hrvatska-more

Post Reply
damirc_sa

#3001 Re: hrvatska-more

Post by damirc_sa »

OK hvala puno
Alfons Kauders

#3002 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

agent_zero wrote:
Alfons Kauders wrote:
agent_zero wrote:Malo khm kenjate previše o makarskoj rivijeri i bosancima.

Meni je 100 puta draže sresti naše ljude po plažama, nego one češke babetine i dedetine.

Barem imam s kim picigena pogirati :D
i meni je draze sresti ljude... :D ali ne kockaste glave :D
A to samo bosanci kockaste glave? Pa pogledaj one što dolaze iz dalmatinske zagore, zatim onaj silni češko-slovačko-poljski šljam koji obitava po plažama makarske rivijere.

Ali ne, samo su bosanci izgleda problem. Žalosno.
pa nisam rekao da su samo bosanci... u makarskoj metar hercegovaca, a dalmatinska zagora ti je preplavila sve od dubrovnika do sibenika jos prije tri decenije

a taj "cesko-slovacko-poljski" sljam je izmislio civilizaciju za bosance, hercegovce i dalmatince
JOINT_1921
Vozim: odlično

#3003 Re: hrvatska-more

Post by JOINT_1921 »

Da se razumijemo, cijene su nekada bile otprilike prilagodjene nasem standardu... Danas, kako je Hrvatska po svemu ispred nas, pa tako i po prosjecnoj plati koja je duplo veca, a u drugim evropskim drzavama i trostruko, to je samo ligican slijed naplacivanja usluga, koje su u odnosu na prijasnji period jednake, cak i gore, a cijene rastu... Ono sto si nekad dobijao za 30-50 eura, bio je apartman san snova sa svim mogucim sadrzajima za 4 osobe...

Danas, ono sto je dobro, treba masno platiti, dobra stvar je sto ima puno aranzmana i po meni treba malo vise eksperimentisati, jer za ove pare koje danas treba izdvojiti za ljetovanje u Hrvatskoj, komotno mozes otici i u Grcku i u Egipat, Tursku, Tunis, Albaniju, itd. a sto prije nisi mogao jer je hrvatska ponuda bila na nivou nase platezne moci, dok danas je ona ista kao i u ovim ostalim zemljama, gdje ponuda ipak koliko toliko drzi neki nivo i otprilike je ujednacena, dok za Hrvatsku to nije slucaj...

Kad skontas, Grcka 13 dana (10 nocenja), klimatiziranim autobusom, sa doruckom, 450 KM po osobi...
Last edited by JOINT_1921 on 22/08/2013 10:08, edited 1 time in total.
Micaha

#3004 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

Onaj dio oko Dubrovnika je pitomiji
r_faruk

#3005 Re: hrvatska-more

Post by r_faruk »

Jesu li vam stavili pecat u pasos na izlazu iz hrvatske.............. nama samo rekose prolazi.......... pitam za pecat, kazu ne treba......... igrom slucajeva sam ponovo morao ici i nisu pravili probleme na doljanima....... dok su jednog prijatelja peglali na drugoj granici...

kada sam ponovo napustao hrvatsku, opet mi nisu dali pecat, a planiram ponovo putovati u zagreb, kontam hoce li me sada oni peglati i vratiti nazad.........
Alfons Kauders

#3006 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

JOINT_1921 wrote:Da se razumijemo, cijene su nekada bile otprilike prilagodjene nasem standardu... Danas, kako je Hrvatska po svemu ispred nas, pa tako i po prosjecnoj plati koja je duplo veca, a u drugim evropskim drzavama i trostruko, to je samo ligican slijed naplacivanja usluga, koje su u odnosu na prijasnji period jednake, cak i gore, a cijene rastu... Ono sto si nekad dobijao za 30-50 eura, bio je apartman san snova sa svim mogucim sadrzajima za 4 osobe...

Danas, ono sto je dobro, treba masno platiti, dobra stvar je sto ima puno aranzmana i po meni treba malo vise eksperimentisati, jer za ove pare koje danas treba izdvojiti za ljetovanje u Hrvatskoj, komotno mozes otici i u Grcku i u Egipat, Tursku, Tunis, Albaniju, itd. a sto prije nisi mogao jer je hrvatska ponuda bila na nivou nase platezne moci, dok danas je ona ista kao i u ovim ostalim zemljama, gdje ponuda ipak koliko toliko drzi neki nivo i otprilike je ujednacena, dok za Hrvatsku to nije slucaj...

Kad skontas, Grcka 13 dana (10 nocenja), klimatiziranim autobusom, sa doruckom, 450 KM po osobi...
cijene su previsoke i za hrvate... i to pofino... samo ih geografija vadi - da mozes za 3-4 sata autom iz sarajeva do bilo koje od tih destinacija, bosance bi u hrvatskoj trazio ko iglu u plastu sijena

ali s druge strane vise nemaju prostora za pumpanje cijena... preskupi su sami sebi, evropljanima nisu preskupi, ali nisu ni konkuretni - jer jednostavno ne nude nista posebno za relativno velike pare
JOINT_1921
Vozim: odlično

#3007 Re: hrvatska-more

Post by JOINT_1921 »

Opet se prije oni mogu "skuckati" za takvo ljetovanje, nego mi... Imaju duplo vise od nas, a i oni su navikli na cijene od prije 5 godina, naravno da je i njima puno kad kuci placaju kafu 3 puta manje...
lajk

#3008 Re: hrvatska-more

Post by lajk »

r_faruk wrote:Jesu li vam stavili pecat u pasos na izlazu iz hrvatske.............. nama samo rekose prolazi.......... pitam za pecat, kazu ne treba......... igrom slucajeva sam ponovo morao ici i nisu pravili probleme na doljanima....... dok su jednog prijatelja peglali na drugoj granici...

kada sam ponovo napustao hrvatsku, opet mi nisu dali pecat, a planiram ponovo putovati u zagreb, kontam hoce li me sada oni peglati i vratiti nazad.........
meni jesu,momku nisu..a bili zajedno :-)
korisnicc

#3009 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

Micaha wrote:
korisnicc wrote:Slažem se da se Makarska "žrtvuje" što se turbo-folka tiče.
"Balkanska" glazba ne ide uz Mediteran, ali eto treba se imati ponudu za sve goste... pa i turbo-folkaše :)
:D
E pa taj isti mediteranski dio, tj. Dalmacija, ti je vjerovatno medu najzadriglijim i najprimitivnijim djelovima tog istog Balkana. Gdje su Makarska i ta mjesta oko Makarske tipa Podgora jos i najbolji. Ostalo - go fasista
Neznam koje si ti zabiti obilazio.
Dalmacija je Mediteran.
Klapa i Mandolina- to je izvorna Dalmacija. Nikakve Cece Bece i ostale pevaljke i istočnjačka kultura.

Turbo-folku tu nije mjesto. Što ne znači da ga nema- nažalost ga ima, zato i kažem da se ne uklapa.
Alhemicarkaa

#3010 Re: hrvatska-more

Post by Alhemicarkaa »

Alfons Kauders wrote:
Alhemicarkaa wrote:Nego, ovi što ne vole sresti naše ljude, gdje vi živite i koga srećete u svom svakodnevnom okruženju? :D
srecem normalne ljude i bjezim od hajvana... ne hodam po turbofolk jazbinama i ne kontam zasto bi trebao ljetovati u jednoj?
Alfons, komentar se odnosio na ove što kažu "kako je tamo lijepo, nigdje naših ljudi, nisam čuo naš jezik", pa se pitam koji to jezik slušaju kad su u BiH. Joj, pravo mi mrsko objašnjavati, ali pravo me nervira kad se neko kao gnuša svog jezika, kao da u BiH govori francuski. Hajvana i tamo i vamo i ovdje i ondje. Odazivaju se na različita imena različitim jezicima :wink:
Alhemicarkaa

#3011 Re: hrvatska-more

Post by Alhemicarkaa »

r_faruk wrote:Jesu li vam stavili pecat u pasos na izlazu iz hrvatske.............. nama samo rekose prolazi.......... pitam za pecat, kazu ne treba......... igrom slucajeva sam ponovo morao ici i nisu pravili probleme na doljanima....... dok su jednog prijatelja peglali na drugoj granici...

Jesu li stavili pečat na ulazu? Ako jesu moraju i na izlazu jer to je jedini dokaz da si izašao iz zemlje, pa da ne bude da si bio duže od tri mjeseca u toku 6 mjeseci koliko je dozvoljeno turistima.
ultima_palabra

#3012 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

Alhemicarkaa wrote:
Alfons, komentar se odnosio na ove što kažu "kako je tamo lijepo, nigdje naših ljudi, nisam čuo naš jezik", pa se pitam koji to jezik slušaju kad su u BiH. Joj, pravo mi mrsko objašnjavati, ali pravo me nervira kad se neko kao gnuša svog jezika, kao da u BiH govori francuski. Hajvana i tamo i vamo i ovdje i ondje. Odazivaju se na različita imena različitim jezicima :wink:
Ma normala, ali odmor bi između ostalog trebao predstavljati i neki otklon od svakodnevnog okruženja.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3013 Re: hrvatska-more

Post by Entropio »

Nama su udarili pečat na ulazu, a na izlazu su samo rekli da prodjemo... ali ja sam onda fino zamolio službenika da nam udari pečate i on je to uradio.
Alfons Kauders

#3014 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

Alhemicarkaa wrote:
Alfons Kauders wrote:
Alhemicarkaa wrote:Nego, ovi što ne vole sresti naše ljude, gdje vi živite i koga srećete u svom svakodnevnom okruženju? :D
srecem normalne ljude i bjezim od hajvana... ne hodam po turbofolk jazbinama i ne kontam zasto bi trebao ljetovati u jednoj?
ja se ne gnusam, ali razumijem te ljude... rado bih otisao negdje na odmor da ne cujem nas... a ne u dalmaciju, gdje se na svakom koraku cuje bosanski i hrvatski, sa raznim naglascima...

to bi bio fakat odmor, da se ode negdje egzoticno i da se iskusi nesto novo - a ne da na rivi naletim na desetak ljudi koje poznajem svaki put kad krenem na kafu... zavisi sta ko voli, ali promjena = odmor
JohnnyS

#3015 Re: hrvatska-more

Post by JohnnyS »

Micaha wrote:
"Balkanska" glazba ne ide uz Mediteran, ali eto treba se imati ponudu za sve goste... pa i turbo-folkaše :)
E pa taj isti mediteranski dio, tj. Dalmacija, ti je vjerovatno medu najzadriglijim i najprimitivnijim djelovima tog istog Balkana. Gdje su Makarska i ta mjesta oko Makarske tipa Podgora jos i najbolji. Ostalo - go fasista

A kakve veze imaju fašizam i čobanska turbo-folk muzika?

Koliko je devalviran pojam fašizma na ovim prostorima, i oni koji prelaze put van zebre će biti smatrani fašistima
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3016 Re: hrvatska-more

Post by Bobi »

10 razglednica s Jadrana na koje smo ljubomorni

http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/zvi ... 99585.html

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Micaha

#3017 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

JohnnyS wrote:
Micaha wrote:

A kakve veze imaju fašizam i čobanska turbo-folk muzika?

Koliko je devalviran pojam fašizma na ovim prostorima, i oni koji prelaze put van zebre će biti smatrani fašistima
O mandolina, sta mai
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3018 Re: hrvatska-more

Post by KatarinaKosaca »

Micaha wrote:E pa taj isti mediteranski dio, tj. Dalmacija, ti je vjerovatno medu najzadriglijim i najprimitivnijim djelovima tog istog Balkana. Gdje su Makarska i ta mjesta oko Makarske tipa Podgora jos i najbolji. Ostalo - go fasista
Ne provaljuj se! Ne prosipaj sebe makar pod nikom :-) :-) :-)

Istra, otoci.. ma, ja, aha, sve "go fašista", demografsko-psiho expertu :D
Micaha

#3019 Re: hrvatska-more

Post by Micaha »

Jesi li se dovukla
dalmatinka

#3020 Re: hrvatska-more

Post by dalmatinka »

Micaha

Dobro se uklapaš u opis :thumbup:
agent_zero

#3021 Re: hrvatska-more

Post by agent_zero »

Alfons Kauders wrote:ja se ne gnusam, ali razumijem te ljude... rado bih otisao negdje na odmor da ne cujem nas... a ne u dalmaciju, gdje se na svakom koraku cuje bosanski i hrvatski, sa raznim naglascima...

to bi bio fakat odmor, da se ode negdje egzoticno i da se iskusi nesto novo - a ne da na rivi naletim na desetak ljudi koje poznajem svaki put kad krenem na kafu... zavisi sta ko voli, ali promjena = odmor
I kakve to veze ima s temom?

Otvori temu "egozitčna ljetovanja bez bosanaca", pa tamo piši utiske. Tebi smetaju naši ljudi i to je samo po sebi žalosno.

Ja dok sam bio dole, sreo sam slovom i brojem samo dvoje poznatih ljudi. A na plaži nisam mogao mjesta naći od čeških babetina i dedetina. A više bih volio da je plaža bila puna naše mladosti i da je bilo zezancije i zajebancije kao svih prethodnih godina.

Bezveze hejtaš temu, kao da te neko tjera da ideš u HR.

A i ti ga @Micaha prejtjeruješ u ocjenama i generaliziraš. Vrlo ružno od tebe.
Alfons Kauders

#3022 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

agent_zero wrote:
Alfons Kauders wrote:ja se ne gnusam, ali razumijem te ljude... rado bih otisao negdje na odmor da ne cujem nas... a ne u dalmaciju, gdje se na svakom koraku cuje bosanski i hrvatski, sa raznim naglascima...

I kakve to veze ima s temom?

Otvori temu "egozitčna ljetovanja bez bosanaca", pa tamo piši utiske. Tebi smetaju naši ljudi i to je samo po sebi žalosno.

Ja dok sam bio dole, sreo sam slovom i brojem samo dvoje poznatih ljudi. A na plaži nisam mogao mjesta naći od čeških babetina i dedetina. A više bih volio da je plaža bila puna naše mladosti i da je bilo zezancije i zajebancije kao svih prethodnih godina.

Bezveze hejtaš temu, kao da te neko tjera da ideš u HR.

A i ti ga @Micaha prejtjeruješ u ocjenama i generaliziraš. Vrlo ružno od tebe.
smetaju mi nasi papci, a ne nas narod, smetaju mi isti koji mi smetaju i kad sam "doma"... jel ih to sad trebam gotivit kad predjem granicu?

a na moru se uglavnom druzim upravo s nasom rajom i sa dalmatincima - eto koliko mi smeta "nas narod"... ali se ne druzim sa seljacima, tj. bjezim od njih... i necu da slusam seljakluk, necu da slusam zavijanje, necu da slusam turiranje golfa dvice dizel i 90 decibela selme bajrami

i da, rado bih otisao na neki polu-pusti otok gdje niko ne prica nas, cisto da odmorim mozak... sta je tu problem?
uglavnomja

#3023 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

more mirno, sunce, a pirka vjetric, taman da ne bude prevruce :zzzz:

bas je grozno u rvackoj :D
NeenaSa

#3024 Re: hrvatska-more

Post by NeenaSa »

@Micaha , nemoj vishe, Tita t'. :facepalm:
Alfons Kauders

#3025 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

sherbett wrote:znam ti ja jedan takav otok. čak ni auti ne voze, nemaš straha od turiranja :D
a zavijaju jedino Dalmatinci
palagruza? :D
Post Reply