Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- mayab
- kurty
#3002 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Oni "gore" blokiraju radove i saobraćaj zbog kruznog toka
ovi "dole" sinoć ganjaju radnike jajima
ja muhanatih ljudi, Boze dragi

ovi "dole" sinoć ganjaju radnike jajima
ja muhanatih ljudi, Boze dragi
- jao_situacije
#3003 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
jarane nisi upravu, pomiri se s timstudiorum_tuzlaensis wrote:Dakle, to je to.opticum wrote:studiorum_tuzlaensis wrote: Razumjeli smo te šta hoćeš reći. Sad da te pitam ima li kakve tehničke argumentacije ili smisla, osim tog "imamo pravo da se bunimo", zašto vama treba priključak na tom mjestu a ne 50 metara ispod? Jeste li možda svjesni da je to gore rješenje za vas? A da ne govorim koliko je to gore rješenje za čitavu Južnu longitudinalu i Tranzit.
Hvala
izvini prijatelju nisi upravu!
"Nisi upravu."
Tek sad vidim zašto Koldžo i SDA uzima N. Sarajevo već ko zna koliko god. To je isključivo iz razloga što mi ostali koji glasamo protiv njega i SDA uhljebske mašinerije NISMO UPRAVU.![]()
Mada kad skontam, iskreno me i zaboli kur.ac, ti ćeš ujutro autom na posao lagano u koloni čekati da se priključiš u kružni. Nek ti je hairli.
jebeš struku, jebeš radijus kružnog toka i broj traka, skupila se šaka ilegalaca i oni znaju da ti nisi upravu
a oni su upravu, jer su napravili ilegalno kuće
oni su vjerna glasačka mašinerija, ako dođe neka budala na vlast koja bi se slučajno mogla sjetiti da se radi u skladu sa zakonom krenulo bi rušenje favela
zato sda dobija izbore, zbog favela
-
Nepass
#3004 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mozete se sad izjesti od huje ali 20 ljudi je promjenilo plan kruznog toka. Licni interes prije svega jebaji ga.
- Haris.ba
#3005 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ja nisam vidio 20 ljudi da je izašlo protestvovati protiv ovoga rješenja. Svi nešta struka, opterećenje, ukrštanje. Niko ništa konkretno.Nepass wrote:Mozete se sad izjesti od huje ali 20 ljudi je promjenilo plan kruznog toka. Licni interes prije svega jebaji ga.
Ljudi izašli na cestu. Da su instruirani sto puta, nije im bilo mrsko.
I ja mislim da je bolje da nisu dobili direktni priključak na kružni, radi njih. Ako bi dobili priključak preko Olovske na rasksrnicu kod Bosmala, imali bi odličan pristup na longitudinalu. Ali, onda ne bi baš bila usput pekara.
-
Labirint
#3006 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-k ... /170317098
Evo novih bombi, neko je spominjao na drugoj temi kako kifle nema...ko kaze
Evo novih bombi, neko je spominjao na drugoj temi kako kifle nema...ko kaze
- So What!
#3007 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Južna longitudinala - 17. 03. 2017. @ xal3n (SSC)

-
HomeArt
#3008 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Rješenje raskrnice kružnim tokom je za nas bilo gore od onoga što sada imamo. Cijelo Hrasno brdo je potpisalo peticiju i dobili smo priključak u kružni tok i ne samo to, dobit ćemo i trolejbusku stanicu odmah ispod križnog toka.Haris.ba wrote:Ja nisam vidio 20 ljudi da je izašlo protestvovati protiv ovoga rješenja. Svi nešta struka, opterećenje, ukrštanje. Niko ništa konkretno.Nepass wrote:Mozete se sad izjesti od huje ali 20 ljudi je promjenilo plan kruznog toka. Licni interes prije svega jebaji ga.
I ja mislim da je bolje da nisu dobili direktni priključak na kružni, radi njih. Ako bi dobili priključak preko Olovske na rasksrnicu kod Bosmala, imali bi odličan pristup na longitudinalu. Ali, onda ne bi baš bila usput pekara.
- Thorgerson
#3009 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
golfiista wrote:Hajmo se vratiti malo unazad. Sjetite se guzvi na ulazu u grad iz pravca Hadzica. Zapadni prilaz gradu, projektovan kao brza cesta sa po dvije saobracajne trake, fizicki odvojene i bez direktnog ukljucenja na isti. Ogranicenje brzine 120 km/h. Zbog ovakvog karaktera saobracajnice u Blazuju je bez pristupa ostalo nekoliko poslovnih objekta ( najveci je bio Agricom, te nekoliko privatnih kao i stambenih objekata). Kako bi se rijesio pristup naselju potrosilo se nekoliko miliona na eksprorpijaciju i samu izgradnju servisnih saobracajnica kao i pasarela.
Danas imate ogranicenje brzine od 60 km/h !?! na vrlo skupoj saobracajnici i to zahvaljujuci kome? Jednom vlasniku u to vrijeme, male zalogajnice i mesare, te jednom ministru, kao i jednom covjeku ispred nosioca samog projekta. Dakle projekat od znacaja za grad, zamisljen i izgrađen kao brza saobracajnica, sjeban od strane tri covjeka, i sveden na obicnu cestu sa ogranicenjem od 60 km/h i nikome nista.
Zato, nemojte misliti da i u ovom slucaju izgradnje kruznog toka nema uticaja zelenih novcanica, a u međuvremenu nadlezni se bave covjekom koji je razmontirao gume sa sluzbenog vozila....
- Prpa.ba
#3010 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Zasto stati samo na usporavanju saobracaja na juznoj, pothodnicima i trolejbuskim stanicama, sljedeci zahtjev treba biti legalizacija objekata tj. cjelokupne SDA cerge. 
- orinoco
#3011 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Naslovnica wrote:Na engleskom postoji fraza "common sense", kod nas bi se to prevelo kao "zdravorazumski". Očito je da je zdrav razum odavno napustio ove prostore.
O čemu ja govorim je odsustvo opšte saobraćajne kulture. Nije to samo poznavanje ili nepoznavanje zakona, nego opšta nekultura, ne samo u saobraćaju nego u svom aspektima života općenito. Ulice su nam užasno prljave, sve je puno smeća koliko god da se Rad trudi da očisti, stoka baca za sobom...
Opšti raspad sistema, džaba je meni biti kultura, finjaci, puštati prednost, davati žmigavac, propuštati pješake, ispadnem ja lud...
- vješalica
#3012 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Izmjeatit ce se stanica donja sto ide prema OtokiHomeArt wrote:Rješenje raskrnice kružnim tokom je za nas bilo gore od onoga što sada imamo. Cijelo Hrasno brdo je potpisalo peticiju i dobili smo priključak u kružni tok i ne samo to, dobit ćemo i trolejbusku stanicu odmah ispod križnog toka.Haris.ba wrote:Ja nisam vidio 20 ljudi da je izašlo protestvovati protiv ovoga rješenja. Svi nešta struka, opterećenje, ukrštanje. Niko ništa konkretno.Nepass wrote:Mozete se sad izjesti od huje ali 20 ljudi je promjenilo plan kruznog toka. Licni interes prije svega jebaji ga.
Mogle bi biti smetnja prva gornja stanica ili ce biti onako kao na Mojmilu iz kruznog u stanicu
Samo jos fali Velika glavica da mi se javi i objasni def kruznog toga
- So What!
- starii
#3014 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
nije mi jasan put ove prvetransferzale, da li on ide gdje je sadasnji penny u velesicima?
- Haris.ba
#3015 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ide.starii wrote:nije mi jasan put ove prvetransferzale, da li on ide gdje je sadasnji penny u velesicima?
li će zarad kulturno - historijskog značaja Penija biti na stubovima, ili na drugoj trasi. Peni ne smije pasti.

Last edited by Haris.ba on 19/03/2017 06:44, edited 1 time in total.
- starii
#3016 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
vidim da se peni gradi uveliko..ili lola zeli uzeti vecu svotu para kad mu budu rusili...Haris.ba wrote:Ide.starii wrote:nije mi jasan put ove prvetransferzale, da li on ide gdje je sadasnji penny u velesicima?![]()
li će zarad kulturno - historijskog značaja Penija biti na stubovima, ili na drugoj trasi. Peni ne smije pasti.
- So What!
- So What!
#3018 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
IX Transverzala (Obustavljeni radovi) - 26. 03. 2017. @ Namibija (SSC)

- So What!
- starii
#3020 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
i gdje je ovdje pennySo What! wrote:
- insaneinthebrain
#3021 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
cuj gdje je, eto ga ispod transferzale 
- So What!
#3022 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Otvaranje LOT-a 2C Sarajevske zaobilaznice kasni pet mjeseci, moguće zatezne kamate
Klix
Prema trenutnim pokazateljima, zaključno sa februarom 2017., realizacija projekta gradnje LOT-a 2C Sarajevske zaobilaznice (Gradski autoput) je oko 78 posto. Taj podatak predstavlja problem jer je dionica do sada trebala biti puštena u promet.
Naime, početak radova bio je maj 2016., a ugovorni rok je bio novembar iste godine pod uslovom da se riješe svi imovinsko-pravni odnosi koje su rješavali (i još uvijek rješavaju) Općina Novi Grad, Ministarstvo saobraćaja KS i Zavod za izgradnju KS.
"Prema posljednjim dostupnim informacijama od predstavnika Općine Novi Grad Sarajevo, rješavanje preostalih imovinsko-pravnih odnosa od objekta 'Pergola' do spoja sa ulicom Safeta Zajke (Sekcija II) je u završnoj fazi", rečeno nam je iz Cesta Federacije FBiH.
Kako nam je objašnjeno, prikupljeni su izvještaji vještaka kao i ostala neophodna dokumentacija potrebna za potpisivanje sporazuma između vlasnika i Općine Novi Grad Sarajevo. U skladu sa navedenim informacijama imovionsko-pravni odnosi bi se trebali riješiti zaključno 31. martom, čime bi se stekli uslovi za nastavak radova na Sekciji II.
Pomjeranje roka i kamate
S obzirom da novac za samu gradnju nije problem, a da je rok probijen i da ulazi u peti mjesec kašnjenja, građani se s pravom pitaju da li će zbog podignutog kredita cijena LOT-a 2C (dužine oko 1.200 metara) biti veća nago što je planirano.
Ugovor je vrijedan blizu 9,5 miliona KM od čega je potrošeno dvije trećine.
Kako nam je objašnjeno iz Cesta FBiH, pomjeranje roka ne bi trebalo utjecati na porezne obveznike no, moguće je neznatno povećanje kamate na zakašnjelo povlaćenje kreditnih sredstava.
"U skladu sa našim dopisom od 24.2.2017. godine, upućenim Općini Novi Grad Sarajevo pod nazivom 'Ponovna urgencija za izdavanje odobrenja za građenje za projekt Sarajevske obilaznice, LOT 2C, Sekcija II, od objekta Pergola do spoja sa ulicom Safeta Zajke', implementator projekta JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo je donijelo Odluku kojom je planirani datum okončanja svih radova na projektu Sarajevske obilaznice, LOT 2C, dionica od rondoa Briješće do spoja sa ulicom Safeta Zajke, 30. maj 2017. godine", zaključeno je iz CFBiH.
Na svu sreću, ugovoreni radovi nisu prekidani već su i sada u toku, ali smanjenog intenziteta.
Trenutno se izvode radovi na izradi hidroizolacije gornje površine kolovozne ploče objekta "Pergola". Na Sekciji II preostali su radovi na izgradnji saobraćajnice od objekta "Pergola" u dužini od oko 250 m i izgradnja priključka sa ulicom Safeta Zajke.
- So What!
#3023 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Južna longitudinala - 31. 03. 2017. @ NNagib (SSC)

- So What!
- mayab
#3025 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
To leg'o neki asfalt izgleda
vauuuu
Svakog dana u svakom pogledu ......
vauuuu
Svakog dana u svakom pogledu ......