Zeljkinim neodlaskom je najvise poentirao Bakir. Umjesto dvojice bosnjackih predstavnika on sam je dobio priliku da kaze sto je trebalo reci Nikolicu... i bogme dobro je to uradio.
Komsic je naknadno shvatio koliko je njegov neodlazak zapravo nebitan, pa je brzebolje, kad je vidio sta je propustio, nicim izazvan dao nekakvu izjavu, nesto kao pohvalio Nikolicevo pokajanje (ganut Komsicevim nedolaskom) kako bi ostao u igri i produzio visegodisnji privid bitnog politickog aktera.
Zeljko Komsic nikako da skonta da su populisticka omiljenost i politicka kompetencija dva posebna pojma, cesto i obrnuto proporcionalna i da bi, zbog buducnosti DF projekta najbolji potez bio.... da DF odmah nadje boljeg predsjednika!
Ja sam iz dana u dan sve ubjedjeniji da bi u ovoj situaciji najbolji potez bio spajanje DF sa SDU (i ostalim SDP krhotinama) i da na celo nove socijaldemokratije stane neko od jacih bivsih SDP-ovaca, neko ko je mnogo prije od Komsica rekao staljinu Lagumdziji historijsko NE.
Sad ste svi pomislili na Pecanca (dobar je i on) ali ja bih tu radije vidio recimo Miru Lazovica ili Nijaza Skenderagica.
A zapravo, najbiimbolje bilo da tu poziciju povjere nekom prekaljenom forumashu!
Nekome ko sa obje noge cvrsto stoji na zemlji jer ima ravne tabane!