzetu i na konto njih uredno glasaju za ove prve... i ko ce onda izabrati novu vladu?
Alfons, po meni poenta ovih demonstracija nije da mijenjas vlast, uostalom izbori ce za 7-8 mjeseci, pa bujrum (uostalom, ne vidim respektabilnu politicku snagu koja je nesto drugacija od ovih koji su trenutno na vlasti). Poenta je da, ko god dodje, ne bude vise ovako bahat i osion kako se ovi majmuni ponasaju, pocevsi od bezobrazno visokih plata, rotacija za svakog funkcionera od opcinskog nivoa pa nadalje, jednom rjecju totalne neodgovornosti spram ljudi koji su ih izabrali. U mom gradu sjednica opcinskog vijeca nije odrzana 6 mjeseci, ali majmune nije sprijecilo da svaki mjesec uzimaju po 1000 KM pausala

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ho oponopono

#3006 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by ho oponopono »

Janjicar wrote:Pa kod nas ce prije pasti mrtva glava nego da neko da ostavku, a ako nedoBog i padne tesko da ce se i tada to desiti cccc
...nego Janjičaru, kaj se dela u Tuzli? :D

...jel bar osunčana? :novine:
Havatar

#3007 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Havatar »

Alfons Kauders wrote:
edo_79 wrote:
Alfons Kauders wrote:super, nesto malo preko cetiri milje mjesecno, dva stana i tako to... ne bi ni pisao da ima snijega pa da skoknem na planinu... sto pitas?
Tanko ti to nešto druže, mora da si friško doš'o na tu funkciju pa pucaš pripravnički još uvijek. Đe službeni auto, đesu rotacije, đe ovo ono :pisnuo:
niko u firmi nema sluzbeni auto, ni direktor, ni ja... :D nemam cak ni sluzbeni telefon, sirotinja kazem ti... :D
Siromah si al volis da zivis :mrgreen:
baxus

#3008 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by baxus »

doktor78 wrote:
E od tih 100.000 imas ovdje garant stotinjak nickova koji su one zadnje gnjide i osporavaju i granaju.
Herr Flick

#3009 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Herr Flick »

Treba malo aktivirat i vehabije u proteste.Mozemo im slagat da ćemo uspostavit šerijat nakon to srusimo ćafire :D
Itakoto

#3010 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Alfons Kauders wrote:
Itakoto wrote:
Alfons Kauders wrote: super, nesto malo preko cetiri milje mjesecno, dva stana i tako to... ne bi ni pisao da ima snijega pa da skoknem na planinu... sto pitas? :D
Sta mai buraz? Od velikog patriota do "razrjedjivaca". Ne boj' se za te silne nekretnine, nece ih niko dirati. Bar ne danas! :D
:D

primate se ko saucesce
Ma ja. Primili su se mnogi izgleda na vas supljak i to tokom dvije decenije. De ti nama objasni ko je danas najveci dusmanin ovog drustva. Mile? Cova? :D
Kako su mnoge maske pale nakon ovih demonstracija.
Alfons Kauders

#3011 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

doktor78 wrote:
da, ako nista barem ce ih malo prepasti, cisto da se sjete da narod ipak postoji i da im te pare ne padaju s neba, vec da ih uzimaju od svake marke koju zaradimo ili potrosimo...

zato mi je bezveze zahtjev za smjenom vlade - samo ce doci novi koji ce ih zavlaciti koji mjesec i eto nas opet... jos ce u medjuvremenu popraviti zgradu, pa valja opet razbijat i mijenjat stakla... kad su vec krenuli, mozda je bolje da se sada sve istjera na cistac i cao...

a sto se tice politicke snage, volja je tu, frustracije su tu - ali nema je ko artikulisati... i jebi ga sta onda ocekivati na izborima i poslije njih? isti kurac... to me brine, da na kraju ne bude sve uzalud... i da se ne zavrsi eventualnom smjenom vlade (za kojom me iskreno zaboli jer ni prosla ni sljedeca nece biti nesto posebno bolja, niti ce imati stotine miliona u steku da ispunjava zelje)

zasto ne formirati neki front sa zajednickim ciljevima koji bi trebali biti svakom bliski, bez sranja o visokoj politici, ustavu i sl... vec samo najbanalnije stvari koje ce narod podrzati - iste formulisati i fino objaviti, te traziti da se kandidati na izborima (bez obzira na stranacku pripadnost) izjasne da li ce ih podrzati kada dodje vrijeme... dovoljno je pet ili deset tacaka koje ce podrzati svi prosjecni gradjani bez obzira na etniju i politicku pripadnost... npr da se plate u javnom sektoru vezu za plate u privredi itd...
Janjicar

#3012 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

ho oponopono wrote:
Janjicar wrote:Pa kod nas ce prije pasti mrtva glava nego da neko da ostavku, a ako nedoBog i padne tesko da ce se i tada to desiti cccc
...nego Janjičaru, kaj se dela u Tuzli? :D

...jel bar osunčana? :novine:
Nisam bas u Tuzli ali je lijepo vrijeme :D
Zao mi sto danas nisam u mogucnosti prisustvovat protestima ali dosta raje koja je samnom juce onako isla danas su rekli definiitvno da idu i to pripremljeni :D
Ako danas sve bude po planu, Tuzla ce se "osunčat" tek poslijepodne :)
O'zone
Globalni moderator

#3013 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Alfons Kauders wrote:
doktor78 wrote:
da, ako nista barem ce ih malo prepasti, cisto da se sjete da narod ipak postoji i da im te pare ne padaju s neba, vec da ih uzimaju od svake marke koju zaradimo ili potrosimo...

zato mi je bezveze zahtjev za smjenom vlade - samo ce doci novi koji ce ih zavlaciti koji mjesec i eto nas opet... jos ce u medjuvremenu popraviti zgradu, pa valja opet razbijat i mijenjat stakla... kad su vec krenuli, mozda je bolje da se sada sve istjera na cistac i cao...

a sto se tice politicke snage, volja je tu, frustracije su tu - ali nema je ko artikulisati... i jebi ga sta onda ocekivati na izborima i poslije njih? isti kurac... to me brine, da na kraju ne bude sve uzalud... i da se ne zavrsi eventualnom smjenom vlade (za kojom me iskreno zaboli jer ni prosla ni sljedeca nece biti nesto posebno bolja, niti ce imati stotine miliona u steku da ispunjava zelje)

zasto ne formirati neki front sa zajednickim ciljevima koji bi trebali biti svakom bliski, bez sranja o visokoj politici, ustavu i sl... vec samo najbanalnije stvari koje ce narod podrzati - iste formulisati i fino objaviti, te traziti da se kandidati na izborima (bez obzira na stranacku pripadnost) izjasne da li ce ih podrzati kada dodje vrijeme... dovoljno je pet ili deset tacaka koje ce podrzati svi prosjecni gradjani bez obzira na etniju i politicku pripadnost... npr da se plate u javnom sektoru vezu za plate u privredi itd...
Pa evo Aldin haman planira osnovati stranku
Aldin Siranovic
Jos jednom ponavljam nisam nicija marioneta nit ce me KUPITI NI JEDNA POLITICKA STRUKTURA NAPROTIV PLANIRAM OSNIVANJE NARODNE STRANKE UDAR.
Like · · 4 hours ago
insomnia78

#3014 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by insomnia78 »

Ovu u Tuzli se potpuno otelo kontroli, politicari su maestralno ostricu napada okrenuli prema policiji, ispadose oni glavni problem
Plus sa ovim najavljenim "pojacanjima" demonstrantima samo je pitanje trenutka kad ce, nazalost, pasti mrtva glava

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Alfons Kauders

#3015 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

Itakoto wrote:
Alfons Kauders wrote:
primate se ko saucesce
Ma ja. Primili su se mnogi izgleda na vas supljak i to tokom dvije decenije. De ti nama objasni ko je danas najveci dusmanin ovog drustva. Mile? Cova? :D
najveci dusmanin ovog drustva je ovo drustvo

obicni narod koji nije zucnuo kada su 2006 kupili izbore dijeleci pare od PDVa i pumpajuci plate u javnom sektoru... malo se ljudi zapitalo i kako cemo deverati s predizbornim zakonom kojim su kupovali naklonost boraca (nakon cega je uvedena masa laznjaka)... taj obicni narod se ne buni kada sina ili kcerku treba zbrinuti, pa jebe mater politicarima prije podne, a popodne podmaze lokalnog serifa da im uvali dijete u neku javnu instituciju, od doma zdravlja, preko skole, do opstine... nesto se ne sjecam ni da su se pretjerano sikirali kad su se odlucili zaduziti kod komercijalnih banaka 2008, pa onda kod mmf-a

trazili ste gledajte

a ako bas hoces premotaj malo film i iskopaj sta sam ja pisao o uvodjenju pdva, fiskalizaciji, mmf-u i ostalim sranjima koja su nam sada dosla glave...
Heller

#3016 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by Heller »

insomnia78 wrote:Ovu u Tuzli se potpuno otelo kontroli, politicari su maestralno ostricu napada okrenuli prema policiji, ispadose oni glavni problem
Plus sa ovim najavljenim "pojacanjima" demonstrantima samo je pitanje trenutka kad ce, nazalost, pasti mrtva glava

Gospodin Molotov ce da ima zadnju rijec imam osjecaj
Herr Flick

#3017 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Herr Flick »

Neto mi tu smrdi da ce Mirnes Ajanović bit vođa ustanka :D :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3018 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by hrasno38 »

Kažu >>>> Stiglo 16 autobusa iz pravca Brčko, Srebrenik i Gradačac, 3 autobusa iz Kalesije, Sapne i Teočaka, 6 autobusa iz Živinica i Kladnja, dolazi dosta (NE ZNA SE TAČAN BROJ) iz Doboj Istok, Gračanice i Lukavca.... <<<< isto kažu da je tuzlanska kasarna puna policije koja je došla sa svih strana.....

Ama onako razmisljajuci definitivno stoji neka stranka iza svega ovoga a jedina koja moze da stoji je SDA. Zivo me interesuje ako je ova informacija tacna ko je platio ove autobuse????
staradis

#3019 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by staradis »

Da hoce koga od ovih politicara koknuti ostali bi se odmah popravili.
Itakoto

#3020 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

Alfons Kauders wrote:
Itakoto wrote:
Alfons Kauders wrote:
primate se ko saucesce
najveci dusmanin ovog drustva je ovo drustvo

obicni narod koji nije zucnuo kada su 2006 kupili izbore dijeleci pare od PDVa i pumpajuci plate u javnom sektoru... malo se ljudi zapitalo i kako cemo deverati s predizbornim zakonom kojim su kupovali naklonost boraca (nakon cega je uvedena masa laznjaka)... taj obicni narod se ne buni kada sina ili kcerku treba zbrinuti, pa jebe mater politicarima prije podne, a popodne podmaze lokalnog serifa da im uvali dijete u neku javnu instituciju, od doma zdravlja, preko skole, do opstine... nesto se ne sjecam ni da su se pretjerano sikirali kad su se odlucili zaduziti kod komercijalnih banaka 2008, pa onda kod mmf-a

trazili ste gledajte

a ako bas hoces premotaj malo film i iskopaj sta sam ja pisao o uvodjenju pdva, fiskalizaciji, mmf-u i ostalim sranjima koja su nam sada dosla glave...
Tako je. Kasno Marko na Kosovo stize. Idite svojim kucama. Daljnje demonstracije nemaju vise nikakve svrhe. Jebi ga, zakasnili smo. :D
biscanka2

#3021 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by biscanka2 »

Alfons Kauders wrote:[quote="baxus"

Ma kakvoj vlasti, u administraciji ba, saradnik za nesto.
Ako radis u opstini ili npr. nekoj kantonalnoj instituciji ko neki cato, a primljen na odredjeno sumnjivim putem (citaj doveo te neko) znas da su ti dani odbrojani cim sleti s vlasti taj ko te doveo.

Zato se oni ovoliko opiru protestima. A na izborima ce glasat za sebe i svoje. I tako u krug. Pa dosta vise.

E to treba promijeniti i zato treba sve naopako okrenuti.
nisam primjetio, osim sto o tome serem po forumu godinama... oni su sebi narpavili bazu i boli ih kita... to je ono sto vecina ljudi nece da vidi, pa se fokusiraju samo na vlast, vladu, ministre...

a oni su zapravo nesto manji problem - jer su prolazni... mandat je 4 godine, a cesto ga i ne izguraju do kraja... ali uhljebljena govna ostaju tu, ne idu oni kao sto ti kazes kad se promijeni vlast, nisu ovo nadrealisti... zasticeni su poput bijelih medjeda preko kolektivnih ugovora i sindikata - nece otici za 4 godine, vec ce glasati za one koji su ih zbrinuli narednih 40 godina, dok ne krepu... a tada ce ionako stafetu predati svojoj djeci, uhljebljenoj na isti nacin...

ali to nije bas popularno reci... lakse je pljuvati samo nekakve ministre i premijere, jer svako u porodici ima barem nekog na budzetu... vecinom sasvim prosjecni poslovi, od skolstva i mupa, do administracije i kojekakvih izmisljenih pozicija... a nerijetko su tu stizali preko politicke linije... od onih drotova do onih sto su ih kamenovali, svako ima nekog... i u to se ne dira, niti ce se dirati...

nije problem 100 supaka sto uzimaju po 5000 mjesecno, njih bi se moglo rijesiti za dan - problem je 100,000 onih sto imaju neke projecne plate na budzetu i na konto njih uredno glasaju za ove prve... i ko ce onda izabrati novu vladu?[/quote]

Jah, tako razmisljanje u Grckoj, Spaniji...,su budzetlije isto imale.
Na jednom radnom mjestu 5 uposlenika ili dodatno izmisljena radna mjesta ( kako bi svoje uvaliti mogli), pa
kad su zemlje do grla u govna upale a EU seraf pritegao svi su letili.
U nas samo ako bi izmisljena radna mjesta ukinuli koliko bi manje budzet opterecen bio. :dada:
A ima i ona "sila zakon mijenja" a sila je NAROD. :stasreko: :)
Alfons Kauders

#3022 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
Alfons Kauders wrote: zasto ne formirati neki front sa zajednickim ciljevima koji bi trebali biti svakom bliski, bez sranja o visokoj politici, ustavu i sl... vec samo najbanalnije stvari koje ce narod podrzati - iste formulisati i fino objaviti, te traziti da se kandidati na izborima (bez obzira na stranacku pripadnost) izjasne da li ce ih podrzati kada dodje vrijeme... dovoljno je pet ili deset tacaka koje ce podrzati svi prosjecni gradjani bez obzira na etniju i politicku pripadnost... npr da se plate u javnom sektoru vezu za plate u privredi itd...
Pa evo Aldin haman planira osnovati stranku
Aldin Siranovic
Jos jednom ponavljam nisam nicija marioneta nit ce me KUPITI NI JEDNA POLITICKA STRUKTURA NAPROTIV PLANIRAM OSNIVANJE NARODNE STRANKE UDAR.
Like · · 4 hours ago
ja bi opet radije da se ide malo sire... dosta ljudi nece glasati za male stranke po defaultu (ne krivim ih jer je to najcesce bacen glas)

valjda deverati s postojecim strankama - i valja ih natjerati na poteze od kojih im se dize kosa na glavi... zato mislim da je bolje izaci s necim sto ce se odnositi na sve... taj i taj kandidat iz te i te stranke se moze primorati da pogura zahtjeve ako bude znao da ce na konto njih ubrati malo glasova - pogledaj rezultate proslih izbora i vidi koliko su glasova dobili npr. parlamentarci u tk... dovoljno je par hiljada listica da sve promijeni...

uostalom na kraju dana mene zaboli kita da li ce parlamentarac biti iz SDA, DF, SDP, HDZ, NS ili neke desete stranke ako ce dici ruku za ono sto je bitno - a s obzirom da bi prodali svoje matere za poziciju, mislim da se moze ocekivati da ce glasati mimo stranke za stvari koje ce im osigurati fotelju (jebes stranku ako od nje nemas hajra, a ovako si barem klepio mandat i ako ne zajebes stvar mozes dobiti jos jedan)

problem je sto to nece biti moguce napraviti sa zatvorenim izbornim listama - ako fakat budu zatvorene nece se moci ici na pojedince, vec na citave stranke sto je puno teze
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3023 Re: Demonstracije u Tuzli

Post by japin_mutapi »

insomnia78 wrote:Ovu u Tuzli se potpuno otelo kontroli, politicari su maestralno ostricu napada okrenuli prema policiji, ispadose oni glavni problem

nisu političari okrenuli narod protiv policije već je policija zaštitnik lopova i kriminalaca i kao takva naravno da če biti na prvoj liniji i prva na udaru
oni su dio tog sistema i braneći vlasti brane i sebe i svoje privilegije ... to i jeste glavni posao policije i njihov priritetni zadatak zato se i događa da policija udara sve redom i to krvnički i da upotrebljava prekmjernu silu jer se osječaju direktno ugroženi

udar i napad na policijske snage jeste udar na vlasti i vlastodršce
tako treba posmatrati stvari i ove događaje u tuzli plus činjenica da je sama policija tj. vlast odgovorna za sukobe i da su oni inicirali nasilje
Last edited by japin_mutapi on 07/02/2014 11:52, edited 1 time in total.
Danguba

#3024 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Danguba »

Posto je bilo previse povrijedjenih policajaca, danas predlazem da zamijene opremu sa demonstrantima. :D
Alfons Kauders

#3025 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

biscanka2 wrote:
Alfons Kauders wrote:
nisam primjetio, osim sto o tome serem po forumu godinama... oni su sebi narpavili bazu i boli ih kita... to je ono sto vecina ljudi nece da vidi, pa se fokusiraju samo na vlast, vladu, ministre...

a oni su zapravo nesto manji problem - jer su prolazni... mandat je 4 godine, a cesto ga i ne izguraju do kraja... ali uhljebljena govna ostaju tu, ne idu oni kao sto ti kazes kad se promijeni vlast, nisu ovo nadrealisti... zasticeni su poput bijelih medjeda preko kolektivnih ugovora i sindikata - nece otici za 4 godine, vec ce glasati za one koji su ih zbrinuli narednih 40 godina, dok ne krepu... a tada ce ionako stafetu predati svojoj djeci, uhljebljenoj na isti nacin...

ali to nije bas popularno reci... lakse je pljuvati samo nekakve ministre i premijere, jer svako u porodici ima barem nekog na budzetu... vecinom sasvim prosjecni poslovi, od skolstva i mupa, do administracije i kojekakvih izmisljenih pozicija... a nerijetko su tu stizali preko politicke linije... od onih drotova do onih sto su ih kamenovali, svako ima nekog... i u to se ne dira, niti ce se dirati...

nije problem 100 supaka sto uzimaju po 5000 mjesecno, njih bi se moglo rijesiti za dan - problem je 100,000 onih sto imaju neke projecne plate na budzetu i na konto njih uredno glasaju za ove prve... i ko ce onda izabrati novu vladu?
Jah, tako razmisljanje u Grckoj, Spaniji...,su budzetlije isto imale.
Na jednom radnom mjestu 5 uposlenika ili dodatno izmisljena radna mjesta ( kako bi svoje uvaliti mogli), pa
kad su zemlje do grla u govna upale a EU seraf pritegao svi su letili.
U nas samo ako bi izmisljena radna mjesta ukinuli koliko bi manje budzet opterecen bio. :dada:
A ima i ona "sila zakon mijenja" a sila je NAROD. :stasreko: :)
pod uslovom da je narod bolji od vlasti - a nije

grcka nije mogla dogurati do sadasnjeg belaja samo radi lose vlasti... vec i radi mentaliteta... narod nije placao poreze, narod je masovno placao mita (fakilaki cini mi se da se tako zive sistem)... narod se nije bunio kad se zaduzivalo jer su i sami na neki nacin gulili drzavu...

i onda kad je sve otislo u kurac, izasli su na ulice... i sta su rijesili? otjerali neke, vratili neke, privreda i dalje u kurcu i nece se oporaviti jos par decenija

mi smo napravili nesto slicno... zivjeli smo iznad nasih mogucnosti sve ove godine i sada sejtan dolazi po svoje... samo ako mislite da se ovo odnosi samo na neke guzonje, varate se... plate ce se morati rezati svima, od uciteljice do ministra - samo je pitanje vremena, a sto se mene tice mozemo poceti i juce
Locked