hrvatska-more
- Alfons Kauders
#3002 Re: hrvatska-more
pa nisam rekao da su samo bosanci... u makarskoj metar hercegovaca, a dalmatinska zagora ti je preplavila sve od dubrovnika do sibenika jos prije tri decenijeagent_zero wrote:A to samo bosanci kockaste glave? Pa pogledaj one što dolaze iz dalmatinske zagore, zatim onaj silni češko-slovačko-poljski šljam koji obitava po plažama makarske rivijere.Alfons Kauders wrote:i meni je draze sresti ljude...agent_zero wrote:Malo khm kenjate previše o makarskoj rivijeri i bosancima.
Meni je 100 puta draže sresti naše ljude po plažama, nego one češke babetine i dedetine.
Barem imam s kim picigena pogiratiali ne kockaste glave
Ali ne, samo su bosanci izgleda problem. Žalosno.
a taj "cesko-slovacko-poljski" sljam je izmislio civilizaciju za bosance, hercegovce i dalmatince
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#3003 Re: hrvatska-more
Da se razumijemo, cijene su nekada bile otprilike prilagodjene nasem standardu... Danas, kako je Hrvatska po svemu ispred nas, pa tako i po prosjecnoj plati koja je duplo veca, a u drugim evropskim drzavama i trostruko, to je samo ligican slijed naplacivanja usluga, koje su u odnosu na prijasnji period jednake, cak i gore, a cijene rastu... Ono sto si nekad dobijao za 30-50 eura, bio je apartman san snova sa svim mogucim sadrzajima za 4 osobe...
Danas, ono sto je dobro, treba masno platiti, dobra stvar je sto ima puno aranzmana i po meni treba malo vise eksperimentisati, jer za ove pare koje danas treba izdvojiti za ljetovanje u Hrvatskoj, komotno mozes otici i u Grcku i u Egipat, Tursku, Tunis, Albaniju, itd. a sto prije nisi mogao jer je hrvatska ponuda bila na nivou nase platezne moci, dok danas je ona ista kao i u ovim ostalim zemljama, gdje ponuda ipak koliko toliko drzi neki nivo i otprilike je ujednacena, dok za Hrvatsku to nije slucaj...
Kad skontas, Grcka 13 dana (10 nocenja), klimatiziranim autobusom, sa doruckom, 450 KM po osobi...
Danas, ono sto je dobro, treba masno platiti, dobra stvar je sto ima puno aranzmana i po meni treba malo vise eksperimentisati, jer za ove pare koje danas treba izdvojiti za ljetovanje u Hrvatskoj, komotno mozes otici i u Grcku i u Egipat, Tursku, Tunis, Albaniju, itd. a sto prije nisi mogao jer je hrvatska ponuda bila na nivou nase platezne moci, dok danas je ona ista kao i u ovim ostalim zemljama, gdje ponuda ipak koliko toliko drzi neki nivo i otprilike je ujednacena, dok za Hrvatsku to nije slucaj...
Kad skontas, Grcka 13 dana (10 nocenja), klimatiziranim autobusom, sa doruckom, 450 KM po osobi...
Last edited by JOINT_1921 on 22/08/2013 10:08, edited 1 time in total.
-
Micaha
#3004 Re: hrvatska-more
Onaj dio oko Dubrovnika je pitomiji
-
r_faruk
#3005 Re: hrvatska-more
Jesu li vam stavili pecat u pasos na izlazu iz hrvatske.............. nama samo rekose prolazi.......... pitam za pecat, kazu ne treba......... igrom slucajeva sam ponovo morao ici i nisu pravili probleme na doljanima....... dok su jednog prijatelja peglali na drugoj granici...
kada sam ponovo napustao hrvatsku, opet mi nisu dali pecat, a planiram ponovo putovati u zagreb, kontam hoce li me sada oni peglati i vratiti nazad.........
kada sam ponovo napustao hrvatsku, opet mi nisu dali pecat, a planiram ponovo putovati u zagreb, kontam hoce li me sada oni peglati i vratiti nazad.........
- Alfons Kauders
#3006 Re: hrvatska-more
cijene su previsoke i za hrvate... i to pofino... samo ih geografija vadi - da mozes za 3-4 sata autom iz sarajeva do bilo koje od tih destinacija, bosance bi u hrvatskoj trazio ko iglu u plastu sijenaJOINT_1921 wrote:Da se razumijemo, cijene su nekada bile otprilike prilagodjene nasem standardu... Danas, kako je Hrvatska po svemu ispred nas, pa tako i po prosjecnoj plati koja je duplo veca, a u drugim evropskim drzavama i trostruko, to je samo ligican slijed naplacivanja usluga, koje su u odnosu na prijasnji period jednake, cak i gore, a cijene rastu... Ono sto si nekad dobijao za 30-50 eura, bio je apartman san snova sa svim mogucim sadrzajima za 4 osobe...
ali s druge strane vise nemaju prostora za pumpanje cijena... preskupi su sami sebi, evropljanima nisu preskupi, ali nisu ni konkuretni - jer jednostavno ne nude nista posebno za relativno velike pare
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#3007 Re: hrvatska-more
Opet se prije oni mogu "skuckati" za takvo ljetovanje, nego mi... Imaju duplo vise od nas, a i oni su navikli na cijene od prije 5 godina, naravno da je i njima puno kad kuci placaju kafu 3 puta manje...
-
lajk
#3008 Re: hrvatska-more
meni jesu,momku nisu..a bili zajednor_faruk wrote:Jesu li vam stavili pecat u pasos na izlazu iz hrvatske.............. nama samo rekose prolazi.......... pitam za pecat, kazu ne treba......... igrom slucajeva sam ponovo morao ici i nisu pravili probleme na doljanima....... dok su jednog prijatelja peglali na drugoj granici...
-
korisnicc
#3009 Re: hrvatska-more
Neznam koje si ti zabiti obilazio.Micaha wrote:korisnicc wrote:Slažem se da se Makarska "žrtvuje" što se turbo-folka tiče.
"Balkanska" glazba ne ide uz Mediteran, ali eto treba se imati ponudu za sve goste... pa i turbo-folkaše![]()
E pa taj isti mediteranski dio, tj. Dalmacija, ti je vjerovatno medu najzadriglijim i najprimitivnijim djelovima tog istog Balkana. Gdje su Makarska i ta mjesta oko Makarske tipa Podgora jos i najbolji. Ostalo - go fasista
Dalmacija je Mediteran.
Klapa i Mandolina- to je izvorna Dalmacija. Nikakve Cece Bece i ostale pevaljke i istočnjačka kultura.
Turbo-folku tu nije mjesto. Što ne znači da ga nema- nažalost ga ima, zato i kažem da se ne uklapa.
- Alhemicarkaa
#3010 Re: hrvatska-more
Alfons, komentar se odnosio na ove što kažu "kako je tamo lijepo, nigdje naših ljudi, nisam čuo naš jezik", pa se pitam koji to jezik slušaju kad su u BiH. Joj, pravo mi mrsko objašnjavati, ali pravo me nervira kad se neko kao gnuša svog jezika, kao da u BiH govori francuski. Hajvana i tamo i vamo i ovdje i ondje. Odazivaju se na različita imena različitim jezicimaAlfons Kauders wrote:srecem normalne ljude i bjezim od hajvana... ne hodam po turbofolk jazbinama i ne kontam zasto bi trebao ljetovati u jednoj?Alhemicarkaa wrote:Nego, ovi što ne vole sresti naše ljude, gdje vi živite i koga srećete u svom svakodnevnom okruženju?
- Alhemicarkaa
#3011 Re: hrvatska-more
Jesu li stavili pečat na ulazu? Ako jesu moraju i na izlazu jer to je jedini dokaz da si izašao iz zemlje, pa da ne bude da si bio duže od tri mjeseca u toku 6 mjeseci koliko je dozvoljeno turistima.r_faruk wrote:Jesu li vam stavili pecat u pasos na izlazu iz hrvatske.............. nama samo rekose prolazi.......... pitam za pecat, kazu ne treba......... igrom slucajeva sam ponovo morao ici i nisu pravili probleme na doljanima....... dok su jednog prijatelja peglali na drugoj granici...
- ultima_palabra
#3012 Re: hrvatska-more
Ma normala, ali odmor bi između ostalog trebao predstavljati i neki otklon od svakodnevnog okruženja.Alhemicarkaa wrote:
Alfons, komentar se odnosio na ove što kažu "kako je tamo lijepo, nigdje naših ljudi, nisam čuo naš jezik", pa se pitam koji to jezik slušaju kad su u BiH. Joj, pravo mi mrsko objašnjavati, ali pravo me nervira kad se neko kao gnuša svog jezika, kao da u BiH govori francuski. Hajvana i tamo i vamo i ovdje i ondje. Odazivaju se na različita imena različitim jezicima
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3013 Re: hrvatska-more
Nama su udarili pečat na ulazu, a na izlazu su samo rekli da prodjemo... ali ja sam onda fino zamolio službenika da nam udari pečate i on je to uradio.r_faruk wrote:Jesu li vam stavili pecat u pasos na izlazu iz hrvatske.............. nama samo rekose prolazi.......... pitam za pecat, kazu ne treba......... igrom slucajeva sam ponovo morao ici i nisu pravili probleme na doljanima....... dok su jednog prijatelja peglali na drugoj granici...
- Alfons Kauders
#3014 Re: hrvatska-more
ja se ne gnusam, ali razumijem te ljude... rado bih otisao negdje na odmor da ne cujem nas... a ne u dalmaciju, gdje se na svakom koraku cuje bosanski i hrvatski, sa raznim naglascima...Alhemicarkaa wrote:Alfons, komentar se odnosio na ove što kažu "kako je tamo lijepo, nigdje naših ljudi, nisam čuo naš jezik", pa se pitam koji to jezik slušaju kad su u BiH. Joj, pravo mi mrsko objašnjavati, ali pravo me nervira kad se neko kao gnuša svog jezika, kao da u BiH govori francuski. Hajvana i tamo i vamo i ovdje i ondje. Odazivaju se na različita imena različitim jezicimaAlfons Kauders wrote:srecem normalne ljude i bjezim od hajvana... ne hodam po turbofolk jazbinama i ne kontam zasto bi trebao ljetovati u jednoj?Alhemicarkaa wrote:Nego, ovi što ne vole sresti naše ljude, gdje vi živite i koga srećete u svom svakodnevnom okruženju?
to bi bio fakat odmor, da se ode negdje egzoticno i da se iskusi nesto novo - a ne da na rivi naletim na desetak ljudi koje poznajem svaki put kad krenem na kafu... zavisi sta ko voli, ali promjena = odmor
- JohnnyS
#3015 Re: hrvatska-more
Micaha wrote:korisnicc wrote:Slažem se da se Makarska "žrtvuje" što se turbo-folka tiče.
"Balkanska" glazba ne ide uz Mediteran, ali eto treba se imati ponudu za sve goste... pa i turbo-folkaše![]()
E pa taj isti mediteranski dio, tj. Dalmacija, ti je vjerovatno medu najzadriglijim i najprimitivnijim djelovima tog istog Balkana. Gdje su Makarska i ta mjesta oko Makarske tipa Podgora jos i najbolji. Ostalo - go fasista
A kakve veze imaju fašizam i čobanska turbo-folk muzika?
Koliko je devalviran pojam fašizma na ovim prostorima, i oni koji prelaze put van zebre će biti smatrani fašistima
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3016 Re: hrvatska-more
10 razglednica s Jadrana na koje smo ljubomorni
http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/zvi ... 99585.html

http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/zvi ... 99585.html
-
Micaha
#3017 Re: hrvatska-more
O mandolina, sta maiJohnnyS wrote:Micaha wrote:korisnicc wrote:Slažem se da se Makarska "žrtvuje" što se turbo-folka tiče.
A kakve veze imaju fašizam i čobanska turbo-folk muzika?
Koliko je devalviran pojam fašizma na ovim prostorima, i oni koji prelaze put van zebre će biti smatrani fašistima
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3018 Re: hrvatska-more
Ne provaljuj se! Ne prosipaj sebe makar pod nikomMicaha wrote:E pa taj isti mediteranski dio, tj. Dalmacija, ti je vjerovatno medu najzadriglijim i najprimitivnijim djelovima tog istog Balkana. Gdje su Makarska i ta mjesta oko Makarske tipa Podgora jos i najbolji. Ostalo - go fasista
Istra, otoci.. ma, ja, aha, sve "go fašista", demografsko-psiho expertu
- dalmatinka
#3020 Re: hrvatska-more
Dobro se uklapaš u opisMicaha
- agent_zero
#3021 Re: hrvatska-more
I kakve to veze ima s temom?Alfons Kauders wrote:ja se ne gnusam, ali razumijem te ljude... rado bih otisao negdje na odmor da ne cujem nas... a ne u dalmaciju, gdje se na svakom koraku cuje bosanski i hrvatski, sa raznim naglascima...
to bi bio fakat odmor, da se ode negdje egzoticno i da se iskusi nesto novo - a ne da na rivi naletim na desetak ljudi koje poznajem svaki put kad krenem na kafu... zavisi sta ko voli, ali promjena = odmor
Otvori temu "egozitčna ljetovanja bez bosanaca", pa tamo piši utiske. Tebi smetaju naši ljudi i to je samo po sebi žalosno.
Ja dok sam bio dole, sreo sam slovom i brojem samo dvoje poznatih ljudi. A na plaži nisam mogao mjesta naći od čeških babetina i dedetina. A više bih volio da je plaža bila puna naše mladosti i da je bilo zezancije i zajebancije kao svih prethodnih godina.
Bezveze hejtaš temu, kao da te neko tjera da ideš u HR.
A i ti ga @Micaha prejtjeruješ u ocjenama i generaliziraš. Vrlo ružno od tebe.
- Alfons Kauders
#3022 Re: hrvatska-more
smetaju mi nasi papci, a ne nas narod, smetaju mi isti koji mi smetaju i kad sam "doma"... jel ih to sad trebam gotivit kad predjem granicu?agent_zero wrote:I kakve to veze ima s temom?Alfons Kauders wrote:ja se ne gnusam, ali razumijem te ljude... rado bih otisao negdje na odmor da ne cujem nas... a ne u dalmaciju, gdje se na svakom koraku cuje bosanski i hrvatski, sa raznim naglascima...
Otvori temu "egozitčna ljetovanja bez bosanaca", pa tamo piši utiske. Tebi smetaju naši ljudi i to je samo po sebi žalosno.
Ja dok sam bio dole, sreo sam slovom i brojem samo dvoje poznatih ljudi. A na plaži nisam mogao mjesta naći od čeških babetina i dedetina. A više bih volio da je plaža bila puna naše mladosti i da je bilo zezancije i zajebancije kao svih prethodnih godina.
Bezveze hejtaš temu, kao da te neko tjera da ideš u HR.
A i ti ga @Micaha prejtjeruješ u ocjenama i generaliziraš. Vrlo ružno od tebe.
a na moru se uglavnom druzim upravo s nasom rajom i sa dalmatincima - eto koliko mi smeta "nas narod"... ali se ne druzim sa seljacima, tj. bjezim od njih... i necu da slusam seljakluk, necu da slusam zavijanje, necu da slusam turiranje golfa dvice dizel i 90 decibela selme bajrami
i da, rado bih otisao na neki polu-pusti otok gdje niko ne prica nas, cisto da odmorim mozak... sta je tu problem?
- uglavnomja
#3023 Re: hrvatska-more
more mirno, sunce, a pirka vjetric, taman da ne bude prevruce
bas je grozno u rvackoj
bas je grozno u rvackoj
-
NeenaSa
#3024 Re: hrvatska-more
@Micaha , nemoj vishe, Tita t'. 
- Alfons Kauders
#3025 Re: hrvatska-more
palagruza?sherbett wrote:znam ti ja jedan takav otok. čak ni auti ne voze, nemaš straha od turiranja![]()
a zavijaju jedino Dalmatinci