285 protiv intervencije
272 za.
http://www.vecernji.hr/vijesti/britansk ... nak-605262
mislim da se na ovom primjeru ipak pokazuje ta neka demokratija i snaga parlamenta. drzava ipak nije svojina jednog lica koliko god je bio zapeo da napadnehipphop wrote:Britanski parlament: Nema intervencije u Siriji
285 protiv intervencije
272 za.
![]()
![]()
![]()
hahah svaka castSalihI wrote:E pa ti si bogami mlad kada si kao mali gledao Tysona. Nije to bas davno bilo. Ja sam gledao Formana/Frejzera i Alija. Ili hercegovca Dzordza Chuvala kada je boksovao protiv Alijavivaldi wrote:nego promakose mi ova glasanja oko sirije..znaci sve se odgadja..
sad mi nesto pade na pamet, kad sam bio mali pred zoru se uvijek desavale samo 2 stvari - ili se tuko mike tyson ili su ameri nekoga napali
SalihI wrote:FSA ima svoga covjeka u Jordanu koji obilazi kampove i mobilise djecu. Moguce da je on dio te bande iznudjivaca. Uostalom FSA i jeste jedna velika banda. Ali eto zao mi djece. Taj njihov covjek sam priznaje da u prosjeku po jednom kampu 50 tih malisana sedmicno zijani negdje na ratistu u Siriji.Co0l wrote:Ocito pojma nemas o onome o cemu pokusavas raspravljati.Svi viserangirani pobunjenicki zapovjednici stalno ponavljaju da im ne trebaju pojacanja u ljudima jer ih imaju sasvim dovoljno,nego da im treba oruzja.
I nasa armija je imala ljudi i vise nego dovoljno a opet se cijeli rat vrsila mobilizacija i hvatali se ljudi po raznim racijama i slicno.A zasto mobilisu maloljetnike po izbjeglickim kampovima-pa vrlo jednostavno,uvjeren sam da to rade da bi iznudjivali novac od njihovih roditelja da ih ostave na miru.Nista neobicno,u svakom ratu ima profitera raznih profila.
To je dio snimka emisije "U ime naroda" koju vodi Josip Pejakovic i prikazivana je na BH-TV. To sto Sead Seferagic prica je 100% tacno, jer da nije nadrljo bi i on i BH-TV koja je to prikazivala. Nije to bio direktan snimak vec je urednik sve pregledao prije nego je pustio u eter. Osim toga, nije li israelski ministar inostranih poslova Avigdor Liberman kada je boravio u RS-u negirao genocid u Srebrenici? Je li ga ko zbog toga kritikovao?Co0l wrote:Ako postavljas klipove u kojima neki lik prica kako su Jevreji sami krivi za Holokaust i opet ga izazivaju to jeste pravdanje Holokausta a ne puko iznosenje 'historijskih cinjenica'.Mada cisto sumnjam da shvacas razliku.
Koje li ce sad logicke akrobacije da koriste ovi teoreticari zavjera da ovo uklope u svoje teorije...hipphop wrote:Britanski parlament: Nema intervencije u Siriji
285 protiv intervencije
272 za.
![]()
![]()
![]()
Jako konstrukivan post,napominjem nije ironija ili sarkazam.kljucna kost wrote:Inteligencija je cudna stvar.
Ne mogu da shvatim kako covjek koji se toliko razumije u rat i te stvari,a narocito se razumije u nedace Sirije i bliskog istoka ne moze da razluci sta je borba i ratni sukob vojske na bojnom polju a sta je granatiranje civila i ubijanje istih.Stvarno nevjerovarna te mrznja,sljepilo i ogranicenost moze napraviti takvim blehrom da opravdavas granatiranje,bombardovanje i bacanje buradi po civilima.Covjek izgleda nema poojma kakv je to osjecaj kad ti granata zvekne u kucu,a pogotovo kad vidis da ti je od iste nastradao clan familije.Ja osudjuem bilo koju stranu da granatira civile,to je krajnje gnusno i kukavicluk koji se mora kazniti.
Mozda sirijcima nakon pobjede nad Asadom dolazi tezak period,mozda im tek predstoji patnja u socijalno ekonomskom smislu,ali makar ce se rijesiti Pasada i njegove zlocinacko-krvnicke familije.
Ma ne zele da se upustaju i jos jedan suludi rat radi iz nekih drugih razloga, mislim pored svojih obavjestajnih sluzbi cisto sumnja da su amerikancima slijepo vjerovali da Saddam ima oruzje za masovno unistenje, znali su oni tacno kad su unistili to... tokom Desert Storm-a i poubijali naucnikeRob_Atl wrote:Britanci nevjeruju amerima vise i hoce cvrste dokaze za hemijsko oruzje , jer kako kazu pogrijesili su sa irakom misleci da imaju nuklearno oruzje, zato nece sad da se zalijecu , al ako bbi ovi UN-ovci ustanovili da se koristilo , napast ce ih isti dan kada ovi to potvrde
I opet kao i u nasem slucaju britanci blokiraju. Opet vam ponavljam. Sirija je slika i prilika desavanja u BiH samo 20 godina kasnije.Co0l wrote:Koje li ce sad logicke akrobacije da koriste ovi teoreticari zavjera da ovo uklope u svoje teorije...hipphop wrote:Britanski parlament: Nema intervencije u Siriji
285 protiv intervencije
272 za.
![]()
![]()
![]()
Vidi ti mene sad zelis na tanak ledastala_vistala wrote:Jako konstrukivan post,napominjem nije ironija ili sarkazam.kljucna kost wrote:Inteligencija je cudna stvar.
Ne mogu da shvatim kako covjek koji se toliko razumije u rat i te stvari,a narocito se razumije u nedace Sirije i bliskog istoka ne moze da razluci sta je borba i ratni sukob vojske na bojnom polju a sta je granatiranje civila i ubijanje istih.Stvarno nevjerovarna te mrznja,sljepilo i ogranicenost moze napraviti takvim blehrom da opravdavas granatiranje,bombardovanje i bacanje buradi po civilima.Covjek izgleda nema poojma kakv je to osjecaj kad ti granata zvekne u kucu,a pogotovo kad vidis da ti je od iste nastradao clan familije.Ja osudjuem bilo koju stranu da granatira civile,to je krajnje gnusno i kukavicluk koji se mora kazniti.
Mozda sirijcima nakon pobjede nad Asadom dolazi tezak period,mozda im tek predstoji patnja u socijalno ekonomskom smislu,ali makar ce se rijesiti Pasada i njegove zlocinacko-krvnicke familije.
Ako ti nije problem,ako jeste nemoras.
Mozes li mi navesti razlog zasto podrzavas Teroriste i Placenike ?
jedna cinjenica sa moje strane,na strani pobunjenika to jeste u njihovim redovima najmanje ima drzavljana Sirije.
i kada neko podrzava pobunjenike isto koda podrzavas povampirene cetnike koji su uradili to sto su uradili u Bosni i Hercegovini,pa ako ti nije problem navedi mi svoje razloge podrske Nusra frontu i ostalim grupicama.
i jedno privatno pitanje mozes mi odg i na privatnu poruku ako zelis pripadas li Selefijskom redu u BiH ? ako potvrdno odgovoris nemoras mi odgovoriti na ovo gore.hvala.
Ma ovako se i o nama raspravljalo i pricalo, a bog zna opet ce se pricat i raspravljat. Pa ce mladi buntovni komunisti, ateisti i socijalisti se boriti protiv americkog imperijalizma i mjesanja u tudje stvari dok nas budu gadjalisnaga_znanja wrote:I opet kao i u nasem slucaju britanci blokiraju. Opet vam ponavljam. Sirija je slika i prilika desavanja u BiH samo 20 godina kasnije.Co0l wrote:Koje li ce sad logicke akrobacije da koriste ovi teoreticari zavjera da ovo uklope u svoje teorije...hipphop wrote:Britanski parlament: Nema intervencije u Siriji
285 protiv intervencije
272 za.
![]()
![]()
![]()
Imamo "legalnu" vlast koja tamani sve pred sobom i vojsku koja ko fol cuva sve gradjane, a ustvari odradjuje posao za vladajuce.
Imamo uglancanog gospodina koji je dopadljiv zapadu zbog svoje pragmaticne retorike i logicno namece se i zakljucak da je on faktor stabilnosti kako su britanci i francuzi nazivali Slobu svojevremeno! Sto on i jest mogao biti samo da je svojim cukama rekao dosta, ali nije vec je svoje kerove hranio i obucavao kako da haraju bivsom Jugoslavijom.
Britanci se prave ludi i kao i u nasem slucaju politicki blokiraju intervenciju i pustaju amere na tanak led da odluce hoce li ici sami! Oko 2000-te je izasao jedan clanak u guardianu koji je i danas prosrpski orjentisan u svojim stavovima oko Balkana ali zestoko kritikuje tadasnju vlast jer nije zeljela da podrzi intervenciju zbog nekolicine Lordova koji su imali svoje ekonomske interese sa Srbijom.
Ista prica o Jabhat al Nusri kao i kod nas sa Mudzahedinima koji kod nas nisu predstavljali ozbiljnu vojnu formaciju ali su svaki put navodjeni kao primjer opasnosti ako bi Armija pobjedila u ratu kako bi ovo mogla postati nova Palestina i sjediste terorizma u BiH.
Ista prica sa Ruske strane o "zakonu i UN-u" koji treba postovati i kako su ovi napadi bioloskim agensima iscenirani od strane pobunjenika. Identicna prica koja se i danas vuce sa Markalama. Ista prica pokusana i sa Srebrenicom i da Dragana Cavica nije visoki predstavnik natjero da cita referat na PTPC-u i dan danas bi mlatili praznu slamu kako su se tamo ljudi sami pobili i slicne gluposti kao npr. da je to Alijinih ruku djelo.
Rusija poziva na neki toboze kredibiletet koji je SAD izgubio u svom nekom imperijalizmu. Ja opet pitam. Ko ima vece koristi od poskupljenja nafte i plina? Rusija ili SAD?
I dok se mi ovdje ubjedjujemo preko 100 000 ljudi je izgubilo zivot i nastavlja se ista ova prica i dalje. Ja se iskreno nadam ma sta vi mislili o tome da ce rakete poletiti brzo i efikasno ovo zavrsiti.
Eto toliko..
Nešto im se ne da. Ne da se amerikenjcima, ne da se britancima. Ostaju još ovi Turci, galabijaši i ovi iz cionističke tvorevine. Ima nešto u toj Siriji...mrAdil wrote:Nece Britanci u Jihad...
Nece, pa nece....
Ali sto mu onaj jedan odgovori - svaka mu cast.asurbanipal wrote:Raspis'o nam se Abu Sakkar na Islambosni, ali ga baš nešto i ne gotive "braća".
Kada Parlament glasa vecinom protiv prijedloga vlade; onda je to pad vlade.miki.ba wrote:Sinoc u jednoj emisiji bi rijec o Siriji.
U glavnom Camerun je odustao je su gradjani definitivno protiv intervencije, a suprotna odluka bi mu dohakala na narednim izborima.
Ako se uzme pozadina britanskog NE, moze se predpostaviti da su hemijsko oruzije upotrijebili upravo oni koje placaju gazde iz zaljeva.japin_mutapi wrote:kad pristanu pakaši iz zaljeva da plate troškove tomahavci če poletjeti
nosara wrote:Bit ce udari i ucestvovace i britanci, ne bi bilo prvi put u "demokratiji" da vojska ignorise vlast... Visa sila, jebi ga...